• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb ile yaşamayı öğrendim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ölmenizi dilemiyor. siz şuan çok hassas olduğunuz için ve sürekli kafanızda kötü şeyler düşündüğünüz için birde bunu kafanıza takmayın. Size o örneği veren arkadaş demek istemiş ki tedavi olmazsanız çok ilerleyebilir ihmal etmeyin mutlaka tedavi görün. Ama verdiği örnek çok uç bir örnek olmuş sizi de gördüğüm kadarıyla korkutmuş. Bu tarz şeyleri kafanıza takarak yeni takıntılar edinmeyin herkes bir şey söyler hangi birine kafa yoracaksınız. Madem düzelmek istiyorsunuz böyle birilerinin ne dediğini düşünmekten vazgeçin. Arkadaşın niyeti kötü değilmiş ama sizi olumsuz etkilemiş çünkü hassas bir dönemdesiniz. Ama hepsi geçecek üzülmeyin
İşte bu yüzden ben olsam hiç örnek vermemeyi yeğlerim umut vaat etmiyorsa .Karşısındakine hiçbir faydası yok amaçsız o da biliyor bunu gayetde farkında bence.

Merhaba, hamilelikle birlikte mi oldu bu düşünceleriniz yoksa daha öncesinde de var mıydı? Eğer sadece hamilelikle başladıysa, daha önceden belki de çocukluğunuzda bunla ilgili travmatik bir hikayeye, ne bileyim yakın çevrenizde yaşanılan benzer bir duruma maruz kalmış olabilirsiniz belki bu da sizde bu sekilde bir korku durumu yaratmıştır. Her iki durumda da bir uzman yardımı almanız şart tabi ki. Gerçi ilaç kullandığınızdan bahsetmissiniz şuan bir yardım alıyorsunuz sanırım.

Merhaba, hamilelikle birlikte mi oldu bu düşünceleriniz yoksa daha öncesinde de var mıydı? Eğer sadece hamilelikle başladıysa, daha önceden belki de çocukluğunuzda bunla ilgili travmatik bir hikayeye, ne bileyim yakın çevrenizde yaşanılan benzer bir duruma maruz kalmış olabilirsiniz belki bu da sizde bu sekilde bir korku durumu yaratmıştır. Her iki durumda da bir uzman yardımı almanız şart tabi ki. Gerçi ilaç kullandığınızdan bahsetmissiniz şuan bir yardım alıyorsunuz sanırım.
Ben hamilelikten ve hamile kalmaktan korkuyordum kendime güvenmiyordum psikolojik olarak kendimizcede korunma yöntemimiz vardı ama Allah bana bir bebek nasip etti ne kadar yapamam istemiyorum desem de inancım buna engel oldu hasta olmak pahasına onu doğurdum psikolojim bozuldu yani anlayacağınız bedel ödedim bu hikaye mutlulukla ddvam etmeli acı çektim çekiyorum ama iyileşmek te istiyorum gönülden

Ben hamilelikten ve hamile kalmaktan korkuyordum kendime güvenmiyordum psikolojik olarak kendimizcede korunma yöntemimiz vardı ama Allah bana bir bebek nasip etti ne kadar yapamam istemiyorum desem de inancım buna engel oldu hasta olmak pahasına onu doğurdum psikolojim bozuldu yani anlayacağınız bedel ödedim bu hikaye mutlulukla ddvam etmeli acı çektim çekiyorum ama iyileşmek te istiyorum gönülden
Şuan yardım alıyorsunuz ama di mi bununla ilgili? Psikolojik olarak kendinize güvenmemenizin nedeni neydi peki? Sorununuz hamilelik oncesinde de var mıydı? Tek korkunuz cocugunuzun eşinizden olmaması yönünde mi yoksa yaşadığınız başka korkularınız da var mı?

Şuan yardım alıyorsunuz ama di mi bununla ilgili? Psikolojik olarak kendinize güvenmemenizin nedeni neydi peki? Sorununuz hamilelik oncesinde de var mıydı? Tek korkunuz cocugunuzun eşinizden olmaması yönünde mi yoksa yaşadığınız başka korkularınız da var mı?
Gerçeklik algım gidiyor korktuğum zaman bu da hamilelikte başladı bende benim algım önceden de gittiyse ben farketmeden kötü şeyler yapmışsam diye düşündüm korkum önce kendi bedenimle başladı bilmeden hata yapmışım hissi oluştu birileri bana zarar veriyorsa ve akşım başımda değilse gibi.. Sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili bir iç ses belki bebeğin senin bile değil dedi bende o sese o zaman kimin diye sordum hatta düşündüm bile selamlaştığım arkadaşım mı yoksa vs diye kurdukça gözümdede canlanıyor kendimden korkmaya başladım düşünce neden beni buldu heek değilse diye sonra dedimki madem gerçek değil niye korkuyorsun sonrasında da bu hale gsldim işte. Gebelikten önce böyle şeyler yoktu hiç

Bir de eşimden olmasıyla alakalı çok net kaynaklar var elimde size göstersem yada anlatsam Benden çok bana inanırsınız ben bütün bunları yok sayıp o düşünceye takıldım onu gerçek sandım ondan korktum

Bir de eşimden olmasıyla alakalı çok net kaynaklar var elimde size göstersem yada anlatsam Benden çok bana inanırsınız ben bütün bunları yok sayıp o düşünceye takıldım onu gerçek sandım ondan korktum
Çok üzgünüm ama bu yazınızda ne demek istediğinizi hiç anlamadım.

Gerçeklik algım gidiyor korktuğum zaman bu da hamilelikte başladı bende benim algım önceden de gittiyse ben farketmeden kötü şeyler yapmışsam diye düşündüm korkum önce kendi bedenimle başladı bilmeden hata yapmışım hissi oluştu birileri bana zarar veriyorsa ve akşım başımda değilse gibi.. Sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili bir iç ses belki bebeğin senin bile değil dedi bende o sese o zaman kimin diye sordum hatta düşündüm bile selamlaştığım arkadaşım mı yoksa vs diye kurdukça gözümdede canlanıyor kendimden korkmaya başladım düşünce neden beni buldu heek değilse diye sonra dedimki madem gerçek değil niye korkuyorsun sonrasında da bu hale gsldim işte. Gebelikten önce böyle şeyler yoktu hiç
Lütfen tedavinizi aksatmayın. Yalnız kalmamaya çalışın annenizden destek alın mümkünse. Bana annem hep çok iyi gelir o yüzden öyle dedim😊O minik bebeğin de sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.
Çok düşünmek de hasta ediyor insanı. Pandemide çoğu kişi depresyona girdi mesela.
Hayat kısa, anı yaşa, bebeğinle mutlu ol, fazla da düşünme💕💕

Bebek beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim istemedin çok ağladım aldırmak istediğimi söyledim eşime yakınlarıma tabiki böyle birşeyi istemedi kimse bende zor olsa da bir şekilde kabul ettim ve küçücük şeyleri takan bir insan oldum çıktım hemen hemen herşey beni korkutuyordu hastane muayeneleri dış görünüşümde olabilecek değişiklikler ve daha küçük şeyler vs öyle böyle 6.aya geldim ve inanılmaz tuhaf düşünceler aklıma geldi daha çnce giç böyle düşünmemiştim erkeklerden kaçmaya başladım ben bilmeden birisi bana zarar verdi mi yada bana tacizde bulundu mu ya eşimi aldatmışsam tarzında sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili kuşku akşıma girdi eşini aldatmışsam başkasından yapmışsam ben çıldırdım bu düşünceden bu düşünce sanki düşünce gibi değil gerçekti benim için dopum yaptım erken doğum yapmak zorunda kaldım hala kendimle bebeğimle ilgili kuşkular korkunç düşünceler içindeyim ya bişey yaptıysam ya bana bu yüzden birileri zarar verirse diye diken üstündeyim bu arada tedavi alıyorum ama zor durumdayım çevresinde böyle olup atlatan düzelen var mı fikirlere de açığım nr yapmam gerekir nasıl davranmam gerekir yardım eder misiniz
Bende aynı şeyi yaşadım hamileyken ama benim daha incede vardı hemen hemen anlattığımız bu şeylerin aynısı hamileligimi anlayamdim hep kednimi zehir ettim hayatı hamileyken ilaç kullanamadim doğumdan sonra ilaç kullandım annem çok destek oldu yardim etti ilaçlar bı sure son Ra baya azalttı ama hiç bir zaman nasil nalet bı hastalıkta tamamen gecmiyo sadece azaliyo üzüntü stres halinde geri artiuo okb hakkında yapmadığım araştırma kalmadı video doktor ömür boyu bizle bu ama mecburuz alışmak zorundayız buna yoksa hayt yok kaç yaşında cocugunuz

Bende aynı şeyi yaşadım hamileyken ama benim daha incede vardı hemen hemen anlattığımız bu şeylerin aynısı hamileligimi anlayamdim hep kednimi zehir ettim hayatı hamileyken ilaç kullanamadim doğumdan sonra ilaç kullandım annem çok destek oldu yardim etti ilaçlar bı sure son Ra baya azalttı ama hiç bir zaman nasil nalet bı hastalıkta tamamen gecmiyo sadece azaliyo üzüntü stres halinde geri artiuo okb hakkında yapmadığım araştırma kalmadı video doktor ömür boyu bizle bu ama mecburuz alışmak zorundayız buna yoksa hayt yok kaç yaşında cocugunuz
Bana özelden yazarmisiniz

1 yıl geçti ben düzeldim diyebiliyorum artık burda da bayağı yuhalanmışım :) herkesin başına gelebilir önce bi normalleştirelim şunu yaşadığımız sorun elleri 10 kez yıkama takıntısından farksız bunu kafasına soksun anlamayanlar size de yardım etmek isterim

1 yıl geçti ben düzeldim diyebiliyorum artık burda da bayağı yuhalanmışım :) herkesin başına gelebilir önce bi normalleştirelim şunu yaşadığımız sorun elleri 10 kez yıkama takıntısından farksız bunu kafasına soksun anlamayanlar size de yardım etmek isterim
Çok sevindim adınıza , bebeğiniz nasıl yürümeye başlamıştır . Sağlıkla kalin

Konuyu yeni sandım. Size güzel tavsiyeler verecektim ama şuan daha iyi olduğunuzu okumak iyi hissettirdi. Lohusa iken duygular zaten komple karman çorman oluyor. Umarım daha iyi olursunuz bebeğiniz ve size sağlıkla mutlulukla geçen güzel günler dilerim 🌼

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X