Okadar Parçalandı ki içim...

benim gelinlerim evlerini istedikleri fiyata istedikleri gibi döşeyebilir,istedikleri gibi düğün de yapabilir...........ortak ödemek şartıyla

öncelikle yanlış anlamadan yorumumu okumanı rica ediyorum, nişanlının konuşma tarzı, uslubu hiç hoş olmamış, kaba olmuş.. ayrıca imkanı varsa sorun etmeden kendisi bi damatlıkta alabilirdi.. ama ben sadece merak ettiğim için soruyorum eğer nişanlın sana durumumuz yok sana gelinlik alamayız deseydi sen ne düşünürdün, nişanlını tasvip ettiğimden değil ama kendini onun yerine koysan demek istiyorum, sonuçta gelinlik senin için ne kadar özelse damatlıkta onun için öyle en güzel gününüzde giyiceksiniz.. onlarında durumu olmasaydı ve sana gelinlik alamaycak olsalardı sen ondan beklediğin anlayışı ona gösterebilecekmiydin ? sadece meraktan soruyorum..

nişanlının üslubu konuşma tarzı hiç hoş değil.durumunuz yoksa kendisi de alabilir damatlığını bu kadar ince hesap yapılmasına gerek yok benim annem eşime damatlığı kendi aldı ama gelinimizin ailesi almadı kardeşim kendine gitti aldı yani bu kadar da adet böyle diye diretmeye gerek yok imkanlar doğrultusunda da aileler hareket edebilir biraz hoşgörülü olmak gerek yada en azından daha güzel bir dille isteğini anlatabilirdi nişanlın kırıcı konuşmuş

Bir adet herhalde o da, hediye değil bence, ikincisi; bütün erkekler paşa zade torunu değil ki, durumu olmayana şu kadarlık mobilya, şu kadar bilezik, düğün hotel de diyemeyiz sırf kız alıyorlar diye. Bana erkek diye sadece bir tarafa yüklenmek her zaman ters gelmiştir, eskiden çocuk okutmak herkesin harcı değilmiş, ilkoluk bittiği an doğru işe, şimdi yıllarca okutuluyoruz zaten, bir pantolon, bir ayakkabı büyüyen annelerimiz, babalarımıza mı benziyoruz? Sadece bilmem kaç tane ayakkabımız var aksesuar olarak.. :)

Kız olarak kendi ailem içinde söylüyorum aynı şeyi, bir meslek sahibi olmuş, para kazanmaya başlamışsam benim geleceğimi anne ve babam değil, ben düşünmeliyim...

benim gelinlerim evlerini istedikleri fiyata istedikleri gibi döşeyebilir,istedikleri gibi düğün de yapabilir...........ortak ödemek şartıyla

peki bu ortaklığın içine kız ailesinin yaptığı, yapacağı çeyiz harcamasını da ekliyor musunuz?
sonuçta kız ailesinin aldığı yemek takımları, çatal bıçak setleri,tencereler, daha göze görünmeyen bir sürü ıvır zıvır kimbilir kaç koltuk takımı eder
eğer bunlarında ortak ödenmesi taraftarıysanız tebrik ederim...

herşey, iğne dahil.gelin benim evime gelmeyecek,o ev karşılıklı kurulmalı,masraflar ortak olmalı

Nişanlınız terbiyesizin tekiymiş,ama ben size ve alenizede kızdım.
Gelinliği erkek tarafı aldığına göre damatlığıda tabii ki kız tarafı alır.Ailenizin sizi böyle bir duruma sokmaya akkı yok diye düşünüyorum.Herkes üstüne düşeni yapıyorsa,onlar sizin isteklerinizi aldıysa tabii ki sizin ailnizde bir damatlık için sizi ezdirmeyecekti.Eğer maddi durumları müsait değilse siz bir işe girip ailenize destek olabilirdiniz,veya baştan tüm eşyaları nişanlınızla beraber siz alırdınız.Nişanlınız ne kadar hatalıysa bence sizde o kadar hatalısınız.

ben her şeyi ortak yaptım da ne oldu."gelin ne getirdi ne getirdi" dediler.

karnında sıpasıyla geliyor diyeceksin böylelerine.salak kocam işte cevabını verememiş.

ben her şeyi ortak yaptım da ne oldu."gelin ne getirdi ne getirdi" dediler.

karnında sıpasıyla geliyor diyeceksin böylelerine.salak kocam işte cevabını verememiş.

dediğin gibi kocanın hatası.hiç söylememiş demek ki ortak yaptığınızı

dediğin gibi kocanın hatası.hiç söylememiş demek ki ortak yaptığınızı

orası da ilginç egem uzun uzun anlatmış her şeyi ama yetmemiş ve " geç bunları geç" demiş KP. yat kat uçak felan istiyormuş heralde.

babam bana demişti.ceyize felan para harcama altına bir araba çek diye.çekecektim altıma arabamı havam olacaktı.onun dışında hiç bir şeye karışmayacaktım.

çokkkkkkkkkkkkkk pişmanımmmmmmmmmmmmmmmmm

evet damatligi normalde sizin almaniz lazim ama bunlar gelenek
yani illa öyle olmasi gerekmiyor
ama nisanlinizin karakteri berbat
ben bu evliligi gözden gecirirdim

kim ne söylerse söylesin takmayacaksın.evi ortak kurdunuz,ortak kullanıyorsunuz.gerisi boş

Nisanlaniz gercek bir hanzo bence..sen calismiyorsan evlendikten sonra sana gelip, ben seni besliyorum bakiyorum diye basina kakmayacagi ne malum?

Sen bu isi tekrar dusun derim.

Nisanlaniz gercek bir hanzo bence..sen calismiyorsan evlendikten sonra sana gelip, ben seni besliyorum bakiyorum diye basina kakmayacagi ne malum?

Sen bu isi tekrar dusun derim.

Dile getirmek istemedim ama aynı fikirdeyim..
biz evlenirken eşim her şeyi aldı,ben zaten daha üniversiteyi yeni bitirmiştim,iş yok,birikim yok..bir gün lafını ettiğini görmedim,sen nasıl istersen öyle olacak derdi... Anlatabiliyor muyum..

ayrıca bence her şey iki tarafta eşit olmak zorunda değil,herkesin maddi gücüne göredir eşitlik..
nasıl bir laftır "istemeyi biliyorsun ama " şimdi böyleyse evlenince her şeyi yüzünüze vurur,ezmeye çalışır

Calıssaydında okuz cıksaydı karsına derdı . Bıraz daha uygun gelnlk ıstesen.bnm esm bnm gelnlgmden tutun herseyı kekndısı aldı aılesı bıtek ıkı odanın perdsnı yaptı. Evlendgmzde bıton borcumz vardı dugun paramn hepsnı verdm.nakıt yanı.esım yaptı herseyı yanı. Bıde kendı alsaydı nısanlın neler derdı artık.
Cnm gomlek konusunda ben yardmcı olablrm sana? Sıfır gomlek yollayablrm .ıstersen . Bız nısanlıma damatlık aldk evet kız tarafı alıo bazı yerlerde.
Damattan aldık.cbayagı tuttu.ama marka sart degıl. Marka alma cnm 99 lırayada damatlık var . Hangı sehrdesn bakırkoyde yer altı carsısı ck ucuzmus.ıstanbuldaysan tabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…