okb hastasıyım tecavüze uğramış olabilir miyim?

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
kusura bakmayın uzattım.sizce tecavüze uğramışsam haberim olur muydu?
Çok mu film izliyorsunuz acaba

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
benim gördüğüm kadarıyla bu takıntı değil paranoyaklık bence ilaçlarını düzenli al bence

Simdi 3ü kisiler konuya eklendigi icin haliyle kötü görünüyor. Ama baska örnek veriyim: bazi insanlar fiziksel hasta olma korkusunu yasiyor. Yani devamli kafalarinda bu ne siziydi, atesim mi var, bu kitle mi felan gibi sorular beyinlerini kemirip durur ne kadar da doktora gitseler degizmez bu.
Siz bu düsüncelerin beyninizde dolasirken kendinizi telkin etmeniz gerekir. Nasil depresyon hastasinda negatif düsünceler oluyorsa sizde de böyle senaryolar hastaliginizin bir parcasi. Düsünce akliniza geldigi gibi birakmaniz gerekir. Gelip gecici olmasi lazim daha da kötü olmamasi icin. Meselenin o erkek cocugun olmadigini biliyorsunuz aslinda. Gecmis olsun.

Millet hem evini açacak hem de ortada hiçbir şey yokken tecavüzle suçlanacak. Gidin bir kliniğe yatın. Ağır hastasınız. Kimse de sizin hezeyanlarınızın ve iftiranızın kurbanı olamaz!

Yazıklar olsun gerçekten. Millet kime iyilik yapacak? Bu kafayla giderseniz çevrenizde kimse kalmaz. Bende de OKB var ama sizinki düpedüz ağır düzeyde paranoya.

Sevgili konu sahibesi,
Okb hastası olduğunuz için zaten bazı durumlarda mantıklı düşünemiyor olmanız çok doğal. Fakat böyle bir hastalığınız olduğu için düşünceler size neden olmasın şeklinde geldiğinde kendinizi telkin etmelisiniz ve kimseyi zan altında bırakmadan doktorunuzla görüşmelisiniz. Size evini açan bi kadına gidip bu düşüncenizi söylerseniz ne kadar üzülür. Halbuki o size sadece iyilik yapmak istedi.
Sosyal çevrenizi etkileyecek derecede ilerlemiş bir okbniz var bunu burda konu açarak değil hekimle görüşerek çözmeniz gerekli.
Sorunuzun cevabına gelicek olursam kesinlikle böyle bişeyin yaşanmış olması söz konusu olamaz.
Lütfen rahatsızlığınızk göz artı etmeyin. Deprem sürecinde atak göstermiş olabilirsiniz ama başkalarına zarar verir bu ataklarınız. Lütfen bir hekimle görüşün.

Toplum icinde dolasmaniz sakıncalı bence. Birisi sizinle bu halinizi bilmeden iliski kursa evlense falan. Allah korusun.. yani sizin karsiniza cikacak kisiyi 😒

Rahatsızsa tedavisini olsun. Zor zamanında destek olan insanın reşit olmayan çocuğu hakkında ithamda bulunmasın.
Zor zamanda bir yakınıma sahip çıksam evladım hakkında böyle şeyler söylese bir yerlerde yazsa ne hissederim diye düşünün sizde.
Kadın rahatsız neyin empatisini bekliyorsunuz..Belki başka bir rahatsızlığı daha var okb nin dışında.Ben yazdığını doğru buldum demedim ki..Psikolojik, ruhsal hastalığı olan birini eleştirmek ya da eleştirel tarzda yaklaşmak ne derece mantıklı olabilir ki..Burda bize sadece empati kurmak düşer sadece..Zaten tedavisini oluyormuş.Olmuyorum yazmamış.

Toplum icinde dolasmaniz sakıncalı bence. Birisi sizinle bu halinizi bilmeden iliski kursa evlense falan. Allah korusun.. yani sizin karsiniza cikacak kisiyi 😒
Siz böyle konuşarak karşınızdakini resmen bunalıma felan sokmaya çalışıyorsunuz.Verdiğiniz tavsiye eve kapanın, evden dışarı çıkmayın demek mi..Resmen dişliyorsunuz..Siz bu ayrıştırıcı, dışlayıcı tavrınizla ne yapacaksınız peki..Karşımızdaki kişinin mantıklı şeyler düşünmediğini hepimiz biliyoruz fakat ruhsal sorunlarını burda yazmak istemiş.Düşene de bir tekme biz vuralım o zaman..Yazdıkları zaten mantıklı şeyler değil ama rahatsız olan birine biraz empati kurmak gerekme mi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce kimse ile bir cinsel münasebetiniz oldu mu? O zaman yaşadığıniz herhangi bir belirti gözlemlediniz mi akıntı gibi vb. Ya da olmadıysanız zaten ilk birliktelikte kanama oluyor bende olmuştu evlenince, ordan anlarsınız

OKB değil de (ya da ona ek olarak) paranoid bozukluk gibi psikotik bir rahatsızlığınız olabilir. Bir doktorla görüşün mutlaka, şu an en hızlı şekilde ücret beklentisi de olmadan depremzedeler tedavi ediliyor pek çok psikiyatrist tarafından. Bence sorununuz paranoid kişilik bozukluğu olabilir.
Evet, okb nin böyle özellikle geçmişte şu olduysa bu olduysa tarzı düşüncelerde değil de,olursa, yaparsam, tarzı takıntılar olduğunu biliyordum ben de.Asiri ve hastalıklı şüphe içeriyor konu sahibinin düşünceleri ,dediğiniz tip bozukluk daha mantıklı. Terapiye ve tedaviye sürekli devam etmeli ,geçmiyor deyip vazgecmemeli.Dr değiştirmeli.

kusura bakmayın uzattım.sizce tecavüze uğramışsam haberim

Evet, okb nin böyle özellikle geçmişte şu olduysa bu olduysa tarzı düşüncelerde değil de,olursa, yaparsam, tarzı takıntılar olduğunu biliyordum ben de.Asiri ve hastalıklı şüphe içeriyor konu sahibinin düşünceleri ,dediğiniz tip bozukluk daha mantıklı. Terapiye ve tedaviye sürekli devam etmeli ,geçmiyor deyip vazgecmemeli.Dr değiştirmeli.
Okb de kaygı bozuklugu da oluyor ama..Belki şüphe takintisi ve tecavüz edilme ya da cinsel takinrisi olduğu için bu şekilde düşünüyor.Okb bazen takinti üstüne takinti ekleyip daha da ileri gidebilir ama bu paranoid bozukluk olduğu anlamına gelmez.

Back
X