Öğretmenler odası kâbusu

Ben sorunu anladım. Siz fazla arabesksiniz. İnsanları olduğu gibi kabul etmeui öğrenin. Hıı sağol demiş işte öğretmen, yetmez mi? Belki işi var gidecek. Size küfretmişler gibi davranmayın. "Böbürlenmeyin, sizden büyük Allah var", yok "insanlıktan çıkıyorlar " laflarınız cidden abartı. Bunların hepsi sizi itici yapıyor. Beni bile baydınız okurken yani, onları da sıkıyorsunuzdur. Her şeye bu kadar aşırı anlamlar yükleyip, sonra kafanızda kurup kurup insanlara yansıtmayın. Gerçekten itici. Biraz pozitif olun.

Ben sorunu anladım. Siz fazla arabesksiniz. İnsanları olduğu gibi kabul etmeui öğrenin. Hıı sağol demiş işte öğretmen, yetmez mi? Belki işi var gidecek. Size küfretmişler gibi davranmayın. "Böbürlenmeyin, sizden büyük Allah var", yok "insanlıktan çıkıyorlar " laflarınız cidden abartı. Bunların hepsi sizi itici yapıyor. Beni bile baydınız okurken yani, onları da sıkıyorsunuzdur. Her şeye bu kadar aşırı anlamlar yükleyip, sonra kafanızda kurup kurup insanlara yansıtmayın. Gerçekten itici. Biraz pozitif olun.

Niye itici olayım?? Bir sorun yaşandığında elbetteki hissettiklerimi yazıyorum içimde kopan fırtınayı ifade ediyorum. Sonuçta sıkıntımın bendeki etkisini ben anlatmazsam siz nasıl anlayacaksınız?
Sohbet ederken, iletişim kurarken ahlayıp puflamıyorum itici olayım. Arabesk takılacak kadar da hayaller de değilim. Yaşadığım sıkıntı var ve bu beni geriyor üzüyor.
siz bile demişşsnz BELKİ işi vardı acele gitmek zprunda olduğu için hıııı demiştir. Bütün saçma ttvırlarda hep polyannacılık mo oynamak zorunda insan hele ki mantığına yatıramıyorsa?
Ki ben uslubunca drmişim ki tebrikler, karşıdaki de uslubunca sadece sağol desin, ya da sadece teşekkür ederim desin. Hıııııı demek nedir yaaa? Bakın bir laf bi ortamda söylenir belki orda olmayan insan bunu idrak edemez ama oradaki insan o lafın hiç de iyi niyet olmadığını srzer kavrar. Sonuçta çocuk değilim yetişkinim. Ben nerde konuşacagım laf ayıp olur bilirsem bana da söylenen söz yapılan hareket ayıp ya da hor görücü mü anlıyorum gayet tabiii.

Hepi topu 10 dakikalık teneffüste kimseyle konuşmasanizda olur bence ,hele ki onlar uzak duruyorsa asla sallamazdım sizin yerinizde olsam.

10 dklık teneffüsle sınırlı olsa iyi, ancak tören günleri ve 40dklık öğle araları ve srminerler millet birbirinin hatırını sayıp hoşsohbet ederken yalnız geçirmek inanın zor

Yanlis veya kirici yorum yapmak istemem kesinlikle.. Evet bazen cok kisi hatali olup ayni insana denk de gelebilir; bu da kabul.. Ama sanki sorun cok baska gibi geldi bana.. Sizin eski konularinizdan bildigim kadariyla zaten boyle bi sıkıntınız vardi.. Ailenizle de benzer sorunlar vardi sanirim.. Ben sizin bu dusuncelerinizin paranoya seviyesinde oldugunu dusunmustum artik.. Hani "beni sevmiyorlar" diye inanip oyle davrandiginizi.. Insanlarin hareketlerini bu dusuncenize göre yorumlayıp farkli algiliyor ve ona gore davraniyorsaniz, itiyor olabilirsiniz cevrenizdekileri..

Ben de ogretmenim ve calistigim okulda Allah'a sukur ogretmenler arasi iliskiler guzel, seviyeli, saygili.. Ama mesela bi bayan var, cidden cok itici bi duruşu var, konuştuğu zaman keza.. Ona ragmen kimse saygisiz davranmiyor, ama mesafe istemsiz oluşuyor.. Simdi o kadin bizleri suclasa ne derece hakli? Veya baska bi kizcagiz geldi, inanilmaz toy, yaşı da küçük, o kadar cok konusuyor ki, sivrilmeye basladi mesela, sahsen ben sıkılıyorum onun muhabbetinden ve mesafem var.. Yine gecen sene bi arkadas vardi, o kadar zevzek ve gevezeydi ki, hani idare edilebilecek cinsten degildi, boş saatinde herkes dinlenmek isterken 1 saniye susmazdi bağıra bağıra sacmalardi.. Ilk hafta iyi muhabbetimiz varken o kadar soguttu ki bu hareketleriyle.. En sonunda herkes tarafından dışlandı bariz sekilde ve en kotusu de insanlar saygisini kaybetti ona; cevapsiz birakmalar, gozlerini devirmeler, hic bi yere cagirmamalar.. Ama bu kişilerin kendilerine sorulsa hic bi yanlislari yoktur muhtemelen.. Yani diyecegim şu ki, sizin kendinizce hakli bulduğunuz davranislar, karşıda cok farkli izlenim birakiyor olabilir.. Bunu sizi suclamak adina soylemiyorum asla.. Belki meseleye farkli yerden bakarsaniz sorun cozulebilir.. InsaAllah.. İş ortaminda cok vakit geciriyoruz.. Azap haline donmemesi gerek..

Yorumlar güzel, düşünceleriniz sığ değil teşekkür ederim.
Şöyle de düşünmeye başladım insanlar minnetdduymuyor bazı şeylere. Mesela kişinin belli sayıda arkadası varsa baska arkdslık kurmaya ihtiyaç duymuyor. Ve belki de şans vermiş olmuyor karşıdaki tek kişiye.
tabii arkdslık kurmamak o kişiye saygısızlık terbiyesizlik yapabileceği hakkını vermez kimseye.
İnsanlar da giderek bi şımarıklaşma egosunu tavan yapma hal ve hareketleri görülmeye başladı son yıllarda. Yaş olarak olgun fikir olarak ergenlikte kalmışlara alışamadım ancak alışmak şart oldu. Onlar değişmez.
Bi hataniz da bu bence.. Yani tum yorumlariniza bakiyorum, bi tane bile kendinizde hata veya yanlis aramak yok.. Aksine insanları suclayip duruyorsunuz perde arkasini bilmeden.. Kendinizde bi hata varsa onu duzeltmeniz cok daha kolay.. Ama siz daha kolayina kacip "egolu,simarik,havali,saygisiz" vs diye milleti suclayip duruyorsunuz.. Ben de mesela herkesle samimi olmam.. Eskiye nazaran hele cok daha mesafeliyim.. Cunku artik daha tecrubeliyim is hayatinda ve kendi ic dunyamda da yasadigim huzunlu durumlar olabiliyor.. Bi bosanma travmasi atlattim mesela.. Bunu is ortamimdakiler bilmez.. Simdi beni mi suclasinlar şen şakrak samimi degil diye.. Bence şu bakış acinizi degistirin artik..

Eski konularınıza baktım biraz.

Terapiye düzenli devam ettiniz mi?

Özgüveninizin düşük olmasından bahsetmişsiniz.
Yani ister şımarıklık deyin, ister kendini beğenmişlik, bunu belli eden insanlarla muhabbet ilerlemiyor gerçekten.
Ve insan birsüre sonra muhabbeti hemen kesmek istiyor.

Özgüveninizle ilgili çekincelerinizi aştığınız zaman bu sorunun da çözüldüğünü göreceğinizi düşünüyorum.

Belki de sizi soğuk ve gergin buluyorlardir.
Ya da tartistiginiz kisilerle cok iyi anlastiklarindan sizinle konuşmanin ona cephe almak olduğunu düşünmüş de olabilirler.
Bence biraz yapici olarak cözebilirsiniz durumu. Mesela bir gün evde kek yapin ve çay saatinde güler yüzle ikram edin.
Ayni zamanda iclerinden en yakin bulduğunuzla az az iletisime gecin. Mesela basit birsey icin yardim isteyin,ya da bir öneri...böyle böyle arkadaşliginizi ilerletebilirsiniz.
Hee ama derseniz : onlar iğrenç insanlar , bana surat asiyolar bi de kek mi yapicam vs vs
O zaman da bi köşede camdan bakip kitap falan okuyup zaman gecirmenizi öneritim

canım sana kendimden örnek vereyim. yeni bir yere başlamıştım. ilk günden hocanın biri bir konuda emir vererek beni çocuk gibi azarlamaya kalktı.
pardon siz kimsiniz, müdür müsünüz dedim.
ben bilmemne öğretmeniyim dedi.
bende hayırdır bilmemne öğretmeni sen kim oluyorsunda beni azarlıyorsun, emir veriyorsun dedim. karşında çocuk yok, herkes haddini bilsin dedim.
bu salak herif koşa koşa müdüre beni şikayet etti. o da yetmedi, orda çalışan tüm hocalara dedikodumu yaptı.
içeri girdiğimde herkes bana şeytan gibi bakıyordu. kimbilir neler anlattı.
neyse... kısaca o öğretmenler odasında çok olay dönüyor. en iyisi kimseyle çok muhattap olmamak. arkadaşları dışarıdan seçmek. yada bir zaman sonra yeni bir öğretmen gelir, belki onla takılırsın
kesınlıkle katılıyorum
bırde sunu dıyorlar ya hıc samımı bır yorum gelmıyor herkes sana cephe alıyorsa sensın hatalı ne maglum yanındamıydık ksılerın
bazen bazı kısıler ama ogretmen ama komsu baskın cıktı mı herkesı kendı cephesıne cevırebılıyor ..

kesınlıkle katılıyorum
bırde sunu dıyorlar ya hıc samımı bır yorum gelmıyor herkes sana cephe alıyorsa sensın hatalı ne maglum yanındamıydık ksılerın
bazen bazı kısıler ama ogretmen ama komsu baskın cıktı mı herkesı kendı cephesıne cevırebılıyor ..

Aynem öyle kesinlikle. Tesekkür ederim. Bi insan nüfuzsuzsa haklı olduğu kişinin karşısında haksız görülebiliyor baskın kişinin çevresini etkilemesiyle.
egoya yenilmeden adil olmak..

Bi hataniz da bu bence.. Yani tum yorumlariniza bakiyorum, bi tane bile kendinizde hata veya yanlis aramak yok.. Aksine insanları suclayip duruyorsunuz perde arkasini bilmeden.. Kendinizde bi hata varsa onu duzeltmeniz cok daha kolay.. Ama siz daha kolayina kacip "egolu,simarik,havali,saygisiz" vs diye milleti suclayip duruyorsunuz.. Ben de mesela herkesle samimi olmam.. Eskiye nazaran hele cok daha mesafeliyim.. Cunku artik daha tecrubeliyim is hayatinda ve kendi ic dunyamda da yasadigim huzunlu durumlar olabiliyor.. Bi bosanma travmasi atlattim mesela.. Bunu is ortamimdakiler bilmez.. Simdi beni mi suclasinlar şen şakrak samimi degil diye.. Bence şu bakış acinizi degistirin artik..

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Evet eski konularımı doğru hatırloyorsunız. Zaten bnm sorunum insan iletişiminde. Aile akraba iş..beni ezen ezmeye çalışan bana kötü davranan. Bu konuda çok hassas biriyim. Sayılmamaya gelemiyorum. Normal şartlarda da kim kendi varlığını tehdit eden bi kötü söze davranışa saygısızlığa gelebilir ki? Abartmıyorum. İstediğim sadece normal davranılması insanların beni yalnız görerek ve iyice yalnızlaştırarak üstüne bireysel mutlulukve özhakkımı çiğnemeleri hep sabredilecek alttan alınacak mevzu değil.
Belki iç dünyamdaki fırtınadan nasibini almış özgüven azlığı insanlarla rahat ve kaliteli bi kendimi ifade etmemi engelliyor olabilir ancak hiçbir insanı dişe gelir cinsten kolay görüp kötü davranma hakkını vermez bize.
Somut olayları yazmıştım önceki sayfalarda. Bazı arkadaslar demiş ki o olayda şöyle düşünswydin böyle yaklaşşaydın. Yani öyle bir şey olamaz. Neden zorla olayları iyi görmeye çalışalım? Birşey kötü ve art niyet olduğunu kaç yaşına gelmiş insanlarız bilebiliriz değil mi? Bir kişi başkasının gözüne vursa acıtsa morartsa şunu mu demek lazım hayır aslında vurmadı montunu giyerken kolu gözüne çarptı??
Dediğim gibi kendimle çok barışık biri olmamandan belki kaliteli ilişkiler arkadaslıklar kuramıyorum ama bu ben arkafassızım diye bi iki kişinin dedikodusıyla çevremdeki insanların benden el etek çekmesi beni nüfussuz görmelerindendir.
Biri bana dese daisysun senin de söyle söyle hataların var hoş değil dinlerim sorgularım içselleştiririm. Ancak ben hata arıyorum arıyorum kendimde bu kadar görebiliyorum. Varsa da benim çooook büyük hatam hatalarım ben bilmiyorum tek başıma da bilemiyorum.

Back
X