Öğretmenlik sorunsalı :(

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Kızlar acil yardıma ihtiyacım var. Ben bu sene üniversite sınavına girdim ve malum tercihler başladı. Ailem yaşadığım şehrin dışında okumamı istemiyor , İzmir'de yaşıyoruz bu arada. Yani burada bi okul seçmek zorundayım. Bende sınıf öğretmenliği , okul öncesi ve türkçe öğretmenliği tarzı şeyler yazdım ama bu atama sıkıntısı var . Sizce başka bir bölüme mi yönelmeliyim ?
 
valla şimdi buraya insanlar atanamıyor yazacak kesin ama atanılan puanlar bence yüksek değil çalışan alabilir yani
 
Uluslararası ilişkiler , kamu yönetimi , işletme iktisat tarzı şeyler de var ama ne biliyim.
Birde uluslararası işletmecilik ve ticaret diye bir bölüm var o da aklımda.
 
Her bölüm KPSS ile atanıyor Ben de öğretmenim Mesela zamanında uluslararası ilişkiler okumadığıma pişmanım Oysaki çok daha yüksek puanlarla öğretmenlik seçemiştik Benden çok daha düşük puan alanlar şimdi gümrük memuru 2 katım maaş alıyor
 
Benim puanımda esit agirlikta 402 , sozelde 440 falan
 
Sınıf okul öncesi rehberlik özel eğitim öğretmenleri daha kolay ataniyor. 2 yilda atanirsin diyebilirim ama Branşlar zor gerçekten. Tercihini buna göre yap..
 
Sadece atanma değil atama sonrasi koşulları da düşün. Sınıfı asla önermem mesela. Rehberlik yazabiliyorsan ve şansın varsa mutlaka yaz.
 
Her zaman icin en fazla mezun veren bolum sinif ogretmenligidir. Atama sayisi diger branslara gore fazla gibi gorunse de diger bolumlerin 2-3 kati mezun verdigi icin ise baslamak sanildigi kadar kolay degildir.
8 senelik ogretmenim. Affiniza siginarak soyluyorum, esek gibi kpss calistim atanmak icin. Gecem gunduzum birbirine girdi, bu surecte bitirdigim kitabin haddi hesabi yok. Cok sukur mezun oldugum gibi de atandim.
Gecen yil stajyer ogrencilerim vardi.
O kadar nazlaniyorlar ki ders calismak icin.
Nasil gidiyor calismalar diye sorardim,hocam cok zor, bir taraftan okul bir taraftan staj, bir taraftan dersane vs vs. Ben her hafta gelmeleri gerekmesine ragmen 15 günde bir staja aldim. Keza okulda 2 gunleri bostu zaten.
Kisacasi çalışmaya hic gönülleri yoktu. Tutturmuslar atama zor diye. Calismazsan tabiki zor. Benim bolumum su an benim atandigim puanin altinda ataniyor. Ama gençler her seyin kolayina kacmak istiyor. Hicbiri atanamadi malesef. 5 stajerim vardi bir tanesi bile baslayamadi goreve.
Uzun yazdim kusura bakmayin ama, emeksiz yemek olmaz derler.
Her yil binkerce ogretmen ataniyor.
Calisirsaniz biri de siz olabilirsiniz elbette.
 
Öğretmen adayısınız madem, lütfen sorunsal kelimesinin kullanımına dikkat edin. Sorunsal kelimesi sıfat görevindedir. Öğretmenlik sorunu doğrusudur.

Aileler şehir kısmına karışabilir, normal. Ancak meslek seçimi önemlidir. En azından 30 sene boyunca seçtiğiniz mesleği yapacaksınız, önce bunu göz önüne alın. Tıp mesela, aile zoruyla seçip sonradan bırakan çok. Yok yere sene kaybı, zaman kaybı yaşamayın.

Ayrıca aileniz yeni atama sisteminden haberdar mı? Önce 4 sene sözleşmeli çalışacak öğretmenler, sonra mülakata girip geçerlerse kadrolu olabilecekler. 6 yıl boyunca gittiğiniz yerde çakılı kalacaksınız. Bilmiyorlarsa bunu da anlatın.
 
Benim puanımda esit agirlikta 402 , sozelde 440 falan
Ben yeni puan sisteminden anlamıyorum doğrusu Benden sonra çok şey değişti Ama dediğim gibi zamanında beğenmediğim o uluslar ilişkileri okuyan arkadaşım gümrük memuru ve 2 katım maaş alıyor Ben öğretmen olarak zor atandım
 
sözleşmeli öğretmenlik geldi canım haberin var mı bilmiyorum. artı mülakat. Şu an hala 4 sene sonunda kadroya alacağız deseler de ben ilerde tamamen sözleşmeliye döndüreceklerini düşünüyorum atanmamış bir öğretmen olarak. o yüzden seçimini çok iyi yap. Ben şahsen kardeşime kesinlikle öğretmenlik yazma diye tavsiyede bulundum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…