Ohss ile ilgili sikintim var

arkadaşlar merhaba ben aşılama yada tüp bebek tedavisi olmadım ama gonal f iğne vuruldum 4 gün 75lik doktorum cok yumurtan olusmus dedi e2 de yüksek cıktı çatlatamam su an ohss olursun 2 gün bekleyelim dedi 2 gün sonra çatlatcam az bi su toplayabilirsin dedi ben iğne vurulalı 2 gün oldu ve su an kasıklarımda gaz sancısı gibi bi sancı var şişlik yok ama kasıklarım batıo bu ohss belirtisimi bilginiz varmı

Geçer insallah canım. Benim çok fazla değildi belki ondan çabuk geçti bilemiyorum ama sen doktorun söylediklerine uymalisin. Peki pko var mı sende
Merhaba
Ben de gecen salı asılma oldum. Doktorum kac yumurtam oldugunu soylemedı ben de baska hastanede baksa doktora gorundum bır cok yumurta saydı kucuk kucuk ohss olabılırsın dedi. ama benım doktorum tedavıme devam ettı. catlama ıgnesıyle bırlıkte 8 gun boyunca dostınez kullandım ohss olmamak ıcın ama dostınex almaya basladıgımdan ıtıbaren kıvrandım ve karnım balon gıbı sısmeye basladı. gobegım gogsumun onune gectı kı gogsum 94 cm 67 cm olam belım 84 cm oldu. kılom 71 oldu ve boyum 160 top gıbı oldum. Acıle gittik acildeki kan testim beta hcg 15 çıktı sabaha kadar beklettıler ozel ızınle cıkardılar. Pazartesı kendı doktorum her sey normal deyıp yolladı benı. Doktorum beta hcg ıcın cok erken ılac artırmıstır dedı.2 gundur hıc ılac almıyorum ve kılom 69 a dustu gogus 94 kaldı belım 78 gobek 88 e ındı. Ya dostinexin yan etkileri gecıyor ya ohss bıtıyor. ve sancılarım cok azaldı cok rahatladım mide bulantılarım geçtı. Dün idrarda gebelik testi yaptım negatif çıktı. asılama olalı dun 7. gunumdu catlama ıgnesı olalı 9. gundu Şimdi sorum şu
Acaba şişkinliğimin bu kadar çabuk geçmesi hamile olmadığımı mı gösteriyor

Siz de ohss geçince karın düzelmiş miydi

teşekkurler

Canım benim doktorum hamileyken geçer demişti zamanla geçiyor yani. Şişkinliği inmesi hamile olmadığın anlamına gelmiyor bence. Evet benim siskinlik geçince karın düzeldi. Tabi benim bebegimin kalbi durdu sonrasında

OHSS olduktan sonra saglikli dogum yapan hala duymadim uzuldum

Çarşamba günü opu oldum
4 kes tüp denedim
İlk defa karnımda şişlik oldu 4 gün orgalutran vurulmamı istedi
Monodoks alıyorum birde
Kızlar bunun bir ilacı varmı su ve dinlenme dışında ilk defa başıma geliyor korktum valla

Merhaba,
Önceki ohss durumumu anlatayım öncelikli; ben geçen sene ilk defa gebelik yaşadım ilk aşılama denemesiyle. Çatlatma iğnesinden sonra hafif şiddetle ohss yaşadım. Gebelik ilerledikçe ben de bol su içtikçe geçti. Fakat erken doğum yaparak 24. hafta ikizlerim vefat ettiler maalesef.
2. Aşılama: bugün ohss nedeniyle iptal edildi. 11 gün 75 lik; dominant yumurta görülmeyince 2 gün 112,5 puregon kullandım. Ultrasonda 8,5 ve 9,5 mm yumurtamdan sonra doktorum 4 gün daha 112,5 puregon iğne vur dedi. Bugün gittim ve sağda 16,15,13mm; solda 20,19,17 mm yumurta görüldü. Pcosum zaten yıllardır. Şu an hafif baskı var yumurtalıklarımda. Bol sıvı tüketiyorum. Adet olana kadar ilişki yasak uyarısı yapıldı. Kesinlikle uyacağız..Benim merak ettiğim çatlatma iğnesi de olmadım ya, ne zaman adet olucam.bu baskı geçecek mi? Korkularım var. Ayrıca dün ilşkim oldu. Etkiler mi?? Çoğul gebelikten ve ohss nin şiddetini arttırmasından çok korkuyorum. Nasıl geçecek bu durumum kızlar..

Ben normalde adet olamam gereken günden erken adet olmuştum. Merak etme gününden önce olursun.

QUOTE="Berfeberfe, post: 53395165, member: 858641"]Merhaba,
Önceki ohss durumumu anlatayım öncelikli; ben geçen sene ilk defa gebelik yaşadım ilk aşılama denemesiyle. Çatlatma iğnesinden sonra hafif şiddetle ohss yaşadım. Gebelik ilerledikçe ben de bol su içtikçe geçti. Fakat erken doğum yaparak 24. hafta ikizlerim vefat ettiler maalesef.
2. Aşılama: bugün ohss nedeniyle iptal edildi. 11 gün 75 lik; dominant yumurta görülmeyince 2 gün 112,5 puregon kullandım. Ultrasonda 8,5 ve 9,5 mm yumurtamdan sonra doktorum 4 gün daha 112,5 puregon iğne vur dedi. Bugün gittim ve sağda 16,15,13mm; solda 20,19,17 mm yumurta görüldü. Pcosum zaten yıllardır. Şu an hafif baskı var yumurtalıklarımda. Bol sıvı tüketiyorum. Adet olana kadar ilişki yasak uyarısı yapıldı. Kesinlikle uyacağız..Benim merak ettiğim çatlatma iğnesi de olmadım ya, ne zaman adet olucam.bu baskı geçecek mi? Korkularım var. Ayrıca dün ilşkim oldu. Etkiler mi?? Çoğul gebelikten ve ohss nin şiddetini arttırmasından çok korkuyorum. Nasıl geçecek bu durumum kızlar..[/QUOTE]

Bende suan ohss yim o zaman benim bebeklerimde mi ölcek!!! İnsannın moralini neden boZarlar hiç anlamam hayret bşey ya
Takılmayın bilip bilmeden yorum yapiyor bazıları. Bende hafif ohss oldum. Çok şükür herşey yolunda. Ve ohss olan arkadaşlarda yakında doğuracaklar.ohss olayı zaten en hamile kaldıktan sonraya geçmiş oluyor ki.

Karnım şiş nefes almakta güçlük çekiyorum doktorum bir gün yatırdı hastanede dün çıktım yarın kontrole gidicem ama değişen bişey yok. Az su içeceksin gğnlük 1 lt dedi dilim dudagım kuruyor susuzluktan zaten su içtigimdede daralıyorum bunlaıyorum iki büklğm geziyorum evde. Zaten korkuyorum bebeğe bişey olcak diye moralim iyice bozuldu. Siz nasıl atlatttınız? Bu arada hamleyim beta degerim çok iyi ilerliyor

Benim hafif ohss ydi ya. Ve bol su iç dedi doktorum bana. Sadece karnım şiş gibiydi. O rahatsız etti beni Bi kaç gündede geçti. Transfer oldunuz mu? Kaç yumurta toplanmıştı ki?

Benim hafif ohss ydi ya. Ve bol su iç dedi doktorum bana. Sadece karnım şiş gibiydi. O rahatsız etti beni Bi kaç gündede geçti. Transfer oldunuz mu? Kaç yumurta toplanmıştı ki?
Transferim oldu hamileyim ben 26 yumurta toplandı hamile olduguumu öğrendiğimde karnım şişdi. Doktorum 1 lt su içeceksin günde dedi cok agır geçirmiyormusum ona göre ama bana göre çok agır şeyler yasıyorum. Ben gecen yıl aşılama yaptırmıştım o zamzan da ohss oldum 9 gün hastanede yattım ama hamile kalamıştım. Şimdi hamileyim ama ohss de hamilelik etkiler diye korkuyorum bebegi

Korkmayın bişey olmaz. Allah sağlıkla kucaği iza almayı nasip etsin. Maşallah 26 çokmuş:) benim 11 taneyi. Nerde yaptırdınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…