Ogretmenin ogluma herkesin ic8nde saf demesi

Bir de bazı şeyler vardır. Yok gibi davranılan ama hayatın içinde olan. Mesela herkes gaz çıkarır. Ama kimse gaz cikarmiyormus gibi davranır. Konuşulmaz, söylenmez, her gazın geldiğinde tuvalete kosamazsin. İnsanların içinde yapmak elbette kabaliktir. Bunun bir ayarı vardir. Ama ne bilim boş sokakta yapmaz misin yaparsın. Saf saf bakma vs de bu minvalde şeyler bence. Öğretmen öğrenci ilişkisinde olan seyler. Üniversiteden tut, her yerde buna benzer şeyler söylenir. Kimisini öğrenci ailesine der kimisini demez. Ayrıca öğrenciler lafı yanlış da aktarabiliyor. Saf demek daha hakaret içerikli bir kelimeyken saf saf bakma hakaret değildir.

Ben kurs merkezinde öğretmenlik yaptım. Bizde öğrenci veli memnuniyeti daha öndeydi. Sınıfım dolu olduğu halde sırf çocuklar geri kalmasın diye yeni gelen iki öğrenciyi kabul ettim derse. Ama o gün binada seminer vardı ve ek sandalye bulmak mümkün değildi. Sıralar da doluydu. Çocuklara dedim ki tamam sizi derse kabul edicem ama bugün gidin yarın gelin dedim. Ders başladıktan 10-15 dakika sonra gelmişlerdi birde. Hem de erken gelin derse bugün geç geldiniz zaten dedim. Hem sıra yok hem konunun başını kacirdiniz dedim. Ki bunlar 7 yada 8. Sınıfti. Gitmişler annesine demişler ki öğretmen dedi ki yarın erken gelin sıra kapın. Annesi de hemen anında yönetime gitmiş. Ay i gün yönetim yanıma geldi siz böyle bişi mi dediniz diye. Derse almak zorunda bile değildim zaten sınıfım kalabalıktı. Öğrencileri onemsedigim için bu şekilde davrandigim halde lafı nasıl farklı yansıtmışlardi.

Aynı zamanda bir veliyim. Öğretmen hicbirsey yapmaz her zaman etik davranır diye de düşünmüyorum. Tabi ki gözlem yaparım. Çocuğuma art niyetli bir yaklaşım var mı bakarım. Ama art niyet yoksa öğretmen sınıfta kızmış kizmamis , laf demiş dememiş bunlara takilmam. Zaten biz takilirsak çocuk bu sefer daha büyük sorun olduğunu düşünüyor. Kaç kez öğretmenini sikayet etmeye çalıştı oğlum. O seni seviyor dedim. Ben sana kızıyorum evde sorun çıkardığın zaman. Öğretmenin de kızar normaldir. Bu nesil ilerde çok sorunlu olacak ama hayırlısı. Hayat bir dengedir. Su sağlıklıdır ama günde 10 lt su içmek zararlidir mesela. Çocukları koruyalım. Ben de aşırı hassasım çocuklar konusunda. Dışarda özellikle bir yetişkin çocuğuma veya başka çocuğa kizarsa aşırı tepki veririm. Çocuk onun seviyesinde değil çünkü. Anasını babasını bulursun ona dersin onunla konuşursun. Bir yetişkinin çocuğumla muhatap olmasına izin vermem. Bu anlamda bir kızma uyarı vs için. Ama öğretmen başka. Öğretmen anne baba gibidir. Bir anne baba ne kadar kızıyorsa o da o kadar kızar. İlk cocugumda çok daha özenli yaklaştım. İkinci çocuk olunca evde kızma vs daha arttı. Neden çünkü evde daha çok kaos var. Bir de düşünün en az 20 çocuğun olduğu sınıf ortamını. Eskiden büyük oğluma herşeyin nedenini anlatıp o şekilde yapmamasını ikaz ederken artık direkt hayır diyoruz. Veya kızarak hayır diyoruz. Çünkü otorite de gerekiyor. Biraz daha geleneksel çocuk yetiştirme modeline döndüm. Eski usul daha iyi. Ama diğer insanlar öyle değil tabi o yüzden gelecekten biraz korkuyorum. Bu kadar ben merkezli çocuklar gelecekte ne olacak. Kimse iş güç de yapmaz. Her sorunda işi gücü bırakan insan topluluğu olacak bence.

Evet çocuğunuz kırılmış ama çok büyük kırıcı olaylar deil. Dile getirmissinizde ,bence daha dikkatli olacakdır. Takipde kalın bence sikayet edicek , sınıf degisicek ölçüde olmamiş davranışlar. Okulada gidip gelin diyalog halinde olun öğretmenlr. Hasasiyetlerinizi anlatın cezaya karsı olduğunuzu vs. Ben ögle yaptım daha önce. Ise yaradı

Saf saf bakmak: bön bön, aptal aptal bakmak anlamına gelmiyor mu? Ben yanlış biliyorsam düzeltin... nasıl masumane oluyor, gayette öğrencisine hakaret etmiş. Ayrıca çocuğuma ben diyorum diye öğretmenin demesini normal mi karşılamam lazım? Adı üzerinde öğretmen, eğitimci tabi ki bu işin erbabı olarak daha özenli olmalarını beklemek normal diye düşünüyorum.

Ogretmende bir sıkıntı göremedim. Sınıfta konuşanlar tum dersi etkiliyor özellikle yanındaki arkadasini. Tabi ki ceza verecek. Bedene çıkmama cezası da çok makul olmuş bir daha konuşmaz en azından.
Saf saf bakma tabirine gelince evet hoş değil ama ben bile yapıyorum bazen. Kızım sorduğum basit soruya cevap veremediğinde misal ..ogretmen de sormuştur cevap alamamıştır böyle bir tabir kullanmistir. Şikayet edecek yada sınıf değiştirecek ( kaldı ki en büyük hata olur ) bir olay yok ortada. Çocuklarımızın da hatalarını gorelim

Ayrıca çocuğuma ben diyorum diye öğretmenin demesini normal mi karşılamam lazım?
Tabii ki hayır ama önce siz çocuklarınıza düzgün davranın ki, başkaları yanlış davrandıklarında aradaki farkı anlasınlar.
Evde hakarete şiddete maruz kalan çocuklar, okulda da bunu gördüğünde normal karşılıyorlar.

Ben çocuğuma elimden geldiğince düzgün davranmaya ve çevresine de düzgün davranması gerektiğini öğretmeye çalışıyorum. O cümleyi yazan arkadaşa istinaden yazdım. Sanki kendileri çocuklarına hiçbir şey demiyorda öğretmenden mükemmellik bekliyor gibi bişey yazmış.

Valla bu kadar basit şeylerden psikolojisi bozulan çocuk ve öğretmene hesap sorma cüreti gösteren anne sorunludur benim için.

Öğretmen gerçekten dövme, rencide etme vs gibi şeyler yapmadığı sürece bırakın çocuklarınızı eğitmek için ne gerekiyorsa yapsın. Ha gerçekten çok yanlış giden bir şey olur, o zaman müdahil olunur. Ama çocuğa ceza verdi diye hesap sormak yok efendim ortalığı ayağa kaldırmalar falan (yorumlarda okuduğum) ne demek.

Çocuk öğretmenin otoritesini saymalı. Ancak siz çocuğunun önünde öğretmenden hesap sorar, çocukla öğretmenin dedikodusunu yaparsanız o çocuk öğretmeni saymaz. Bu çocuk daha hayatta nelerle karşılaşacak. Kaç tanesinde müdahil olup hesap sorabileceksiniz?

Hangimizin ögretmeni sert tepki vermemistir, saf saf bakma demesi yanlıs ama birde öğretmene sormak lazım ders saati ne gibi itaatsizlikler yaptı
Sizin evde bakamadığnız tek cocuga suan öğretmennler en 30-40 cocuk birde suriyeli afgan cocuklarla uğraşıyorlar
bir öğretmen el kadar çocuğa neden taksın?
Başarı belgesi almıs bi öğretmenden bahsediyorsunuz birde.
Eğer gönderdiğiniz okul notre dame de sion, getronagan( Türkiyenin en iyi ermeni okulu) Enka falan gibi okullar ise tabiki gidip öğretmeni sikayet edin bu saydıgım okullara salt parayla değil cocuk zekası ve ahlaki davranısları ile girebiliyor.
Ama devlet okulu ise cokta sikayetlik bi husus görmüyorum ben ortada
Görenlere saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…