Dünkü bölüm ne kadar sıkıcıydı. Tivibudan dakika ilerlete ilerlete sıkılasıkıla izledim. Hayko Ç.nin konuk olduğu programdan olumlu sözler sarfetmemi beklerdim.
Hayko Ç.nin ailesini bilmiyorum ama, ebeveyni ayrılmış, sonrasında problemli ortamda yetişen, büyüyen çocukların
yetişkin olduktan sonra, ruhi dengesizliklerinin davranışlarına da yansıdığını düşünürüm. İlerisi için ise, ebeveyni ayrılmış kadın ve erkeğin yaşama karşı uyumsuzluklarının, birbirlerine uyum ile sonuçlandığını düşünürüm.
Topluma/çoğunluğa ay-kı-rı görülen kişilerin aile yaşamına baktığımızda
içinde yaşadıkları aykırılığı dışlarında da devam ettirir olmalarına denk gelmiştir denemez gibi.
Huzursuz kişilerin birbirinde huzuru bulmasına hiç şaşırmıyorum.
Bir ilâve de bulunmak isterim, sorgulayan kişi uyumsuz ekstrem olarak nitelendirilebiliyor,
selülit konulu programda estetik cerrahi bilgini uzman gerçekten yaşanmış bir anı anlattı;
kadının biri topuklu ayakkabı ayağında şirin, şık, zarif, durmadığı için en küçük ayak parmağını aldırmak istediğini söylemiş hekime,
tamam demiş hekim. madem istiyosun, alıcaz küçük parmağını. ve almışlar. kadın çok mutlu. hekim, şaşkın ama, mutlu işte.
Okan dedi, olabilir mi böyle birşey, hekime nasıl ceza gelmez,
uzman dedi, yok dedi, iki tarafta memnun. kim kimi kime şikayet edicek.
Ben eşimi çok seviyorum diyerek sözü aldı Okan. Gece uyurken hani kadınlar erkeklerin omzuna yatar ya, şirin de öyle
omzuma, koluma yatar ama bi zaman sonra, o kol uyuşur, oraya mı koysam, arkaya mı atsam bilemezsin
şimdi ben doktora gitsem, kolumu aldırmak istiyorum. alın kolumu desem alırlar mı dedi.
yok almazlar dedi uzman.
olur mu canım dedi. karşılıklı memnuniyet esassa küçük parmağı alınabiliyorsa, kolumu da alabilmeliler.
Spor yapmanın endorfin salgıladığı için sağlığa ayrıca iyi geldiği konuşuldu bir ara da,
o kadar mutsuz değilim ki dedi bay bayülgen. spordan salgılayacağım minnacık (avucunu da bir dilim ekmek gösterir gibi işaret etti) endorfine niye muhtaç olayım,
işim, karım, çocuğum bol bol endorfin salgılıyorum zaten ben dedi.
Spor uzmanları, ama siz ekstrem birisiniz, herkes siz gibi değil dedi. kapattı konuyu kendi içinde.
demedi hiç, insanlar minnacık salgı kazanmak için spor salonlarında ter atmıyor ki,
spor yapanlarında mutluluk kaynakları var. avuç içi salgı hedefli spor yaptıklarını mı sanıyorsunuz. siz spor yapmanın önemini es geçiyorsanız o sizin sorunuz demedi,
biz seni anlayamayız. sen ekstremsin dedi sadece.