öğretmenlik için hangi şehir?

Daissyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
246
5
26
İzmir
okulöncesi öğretmenliği mezunuyum. kpss puanım da iyi geldi. ama benim istediğim belli bi şehir yok. 81 il ve yüzlerce ilçe içinden nasıl tercih yapcam bilmiyorum.

doğuda en yaşanılası şehir hangisi? önce doğu görevimi yapmak istiyorum. hem rahat bi yer olsun, hem kiralar ucuz olsun :)

Doğu görevini düşünme derim. Belki evleneceğim kişi yapmış olacak direkt muaf olacaksın. Seçerken özellikle okula dikkat et derim. Mümkünse çok öğretmenli kalabalık bir okul olsun. Hatta ailelerin biraz daha eğitimli olduğu bi okul tercih edersen de güzel olur. Birde şehrin gezilecek yeri olmasına dikkat et yoksa ilk seneler çok sıkılırsın..

Canim ben istanbula atandim bu yil dogma buyume istanbulluydum be kendi mahallemde ki bi okuldayim okula yurume mesafesi. Ve okulum dogu gorevi istanbulda cogu yer dogu gorevi ama ulasim kira biraz pahali orasi kotu sadece ama tavsiye ederim yasamasi guzel bi sehir dogu gorevinu doguda yapmaktansa fazla kira verip baska sehrde olsam bile istanbulda yasardim

Doğu'ya gitmek istemezsen, Batı'da zorunlu hizmet bölgesi olan birçok okul var onlardan tercih edebilirsin. öncelikle zorunlu hizmet bölgesi yazarsan iyi olur. yoksa eş durumun falan olmazsa, 3 yıl sonra rotasyonla meb, seni atayacaktır. tercih edeceğin yer imkanlar açısından biraz geniş olsun, sosyal hayat olsun. bir de ailene yakın olsun istiyorsan ona göre tercih yapmanı tavsiye ederim. hayırlı olsun.

neden çok uzağa gidesin ki?
madem puanın iyi batıda ya da evin neredeyse oraya yakın yerlerde de zorunlu hizmet bölgeleri vardır.

mesela izmirin bir ilçesinde yapıyordum ben de zorunlu hizmetimi.
izmire 2.5 saat mesafede. ama gayet güzel bir yerdi.
bence böyle de düşünebilirsin. illaki doğuya gitmene gerek yok.
doğuda da 1 sene çalıştım. eğer o kültüre uzaksan zorlanırsın.
bir de okul öncesiymiş.
doğunun bazı yerlerinde o yaş grubu Türkçeyi henüz bilmiyorlar.

Ben de zorunlu hizmetten sayılan okulları tercih etmenizi öneririm. Çünkü diğer türlü insanın aklında 3 yıl boyunca soru işareti oluyor. Zorunlu hizmet bölgelerini araştırırsanız sizin için daha aydınlatıcı olur. Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin.

doğu görevini yapmak için ille de doğuya gitmek gerekmiyor.Doğu görevi sayılabilecek yerler var,oraları yazarsınız.Hangi ilde yaşıyorsanız o ilde veya çevre illerde doğu görevi kapsamına giren çok sayıda köy vardır.10-20 km olup da öyle olan yerler var.Hem merkezde kalırsınız hem de doğu görevi aradan çıkmış olur.Bilmediğiniz,size yaşayış olarak yabancı gelebilecek yerler düşünmeyin

Doğu hizmetini düşünme nasıl olsa af falan çıkıyor, evleniliyor bir şekilde atlatılıyor. Ben yaptım da ne oldu karadenizde ve batıda görev yapan arkadaşlara af çıktı ve yerlerinde kaldılar bense iç anadoludan çıkamıyorum.

agzını acan doguya gıtme demıs, agzını acan doguya gıtme demıs bu ne ya dogu dedıgınız neresı... sen gıtme oburu gıtmesın berıkı gıtmesın ne olacak oradakı cocuklar egıtım vermek ıcın okuduysan becıllık yapmayacaksın yoksada ogretmen olmayacaksın. turkıyedekı şu ögretmenleri anlamadım gıttı

puanınız bölümünüze göre çook iyi dolayısıyla batıda doğu görevi sayılan yerleri tercih edebilirsiniz izmir Çanakkale gibi illerin köylerini düşünebilirsiniz
ben şu an Artvin'de bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum atanmadan önce de İstanbul'da ücretli öğretmenlik yaptım.İstanbul'da doğup büyümeme rağmen ileride öğretmenliği düşünmeyeceğim bir il burası.Evet çook uzak belki ama bir köy öğretmeni olarak yaşadığım bu tatmini birine gerçekten bir şeyler öğretebilmiş model olabilmiş hissini büyük şehirde bulamadım ben.

öğretmen değilsiniz sanırım.Neyse ,maksat doğuya gitmemek değil.Şöyle anlatayım,mesela mersinli biri mersinin veya erdemlinin köylerini tercih edebilir.Hiç olmadı tarsusa,silifkeye,adanaya bakabilir.İl içi tayinler açıldığında merkeze gelme şansı çok yüksek olur.Ama aynı kişi doğuda bir X şehrini yazsa memleketine gelmesi çok uzun zamanını alabilir.Amaç kişinin memleketine yakın olması.Tanıdığı,bildiği yer olması.Gurbette çalşmış olsaydınız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız

arkadaşım doğuyu cazip hale getirsinler de biz de gidip yaşayalım. örneğin doğuda görev ypan polislerin maaşları daha yüksek ama öğretmenlerde yok böyle bi uygulama. hizmetlilerin maaşı bile daha yüksek bizden.

Bir gün gelin yerimize öğretmenlik yapın Türkiyedeki öğretmenleri anlarsınız. Ben iç anadoludayım, soba yakıyorum, odun kırıyorum, bitleniyorum, tuvalet temizliyorum, 3 sınıf bir arada okutuyorum, odun topluyorum, okul boyansın eksikleri tamamlansın diye dileniyorum, okula kitap arıyorum, kırtasiye yardımı yapıyorum, yaz gelince tarlaya giden çocukları topluyorum, olmayan ödeneği oldurmaya çalışıyorum, kışın yollar kapanınca onun bunun evinde kalıyorum... Ki ben okulumdan çok memnunum ve bir çok köy okuluna göre iyi şartlara sahibim. Doğuda henüz can güvenliği olmayan arkadaşlarım var.

Kuş uçmaz, kervan geçmez ve her gün acaba tek parça kalabilecek miyim diye düşünülen yerleri hangi mantıklı insan seçmek ister ki? Siz dışarıdan bakanlar sakın devlete suç bulmayın şartların iyileştirilmesi için çünkü canını tehlikeye atan öğretmen de, merkezde akıllı tahtası ve klimasıyla ders işleyen öğretmen de aynı maaşı alıyor. Bütün suç doğuya gitmek istemeyen öğretmenlerin gerçekten

genellemek ıstemıyorum ama ogretmenlık = paragozluk eskıden ogretmenlık kutsalmıs ama sımdıkı ogretmenler verdıklerı egıtımındegıl aldıkları parayı onemsıyorlar meslegınınıyınyapsın yapmasın doguda bırtek polısmı memur olarak calısıyor baska kurum yokmu orda calısan memurları neden baz almıyorsunuzda polısı baz alıyorsunuz

Devlet Yapsın her okul için yaşanılacak güzel ve güvenli bir lojman. Versin +500 tl ek maaş. O zaman insanlar koşa koşa gider
1 sene güneydoğunun dağ tepesinde bir ilçesinde kaldım, devlet herkese kömür dağıttı ama öğretmene yok. Kömür satan bir yer de yok. Komşuların fazladan fazladan bedava aldığı kömürü onlardan parayla satın aldık.
Doğuda her şey daha pahalı. Mahrumiyet bölgesi olduğu için. İzmirde çalışırken doğuda aldığımdan daha fazla ücret alabiliyordum. Doğu görevi kesinlikle cazip hale getirilmeli.

ben sızın anlattıgınız gıbı bı anlatım okumadım sızde bı okyun ıstersenız

ben sızın anlattıgınız gıbı bı anlatım okumadım sızde bı okyun ıstersenız

kusura bakmayın ama size ne?????

niye herkes öğretmenleri eleştirmeye çalışıyor,tabiki paramı düşüneceğim,canımı düşüneceğim.siz kuaföre gittiğinizde bedava mı

yapıyorlar saçınızı?bu ne saçmalık böyle!

niye doktorları eleştirmiyorsunuz?bakın tam gün yasasına ne oldu?

gideceksiniz yarın hastaneye saat 15'te,ama ortada doktor yok,nerde,kendi muayenehanesinde özel hizmet veriyor.

üstelik hem devletin verdiği maaştan,döner sermayeden yararlanırken bir taraftan da özelde hasta başına yüzlerce lira alıyor.

tutturmuşsunuz öğretmenlik şöyle öğretmenlik böyle

hiçbir şey bildiğiniz yok,bir elinzi yağda,bir eliniz balda,doğuda öğretmenler hangi şartlar altında çalışıyor haberiniz olmadan

oturduğunuz yerden atıp tutuyorsunuz

ilk mesajınızı beğendim . çünkü haklı noktalarınız vardı ama bu mesajınızdaki bu ifadeye çok üzüldüm açıkçası... 12 yıllık öğretmenim ..ilk 4 yılım diyarbakırın hani ilçesinde geçti.. şimdi güzelleşmiş .. benim zamanımda çok sıkıntılıydı.. ama inanın tüm zorluklara rağmen oradaki öğretmenliğin tadını hiç bir yerde bulamadım .... çalıştığım diğer okullar ya köy ya da ilçe merkezi oldu çalıştığım tüm okullarda tek tük istisnalar oldu ama genel olarak tüm arkadaşlarım gayet idealistti... çoğumuz kendi çocuğumuzu bile ikinci plana atıp öğrencilerimizle ilgilendik.. inanın abartmıyorummm ben bilg. başında öğrencilere etkinlikler hazırlarken çocuğum koltuklarda hatta halılarda uyudu... benim gibi binlerce öğretmen var .. doğuda da batıda da ...
öğretmenlik bir meslek ama sırf parası için yapılacak meslek değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…