OKB var bende sizce nişanlıma söylemeli miyim?

Annesiyle aynı evde yaşamayın tımarhanelik olursunuz Allah korusun.burada açılan konulara bir bakın isterseniz.

Genel olarak konulara baktım ama orda yazılan kayınvalideler gibi olmadığını düşünüyorum. Birde çok genç onu başka bir evde tek başına yaşamaya zorlayamam. Aynı durumda bende olabilirim benim annem de. Kayınvalidem ile problemim yok tek sorun kendimle olan sorunlarım. Takıntı ve kuruntularım

6 aylık tedavi sürecim oldu. Aşık olduğun karşılıklı duygular beslediğin biriyle hayatını birleştirmen sana iyi gelebilir dedi.Tedavi bittikten sonra da artık gelme dedi.İyi olduğumu düşünüyorum ama takıntılar devam ediyor işte.

Hiç alakası yok OKB'yle birine aşık olmanın. Değiştirin lütfen o kişiyi, takıntıların devam etmesi zaten iyileşemediğinizi gösterir. Psikoterapi alabileceğiniz bir psikiyatri uzmanına başvurun. Her psikiyatri uzmanı terapi hizmeti sunmuyor, önceden araştırarak gidin yani.

Genel olarak konulara baktım ama orda yazılan kayınvalideler gibi olmadığını düşünüyorum. Birde çok genç onu başka bir evde tek başına yaşamaya zorlayamam. Aynı durumda bende olabilirim benim annem de. Kayınvalidem ile problemim yok tek sorun kendimle olan sorunlarım. Takıntı ve kuruntularım

Canım başta hepimiz öyle düşündük, diğer kv ler gibi değil dedik. Her şey evlenene kadar ondan sonra asıl yüzünü gösterecek. Hele ki gençmiş sizi kıskanacak vs. Benim kv de çok dinç kocası hayatta olmasına rağmen yakın oturduğumuz için boşanma eşiğine geldik, her an içimizde bazen eşimle değil kv ile evlendim gibi hissediyorum...Sakın bu hayatı yapma, acıma acınacak hale gelirsin.

genelde evlendikten sonra gerçek yüzleri çıkıyor ortaya ama hayırlısı madem kararınız bu yönde:KK64:

Merhaba kızlar Foruma yeni üye oldum ben. Nişanlılık döneminde bol bol konulara baktım ve bir konuda bana yardımcı olacak insanları arıyorum burada
OKB hastasıyım, düşüncesel takıntılar var bende tedavi oldum ve nişanlandığım zaman doktor artık gelmene gerek yok ilacını buldun dedi birde depresyon vardı tabii. Nişanlıma küçükken cinsel tacize uğradığımı ve psikolojik destek aldığımı söyledim ama takıntı hastası olduğumu söylemedim Normalde de annesi ve o sürekli takıntılı olduğumu söylüyor Çevremde ki insanlar erkeğe güvenme yarın öbür gün başına kakar. Sen zaten böyleydin diye diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Mutlaka nişanlınla bunu paylaşmalısın.

Canım başta hepimiz öyle düşündük, diğer kv ler gibi değil dedik. Her şey evlenene kadar ondan sonra asıl yüzünü gösterecek. Hele ki gençmiş sizi kıskanacak vs. Benim kv de çok dinç kocası hayatta olmasına rağmen yakın oturduğumuz için boşanma eşiğine geldik, her an içimizde bazen eşimle değil kv ile evlendim gibi hissediyorum...Sakın bu hayatı yapma, acıma acınacak hale gelirsin.

Aslında çok izledim onu konuşmalarına vs baktım kıskanç biri değil. Hatta bana hep akıl veriyor. Eşin gelince süslen evde erkek yok zaten diyor. Çamaşır sulu kıyafet ile karşısına çıkma diyor. Sürekli gezelim istiyor. Bana hediyeler alıyor insan yalandan böyle yapamaz gibi geliyor bana. Annemde onu tanıyor ve çok seviyor. Annem kötü olduğunu düşünse istemeye geldikleri zaman kabul etmezdi diye düşünüyorum

Direk ben OKBliyim mi demeliyim? Nasıl söylemeyeceğim
Alacaksın karşına güzel güzel yaşadığın rahatsızlığı , şu an kafanın içinden geçenleri sakince anlatacaksın. Eğer seviyorsa seni zaten bunları aşmanda yardımcı da olacaktır sana ya da üzerine gelmeyecektir takıntılısın diye... Evleneceksiniz siz evcilik oynamayacaksınız , eğer nişanlın da böyle bir rahatsızlık olsa ve senden saklasa ne hissederdin ileride ?

bence mutlaka söylemelisin
ben sonradan öğrenseydim kendimi kandırılmış gibi hissederdim
sonuçta bu saklanabilecek bir hasatalıkta değil, muhakkak ortaya çıkar.

Şimdi konuştuk anlattım.Çok olumlu bir şekilde karşıladı kimseyi dinleme bunu beraber atlatacağız dedi gerçekten çok rahatladım.

bunu ilk mesajınıza yazın ki insanlar yorum yapmadan önce okusunlar nişanlınıza anlattığınızı :)

Aslında çok izledim onu konuşmalarına vs baktım kıskanç biri değil. Hatta bana hep akıl veriyor. Eşin gelince süslen evde erkek yok zaten diyor. Çamaşır sulu kıyafet ile karşısına çıkma diyor. Sürekli gezelim istiyor. Bana hediyeler alıyor insan yalandan böyle yapamaz gibi geliyor bana. Annemde onu tanıyor ve çok seviyor. Annem kötü olduğunu düşünse istemeye geldikleri zaman kabul etmezdi diye düşünüyorum

Ah be canım benim kv de böyle der ama arkamdan eşime beni kötüler. Bak benim bir tanıdığım var, anneler ilkokul arkadaşı, şimdi boşanma aşamasına geldiler biliyor musun, üstelik arkadaşımın kızı nolur evlen diye oğlunu ikna eden kadın boşan diyor şimdi. Bunlar kriter değil. Aynı evde asla oturma.

Ah be canım benim kv de böyle der ama arkamdan eşime beni kötüler. Bak benim bir tanıdığım var, anneler ilkokul arkadaşı, şimdi boşanma aşamasına geldiler biliyor musun, üstelik arkadaşımın kızı nolur evlen diye oğlunu ikna eden kadın boşan diyor şimdi. Bunlar kriter değil. Aynı evde asla oturma.
genç kızlar evlenmeden önce tanıyamazsınız kv'leri, bu mümkün değil :KK48: Binde bir çıkar ancak gerçek yüzüyle davranan, aslında nişanlılık döneminde falso vermeye başlıyorlar, bir cimrilik, ne kadar az yaparsam kardır diye, milletin içinde canım cicim, yüzyüzeyken küçümser tavırlar.

genç kızlar evlenmeden önce tanıyamazsınız kv'leri, bu mümkün değil :KK48: Binde bir çıkar ancak gerçek yüzüyle davranan, aslında nişanlılık döneminde falso vermeye başlıyorlar, bir cimrilik, ne kadar az yaparsam kardır diye, milletin içinde canım cicim, yüzyüzeyken küçümser tavırlar.

Aynen öyle biz yandık bari bir kişi daha yanmasın istiyoruz ama hemen "ama o farklı diğerleri gibi değil" diye savurmaya geçiyorlar. Aynı evde annemizle bile zor anlaşıyoruz yeri geliyor, bir yabancı ile anlaşmak ütopya geliyor bana.

Aynen öyle biz yandık bari bir kişi daha yanmasın istiyoruz ama hemen "ama o farklı diğerleri gibi değil" diye savurmaya geçiyorlar. Aynı evde annemizle bile zor anlaşıyoruz yeri geliyor, bir yabancı ile anlaşmak ütopya geliyor bana.
Aynı evde değil aynı mah.de bile oturmamak gerek ama işte o zaman bilemiyor insan.

Aynı evde değil aynı mah.de bile oturmamak gerek ama işte o zaman bilemiyor insan.

Benim annemde babaannem ile çok sıkıntı yaşadı ama her insan bir olmuyor demek ki ya da böyle mi avutuyorum acaba kendimi kayınvalidemi Allah için seviyorum sorun olursa ilerde birgün burada yine konu açarım okb li gelinim kayınvalidem ile anlaşamıyorum diye.

Benim annemde babaannem ile çok sıkıntı yaşadı ama her insan bir olmuyor demek ki ya da böyle mi avutuyorum acaba kendimi kayınvalidemi Allah için seviyorum sorun olursa ilerde birgün burada yine konu açarım okb li gelinim kayınvalidem ile anlaşamıyorum diye.
Aynı evde mi yaşayacaksınız? Bu önemli. Öyle bir durum yoksa sorun edilecek pek bi şey yok zaten :)

Çok mutlu oldum son sözleri okuyunca))) Nede olsa hayatı paylaşacaksınız. Sorun varsa bilmeli, yardım edecektir.

Back
X