- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Ne diyecekti ki ogretmen evet oğlunuz saf saf bakıyordu bende böyle bir kelime kullandım mi?Bir sonraki adımı mı? Öğretmeni söylediği cümleden sonra hatasını anlamış. Sizce sizin öğretmeniniz bunu anlar mıydı?
Kadın ne diyecek mesela 4. Sınıf çocuğumun sınıfını değiştirmek istiyorum öğretmeni saf dedi uyardım. evet fark etti ama dememeliydi bunun bir sonraki adımı olabilir mi?
Yo özür dilemiş öğretmen konu sahibi yazmış konuda.Ne diyecekti ki ogretmen evet oğlunuz saf saf bakıyordu bende böyle bir kelime kullandım mi?
Taktığını söylemedim. Herkesin içinde aşağılayıcı kelimeler kullanamaz. Bir öğretmen olarak örnek teşkil etmeli. Bir çocuk çıkıp tenefüste bir arkadaşın öğretmeninden duyduğu şeyi söylese?Tabi
Ki Tokat yemenizi beğenmedim kimse kimsenin çocuğuna vurma hatta dokunma hakkına sahip değil,ama konu sahibinin yazdığıyla sizin ki bambaşka ,burada basit bir olay yani öğretmen basit uyarıcı bir ceza vermiş beden dersine çıkarmamış,saf saf derken hakaret de etmemiş evet demese daha güzel olurdu ama öğretmenin çocuğuna taktığını düşünmüyorum
Siz öğretmen misinizTaktığını söylemedim. Herkesin içinde aşağılayıcı kelimeler kullanamaz. Bir öğretmen olarak örnek teşkil etmeli. Bir çocuk çıkıp tenefüste bir arkadaşın öğretmeninden duyduğu şeyi söylese?
Söylemek istediğim şu, elbette ki özür dileyecek. Oğlunuz saf saf bakıyordu ben de bu yüzden bu şekilde bir uyarı da bulundum ona demeyecekti.Yo özür dilemiş öğretmen konu sahibi yazmış konuda.
Onların yaş grubunda hocanın söz tonu , söyledikleri kendi aralarında dalga sebebi olabilir. Bize basit geliyor ama o yaş aralığındaki insanları cidden etkileyebiliyor. Ben çok zorbalığa maruz kaldım oradan biliyorum.Biraz abartmamış mısınız? Yani şimdi bana kızanlar olacaktır ama saf saf bakmışsa saf saf bakma denir ne denir ki başka? Soru sormuştur cevap alamamıştır. Konuşma cezası da gayet normal. Çocuğunuzu hatalarının sonuçsuz kaldığı bir baloncukta mi yetiştiriyorsunuz anlamadım? Yarın öbür gün daha neler duyacak insanlardan.
Sizin dönemin eğitim sistemiyle şu an arasında dağlar kadar fark var. O zamanın tanrıları öğretmenlerdi, şimdinin ise öğrenciler. Bu zamanda çocuğu dövmeye kalksa televizyona bile çıkar. O yüzden öğretmen çocuğu uyarmak zorunda kalıyorsa çocuk sınıfta gerçekten gürültü yapmış olmalı.Çok yanlış düşünüyorsunuz. Az önce yorumda da yazdım.
7 yaşımda arkadaşımın silgisini aldım diye herkesin içinde tokat yedim öğretmenden. 31 yaşımdayım. İlk günkü gibi aklımda ve hala çok kırıcı. Annemin haberi dahi olmamıştı. Kimse bana o yaşımda unutmamayı öğretmedi.
Sizin yaşadığınızla bu olayın alakası yokki. Sizin öğretmeniniz açıkça art niyetli agresif biriymiş. Sizin üzerinizden o küçük egosunu tatmin etmiş aklınca. Böyle insanlar öğretmen olmasa keşke.Bilinçaltında kalıyor. 3. Sınıfta iki basamaklı çarpma işlemini tahtaya kaldırdı yapamadım yanındaki herkes yaptı yerine geçti ben yapamadım beni yerime oturtmak yerine bekletti bekletti surekli. En son bana hakaretler edip öyle bir tokat attı ki. 9 yaşındaki çocuk yerin dibine girdi. Bugün 30 yaşındayım ne ona karşı nefretim geçti ne affettim onu. Keşke yolda görsem bana böyle yapmistiniz diye bir tokat geçirmek isterim suratına cidden öyle içime oturdu o tokadı.Sinifini değiştirin yada okulunu çok net söylüyorum bunu.
Sizin yaşadığınızla bu olayın alakası yokki. Sizin öğretmeniniz açıkça art niyetli agresif biriymiş. Sizin üzerinizden o küçük egosunu tatmin etmiş aklınca. Böyle insanlar öğretmen olmasa keşke.
Konu sahibinin oğlunun yaşadığı hoş değil ama okul değiştirecek şikayet edecek bir olay da değil bence. Çocuk ısrarla öğretmeni dinlemeyip konuşursa öğretmen ne yapacak? Ceza vermek zorunda kalmış. Sizin örneğinizdeki gibi art niyetli bir şey yok sadece yanlışından caydırmaya çalışıyor çocuğu iyi davranışa yönlendirmek sınıfın düzenini sağlamak onun görevi saldım çayıra şeklinde mi davransın? Saf saf demesini yanlış buldum ama özür dilemiş ve o anki dialog da önemli neye karşılık dediği. Konu sahibinin yapması gereken bundan sonrasını gözlemlemek.
Üstteki yorumlarımdan birinde iş zorbalığa giderse ebeveyn muhakkak dahil olmalı diye yazmıştım aslında.Onların yaş grubunda hocanın söz tonu , söyledikleri kendi aralarında dalga sebebi olabilir. Bize basit geliyor ama o yaş aralığındaki insanları cidden etkileyebiliyor. Ben çok zorbalığa maruz kaldım oradan biliyorum.Hocaların tutumu da zorbalığı artırmıştı mesela...
Tüm yorumları okumadım.Üstteki yorumlarımdan birinde iş zorbalığa giderse ebeveyn muhakkak dahil olmalı diye yazmıştım aslında.
Valla günümüz çocukları bizim hayatımızda duymadığımız kullanmadığımız küfürleri biliyor ve söylüyorlarTaktığını söylemedim. Herkesin içinde aşağılayıcı kelimeler kullanamaz. Bir öğretmen olarak örnek teşkil etmeli. Bir çocuk çıkıp tenefüste bir arkadaşın öğretmeninden duyduğu şeyi söylese?
Neye sinirlendi,hangi olay yaşandı v böyle söyledi pekiKadın sinirlendi ve söyledi.insallah bu bir daha tekrarlamaz
Iyide ne bakıyorsun saf saf denince çok iyi niyetli,temiz kalplisin anlamında söylenmiş olmuyor ki bu. Baya baya argo tarafa kayıyor.Arkadaşlarının arasından zorbalar olacak, minik manipülasyon ustaları olacak. Olacak da olacak. Öğretmeni savunmak kısmında değilim ben. Çocukların bu kadar hassas olmaması gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenin dediğinde yine söylüyorum bir şey görmüyorum. Saf bakmak hiçbir yerde hakaret kabul edilmez ki? Konu sahibinin kendisiyle nasıl konuştuğunu bilmiyorum ama ben öğretmenle birebir olarak kendisine suçlayıcı olmadan bu peşpeşe tavırların sebebini öğrenmek için uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Direkt öğretmeni şikayet etmek falan ki sizin dediğiniz gibi özür dilediği halde, bunlar çok büyük adımlar.
Çocuğu uyarmıyor yalnız. Saf diyor çocuğaSizin dönemin eğitim sistemiyle şu an arasında dağlar kadar fark var. O zamanın tanrıları öğretmenlerdi, şimdinin ise öğrenciler. Bu zamanda çocuğu dövmeye kalksa televizyona bile çıkar. O yüzden öğretmen çocuğu uyarmak zorunda kalıyorsa çocuk sınıfta gerçekten gürültü yapmış olmalı.
İkisi farklı konular, ben gürültü yapıp beden eğitimi dersine çıkmamasını kastettim, bir de çocuk beni gürültü yapınca hep uyarıyor demiş.Çocuğu uyarmıyor yalnız. Saf diyor çocuğa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?