- 6 Nisan 2018
- 275
- 180
- 103
- Konu Sahibi Ferda ferda
Size mesaj atabilir miyim biraz konuşabilir miyiz Allah rızası içinEvet. Tedavinizi olmaya devam edin lütfen.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Size mesaj atabilir miyim biraz konuşabilir miyiz Allah rızası içinEvet. Tedavinizi olmaya devam edin lütfen.
Nasıl yani gusül absesti ilişikiye girdiğini mi düşünüyorduYakin bi arkadasimda benzer seyler yasadi ve dogumdan sonra kendini kirli sanip sürekli gusül abdesti aliyordu. Bunun altindada en basindan bebeginizi kabullenmeyisiniz yatiyor. Allahu Teala sizi layik görüp bir kulunu emanet etmis, önce bunu sevinip sükredip kabullenin. Cennet ayaklarinizin altinda cünki "Annesiniz". Hormonlariniz hamileligi kabullenmediginiz icinde alt üst olmus, dogum depresyonu geciriyorsunuz gibime geldi. Mutlaka ilac tedavisi alin. Cok kisa sürede düzeleceginizden eminim. Caresi var hamd olsun.
Teşekkür ederim deneyeceğimGünlük tutabilirsiniz bence. Ama baya ayrıntılı bir günlük. O gün içinde ne yaptıysanız yazın. Sonra beyniniz yapmadığınız, yaşamadığınız bir şey üretince günlüğünüzü okuyup bunların sadece beyninizin size oynadığı bir oyun olduğunu görürsünüz. Beyniniz sizi ele geçirmeye çalıştığı anda siz devreye girin ve buna izin vermeyin. "Hayır böyle bir şey olmadı, şuan sadece hastalığım nüksediyor" diyerek kendinizi telkinleyin.
İşe yarar mı bilmiyorum ama aklıma bu fikirler geldi.
Bana mesaj atar mısınızHamileyken aynıydım. Şu an çocuğum 4 yaşında bu süreçte psikoterapi aldım baya da iyiydim. Son 8 aydır ilaç (Temel neden majör depresyon) tedavisindeyim. İlaç hem okb hem de depresyonuma iyi geldi( Düşük doz kullanıyorum) tedavi olduğunuz için zamana bırakın. Geçmiş olsun.
Çok güzel moral vermişsinizOKB kolay kolay düzelen bir durum değil ilaçta alsanız bir müddet geçer ama asla bitmez. Üste üye sormuş geçmişte cinsel saldırıya mı maruz kaldınız neden eşinizi aldattığınızı bebeğin başkasından olma ihtimalini düşünüyorsunuz. Kafanızda bitirirsiniz buna ancak siz son verebilirsiniz. Kendinize güvenin ve bu sorunla başa çıkacağınıza inanın yoksa bebek için de sıkıntılı sağlıklı bir annesi olmayacak.
Gerçekten bazı yorumlar çok acımasızÇok güzel moral vermişsiniz
Bunu kötü yönde mi yazdınız?Çok güzel moral vermişsiniz
Tabi kiSize mesaj atabilir miyim biraz konuşabilir miyiz Allah rızası için
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Hamileliği veya lohusalığı sorunlu geçen bütün annelerin çocukları sizce travma mı yaşamıştır, güvenli bağlanamamış mıdır?Ya söylemiyim söylemiyim dedim ama, madem korkuyorsunuz bu kadar neden korunmuyorsunuz doğru düzgün? Madem bu kadar ciddi bir sağlık sorununuz var neden korunmuyorsunuz?
Şimdi bu probleminizi çözmeden bebek sahibi olduğunuz için bebekle ilişkiniz zarar görecek, anne karnındayken de hissediyor büyük ihtimalle sizin duygu durumunuzu hatta istenmediğini. Yazık değil mi ?
Şu kafanda bitir olayına da ben bitiyorum. Damdan düşmeyen anlamıyor damdan düşenin halinden. Tamam anlamasın da hastalıkla ilgili bilgisi-ilgisi olmayanın fikri oluyor.Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Hamileliği veya lohusalığı sorunlu geçen bütün annelerin çocukları sizce travma mı yaşamıştır, güvenli bağlanamamış mıdır?
Çok çok kızıyorum böyle yorumlara, psikolojik olarak dipte olan insana tek yapılacak şey psikoloğa ve psikiyatriye gitmesi için teşvik edilmesidir. Yakınlarının "kafanda bitir, kendini boşuna üzüyorsun" gibi saçma cümlelerden de sakınması gerek.
Evet öyle gerçektenDüsüncelerin uzerinde durmadan gecin oyalanmayin bir düsünce üzerinde derinlemesine diyorlar.Beyhan Budak' ı dinliyorum bu konuda.Tabi bundan fayda görebilir misiniz ,daha ileri düzeyde misiniz onu bilmiyorum.Hassas bi insansiniz ,büyük ihtimalle yapmaktan en korktugunuz sey esinizi aldatmak .O yüzden düşüncesi size musallat oluyor.
Sizin hastalıkla ilgili bilgileriniz var mı peki? Bir OKB hastası olarak yazıyorum bunu kafada bitirme olayını bende söyledim. Doktora da gittim ilaç verdi eee peki o ilaç sizi ne kadar sakinleştirecek yada o olayları göz ardı etmenizi sağlayacak. Yaşamış biri olarak yazıyorum ben ben beyinde çözmeye çalıştım çünkü komutu veren o ilaçlar beni sadece uyuşturdu o anlık olarak. Kişi önce bunu yenebileceğine inanması lazım yoksa ömür boyu doktora gitmek zorunda kalır birlikte hareket edilebilir sadece ilaçlara güvenmeyi seçmezdim bu benim yaptığım durum.Şu kafanda bitir olayına da ben bitiyorum. Damdan düşmeyen anlamıyor damdan düşenin halinden. Tamam anlamasın da hastalıkla ilgili bilgisi-ilgisi olmayanın fikri oluyor.
Psikiyatriye gidin acilenHayır cinsel saldırıya maruz kalmadım aklıma böyle bişeyin gelmesi beni korkuttu ve gerçek değilse neden aklıma geldi dedim
OKB teşhisi konuldu mu net şekilde? Sanki kaygı bozukluğunuz var gibi. Tabi ben uzman değilim ama anlattığınız kuşkular , korkular benimkine benzer. Bende ilk etapta ilaçla mı iyileşeceğim , iradem yok mu düşüncesiyle doktora gitmedim. Ama ilerledi ve kalp çarpıntısı, mide bulantısı, ateş basması olarak geri döndü. Uzman desteği alın kesinlikle. Her insanda kaygı korku takıntı oluyor ama anormal boyuttaysa doğru tedaviyle önüne geçebilirsiniz.Bebek beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim istemedin çok ağladım aldırmak istediğimi söyledim eşime yakınlarıma tabiki böyle birşeyi istemedi kimse bende zor olsa da bir şekilde kabul ettim ve küçücük şeyleri takan bir insan oldum çıktım hemen hemen herşey beni korkutuyordu hastane muayeneleri dış görünüşümde olabilecek değişiklikler ve daha küçük şeyler vs öyle böyle 6.aya geldim ve inanılmaz tuhaf düşünceler aklıma geldi daha çnce giç böyle düşünmemiştim erkeklerden kaçmaya başladım ben bilmeden birisi bana zarar verdi mi yada bana tacizde bulundu mu ya eşimi aldatmışsam tarzında sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili kuşku akşıma girdi eşini aldatmışsam başkasından yapmışsam ben çıldırdım bu düşünceden bu düşünce sanki düşünce gibi değil gerçekti benim için dopum yaptım erken doğum yapmak zorunda kaldım hala kendimle bebeğimle ilgili kuşkular korkunç düşünceler içindeyim ya bişey yaptıysam ya bana bu yüzden birileri zarar verirse diye diken üstündeyim bu arada tedavi alıyorum ama zor durumdayım çevresinde böyle olup atlatan düzelen var mı fikirlere de açığım nr yapmam gerekir nasıl davranmam gerekir yardım eder misiniz
Kesin okb dediler ve gerçeklik algısının kaybolması. ben okb mi değil mi ondanda şüphe ettim sizin belirtileriniz neydiOKB teşhisi konuldu mu net şekilde? Sanki kaygı bozukluğunuz var gibi. Tabi ben uzman değilim ama anlattığınız kuşkular , korkular benimkine benzer. Bende ilk etapta ilaçla mı iyileşeceğim , iradem yok mu düşüncesiyle doktora gitmedim. Ama ilerledi ve kalp çarpıntısı, mide bulantısı, ateş basması olarak geri döndü. Uzman desteği alın kesinlikle. Her insanda kaygı korku takıntı oluyor ama anormal boyuttaysa doğru tedaviyle önüne geçebilirsiniz.
Aşırı kaygı her anlamda. Acaba birsey olacak mı diye yaşıyordum her zaman. Sonrasında ailemden birisi ölürse düşüncesi başladı. Yine telkin ettim kendimi. Ama en son sanki ölmüşlerde ben onun acısını cekiyormusum gibi ağlamaya falan başladım. Yani ortada birsey yok gayet sağlıklılar ama ben ölüm acılarını cekiyorum. Doktorda herkesin kaygıyı farklı yaşadığını benimkinin farklı seyrettiğini söyledi. Kalp çarpıntısı, bas ağrıları da eşlik edince dayanamadım gittim. Öyle takma iyi düşünle olmuyor bu tarz rahatsızlıklar. Bundan önceki doktorum sosyal fobi demişti mesela. Benim içime sinmemişti. O yüzden başka bir doktora da mı görünseniz?Kesin okb dediler ve gerçeklik algısının kaybolması. ben okb mi değil mi ondanda şüphe ettim sizin belirtileriniz neydi
Sizin hastalıkla ilgili bilgileriniz var mı peki? Bir OKB hastası olarak yazıyorum bunu kafada bitirme olayını bende söyledim. Doktora da gittim ilaç verdi eee peki o ilaç sizi ne kadar sakinleştirecek yada o olayları göz ardı etmenizi sağlayacak. Yaşamış biri olarak yazıyorum ben ben beyinde çözmeye çalıştım çünkü komutu veren o ilaçlar beni sadece uyuşturdu o anlık olarak. Kişi önce bunu yenebileceğine inanması lazım yoksa ömür boyu doktora gitmek zorunda kalır birlikte hareket edilebilir sadece ilaçlara güvenmeyi seçmezdim bu benim yaptığım duru
Tartışmanıza birbirinizi kırmanıza gerek yok ben çözüm ve fikir aramaya çalışıyorum yoruldum çünkü.ilaç almadan olmuyor kendi kendime yetemiyorum çünkü kafada bitir haklısınız zor bir eylem ama onu da deniyorum zaten benim içsel ruh halimle alakalı çünkü. Bu hastalıkta farkındalık önemliymiş ben korktuğum zaman algımı da kaybediyorum bu da işin içinden çıkmamı zorlaştırıyor.Sizin hastalıkla ilgili bilgileriniz var mı peki? Bir OKB hastası olarak yazıyorum bunu kafada bitirme olayını bende söyledim. Doktora da gittim ilaç verdi eee peki o ilaç sizi ne kadar sakinleştirecek yada o olayları göz ardı etmenizi sağlayacak. Yaşamış biri olarak yazıyorum ben ben beyinde çözmeye çalıştım çünkü komutu veren o ilaçlar beni sadece uyuşturdu o anlık olarak. Kişi önce bunu yenebileceğine inanması lazım yoksa ömür boyu doktora gitmek zorunda kalır birlikte hareket edilebilir sadece ilaçlara güvenmeyi seçmezdim bu benim yaptığım durum.
Çok karmaşık aslında ben birden fazla rahatsızlığım oldugunu düşünüyorum okb kaygı bozukluğu sosyal fobi bazenmkendimde şizofreni olabileceğini de düşündüm ama doktorlar şizofren olsan böyle olmaz tarzında konuşuyorlar. Yorumunuzla ilgili şey söyleyebilirim o düşündükleriniz sanki gerçek gibi geliyor değil miAşırı kaygı her anlamda. Acaba birsey olacak mı diye yaşıyordum her zaman. Sonrasında ailemden birisi ölürse düşüncesi başladı. Yine telkin ettim kendimi. Ama en son sanki ölmüşlerde ben onun acısını cekiyormusum gibi ağlamaya falan başladım. Yani ortada birsey yok gayet sağlıklılar ama ben ölüm acılarını cekiyorum. Doktorda herkesin kaygıyı farklı yaşadığını benimkinin farklı seyrettiğini söyledi. Kalp çarpıntısı, bas ağrıları da eşlik edince dayanamadım gittim. Öyle takma iyi düşünle olmuyor bu tarz rahatsızlıklar. Bundan önceki doktorum sosyal fobi demişti mesela. Benim içime sinmemişti. O yüzden başka bir doktora da mı görünseniz?