Olaylat şöyle:
Öğle arası 40 dk. Bu süreçte yemek çay fotokopi ne istersen yapıyorsun. Geçen sene bi öğle arasında fotokopi çekmem gerekiyordu. Yazılımı hazırladım fotokopi çekmeye başladım. Tam o anda benden 7 8 yaş büyük bivbayan hoca hocam sıra bendeydi nasıl çekersin sormadan etmeden diye bağırmaya başladı. Nerden bileyim sıranın sen de olduğunu sıra mı yazıyor burda diye karşılık verdim. Susmadı tabi. Uzadı bu tartışma.
meğer kadın çekeceği kitabı mak. Nın yanına koymuş başka bi kitap daha almaya dolabına gitmiş.
Çoğu kişi sabah derse geç kalıyor bazıları ben de geç kaldığımda laf çarpıttı bikaç kere
öğretmenler odasında mini bir buzdolabı var. Yoğurt ayran ekmk vs herkes kendi tarafına yiyeceklerini koyuyor. Bnm 2 küçük yoğurt vardı. Birini çıkarmış birisi. Bn de o çaycı ablaya bnm yoğurdu biri çıkarmış koymamış geri dedim. Abla da x hoca dedi. Ben de x le karşılaşınca bi ara laf arasında hocam bnm yoğurdun tekini dışarı çıkarmıssnz koymamıssnz geri unuttunuz herhalde dedim. O da amaaaan hocam zaten dolap küçük. Verdiği cvp bu sadece. Dolap küçükse sen hiç koyma yiyeceğini demedim tabii içimden geçirdim.
ben yazılılarda resim çok kullanıyorum biri diyor ki resim kullanma toner çok gidiyor. Ne yapalım hocam ona göre de parasını veriyoruzzaten diyorum. saolsun burun kıvırdı uzattı bu da. Bununla da bi sürtüşme oldu
Yazıcı ile fotokopi mak. Aynı baplantılı. Bilgisayrsan bişey çıkartırken fot. Mak. Dan çıkıyor. Bi öğle arası ben fotokopi çekerken bilgsyra oturan bi hoca yazıcıdan belge göndermiş bnm kağıtların arasına karıştı bnm fotokopi yarım kaldı. Ben de kızdım tabii. Söylendim o da söyleniyor özür dilwyeceğine. Bu arada müdür geldi odaya müdür babacan tatlı elinden şıngır şıngır anahtarlıkğı ile oynatan biri sürekli. hocam tatlı geçinelim. Tartışmaya gerwk yok diye ikimiizi de uyardı. Müdür gelnese o hoca haklıymış gibi üste çıkacak.
Vs vs vs olaylar böyle. Kocaman bş insanım ben de. Bariz kötü niyeti nasıl alttan alayım? Bunlar ufak tefek gibi görünebilir ama hepsinin altında saygı göstermeme saygı duynama yatıyor.
En çok da dedikodu kurbanı oluyorum. Seminerde bi bayan hoca gelmişti tayinle. Biz onunla yavaş yavaş iyi oluyoruz gibi derken kız nasıl dedikoduların etkisinde kaldıysa şimdi soğuk duruyor. Ona da bozuldum yani. Çoğu seyde yardımım olmuştu. Millete ne bakıyorsun sen. Hiç olymsuz bişey yaşamadıklarım bile uzak kalmayı seçiyor.
Burda bazı arkadslar kıskanırlar demiş keske öyle olsa hiç olmazsa diş geçiremezler, ya da geçirmeye çalışmazlardı.
toplumda söyle bi yargı var bence. Muhabbeti n iyiyse lafı beceriyosan o güçlüdür. Muhabbeti m zevkli olmayabilir kızdırılmadığım müddetçe sakin bir yapım var. İInsanlar da sanıyor ki herhalde biz buna her lafı söyleriz her tavrı takınırız buna ayıp olmaz. Ben de umdukları gibi alttan almadığım zamanlar tartışmaya dönüveriyor. Başka biri olsa o lafı söylemez o tavrı yapamazsın bana niye yapıyorsun? Hakkımı savununca kötü mü oluyorum? Bunun adı aslında çıkar çatışması. Çıkarlarına ters giden bişey varsa ve karsındakine güç yetirwbileceğini düşünüyorsan insanların birbirine gösterdiği o kibarlık saygı muhabbet sohbet bi anda yok oluyor. Ve buna rağmen Alttan aldığım çok durumlarda var.
hemen hemen ojullar böyle sanırım başka okula tayin istesem de yine bu tip insanlarla karşılaşırım diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası.
cidden boş verin bunlar mı olay
bunlar çoğu iş yerinde her gün yaşanan ve o kişilerle de ilişkiler kaldığı yerden ertesi gün devam eden olaylar
bakın aynı fotokopi makinası yazıcıyı 10 kişi kullanıyoruz ve her gün sayfalarca yazı çıkarıp fotokopi çekiyoruz
bu tarz sürtüşmeler oluyor
bir sen çemkiriyorsun bir karşıdaki
sonra diyorsun ki bugün o doluymuş patladı yarın da o sana diyor
zira ilişkilerde yoğunluk etkili vs vs
bunlar iş hayatında çok küçük şeyler her gün karşılaşılabilir
yazıcıya yazı göndermiş de fotokopi yarın kalmış eeee
yeniden başlatırsınız
sonuçta trilyonlarınıza el koymadı ki
mesela yoğurt olayında söylediği şu esasen karşıdakinin neden senin iki yoğurdun var
yani benim yoğurdu çıkarmış birini demişsiniz
ikisi de yoğurt ise bir tane olsun yeter bitince yenisini alırsın yer az zaten demeye getirmiş
haa bunu haklı kılar mı hayır yani sonuçta birinin yoğurdunu çıkarıp bozulmasına sebebiyet vermek kötü bir şey ama siz de acaba benim de bir hatam var mıdır diye düşünmelisiniz
evet dedikodu ortamı kötü ama işte insanlar konuşurken ona ilişme diyorlar ya da ne bileyim onunla arkadaş olursam ben de sevilmem diye düşünüyor olabilirler
ben yerinizde olsam o yeni kişiye sorarım şaka yollu
kız hakkımda ne duydun da ilişkiyi kestin diye zaten kaybedecek bir şeyiniz yok ki bırakın onlar bozulsun