OKB var bende sizce nişanlıma söylemeli miyim?

Rafhcrmh

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mart 2018
657
962
53
Merhaba kızlar Foruma yeni üye oldum ben. Nişanlılık döneminde bol bol konulara baktım ve bir konuda bana yardımcı olacak insanları arıyorum burada
OKB hastasıyım, düşüncesel takıntılar var bende tedavi oldum ve nişanlandığım zaman doktor artık gelmene gerek yok ilacını buldun dedi birde depresyon vardı tabii. Nişanlıma küçükken cinsel tacize uğradığımı ve psikolojik destek aldığımı söyledim ama takıntı hastası olduğumu söylemedim Normalde de annesi ve o sürekli takıntılı olduğumu söylüyor Çevremde ki insanlar erkeğe güvenme yarın öbür gün başına kakar. Sen zaten böyleydin diye diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

!! !!
Şimdi konuştuk anlattım.Çok olumlu bir şekilde karşıladı kimseyi dinleme bunu beraberatlatacağız dedi gerçekten çok rahatladım.

Son düzenleme:
Söyleme bilmedikleri halde şimdiden takıntılı diyorlar bilseler her problemde zaten rahatsizmış derler. Tacize ugradıgınizı bile soylemeseydiniz iyiken problem yapmaz ama kötüyken başına vurur. Eşim anlattıgım her şeyi başıma vurur kafasında kurar farklı yerlere çeker buna inanir.

Nişanlım bana her şeyini anlat iyi günde kötü günde yanında olacağıma söz verdim dedi. Ama kararsız kaldım . Sürekli felaket senaryoları yazıyorum zaten neden böyle düşündüğümü merak ediyor OKB yüzünden olduğunu söylesem ne der acaba bilmiyorum

Doktorunu değiştir.depresyon ve okbnin nişanlanmakla ne alakası var.söylemen gerekir diye düşünüyorum ama çevrendekilerde haklı erkeklere güven olmaz iyiken sorun yapmaz kötüyken yüzüne vurabilir.

bence söyleme geçmiş bitmiş sende unut. Geçmişinden sıyrıl yarınlarına güzel günlerine odaklan .

Eşimin babası erkek kardeşi olmadığı için annesiyle beraber yaşayacağız. Ben çok uyumlu biriyimdir annesi de öyle. Ama düşüncesel takıntılar var bende.Mesela eşim oldu ki annesiyle benim aramda kaldı bana zaten senden önce annem vardı sensiz yaşayabilirim diyip annesini seçeceğiyle ilgili şeyler düşünüp duruyorum Bu durum beni boğuyor ama bu hayatı ben seçtim. Çok mutluyum bazen çok fazla büyüttüğümü düşünüyorum. Hepsi benim üzerime titriyor ama takıntı ve vesvese beni mahvediyor

Tedavi oldum, doktor gelmene gerek kalmadı dedi diyorsunuz ama diğer yazdıklarınızdan rahatsızlığınızın devam ettiği anlaşılıyor.

Eşimin babası erkek kardeşi olmadığı için annesiyle beraber yaşayacağız. Ben çok uyumlu biriyimdir annesi de öyle. Ama düşüncesel takıntılar var bende.Mesela eşim oldu ki annesiyle benim aramda kaldı bana zaten senden önce annem vardı sensiz yaşayabilirim diyip annesini seçeceğiyle ilgili şeyler düşünüp duruyorum Bu durum beni boğuyor ama bu hayatı ben seçtim. Çok mutluyum bazen çok fazla büyüttüğümü düşünüyorum. Hepsi benim üzerime titriyor ama takıntı ve vesvese beni mahvediyor
Annesiyle aynı evde yaşamayın tımarhanelik olursunuz Allah korusun.burada açılan konulara bir bakın isterseniz.

artık gelmene gerek yok ilacını buldun dedi

O nasıl abuk bir doktor ya, doktor diye kime gittiniz siz allasen? Acilen değiştirin, iyileştiğinizi de düşünmüyorum. OKB'den daha farklı şeyler yatıyor durumunuzun altında belli ki OKB diye geçiştirilemez. Ekstra tanılar almanızı gerektiren durumlar olabilir, belki tanınız OKB bile değildir. Bu abuk doktorun koyduğu tanıysa şüphelenmekte fayda var.

Acilen iyi bir ruh sağlığı uzmanı ile psikoterapi + ilaç desteğine başlayın. Erkek arkadaşınıza da söylemeniz gerekir, psikoterapi aldığınız için "deli" gözüyle bakacak bir adamsa da ayrılmanız için iyi bir bahaneniz olmuş olur.

Merhaba kızlar Foruma yeni üye oldum ben. Nişanlılık döneminde bol bol konulara baktım ve bir konuda bana yardımcı olacak insanları arıyorum burada
OKB hastasıyım, düşüncesel takıntılar var bende tedavi oldum ve nişanlandığım zaman doktor artık gelmene gerek yok ilacını buldun dedi birde depresyon vardı tabii. Nişanlıma küçükken cinsel tacize uğradığımı ve psikolojik destek aldığımı söyledim ama takıntı hastası olduğumu söylemedim Normalde de annesi ve o sürekli takıntılı olduğumu söylüyor Çevremde ki insanlar erkeğe güvenme yarın öbür gün başına kakar. Sen zaten böyleydin diye diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
söyleme sakın

5 kişiden 10'u Okb zaten, ne gibi bir sakınca var söylemenizde?
Ayrıca evleneceğiniz kişiden rahatsızlıkları saklamak doğru değil bence.

Beraber yaşamak mı?????

O nasıl abuk bir doktor ya, doktor diye kime gittiniz siz allasen? Acilen değiştirin, iyileştiğinizi de düşünmüyorum. OKB'den daha farklı şeyler yatıyor durumunuzun altında belli ki OKB diye geçiştirilemez. Ekstra tanılar almanızı gerektiren durumlar olabilir, belki tanınız OKB bile değildir. Bu abuk doktorun koyduğu tanıysa şüphelenmekte fayda var.

Acilen iyi bir ruh sağlığı uzmanı ile psikoterapi + ilaç desteğine başlayın. Erkek arkadaşınıza da söylemeniz gerekir, psikoterapi aldığınız için "deli" gözüyle bakacak bir adamsa da ayrılmanız için iyi bir bahaneniz olmuş olur.

6 aylık tedavi sürecim oldu. Aşık olduğun karşılıklı duygular beslediğin biriyle hayatını birleştirmen sana iyi gelebilir dedi.Tedavi bittikten sonra da artık gelme dedi.İyi olduğumu düşünüyorum ama takıntılar devam ediyor işte.

Back
X