ok mu beceriksizim?

PorseLenBebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
1.268
0
116
İstanbul
yaa benim sorunum 17 yaşında olmam fakat hiçbişey yapamıyo olmam.ne ütü ne çamaşır ne temizlik ne yemek hiçbişey bilmiyorum öğrenmeyi çok istiyorum ama nasıl öğreneceğimi nerden başlayacağımı bilmiyorum yaa lütfen bana yardım edin nasıl öğrenebilirim bunları ? :gitme::sinifsinif:senağlamaşimdiden teşekkür ederim:çok üzgünüm::a015:

Son düzenleme:
yapa yapa öğrenirsin cnm yaa
taktığın şeye bakk
şimdi okuyorsundurr zaten yaz aylarında annene yardım falan et

bence de annene sor ... benim annem küçükken bana hep iş yaptırırdı ee haliyle öğrendik...

hem bunları öğrenmek çok zor değil ki ; dert ettiğin şeye bak ... yapa yapa öğrenirsin...

yemek dersen ; o bir keyif işi bence hatta ev işlerinin en keyiflisi... al eline bir yemek kitabı kolay tarifler seç kendine ... onları da öyle yapmaya başlayabilirsin ...

16 yaşındasın ve bunları öğrenmek mi istiyorsun... Benim yaşıma gelince de unutmak ve hiç yapmamak istersin..
Gençliğin bekarlığın kıymetini bil.. Nasıl olsa zamanı gelince istesen de istemesen de öğreniyorsun....

aman napacan ütü filan yapıp ben de 22 yaşındayım yapmayı biliyorum ama yaşasın tembellik :lepi::lepi::lepi:

evlenene kadar annem yaptırmazdı bize, ütü, yemek vs..

evlenince zaten mecburen yapıyorsun..

işe kendi gömleğni ütülemekle başla..

arada annene yardım etmek stediğini söyle.. toz almakla başla bu işede..

sonra bakmışsın herşeyden anlıyorsun..

yalnız birşeyi merak ettim..

nede bu kadar heveslisin? lise bitince evlilik planların mı var yoksa?

eğer öyleyse merak etme... ölene kadar yaparsın bunları zaten.

Canım daha erken bunlar için hazırın rahatın tadını çıkar zaten sonra çokk yapacaksın ben 25 yaşına kadar yani evlendiğim güne kadar hiç birini yapmadım :lepi:annem bazen dalga geçerdi oooo hanfendi otelimizin hizmetinden memnun musun diye:roflol::roflol: hele üniversitede daha bir tembelleşiyorsun evden uzaktaa sırnaşık şey

öğrenirsin bebeeeeem bende hiçbişey bilmiyordum o yaşlarda sonram 17 m de çalışmaya başlayınca öğrendim seve seve. sende ufaktan yapmaya başlasan iyi olar

yoo evlilik planı yok aslında :CüvCüv:

Ben ilkokul çağından beri yapıorum ..Şuan 22 yaşındayım ama artık yapmak istemiyorum..

Oh be ewlendimde rahatladım walla..daha az iş yapıyorum en azından :lepi:

tatlım bunları şuan yapmak zorunda değilsin. sen okulunu başarıyla bitir. kendini kültür ve bilgi ile donat. bilgisayarla ilgili faydalı bilgiler öğren. endüstriman çalmayı öğren.. (gitar keman org vb) yabancı dilini geliştir. spor yap hobi edin. tenis, voleybol,basket gibi....

ben 24 yaşındayım. ve evlenene kadar hiç kahvaltı bile hazırlamadım. yaklaşık iki aylık evliyim. yavaş yavaş yemek yapmayı öğrendim bulaşık yıkamayı çamaşır ev düzenin epeyce öğrendim. çok fazla da zorlanmadım:)
bence çocukluğunu gençliğini yaşa iş başa düşünce hepsini paşalar gibi yaparsın:)
opuyorumnanaktan

boşşşverrrrrrrrrrrrr
ben evde çok birşey yapmazdım üniv. başka şehirde okudum
evde kaldım hiçbirşey bilmiyordum ne yemek ne ütü v.b. öğrenciyiz evde 2 kişi kalıyorduk
mecburen yapmam gerekiyordu
kendı kendıme öğrendim tabii evde yaptıgım bir takım şeyler vardı ama ara sıra yaniii
bir kısmınıda ev arkadaşımdan öğrendim sende öğrenirsin canım takma kafana

taktığın şeye bak yahu
ev işi ütü temizlikle işin ne sen önce derslerine çalış
evli değilsin bakmakla yükümlü olduğun kimse yok
senden ütü isteyen yemek yapmanı isteyen kimse yok
sense bu durumda memnun olmak yerine hayıflanıyorsun
bugünlerini çok ararsın çokkk
şu insan oğlu çok garip
küçükken anneme ev işlerini bana yaptırmıyor ona yardım etmeme izin vermiyor diye kıyameti kopartırdım
şimdi benden yardım istiyor diye kıyameti kopartıyorum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yani işin özü şu an yapmak isteyipte yapamadığın özendiğin şeyleri
öğrenmiş olarak senden yapılması istendiğinde yapmak istemeyeceksin
bu dediklerim tecrübeyle sabittir :lepi::lepi:

aptallık etme şu günlerinin kıymetini bill :1ninca::1ninca:

canım bu tür şeyler bi günde öğrenilmezzzz
kız anasından gördüğünü yaparrrr
bekarken annelerimiz bi iş yaptırmazlardı ama yinede onlardan gördüklerimizi gördüğümüz ezberlediğimiz kadar yaptık ve öğrendikkkkk
bu tarz şeylerrr deneye deneye geliştirilirrrr

22 yaşındayım yemek yapmayı birkaç senedir yeni yeni öğreniyorum...
18 yaşıma kadar anca makarna yapardım,yumurta kırardım
2 sene yurtta kaldım e orda yemekleri aşçımız yapıyor delikafadulden
bende bikaç senede yemek yapmayı herşeyi öğrendim :lepi:
sende öğrenirsin canım hihoyyythihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…