agzını acan doguya gıtme demıs, agzını acan doguya gıtme demıs bu ne ya dogu dedıgınız neresı... sen gıtme oburu gıtmesın berıkı gıtmesın ne olacak oradakı cocuklar egıtım vermek ıcın okuduysan becıllık yapmayacaksın yoksada ogretmen olmayacaksın. turkıyedekı şu ögretmenleri anlamadım gıttı
agzını acan doguya gıtme demıs, agzını acan doguya gıtme demıs bu ne ya dogu dedıgınız neresı... sen gıtme oburu gıtmesın berıkı gıtmesın ne olacak oradakı cocuklar egıtım vermek ıcın okuduysan becıllık yapmayacaksın yoksada ogretmen olmayacaksın. turkıyedekı şu ögretmenleri anlamadım gıttı
arkadaşım doğuyu cazip hale getirsinler de biz de gidip yaşayalım. örneğin doğuda görev ypan polislerin maaşları daha yüksek ama öğretmenlerde yok böyle bi uygulama. hizmetlilerin maaşı bile daha yüksek bizden.
Bir gün gelin yerimize öğretmenlik yapın Türkiyedeki öğretmenleri anlarsınız. Ben iç anadoludayım, soba yakıyorum, odun kırıyorum, bitleniyorum, tuvalet temizliyorum, 3 sınıf bir arada okutuyorum, odun topluyorum, okul boyansın eksikleri tamamlansın diye dileniyorum, okula kitap arıyorum, kırtasiye yardımı yapıyorum, yaz gelince tarlaya giden çocukları topluyorum, olmayan ödeneği oldurmaya çalışıyorum, kışın yollar kapanınca onun bunun evinde kalıyorum... Ki ben okulumdan çok memnunum ve bir çok köy okuluna göre iyi şartlara sahibim. Doğuda henüz can güvenliği olmayan arkadaşlarım var.
Kuş uçmaz, kervan geçmez ve her gün acaba tek parça kalabilecek miyim diye düşünülen yerleri hangi mantıklı insan seçmek ister ki? Siz dışarıdan bakanlar sakın devlete suç bulmayın şartların iyileştirilmesi için çünkü canını tehlikeye atan öğretmen de, merkezde akıllı tahtası ve klimasıyla ders işleyen öğretmen de aynı maaşı alıyor. Bütün suç doğuya gitmek istemeyen öğretmenlerin gerçekten
[/
sızın gıbılerı tenzıh edıyorum zaten bence sız tayınınızı hıc ıstemeyın zıra butun meslektaslarınız rahat ortam arıyorlar sızın gıbı ... oldukları surece onlar dogu gorevınden muaf olurlar sız hıc merakmetmeyın sıznonların yerınede cefa cekersınız
öğretmen değilsiniz sanırım.Neyse ,maksat doğuya gitmemek değil.Şöyle anlatayım,mesela mersinli biri mersinin veya erdemlinin köylerini tercih edebilir.Hiç olmadı tarsusa,silifkeye,adanaya bakabilir.İl içi tayinler açıldığında merkeze gelme şansı çok yüksek olur.Ama aynı kişi doğuda bir X şehrini yazsa memleketine gelmesi çok uzun zamanını alabilir.Amaç kişinin memleketine yakın olması.Tanıdığı,bildiği yer olması.Gurbette çalşmış olsaydınız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız
ben sızın anlattıgınız gıbı bı anlatım okumadım sızde bı okyun ıstersenız
genellemek ıstemıyorum ama ogretmenlık = paragozluk eskıden ogretmenlık kutsalmıs ama sımdıkı ogretmenler verdıklerı egıtımındegıl aldıkları parayı onemsıyorlar meslegınınıyınyapsın yapmasın doguda bırtek polısmı memur olarak calısıyor baska kurum yokmu orda calısan memurları neden baz almıyorsunuzda polısı baz alıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?