Öğretmenlik mesleğinden soğudum

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.

Sex education 'daki okul mu kardeş bura nere

Bir 6.sınıf öğrencisi velisi olarak,tüylerim diken diken oldu.Şu anda şükürler ediyorum.

Okurken şaşkınlıktan şaşkınlıklara girip girip çıktım. Bu çocuklar hiç öz saygı diye bir kavram bilmiyor mu? Nasıl küçük düşürüyorlar kendilerini böyle?
Bunun yaşla alakası da yok bence. Bizde çocuk olduk,ergen olduk,onların yaşında olduk ne kendim ne çevremdekiler böyle hareketler yapmadı. Haşarılık yaptığımız oldu elbet ama bizim yaptığımı en büyük haşarılık bile bunlarınkinin yanında masum kalır.

Sex education 'daki okul mu kardeş bura nere
Biraz kenar mahalle.Ama sanıyorum butun okullar benzer.c çünkü okul polisi gelince diger okullarında itiraf siteleri varmış onları gösterdi. Ama profilleri kapalı.Siber suçlar kapsamında olmuyormuş. Açanı bilmemiz lazımmış.Falan filan

Dijital baba Orhan Toker instagram hesabını takip etmeyi öneriyorum bu konuya yorum yapıp şaşıran herkese.
Okuyorum ben de.Ve korkuyorum. Kızım var.Nasil engelleyecegiz hiç bilmiyorum. Bazı anne babalar çok utanmıyorlar ve çok zor durumdalar .ama çocuklar tek ayakustunde 40 yalan ,kandırıyorlar onları

Bu anlattıklarınız okulda sınıflarda mı gerçekleşmiş?

İspanyol dizisi gibi Şaka bi yana bu yüzden en son olmak istediğim mesleklerden biridir öğretmenlik. Yeni nesile gram tahammül edemem. Hele ki velileri çocuklarından beter yani öğrencilere şaşırmıyorum aslında ben. İstedikleri yere şikayet etsinler bu kadar veliye karşı sessiz kalmakta normal değil çocuğuna terbiye verememiş, özel hayatında neler yapıyor, kimlerle muhattap oluyor, Allah korusun tacize uğruyor mu bunları bilemeyecek kadar uzak olan bir veli zaten anca hesap sorar başka bi şey yapamaz. Allah sabır versin ne diyim çok zor mesleklerden biri haline geldi.

Aynen öyle.Babalar genellikle gurbette.Anneler evde babaanne ve dedeykele
Tam tahmin ettiğim gibi. Benim okuduğum lisede biraz kenar mahalle sayılırdı. Ama yinede böyle olaylara şahit olmadım. 1 keresinde çok büyük bir kavga oldu ama dediğim gibi sadece 1 kere ve bizim olaylar genellikle klasik çıkışa gel tarzı olaylardı. Okul sonradan anadolu lisesi olunca öğrenci profilide bir tık düzeldi. Şu anda ne haldedir bilmem tabi.

Artık ailelerin ihmali mi yoksa internette sağdan soldan gördükleri şeylerden etkileniyorlar bilmiyorum ama durum gerçekten iyi değil. Yarın bir gün çocuğum olsa nasıl yollarım okula bilmiyorum.

Bu anlattıklarınız okulda sınıflarda mı gerçekleşmiş?
Kızların kavgası okul duvarının arkasında. Erkeklerın öpüşmesi beden eğitimi dersının son 5 dk öğretmen sınıfa gonderınce. Arkadaşına kalem sokan 5. Sınıf öğrencisi sorunlu. Her bulduğuna her yerde birşey yapıyor ama baba sorunlu olduğunu kabul etmiyor. Küfürlü olaylar sosyal medya üzerinden evlerde

Bunlar ortaokul çocukları mı?
Evet. Ve sanıyoruz pandemi doneminde evlere alınan bilgisayar İnternetler bu olayların artmasında etkili. Bugün cocuk polis öpüşenlere soruyor. Nereden aklınıza geldi diye. Bilgisayarda gorduk ama onlar gibi yapamadık diyorlar

YouTube kids bile çocukların önüne sürekli gay ve lezbiyen çiftleri çıkarıyor. Bunlar da çocukların bilinçaltına işleniyor ne yazık ki. Sevgili anneler, çocuklarınızı ekrandan kurtarın. "Challenge" adı altında aptal YouTuberların yaptıkları zorbalıkları, cinsellikle ilgili kafa karışıklıklarını hep sosyal medyadan öğreniyorlar.

12 yıllık öğretmenim her dönemde gelen öğrenciler daha beter oluyor. Artık beni yaptıkları hiçbir şey şaşırtmaz diyorum bir vukuat oluyor ağzım açık kalıyor. Eveynler çocuklardan beter. Anahtar cümleleri “ benim çocuğum yapmaz” öyle bir yapıyor ki… Çocuklar artık masum değil hanımlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…