Öğretmenlik mesleğinden soğudum

Dijital baba Orhan Toker instagram hesabını takip etmeyi öneriyorum bu konuya yorum yapıp şaşıran herkese.
Konuyu okuyınca ben de yazacaktım bunu. Bu olanların hepsi gerçek ve daha da kötüsü ileride gelecek. Eğer bilinçlenmezsek. Kontrolsüz özgürlük bela getirdi. Hala bazı seviyesiz ve salak anne babalar var ve çoğunluktalar bunu savunan. Çamura bulanacak temiz aile çocukları da. Allah belalarını versin hepsinin.

Uyuşturucu yaşı 10'a
İlişki yaşı 12-13'e düşmüş,
Kontrolsüz internet kullanımı
Belli yaştan önce keşfedilen pek çok bilgi
Olağan süreç işliyor aslında.
Ben lise öğretmeni olarak duyduklarımı şahit olduklarimi anlatsam buradaki çoğu kişi çocuğunu okuldan almayı bile düşünebilir.
Okullarda inançsız öğrenci sayısı ile ilgili istatistik tutsak İsveç ile yarışırız.

Sadece youtube değil ki son dönemle başlayan gençlik dizilerine bak hepsi birbirinin kopyası. Hep bir zorbalık hep bir şiddet durumu. İzleyici kitleside çoğunlukla ortaokul-lise çağı çocukları.
Deli gibi izliyolar bu dizileri. Birde ben bu çöküntünün tiktok çıktıktan sonra daha çok hızlandığını düşünüyorum.

Aynen öyle dizileri saymıyorum bile ama içinde çocuklara özel ibaresi bulunan bir oluşumun hangi amaçlara hizmet ettiğini herkesin görmesi lazım.

Valla çocuk yetiştirmek çok zoranne ,baba öğretmen farketmez.
ayrica anne babaalara her yil egitim verilmeli.

youtube da reklamlara vs istediğimiz sınırı koyabilmeliyiz. cok etkili bence de.

Siz öğretmenliği bırakmayın, başka okula geçmeye calisin bence.

Eskiden anne babalarımı bizi okula verir eti senin kemiği benim derdi tamam bu kadar da olmasın ama kimse çocuğuna laf söyletmiyor, tuhaf. Öğretmenlik çok zor bu devirde Allah kolaylık versin. Yeni anne oldum bunları okudukça korkuyorum ama gerçeklerden kaçılmaz.
Ha bir de fotoğraf paylaşma mevzuu var ki zaten hesabı takip edenler tehlikenin farkındadır. Nasıl bir toplum olduk biz böyle. İlişki yazı 12-13 e düştü demek ne demek korkunç.

Bir öğr
Okullara ait itiraf sayfaları acılmış. Biz de sanıyoruz bizim okuldaki öğrenciler actı sadece. Gelen polis memuru sosyal medyada acılan itiraf gruplarını bize gösterdi. Aman Allahım sehrin en merkezi en buyuk okulları. Neler yazılmış. Surekli yenileri açılıyormuş. Okul müdürlerinin sulalesinden girmişler birbirinlerünin annelerinden çıkmışlar

Il ve ilce neresi...Veli portföyü bellidir,bulunan muhite göre. Çocuklarda ailelerin yansıması. Bağcılar,Esenler ile Kadıköy,Maltepe bir değil mesela. Örnekler cogaltilir. Benim zamanları hatırlıyorum,asla böyle olaylar yoktu. Müdür ve Müdür yardımcımiz epey despottu. Iyi ki öylelermiş, sacimizi örerek Liseye giderdik ve corcik giyerdik. Her gün kıyafetimiz kontrol edilir,çantamıza kadar tek tek bakılır,öyle içeri alırlardı.

Orta Karadeniz. Ayy siyah boğazlı kazak gıydım gomlegın içine diye sırada geri eve göndermişlerdi. Sabahın körü. Ev uzak. Din Kültürü sınavım var. Ne ağlamıştım. Kışın ortasında, annem üşümeyeyim diye içime giydirmişti. Yarım boğazlı. Azcık yakadan gözüküyor diye

Al benden de o kadar.Ama sizin öğrencileri duyunca bizim burdakiler baya bir masum kalıyor ( doğuda köy okulu).Pandeminin çok ciddi etkisi var ama çocuklardaki ahlak noksanlığı daha çok Pandemiden değil aileden kaynakli

Elite dizisi Türk versiyonu resmen hangi şehir inşallah Adana değildir

Gelecek nesilden bir beklentim kalmadı bunun nedenini de disiplinsizlik olarak görüyorum evet biz ogretmenlerimizden dayak yedik belki de bu sayede saygıyı disiplini öğrendik.. eskiden çok kızardım okulda öğretmenin şiddetine ama şimdi düşünüyorum da dayak cennettencikma diye boşuna dememişler tabi arada tek tük iyi çocuklarda var ama çok çok azınlık durumdalar malesef..

O kadar haklısınız ki...
Söylediklerinizin benzerlerini abim ve yengem de anlatıyor onlar da öğretmen.
İnsanın inanası gelmiyor ama gerçekten berbat şeyler dönüyor ve daha çok küçükler.

Ailelere sasiriyorum. Okul ikinci evimizdir, ogretmenlerimiz rol modelimizdir tabi cocuklara dogru olani ogretecekler ama ogretmen gelip gecici. Sen cocuguna ogretmenini dinle demez, hatalarini gormezden gelirsen bir baskasi senin cocugun icin nasil cabalasin. Saldim cayira mevlam kayira buyuyor bunlar.

Egitim sistemi ne kadar berbat hal almis ya. Bizim canimiza okurlardi(siddet yoktu tabi). Yillar sonra sebebini mudurumuz aciklamisti. Yarin ise gideceksiniz belki üniformali bir isiniz olacak o disiplini saglamanin ön egitimini bu okulda aldiniz demisti. Okullar krese donmus, ana babalar kafayi dinlemek icin cocuklari okula yolluyormus gibi geliyor bana artik

O cocuklar da sürekli akran zorbalığı görüyor. Ders dinlese hoca senin yüzünden yazı yazdırıyor diyorlar. Küfürleri duymamazlıktan gelse bir türlü, küfürlere karsılık mı versin, bize soylesene dayak yiyecek.

Kesinlikle okullar kreş mantığında. Kimsenin eğitim öğretim gibi bir hedefi beklentisi yok. Herkesin cocuğu süper, cok zeki ama calışmıyor. Onlar küfür nedir bilmez. Kavga etmişlerse mutlaka arkadaşları ısrar edip teşvik etmiştşr

Nufus artisindan ziyade nitelikli nufus onemli ama kimin umrunda sanki. Allah yardimciniz olsun, bu olayi biz cozemeyiz. Toplumsal bir sorun bu

İşte bunların sebebi ebeveynlerin çocuklarına toz kondurmaması…Yaptıkları her hatayı okula öğretmene veya başka bir çocuğa(ama asla kendi çocuğuna değil) yıkmaları..Sonra da toplum olarak yaptıkları hataların sorumluluklarını almayan sokakta serserice gezen bir sürü gençle karşılaşıyoruz…Sonra bu gençler büyüyüp ebeveyn olacaklar asıl felaket o zaman
Annenin babanın veremediği eğitimi vermeye çalışsan şikayet ediliyorsun.Herhangi bir veli kafasına göre öğretmene dikleniyor.Bunları kendilerine hak görüyorlar.Öğretmene duyulan saygı böyle azalmaya devam ettikçe her geçen gün geriye gideceğiz.Ne yazık ki.Bir toplumu toplum yapan eğitimdir.Eğitimi eğitim yapan da öğretmen…Öğretmen işini doğru düzgün yapamıyor ki bazı veliler nedeniyle..Bunlar daha iyi günlerimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…