• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenin davranışı

Olmaz ama velilerimiz psikolojiyi de eğitim bilimlerini de bizden iyi bilirler.
Hocam dediğim gibi hakkınız ödenmez. Avrupayı bir bilseler öyle disiplin öyle katı cezalar var ki. Üstelik bu kötü bir şey değil .Türk çocukları özellikle 2000 den sonraki nesil çok şımarık yetişiyor. Uzun vadede doyumsuz ,dayaniksiz,şımarık bireyler yetişecek. Psikoloji öyle teneffüse çıkmadım bozulayim, öğretmen bana bağırdı soguyayim gibi bir şey değil. Ruh sağlığı böyle bir kavram değil. Allah yardimciniz olsun biz biliyoruz ne kadar zorlandığınizi siz bir nesil yetistiriyorsunuz. Gerçekten size çok saygı duyuyoruz.umarim gelecekte bir gün gerçekten hak ettiğiniz yerde olursunuz

Teşekkür ederim.Aslında umursamaz davranabiliriz çünkü bu çocuklar ömür boyu bizimle değil aileleriyle olacak.Vurdumduymaz olamıyoruz.Elimizden geleni yapalım diyoruz.Her ne kadar sistem hocam sen etliye sütlüye karışma dese de...Elimizi kolumuzu bağlayıp sonra bu çocuklar neden böyle diyen bi sistem işte.Her istediği verilen belirli bir zamandan sonra da hiç birşeyle yetinmeyen çocuklar...Bizim orta okulda bi müdürümüz vardı biraz da kıskançlıktan bana haksız yere tokat atmıştı.Evet unutamadım o tokatı ama asla öğretmenler böyle deyip okumaktan soğumadım ben nasıl unuturum ideolojisi aileme farklı olsa da benim için çırpınan öğretmenlerimi.Onlar sayesine burdayım.

Peki öğretmenlerden bekleneni üstündeki baskıyı biliyor musunuz? O zaman öğretmene baskı uygulamayacaksınız !Seneye 2. sınıfta denemeler yapıp sonuçlarının hesabını sormayacaksınız ! Okuma yazmaya öbür okuldakiler geçmiş bile siz niye geçemediniz demeyeceksiniz.Sistem baştan yanlış.Herkesin kolayına geliyor heralde öğretmeni suçlamak.O kadar duyarlıysanız yazın BİMER'e .Öğrencilere çok yüklenildiğinden bahsedin.Teog yakında 6. sınıflara kadar düşecek.Kim acıyor o küçüklere ?Oyun oynaması gerekirken daha neden girdiğini anlayamadığı bir sınava hazırlanıyor.Sadece öğrenci değil öğretmen de baskı altında unutmayın.Öğretmen kendinden bekleneni yapıyor.Ben İngilizce öğretmeniyim.2 ve 3lerde yazma okuma yok.Ama okullarda deneme yapılıyor.Ve bize soruluyor neden yapamıyorlar İngilizce'yi diye.Sesimizi kime duyuracağız ? OKUMA yok YAZMA yok deneme yapılıyor.Yarınlar rahatına kıyanlarındır :KK66:
55 aylık çocuk için çok büyük bir ceza yalnız bu...
2. 3. sınıflarda bile okuma yazmanın olmamasında ailenin sorumsuz oldugunu düşünürüm..
işyerinde de böyledir, molaya çıkmadıgında verim alamazsın..
sistemin yanlışlarını ben de biliyorum .. maalesef böyle..
ama öğretme işi bir şeyleri öğretme amacı ile yapılmalı, yarışa hazırlık için değil...

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?
değil hanımefendı hatalarını duzeltebılmesı ıcın cok yazması gerekır evde yeterlı tekkrar yapılmıyorsa öğretmen bu yola basvurmus olabılır ayrıca bırıncı sınıf ta oyun resım serbest gıbı bırsuru oyun oynayacak ders var ıkı tenefus yazı yazdı dıye korkmayın oglunuzun psıkolojısı bozulmaz ayrıca sız o okulda neyın nasıl ısledıgını sanırım bılmıyorsunuz 55 aylık da olsa o hocanın o çocukların hepsıne okuma yazmayı öğretmesı gerekıyor

okuduklarınızı doğru mu okudunuz , ben hata oldugunu düşünüyorum.. 55 aylık bir bebeyi zedeler bu davranış..
Cıks zedelemez. Travma olayı var ya mesela insan beyni öyle bir şey ki travmalari normal olaylara nazaran çok daha çabuk atlatabiliyoruz. Ki bu bir travma değil. Bakın bir de şöyle düşünün çok düz mantık olacak ama o çocuk yeterli başarıyı gosteremeyip arkadaslarindan geri kaldığında ne olacak ? Ödül ve ceza egitimin asli 2 unsurudur. Bunlar olmadan olmaz.cezanin amacı da islahtir. Yani işkence olsun diye değil bir şeyler katsin diye verilir. Çocuk bu ağlayacak,itiraz edecek yalan söyleyecek. Ben yerinde bir uygulama olduğu kanisindayim

55 aylık çocuk için çok büyük bir ceza yalnız bu...
2. 3. sınıflarda bile okuma yazmanın olmamasında ailenin sorumsuz oldugunu düşünürüm..
işyerinde de böyledir, molaya çıkmadıgında verim alamazsın..
sistemin yanlışlarını ben de biliyorum .. maalesef böyle..
ama öğretme işi bir şeyleri öğretme amacı ile yapılmalı, yarışa hazırlık için değil...

Okuma yazma yok derken yanlış anlamışsınız.İngilizce dersinde sadece konuşma ve dinleme üzerine kurulu müfredat.Ama okullarda deneme yapılıyor.Düşük net olursa öğretmenlere soruluyor.

Sürekli bu yapılmıyor ceza olarak caydırıcılık için ki eğitimde ceza ve ödülün önemini biliyorsunuz.Davranış değişikliği yaptırılamazsa orada eğitim yok demektir.Davranış değişikliği yapmanın bir yolu da ödül ve cezadır.

Sınıfımda (3. sınıf) 4 tane okuma yazma bilmeyen öğrenci vardı.
Derste ilgilenemeeceğime göre teneffüslerde ilgilenmek zorunda kaldım, doğal olarak bu çocuklar 1 ay kadar bir süre teneffüse çıkamadılar(ihtiyaçları hariç). Sonuçta 3 tanesi okuyup yazabiliyor artık. Büyütmeyin olayları bu kadar. Emin olun sınıfın gerisinde olan çocuk daha çok dışlanıyor, daha büyük travma geçiriyor. Bir kaç kere teneffüse çıkmamak büyük bir olay değil, bunu şikayet ederseniz de gülerler zaten çünkü yasak bir şey değil.

okuduklarınızı doğru mu okudunuz , ben hata oldugunu düşünüyorum.. 55 aylık bir bebeyi zedeler bu davranış..

55 aylık çocuğun 1. Sınıfta ne işi var? Bu anne çocuğun psikolojisini dusunseydi eğer 1 sene daha anasinifina gönderirdi..
bu küçük yaşta bu kadar ağır yükü birakmazdi yavrunun omuzlarına..

Cocugunuzu acilen psikologa goturun. Yasadigi olay derin yaralar birakir yoksa sorunlu bir okul cagi gecirmis olur.:KK43::KK43::KK43::KK43:
Ogretmen o sekilde bi ceza vermseydi cocugunuz 3 sene sonra ampulu icat edecekti
:KK53::KK53::KK53:.
Ogretmeni de once mudure sonra ilce millibegitim mudurune sonra bakanliga sikayet edin. En son da meslekten men davasi actirmaya calisin vede ulkeye giris yasagi verdirin.:KK62::KK62::KK62::KK62:
Iciniz rahat eder .
Sonuc olarak gokten uc elma duser :KK45::KK45::KK45:

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?
Çok üzüldüm canım.sakin sakin konuß.yoksa ters teper.nerde oturuyorsun? Izmirin neresinde?

Cocugunuzu acilen psikologa goturun. Yasadigi olay derin yaralar birakir yoksa sorunlu bir okul cagi gecirmis olur.:KK43::KK43::KK43::KK43:
Ogretmen o sekilde bi ceza vermseydi cocugunuz 3 sene sonra ampulu icat edecekti
Ogretmeni de once mudure sonra ilce millibegitim mudurune sonra bakanliga sikayet edin. En son da meslekten men davasi actirmaya calisin vede ulkeye giris yasagi verdirin.:KK62::KK62::KK62::KK62:
Iciniz rahat eder .

Bu nasıl bir yorum, nasıl bir cevap?
Kısa bir süredir üye olsam da bir çok mesaj okudum, hiç böyle itici, saygısız, gereksiz bir ukalalıkla yazılmış bir cevap görmedim.
Kadıncağız endişelenmiş, kibarca sormuş akıl istemiş.
Bu kadar dalga geçilecek ne var?
Açık açık sormuş zaten yaptığı doğru mu diye.
İnşallah öğretmen değilsinizdir de çocuklarımız size emanet değildir!

Kızım devlet okulunda okuyor.
Birinci sınıfa başladığında tecrübeli veliler öğretmenimizin velilere karşı çok sert bir öğretmen olduğunu söylediler. Sonuna kadar doğruydu. Velilere karşı çok sert ve mesafeliydi. Öyle zırt pırt yanına gidip konuşamazdınız. Ancak;
Öğretmen bizi her ay mutlaka toplantıya çağırırdı. Anne-baba dışında anneanne-babaanne gibi kimseyi toplantıya kabul etmezdi. Ayda 1 gün izin alın çocuğunuz için derdi.
Bize hem çocuklarımızı, hem de çocuğumuza yönelik neler yapmamız gerektiğini anlatırdı. Çocuklarımızın yanında bizi de eğitirdi.
Sınıfta diğerleri kadar yazamayan, okuyamayan çocuklar vardı.
Bazılarını göz muayenesine gönderdi, haklı çıktı.
Bazılarının velileriyle birebir konuştu, şöyle yapmalıyız böyle yapmalıyız.
Bir arkadaşımızı günlerce ödev yaparken(evde) oğlunun yanında oturttu.
Çok yaramaz çocuklar vardı. Bir tanesi arkadaşımın oğluydu. Onlarla hep konuştu. Defalarca konuştu. Çocukları kazandı.
Derdi ki çocukların konsantrasyonu 15 bilemediniz 20 dakika. Derslerin geri kalanında oyunlarla pekiştiririz öğrendiklerimizi.
Çok ödev verirdi. Hepimiz öfff derdik, gördük ki haklıymış.

Bunlar şimdi ilk etapta aklıma gelenler.
Daha yazsam bir sürü olumlu şey yazarım.

Tüm sınıf öğretmeni çok sevdi, tüm veliler öğretmeni çok sevdi. Ayrıca çekindik de, ama bu duyduğumuz saygıdandı.

Şimdi, böyle öğretmenler varken, daha 1. sınıfa giden, 1 sömestre bile bitirmemiş bir çocuğa 40+40+10+10= 100 dk boyunca ders yaptıran bir öğretmeni sorgulamayalım mı?

Öğretmen öğretmenler odasında çay içebilirmiş...bu mu yani? öğretmenler odasında çay içmediği için mi bunu çocuk için yapmış oluyor?

Ayrıca, şöyle yapsaydı da böyle diyecektiniz, yine eleştirecektiniz diyen arkadaşlar: Hakikaten o kadar kapasitesiz mi görünüyoruz ordan bakınca?

Bu ne ya sanki öğretmen çocuğu asmış kesmiş gibi ve sanki herkes öğretmenlik okumuş gibi ahkam kesmişsiniz ne yapsın peki amaaan be banane deyip çocuğu kendi halinemi bıraksaydı .. Şu öğretmenlere yüklenen velileride şikayet edebilecek bir makam olsa keşke .. Hem çocuk mükemmel olsun hemde öğretmen ne kızsın ne ceza versin oldu başka bi arzunuz ???

Iciniz rahat eder .
Bu nasıl bir yorum?!
Konu Sahibi arkadaşın çocuğunu küçümseme var!
Öğretmen olarak ;ogretmen için verdiginiz cevabi kinayeli de olsa beğenmedim!
Velhasıl eğitim şart!

Kızım devlet okulunda okuyor.
Birinci sınıfa başladığında tecrübeli veliler öğretmenimizin velilere karşı çok sert bir öğretmen olduğunu söylediler. Sonuna kadar doğruydu. Velilere karşı çok sert ve mesafeliydi. Öyle zırt pırt yanına gidip konuşamazdınız. Ancak;
Öğretmen bizi her ay mutlaka toplantıya çağırırdı. Anne-baba dışında anneanne-babaanne gibi kimseyi toplantıya kabul etmezdi. Ayda 1 gün izin alın çocuğunuz için derdi.
Bize hem çocuklarımızı, hem de çocuğumuza yönelik neler yapmamız gerektiğini anlatırdı. Çocuklarımızın yanında bizi de eğitirdi.
Sınıfta diğerleri kadar yazamayan, okuyamayan çocuklar vardı.
Bazılarını göz muayenesine gönderdi, haklı çıktı.
Bazılarının velileriyle birebir konuştu, şöyle yapmalıyız böyle yapmalıyız.
Bir arkadaşımızı günlerce ödev yaparken(evde) oğlunun yanında oturttu.
Çok yaramaz çocuklar vardı. Bir tanesi arkadaşımın oğluydu. Onlarla hep konuştu. Defalarca konuştu. Çocukları kazandı.
Derdi ki çocukların konsantrasyonu 15 bilemediniz 20 dakika. Derslerin geri kalanında oyunlarla pekiştiririz öğrendiklerimizi.
Çok ödev verirdi. Hepimiz öfff derdik, gördük ki haklıymış.

Bunlar şimdi ilk etapta aklıma gelenler.
Daha yazsam bir sürü olumlu şey yazarım.

Tüm sınıf öğretmeni çok sevdi, tüm veliler öğretmeni çok sevdi. Ayrıca çekindik de, ama bu duyduğumuz saygıdandı.

Şimdi, böyle öğretmenler varken, daha 1. sınıfa giden, 1 sömestre bile bitirmemiş bir çocuğa 40+40+10+10= 100 dk boyunca ders yaptıran bir öğretmeni sorgulamayalım mı?

Öğretmen öğretmenler odasında çay içebilirmiş...bu mu yani? öğretmenler odasında çay içmediği için mi bunu çocuk için yapmış oluyor?

Ayrıca, şöyle yapsaydı da böyle diyecektiniz, yine eleştirecektiniz diyen arkadaşlar: Hakikaten o kadar kapasitesiz mi görünüyoruz ordan bakınca?

Demek ki neymiş öğretmenin işine karişilmayacakmiş.Öf pöf deseniz de öğretmen haklı çıkmış.Her zaman yaptığı bişey değilmiş cezaymis ok? Kapasitesiz demedik o alanda eğitim almamissiniz.Alanlara kulak verin diyoruz.

Son düzenleme:
yapmayın nolur, çocugu 2 kere tenefuse çıkarmamış.. herkes oyun oynarken ağlayarak ödev yapmıs daha 5 yasında bu çocuk...
5 yaşında çocuğu 1. sınıfa yakıştıranlara sormak lazım.

Tam 2 tane 2009lu öğrencim 1. sınıfa gerek kas gelişimi gerek zihinsel gelişim olarak hazır değildi.

En başta farkedip geç olmadan velileri bilgilendirdim.
Ana sınıfına gitsin 1' e hazır başlasın seneye.

Şuan sınıfın en gerisinde olacaklar ve bu gerilik her yıl büyüyecek sizin yüzünüzden dedim.

İnatla hayır hocam 1 e gitsin istiyoruz. Ana sınıfına masraf yapmak istemiyoruz dediler.
Ana sınıfının aylık ücreti çocuklarına aldıkları abur cubur masrafını geçmez yahu.

İnsaf.. Ne oldu?
Haklı çıktım. Sınıfın en gerisinde 2 çocuk. Artık çabalamıyorlar bile.

Şimdi beni arayıp çıldırcam hocam diyorlar.

Her şeyi çok bilirler, çıldırsınlar şimdi.

5 yaşında çocuğu 1. sınıfa yakıştıranlara sormak lazım.

Tam 2 tane 2009lu öğrencim 1. sınıfa gerek kas gelişimi gerek zihinsel gelişim olarak hazır değildi.

En başta farkedip geç olmadan velileri bilgilendirdim.
Ana sınıfına gitsin 1' e hazır başlasın seneye.

Şuan sınıfın en gerisinde olacaklar ve bu gerilik her yıl büyüyecek sizin yüzünüzden dedim.

İnatla hayır hocam 1 e gitsin istiyoruz. Ana sınıfına masraf yapmak istemiyoruz dediler.
Ana sınıfının aylık ücreti çocuklarına aldıkları abur cubur masrafını geçmez yahu.

İnsaf.. Ne oldu?
Haklı çıktım. Sınıfın en gerisinde 2 çocuk. Artık çabalamıyorlar bile.

Şimdi beni arayıp çıldırcam hocam diyorlar.

Her şeyi çok bilirler, çıldırsınlar şimdi.​
1. Sinifa 1 yil gec baaladim. Ogrencilik hayatim cok basarili gecti. Bir kere o ilk yil aldigim ozguven bile yetti belki. :) o yaslarda birkac ay bile farkediyo.

Back
X