Ogretmenin ogluma herkesin ic8nde saf demesi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.992
-137
68
41
4 e başladı oğlum.gecen sene çok iyi olan öğretmen 4. Sınıfta oğluma karşı değişti.okulun ilk 3. Günü çok konuştuğu için herkes beden eğitimine çıkarken sen cezamızın deyip çıkartmamış.daha 3.gün.cocuk okula yeni başladı.cocuk ağladı.arâdim.kendisinin bedene çıkmadığını falan söyledi.inanmadim.aradan 1 ay geçti bu sefer çocuğa öyle saf saf bakma demiş.aradim.ilk önce kabul etmedi sonrasında dedim ama sakın sakın durma anlamında dedim dedi.ozur diledi.cocugun iddiası herkes konuşsa da birşey demiyor bana bağırıyor.bu sefer de hakaret etti.
Açıkçası canım sıkkın.bu nasıl düzelir.sinifini değiştirsem bu sene son senesi.sikayet etsem herşey daha kötü olacak.kadin başarı belgesi almış.bu kadını tutarlar.acayip kafam takılıyor.bunlar bilinçaltında kalır diye korkuyorum

Niye sizin çocuğunuza özel bir kin beslesin ki,hem de 4. sınıfta birden bire.Ortada bir yanlış anlaşılma

Niye sizin çocuğunuza özel bir kin beslesin ki,hem de 4. sınıfta birden bire.Ortada bir yanlış anlaşılma olabilir mi ?
Çocuğa saf demiş kendide kabul etti özür diledi.30 tane çocuk ergenliğe giriyorlar zorlaniyorum dedi

Bence yapmanız gerekeni yapmışsınız kadın da size güzelce açıklama yapmış.
Ve siz hala sınıf mi degistirsem şikayet mi etsem diye düşünüyorsunuz .
Yazık degil mi bu kadın yıllardır emek vermiş çocuğunuza okuma yazma öğretmiş böyle hemen iki olayda şikayet etmeyi düşünüyorsunuz.
Belki de gerçekten çok konuştu uyarıları dinlemedi siz sınıfta yoktunuz değil mi ?
On ergenlik zamanı ayrıca zor zamanlar öğretmeni cidden zorluyor olabilirler öğretmen de ilk günlerden disiplin oluşturmaya çalışıyor olabilir.
Boyle seylerden hemen travma olusmaz merak etmeyin.
Siz aradığınızda daha farklı tepki verse burada öğretmeni topa tutardım ama belli ki iyi niyetli biri sizde iyi niyetinizi kaybetmeyin bence.

Biraz abartmamış mısınız? Yani şimdi bana kızanlar olacaktır ama saf saf bakmışsa saf saf bakma denir ne denir ki başka? Soru sormuştur cevap alamamıştır. Konuşma cezası da gayet normal. Çocuğunuzu hatalarının sonuçsuz kaldığı bir baloncukta mi yetiştiriyorsunuz anlamadım? Yarın öbür gün daha neler duyacak insanlardan.

Ay siz yorum yapmayın yaa

Bence hemen sınıf değişme yapmayın öğretmenle konuşmuşsunuz zaten artık dikkat edeceğini düşünüyorum. Bi anlık ağzından kaçmış gibi, özür de dilemiş üste çıkmamış. Siz de çocuğa öğretmenin ağzından kaçmış özür diledi öğretmenin seni seviyor sen de derste daha çok uyumlu ol diyin

Çocuğum babasız.ben çalışıyorum.ben onun için gerekeni yaptığımdan emin olmak istiyorym

Bence alın elinize bi tatlı vs. öğretmeni arayın bir randevu isteyin. Onun dediği saatte gidin bir görüşün, suçlayıcı davranmadan, önyargısız bir şekilde kendi sıkıntınızı anlatın. Çocuğum X sizi çok seviyor ama bu sene bir sıkıntı mı yaşadınız acaba onu okula karşı biraz olumsuz görüyorum, okulda yaşadıkları onu üzüyor. Ben de bu haline çok üzülüyorum. Siz 3 senedir çocuğuma çok emek verdiniz, gün içinde benden çok siz onunla zaman geçiriyorsunuz. Gözlemlediğiniz bir şey mi var hocam? Ben çocuğumun aklında ilkokul zamanları çok iyi anılar olarak kalsın istiyorum. O yaşadıklarını ya da sizin uyarılarınızı yanlış anlamlandırıyor olabilir mi? Bana düşen nedir? Sizle dayanışma ve iletişim içinde olalım vs. gibi konuşun.

Burada yaptığınız şey öğretmene şu mesajı vermiş olacak; ben çocuğumu dinleyen ve anlamaya çalışan bir anneyim, ona çok değer veriyorum. Sizin de işinize saygı duyuyorum ama çocuğuma sizin de değer verdiğinizi görmek istiyorum.
bana kalırsa ne kadar iyi ve açık iletişim kurarsanız karşıdan da o kadar iyi tepki alırsınız.
Şu an sınıf değiştirmek, okul değiştirmek, öğretmeni şikayet etmek falan bunlar bence hatalı kararlar olur. Gideceği sınıfa uyum vs. daha zor süreçler. Anlattıklarınız iyi bir iletişimle çözülebilecek sorunlar gibi geldi. 4. sınıftaki bir çocuğa sınıfta dersi etkileyecek şekilde konuşması yüzünden beden eğitimine çıkmasına izin vermemesi ben çok büyük bir soruna neden olmaz aksine 2. tür ceza sayılır, zararlı olduğunu düşünmüyorum ve bence 1 kere yapması yetmiştir, çocuğunuzun şu an sınıf kurallarına uyduğunu sanıyorum çünkü bir yaptırımla karşılaşacağını anlamıştır.
saf saf bakma lafı çok can sıkıcı, orada haklısınız.

Siz demiyor musunuz çocuğunuza bu tarz kelimeler. Doğrudan hakaret amacı olmayan şeyler söylenir. Öğretmenin kastı yoksa kizabilir, bagirabilir, ceza verebilir. Benim de eşim bişi olsa büyütmeye kalkiyor. Ben normal karşılıyorum. Bunun da bir sınırı var elbette ama sürekli canım bakar mısın dersi rica ederim dinleyebilir misin falan diyecek hali yok.

Ergenlik konusunda da çok haklısınız benzer yaş grubu çocuklar ha bire kombin yapma ne bileyim saç baş düzeltme derdindeler. Ufaktan geliyordur ergenlik.

Arkadaşlar her fikre açığım.gunlerdir bu kadin çocuğumu yine ezecek mi diye dusunuyorum
Yahu bu kadar takiyorsaniz ogretmeni sadece suçlamak için aramayın. Bir sorun çocuğunuzla ilgili belki gerçekten bir durum vardır. -belki yaramaz vs- karşınızdaki de insan sonuçta. Ha sonra da belirtin özgüven problemleri yaşıyor oğlum iyi niyetli dahi olsanız kişisel yorumlarda bir süreliğine bulunmayın diye rica edin.

Ama öğretmen bu. Komşu teyzesi değil,bu uslup hoş mu sizce? Arkadaşları da saf dese lakap haline gelse ne kadar sevimsiz olur bir düşünün.
Ki zaten kadında farkında bunun hoş olmadığının ki özür dilemiş.
Konu sahibi size gelince,
Ceza konusundan pek hazzetmesem de öğretmenlerin laf dinletebilmek adına uyguladıklarını düşünüyorum. Sınıfta 30 çocuk olsa hangi birine laf geçirsin,bir uyarır iki uyarır ceza vereceğini de söyler ama hala dinlemiyorsa eylemlerinin bir sonucu olmalı ki bir dahakine dinlesin lafını.
Çocuğa yansıtmayın bence öğretmen konusunda hislerinizi. 3 senedir sorun yok bu sene yasandıysa kişisel bir durum olduğunu sanmıyorum. Zaten konuşmuşsunuz öğretmeni ile,biraz gözlemleyin bakalım sonrası nasıl olacak,ona göre gerekirse yüzyüze konuşursunuz yine öğretmeni ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…