- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
19 yaşında bir genç kız evliliğe hazırmıyım diye iyice düşünmeden evlenmemeli, evlilik çok büyük bir sorumluluk eşler birbirini sevip saydıktan sonra iki tarafında ağzını kapatır,ama bizim türk erkekleri bu konuda aile ile eşin yerini ayırt etmek konusunda sınıfta kalıyor çoğu zaman..ee ozamanda onu çekip çevirecek bir kadın gerek bu kadın ben olabilirmiyim diye düşünmek gerek..
büyütülecek bir şey yok ortada..alamıyoruz dediğinde nişanlın keşke ailesine çaktırmadan kendne alıp kız tarafı aldı deseydi..bu dönemlerde para harcadıkları için belki onlar da sıkışmıştır hoş görmelisin gelinlik olayına gelince bir gece giyilen bir şeye 1.5 milyar verilmesine acıyorum ben daha uygun olanını bul cok gezersen daha ucuz ama şık bir model mutlaka bulursun ben öyle yapmıştım çok da seviyorum ve saklıyorum..çalışma konusuna gelince bir iş bulup çalışma imkanın varsa çalışmanı tavsiye ederim malum günümüzde millet hep çalışan gelin peşinde nişanlın polis ya şimdi sen de calışmayınca ailesi sanki sana bir nimet vermiş gibi düşünüyordur bence sakin ol taksitle alsın ailen bir takım elbise ona ..
Konu sahibi 19 yaşında mı ?
Şaşırdım o zaman gerçekten maddi olarak olgunlaşmadan dannn diye bir evlilik olmuş.
19 ise kardeşleri vardır babası birikim yapamamıştır falan eee kız evlendirmek de zor.
Yani işte her şekilde aynı kapıya çıkıyor.
Maddi manevi ölçüp tartarsın sonra mutluluğuna kapı açarsın.
Biz kıtkanaat evlendik ,mutluyduk diyen de çıkacaktır eminim doğrudur da ama o zaman gelinlik damatlık parası derdine düşmez kavga etmezsin.
İki tarafta makul olmak mecburiyetinde olur.
Sıkıntılar içinde ittire ittire laf söz işite işite hem ailene hem nişanlına mahçup ola ola evlenmenin mahareti nerde?
cudana bilakis senin yorumlarını çok beğeniyorum....egem ablanın yorumunu çok sert buldum.....konu sahibi hatalıydı ne yapıp edip üzerine düşenleri az ya da çok yapmalıydı..........nişanlısı hatalıydı yontulmamış odun gibiydi....konu sahibinin babası ayrı hatalıydı karşı tarafa malzeme vermemeliydi
ama karşı taraf ne kadar yaparsa ben de ancak o kadar yaparım demek neyin hırsıdır....ben kendimi bir aile gibi hissetmezdim...fazla görüşmek de istemezdim.......hani bilmiyorum kendi ailemden böyle birşey görmedim
kaldı ki benim kayınvalidem çok zengin bir kadın ve bırak evime çöp almayı bana altın dahi takmadılar.....inci kolye takmıştı.........hiç gözümde değildi........bütün eşyalarımı kendim aldım....gelinliğimi kendim aldım.....ev almak için para biriktiriyorum allaha bin şükür olsun.......evliliğim devam etseydi onların evinde de oturmayacaktım
konu sahibinin düşüncesizliğini bir kenara bırakırsak asgari ücretten nerede çalışacak....size söyleyim eve saat 10 dan önce dönemeyecek......şartlar buyken egem abla gibi birine gelin gittiğini düşün....ben sizin yerinize düşündüm ve bu nişanın bozulacağına karar verdim
allah kimseyi böyle zor durumda bırakmasın diyorum.....
Konu sahibi 19 yaşında mı ?
Şaşırdım o zaman gerçekten maddi olarak olgunlaşmadan dannn diye bir evlilik olmuş.
19 ise kardeşleri vardır babası birikim yapamamıştır falan eee kız evlendirmek de zor.
Yani işte her şekilde aynı kapıya çıkıyor.
Maddi manevi ölçüp tartarsın sonra mutluluğuna kapı açarsın.
Biz kıtkanaat evlendik ,mutluyduk diyen de çıkacaktır eminim doğrudur da ama o zaman gelinlik damatlık parası derdine düşmez kavga etmezsin.
İki tarafta makul olmak mecburiyetinde olur.
Sıkıntılar içinde ittire ittire laf söz işite işite hem ailene hem nişanlına mahçup ola ola evlenmenin mahareti nerde?
Konu sahibi gelmemiş ben size sonu yazayım.
Bu damat bu damatlığı alır. Hatta havasından tafrasından da geçilmez.
Kayınpederi adam yerine bile koymaz bir damatlık alamadı diye.
Babasına daha da minnettar olur daha da saygı bekler babasına karşı.
Mevzu düğüne kadar unutulur,bunlar evlenir damat ilk fırsatta kızın burnundan getirir.
Babam bir damatlık alamadı,ne biçim ailen var,herşeyi biz yaptık (yapmış olmasalar bile),bizi hep yoldunuz,paragözsünüz vs vs
Bu da erkeklerin intikam tarzı,aşk bunun neresinde derseniz? Ben zaten bu ilişki de aşk göremiyorum.
Zaten konunun temel sebebi bu.
o kadar konuşuldu bu konu tartışıldı yazıldı..
ama ilk defa konuyu bu kadar özetleyen bir yorum gördüm..işte bu dedim!
şu yazdıklarına aynen katılyorum..o adam o damatlığı alır kızın beynini de ömrü boyunca yer.
Nasıl anlatsamki bilemiyorum.
Nişanlıyım ve evlenicem 16 haziranda.
Damatlık almamız gerektiğini damatlığın kız tarafının alması gerektiğini söyledi nişanlım.Anneme sordum ve zaten çok fazla harcadık yatak odası şudur budur derken çok para gitti kızım alamayız dedi.Babam zaten memur evimiz kira ablam üni.okuyor bukadarını bile yapmamız mucizeyken nişanlıma alamıyacağımızı durumumuzun iyi olmadığını söyledim.
Bana dediki sen benden 1500 1000 milyarlık gelinliği isteyebiliyorsun ama demi! dedi beynimden vuruldum okadar ağırıma gittiki.
Durumları yok dedim bunun üstüne tekrar yineledim ama istemeye gelince istiyorsunuz demi dedi düğün şudur buduru bunuda söyleyince artık dayanamadım ve ağladım kaçtım koşarak konuşmasına daha fazla fırsat vermedim gururuma yediremedim...Ben çalışan bir bayan olsaydım bu lafları duymazdım biliyorum.Nişanlım polis ve bütün eşyaları ailesi aldı.Kendisi şuzamana kadar elini cebine bile atmadı.Neyapacağımı bilemiyorum artık maddi durumlar beni boğuyor soğudum.İnsan kendi düğününü heycanla beklemezmi elbette bekler ama ben hiç birşey hissedemiyorum artık hiç birşey
19 yaşında evlenmeye kalkarsan öyle olur.
Ayy içim şişti yeminle ,fakirler evlenemezmiymiş..
Evlenir canım bal gibi de evlenir ülkenin yarısı fakir zaten.
Aaa gelinlik bu 1500tl az bile gelinlikler 3000-4000 diyenle fakirler evlenemez m diyenlerin aynı kişiler olması komediyi ortaya seriyor.
Tam bir karakomedi.
Bir karar verin maddi olarak koyvermek mi gerek dikkatli olmak mı gerek.
Adamı ailesini yolabildiğin kadar yolmak mı gerek yoksa fakirsek dikkatli mi olmak gerek ?
Öncelikle para sıkıntısı olan nedense hep kız tarafı,gariban olan,çocuk okutan ,acınacak durumda olan nedense hep kızın ailesi.
Adam polis ,iş adamı değil! Hangi zengin baba evladını polis yapar kelle koltukta iştir bu,tık diye şerefsiz bir kurşunla ölüp gidebilirsiniz.
Ama polis olunca memur olursunuz ayın 15 de paranız yatar işte bu yüzden olurlar genelde.
Demek ki neymiş erkek tarafı da zengin değilmiş !
Kızın babacağı üstüne düşeni yapmış.
Allah razı olsun lütfetmiş :) Eee oğlanın babacığı babacık değil mi ?
O da yapmış üstüne düşeni geline 1500tl lik gelinlik almış,adet bu ya ?
Gelinin babası da alsın,yok alamazmış çocuk okutmuş,yahu bir tek kız babaları mı çocuk okutuyor.
Erkeğin yapacağı her harcamanın bir kılıfı var kız harcamaya gelince böyle duygu sömürüsü içerek hikayeler sıralanır.
Bunları savunanlarda 4000tl gelinlik giyenler ,diyorum ya içok yüzlülük hastalık gibi yerleşmiş topluma
Eğer fakirseniz, bütün dramatik numaralar yapılmış diye böyle yazıyorum.
Fakir iseniz ya bütçenizi minimuma indirir evlenirsiniz yoook ben öyle evlenemem derseniz zamanı öteler para biriktirir öyle evlenirsiniz.
Polis,polis diye yazmışlar ne sanıyorlar polisleri anlamadım,babam da emekli polis bu arada belirteyim de biri çıkar benim komşum var şöyle şöyle yaşıyor der şimdi .
Tek bir örnekle bütün teşkilatı karun yapar.
Anlaşılmayan şu polis adam ,masrafları da babası yapmış. Parası var yani az çok ama damatlığı almak is-te-mi-yor.
Çünkü kızın ailesinin tepksinin yanlış bulmuş ,
Kızdan olmasa da ailesi tarafından başka amaçlar hissetmiş.
Nişanlılık üstü yanlış da anlamış olabilir.
Ama konu sahibinin bütün masrafı babası yaptı kendi de polis asla ne olur ki? türü ifadesi zaten polisin yanılmadığını ortaya koyuyor.
Konu sahibi gelmemiş ben size sonu yazayım.
Bu damat bu damatlığı alır. Hatta havasından tafrasından da geçilmez.
Kayınpederi adam yerine bile koymaz bir damatlık alamadı diye.
Babasına daha da minnettar olur daha da saygı bekler babasına karşı.
Mevzu düğüne kadar unutulur,bunlar evlenir damat ilk fırsatta kızın burnundan getirir.
Babam bir damatlık alamadı,ne biçim ailen var,herşeyi biz yaptık (yapmış olmasalar bile),bizi hep yoldunuz,paragözsünüz vs vs
Bu da erkeklerin intikam tarzı,aşk bunun neresinde derseniz? Ben zaten bu ilişki de aşk göremiyorum.
Zaten konunun temel sebebi bu.
yok ben 19 yaşında evlenmedim
bana yazmışsın gibi olmuş :)
çiftler olgunlaşmadan evlenirse beklentiler de böyle oluyo demek ki.
polis adam herşeyi ailelerden bekliyo.e maaşın var ya arkadaş,onunla yapsana masrafını.
sonrada dedikodu yapıp laf vuruyor..konu sahibi için üzüldüm ben..
ayy pepe yorumunu okuyunca kendi kendimden korktum.allah gelinlerimin yardımcısı olsun
gerçekten yorumum çok sert olmuş,kızlar çalışsın diyerek,resmen çalışsınlar diyerek hakaret etmişim,özür dilerim
hayır yani evin ortak kurulmasının nesi yanlış.ben oğullarımı öyle evlendireceğim.mahsuru mu var
haa ben gidip kız da istemeyeceğim,onlar gelip benim oğullarımı istesin
ben gelinlerimin bana gelip gelmemesini sorun etmem.keyifleri bilir.oğullarım gelsin yeter.onun için oğullarıma bu konuda sübliminal mesajlar veriyorum
cudana bilakis senin yorumlarını çok beğeniyorum....egem ablanın yorumunu çok sert buldum.....konu sahibi hatalıydı ne yapıp edip üzerine düşenleri az ya da çok yapmalıydı..........nişanlısı hatalıydı yontulmamış odun gibiydi....konu sahibinin babası ayrı hatalıydı karşı tarafa malzeme vermemeliydi
ama karşı taraf ne kadar yaparsa ben de ancak o kadar yaparım demek neyin hırsıdır....ben kendimi bir aile gibi hissetmezdim...fazla görüşmek de istemezdim.......hani bilmiyorum kendi ailemden böyle birşey görmedim
kaldı ki benim kayınvalidem çok zengin bir kadın ve bırak evime çöp almayı bana altın dahi takmadılar.....inci kolye takmıştı.........hiç gözümde değildi........bütün eşyalarımı kendim aldım....gelinliğimi kendim aldım.....ev almak için para biriktiriyorum allaha bin şükür olsun.......evliliğim devam etseydi onların evinde de oturmayacaktım
konu sahibinin düşüncesizliğini bir kenara bırakırsak asgari ücretten nerede çalışacak....size söyleyim eve saat 10 dan önce dönemeyecek......şartlar buyken egem abla gibi birine gelin gittiğini düşün....ben sizin yerinize düşündüm ve bu nişanın bozulacağına karar verdim
allah kimseyi böyle zor durumda bırakmasın diyorum.....
ayy pepe yorumunu okuyunca kendi kendimden korktum.allah gelinlerimin yardımcısı olsun
gerçekten yorumum çok sert olmuş,kızlar çalışsın diyerek,resmen çalışsınlar diyerek hakaret etmişim,özür dilerim
hayır yani evin ortak kurulmasının nesi yanlış.ben oğullarımı öyle evlendireceğim.mahsuru mu var
haa ben gidip kız da istemeyeceğim,onlar gelip benim oğullarımı istesin
ben gelinlerimin bana gelip gelmemesini sorun etmem.keyifleri bilir.oğullarım gelsin yeter.onun için oğullarıma bu konuda sübliminal mesajlar veriyorum
Sağol arkadaşım çok incesin.
Okuyunca içim şişiyor,sonra geçiyor ..
Kk ya bağlı bir hayat yaşamadığım ve şükürler olsun ki bu tip sorunlarım olmadığı için unutup gidiyorum.
Bir bakmışım diyet topiğindeyim
çoğu zaman bizde gül gibi kız veriyoruz tabiiki ellerini ceplerine atacaklar düşüncesi oluyor ailelerde..aileler evlatlarını iyi kötü evlendirmek zorunda akrabana yada komşuna yaptığın yarsım yada iyilik olabilir..tabii o şekilde de söylenebilir..anne babaların evlatlarına evlatlarında anne babalarına yapmaları gereken yükümlülükleri var..tabii şartların el verdiği şekilde..
Nasıl anlatsamki bilemiyorum.
Nişanlıyım ve evlenicem 16 haziranda.
Damatlık almamız gerektiğini damatlığın kız tarafının alması gerektiğini söyledi nişanlım.Anneme sordum ve zaten çok fazla harcadık yatak odası şudur budur derken çok para gitti kızım alamayız dedi.Babam zaten memur evimiz kira ablam üni.okuyor bukadarını bile yapmamız mucizeyken nişanlıma alamıyacağımızı durumumuzun iyi olmadığını söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?