Öksürük nolur yardım

Begonya2

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
10.426
21.670
398
28
Kızlar 2 yaşında kızım öksürükten uyuyamıyor bi çok şey denedim fayda etmedi
Ilık suya bal limon
Ballı süt
Tereyağ pekmez
Ayağının altına vicks
1 çk bal

Varmı şu anında kesiyor dediğiniz

Son düzenleme:
Az önce göğsüne zeytinyağ ılıttım içne biraz Karabiber kattım göğsüne sürdüm bide temiz havluyu ütüyle ısıtp üzerine koydum şimdilik öksürmüyo inşaAllah işe yarar

Bizde şöyle yaparlar

Kara turp var ya onun üstünden kapak gibi kesip içini bir miktar oyup işine bal dökerler sonra onu kasenin içine koyarlar o bayaga sulanır onu sürekli ara ara icirirler gün boyu..

Bir de bir beze balı sürerler üstüne nane ve karabiber döküp balı fon makinası ile ısıtıp göğüse ve sırta yapistirirlar akşama kadar tutarlar ya da gece yapistirirlar sabaha kadar tutarlar sonra ılık duş ile vücuda yapışmış naneri giderirler çünkü vücut balı emmiş olur...

Çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim canım
Zeytinyağ ılıtıp Karabiber kattım onu göğsüne sürüp ütüyle bez ısıtp koydum iyi geldi çok şükür

Hanımlar bildiğiniz başka evde yaplcak yöntemler varmı??

Doktora götürün bi zahmet.. Ateş olmayabilir, her enfeksiyon ateşle seyretmez.. Ayrıca allerjik bi durum olabilir, geniz akıntısı vs. olabilir. Bi ilaçla düzelecek durumu vardır, boşuna çekmesin çocuk. .

ayağının altına sürdüğünüz vicks'i göğsüne ve sırtına da sürmeyi deneyin
bal ve kekik karışımı da deneyebilirsiniz..

tabi bunlar bir yana mutlaka acil'e götürün..

ayağının altına sürdüğünüz vicks'i göğsüne ve sırtına da sürmeyi deneyin
bal ve kekik karışımı da deneyebilirsiniz..

tabi bunlar bir yana mutlaka acil'e götürün..
Neden oksuruyor cocuk doktora mutlaka goturun benim oglumda hergn ayni saatte baslayan kiru oksurugu vardi hali tozuna alerjisi oldugu icin mis hava kullandik gecirdi
Gün içerisinden öksürüğümüz yok çok şükür ateşte yok boğazında balgam var o akıntı yapıyor gece öksürük yapıyor eğer uzun sürerse zaten götürürüm doktora ama herşeyde götürüp ilaç içirmek istemiyorum kızıma

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Doktora götürün bi zahmet.. Ateş olmayabilir, her enfeksiyon ateşle seyretmez.. Ayrıca allerjik bi durum olabilir, geniz akıntısı vs. olabilir. Bi ilaçla düzelecek durumu vardır, boşuna çekmesin çocuk. .
Her şeyde ilaç verip vucuduna kimyasal sokmak istemiyorm
Her anne doktorluk olup olmadığını anlar bence yavrusunun
Şuan geniz akıntısından dolayı öksürüğü var gündüzleri yok
Ayrıca enfeksiyon olduğu zaman mutlaka ateş ishal vs biyerden kendini belli eder
Her annenin bi tecrübesi vardır
Vucudu biraz kendi savaşmalı hemen ilaca başvurulmamalı diye düşünüyorum ilaç yerine doğal yöntemler tercih ederim

Önerilerim 2 yaş için ne kadar uygun bilemem.
Bala zencefil tozu karıştırıp yedirmek
Pekmeze karabiber karıştırıp yedirmek
Hatmi çiçeği demleyip içirmek (bu gerçekten etkili bence)
Ilık suya bal limon karıştırıp içirmek
Dediğim gibi 2 yaşa uygun mu bilemem
Geçmiş olsun tez zamanda iyileşsin kuzucuk.

Allah askına doktora götürün benim oğlum da bir gece iki gece öksürdü baktım başka bir dorun yok akşamına evde tıkandı az kalsın hastaneye yatacaktı genizde ki akıntı bronşite çevirdi Cocuk her gün ciğer açıcı iğne oldu bir hafta boyunca her hastalıkta ateş olacak diye birşey yok

4 yaşındaki kızımda öksürüyor ateş yok ama ilaç verme taraftarıda degilim ama baya bir kötü doktora gittik geniz akıntısı var az o öksürük yapıyor ilaç yazayım dedi yok dedim karabiberli limonlu bal yediriyorum wiks sürüyorum yeterli olur mu dedim o zaman yaptıklarına devam et yastığını biraz yukarı doğru kaldır odayı havalandır dedi eve geldim yaptım biraz iyi oldu bizim kızçe en azından gece rahat uyuyor

Geniz akintisi enfeksiyondan olan bir sey zaten
Önerileriniz için teşekkür ederim hanımlar
Çok şükür bu gece öksürüğümüz yok gün içindede Ihlamur bal bol su vs gibi takviyeler yaptım

Eğer bu gece devam etseydi sabah Dr götürürdüm dün 1 bu gün 2
Her öksürüğe ateşe ilaç verilirse bağışıklığı nasıl güçlenecek?
Rabbim şifa için onca şey yaratmış elhamdülillah çoğuda işe yarıyor
Yaramadığı zaman doktora başvurmak en doğrusu geliyor

Teşekkür ederim canım tavsiyelerin için bol bol ılık su bal limon içirdim bu gece öksürükmüz yok şükür
Zencefil bal en etkililerinden biri bencede ama küçük olduğu için yutamaz o yüzden yapmadm biz bile zor yutuyoruz
Devm etseydi zencefilli ballı çayıda denicektim çok şükür etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…