• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenin davranışı

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?

ben çok bi sorun görmedim...
anne şefkatiyle hassas düşünüyosunuz..
olur öyle şeyler...

Ben çocuklarıma bu cezayı veririm.
Ama sadece dersimi kaynattıklarında, beni dinlemediklerinde, şımardıklarında.

Onlara tam da şunu söylüyorum.

Siz benim ders vaktimden alıyorsunuz, ben de sizden tenefüs vaktinizi alıyorum.

Haksız mıyım?

Haklısınız diyorlar.. Evet herkes tenefüste oynarken onlar tenefüsün kıymetini daha iyi anlıyor böylelikle.
Ben ders anlatırken de dinlemeye özen gösteriyorlar.

Tahtadaki metni defterine hatalı geçiriyor diye vermiyorum bu cezayı, çocuğa zaman tanırım.

Ama bir de şöyle bir şey var.
Kimi çocuğun kapasitesi bu. Derste çabalıyor ama hatalı yazıyor.
Ben bu çocuğa ceza vermem.

Ama kimi çocuk aslında çok zeki, dikkatli, o metni istediğinde süper yazıyor.
İstemediğinde, inadına baştan savma yapıyorsa evet bence bu cezayı hakediyor..

Offf yani, sanki çocuğa bağırdı ya da vurdu, sadece daha sıkı çalışması için teşvik amaçlı bir uygulama yani.
Bu ne ah vah, noluyor ya hu?
Bazı çocuklar oyuna dalgaya alıp, birinci sınıf bitmesine rağmen okumayı sökemiyorlar. Öyle mi olsun sizin çocuk da?
Bazen itelemek gerekebilir. Bir de teneffüse çıkamadım diye ağlaması da zayıflık göstergesi, bence şimdiden alıştırın, her olayda ağlamasın, güçlü yetiştirin. Her zorluğa böyle tepki vermesin, bu tür davranışlar çocukken kazanılır çünkü.

peki nasıl eğitecek öğrenciyi ? üniversitede bize öğretilen bir yöntemdir bu. 1. tür ceza vermektense bu yöntemi yani 2. tür cezayı tercih edin derler hocalarımız.böyle yapmasa dönem sonunda da niye öğrenmedi diye yakasına yapışırsınız.öğretmene mesleğini öğretmeyin.ya da gidin söyleyin benim çocuğum gerekirse öğrenmesin karışmayın deyin sonuçalrına katlanmayı göze alın ama

teneffüse çıkartmama cezasına karşılık daha iyi bir alternatif bulabilirdi eve diğerlerinden daha fazla ödev verme gibi

peki nasıl eğitecek öğrenciyi ? üniversitede bize öğretilen bir yöntemdir bu. 1. tür ceza vermektense bu yöntemi yani 2. tür cezayı tercih edin derler hocalarımız.böyle yapmasa dönem sonunda da niye öğrenmedi diye yakasına yapışırsınız.öğretmene mesleğini öğretmeyin.ya da gidin söyleyin benim çocuğum gerekirse öğrenmesin karışmayın deyin sonuçalrına katlanmayı göze alın ama

Günümüz velilerinin çoğu birer pedagog.

Biz öğretmenlerden cezasız hatta kızmadan hatta mümkünse kaşlarımızı bile çatmadan
her şeyi öğretmemiz bekleniyor.

Yarın sınıftan başka bir öğrenci yüzünden çocuğuna verilmiş bir darbe sonucunda da koştur koştur gelip;
'O çocuk nerde kim o kim? Cezasını verdiniz mi?' diye sormayı da biliyorlar.. :KK14:
Biz vermediysek kendi kesecek cezasını. Veliler arasındaki savaşı izleyeduralım..

Ya da dersin kalitesini, verimini haylazlığı, şımarıklığı ile düşüren çocuk sınıftan atılsın!!
Bizim çocuğumuzun günahı ne? diye sorarlar..

Haklılar.. Yeter ki söz konusu sorun teşkil eden çocuk onun çocuğu olmasın!
Gerekli ceza o zaman verilmeli...

Naapmış öğretmen aman alllahıııımmm nasıl oluuurrrr. :KK57: Bunu başkasının çocuğuna yapsaydı onunkiyle çok ilgileniyor benimkiyle ilgilenmiyor derdiniz. Çocuğunuza da anlatın öğretmeni onu seviyor ve iyiliğini istiyor öcü gibi göstermeyin öğretmenini. Bi siz biliyorsunuz sevmeyi bütün öğretmenler manyak sizin çocuğunuz da dünyanın merkezi. Bence önce anneleri eğitmek lazım. Buldumcuk olmanın manası yok.

teneffüse çıkartmama cezasına karşılık daha iyi bir alternatif bulabilirdi eve diğerlerinden daha fazla ödev verme gibi
Bu kez de vay sen benim cocuguma fazla ödev veriyorsun diye yerler öğretmeni Mazallah kardes aslında yirtmiycan kendini elinden geleni yap ogrenmezse boşver sonra veli adam aşmaya gelir allah korusun. ..
Ödevleri de veliler yapıyo r zaten genelde eve ödev vermek :KK14:

Bu kez de vay sen benim cocuguma fazla ödev veriyorsun diye yerler öğretmeni Mazallah kardes aslında yirtmiycan kendini elinden geleni yap ogrenmezse boşver sonra veli adam aşmaya gelir allah korusun. ..
Ödevleri de veliler yapıyo r zaten genelde eve ödev vermek :KK14:

aynen bahane bulmak istenildikten sonra bulunur her şekilde

Ağır bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Çocuğunuzun geri kalmaması için gerekli görülüp yapılmış. Çocuktur hoşlanmasını bekleyemezsiniz, hoşlanmadığı şeye de ağlar. Başkasının çocuğuna yapılsaydı, bu seferde başka öğrencilerle tenefüste dahi ilgileniliniyor benim çocuğumla neden ilgilenilmiyor diye yaygara koparırdınız. Öğretmen tenefüs dahilinde de çocuğunuzla ilgilenip öğrenmesini, diğer arkadaşlarından geri kalmamasını sağlamış. Başka öğretmen olsa banane geri kalırsa kalsın der geçerdi. Ödevin verildiği dersden de her sınavda çocuğunuz sınıf genelinin en düşük notunu alırdı. O zaman sevinir miydiniz ? Hayır elbettte. Bu seferde benim çocuğum neden sınıf genelinden düşük, neden daha fazla ilgilenilmiyor diye küplere binerdiniz. Sevinip teşekkür edeceğinize çocuğun 5 10 dakikalık tenefüsünü sorun ediyorsunuz. Besbelli ki çocuğunuz için o an o ödevi tekrar etmek, tenefüse çıkmaktan daha gerekliymiş. Bende şuan Tarih öğretmenliği öğrencisiyiim. Öğretmenlerim veliler kafayı yemiş durumda, öğrencilerle elbet zorlanacaksınız ama asıl zor olan velilerle uğraşmak dediğinde anlamazdım. Bu sitede gördüğüm 1-2 konu sayesinde anladım. Allah öğretmenlerin ve öğretmen adayı tüm arkadaşlarımın geleceğini bahtiyar eyleyip sabır versin ne diyim..

Bu konuda fazla bir şey bulamadım kötü niyetinden değil bence.Ama bazı arkadaşların en gereksiz yerde bile meslektaşlarını koruması trajikomik bence,asıl vaka o.Zannedersiniz en zor meslek öğretmenlik,her gün ölüm tehlikesiyle yüz yüzeler...Hey Allah'ım ya.

Ağır bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Çocuğunuzun geri kalmaması için gerekli görülüp yapılmış. Çocuktur hoşlanmasını bekleyemezsiniz, hoşlanmadığı şeye de ağlar. Başkasının çocuğuna yapılsaydı, bu seferde başka öğrencilerle tenefüste dahi ilgileniliniyor benim çocuğumla neden ilgilenilmiyor diye yaygara koparırdınız. Öğretmen tenefüs dahilinde de çocuğunuzla ilgilenip öğrenmesini, diğer arkadaşlarından geri kalmamasını sağlamış. Başka öğretmen olsa banane geri kalırsa kalsın der geçerdi. Ödevin verildiği dersden de her sınavda çocuğunuz sınıf genelinin en düşük notunu alırdı. O zaman sevinir miydiniz ? Hayır elbettte. Bu seferde benim çocuğum neden sınıf genelinden düşük, neden daha fazla ilgilenilmiyor diye küplere binerdiniz. Sevinip teşekkür edeceğinize çocuğun 5 10 dakikalık tenefüsünü sorun ediyorsunuz. Besbelli ki çocuğunuz için o an o ödevi tekrar etmek, tenefüse çıkmaktan daha gerekliymiş. Bende şuan Tarih öğretmenliği öğrencisiyiim. Öğretmenlerim veliler kafayı yemiş durumda, öğrencilerle elbet zorlanacaksınız ama asıl zor olan velilerle uğraşmak dediğinde anlamazdım. Bu sitede gördüğüm 1-2 konu sayesinde anladım. Allah öğretmenlerin ve öğretmen adayı tüm arkadaşlarımın geleceğini bahtiyar eyleyip sabır versin ne diyim..

Abartmıyorum ve içten söylüyorum.
Sorunlu,bencil, anlayışsız velim olmasın..
60 öğrencim olsun. Beni o veli kadar yormaz..

Back
X