Okuduğumu anlamıyorum bunları utanarak yazıyorum

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum

Bende de son 2 yıldır başladı. Zekami cocuguma aktardim falan diye bahaneler buluyorum djksjsjsk
Sakasi bir yana, ben şunu farkettim. Eskiden haftada 2 kitap bitirirdim okumayinca koreldim bu net. Ikincisi de, sosyal medyada veya internetin herhangi bir yerinde devamli parmak kaydirarak, ucsuz bucaksiz seyler görüyoruz. Hiza yetismek imkansiz. Herseyi yarim yamalak anlamadan goz gezdirerek okumak aliskanligim olmus, çünkü yetişemiyorum. Ama bu şekilde goz gezdirince de, gercekten odaklanmam gerekenlere zorlandigimi fark ettim.
Sosyal medya hesaplarimi kapattım. Her gun en az yarim saat sakince kitap okuyorum. Çünkü ben kendime lazımım. Sosyal ikilem adlı belgeseli de izlemenizi tavsiye ederim. Konuyla cok alakalı gorunmese de, kendinize pay cikaracak bir yer bulacaginiza eminim

Zekanızın düşük ve yüksek olmasını üniversite sınavlarına girmenizden anlayamayız. Sınavlarda ezber mi mantıksal mı düzen kurdunuz bilmiyorum. Yeni yeni olmaya başladıysa tıbbı destek alabilirsiniz.
Ezber de bir zeka gerektirir mantıksal kurgu da

Bende de son 2 yıldır başladı. Zekami cocuguma aktardim falan diye bahaneler buluyorum djksjsjsk
Sakasi bir yana, ben şunu farkettim. Eskiden haftada 2 kitap bitirirdim okumayinca koreldim bu net. Ikincisi de, sosyal medyada veya internetin herhangi bir yerinde devamli parmak kaydirarak, ucsuz bucaksiz seyler görüyoruz. Hiza yetismek imkansiz. Herseyi yarim yamalak anlamadan goz gezdirerek okumak aliskanligim olmus, çünkü yetişemiyorum. Ama bu şekilde goz gezdirince de, gercekten odaklanmam gerekenlere zorlandigimi fark ettim.
Sosyal medya hesaplarimi kapattım. Her gun en az yarim saat sakince kitap okuyorum. Çünkü ben kendime lazımım. Sosyal ikilem adlı belgeseli de izlemenizi tavsiye ederim. Konuyla cok alakalı gorunmese de, kendinize pay cikaracak bir yer bulacaginiza eminim
Çoook teşekkür ediyorum. Hemen göz ucuyla okuma alışkanlığım var evet dediğiniz gibi. Söylediklerinize dikkat edeceğim çook iyi geldi yazdığınız

Doğduğumdan beri okuyorum. Okumasam inanın aptal olurdum

Kitap okuyun. Ama size bir şeyler katacak kitaplar okuyun.

Mesela... reşat nuri ile dostoyevski benim favori adamlarım. Çok şey öğrendim onlardan.

Resat nurinin kitaplarından başlayın. Çalıkuşu ile aksam güneşi en güzel ili kitabıdır. ( dizisini izledim gibi sığ bir cümle sakın kurmayın)

Sabahattin ali de iyidir. Ondan da okuyun.

Bi de afganların bin muhteşem güneşi mutlaka edinin. Mükemmel kitaptır.

Biraz ilerleme kaydedince rus edebiyatına geçersiniz. Rus edebiyati müthiştir.

Dostoyevski ile başlayın. Tolstoya sonra gecersiniz.

Maksim gorki ile puşkinle pek aram yok🙈

Bi de okumadığınızı her yerde söylemeyin olur mu. Hiç hos gelmiyor kulağa 🙈

Imla hatalarimi görmezden gelin. Köfte yapmaya çalışıyordum yazarken😊

Kitap okuma alışkanlığını yeni edindim en büyük ayıbım bu benim
Zaten cevap belli kitap okumadigin icin, matematigi bile yapabilmen icin kitap okuman lazim...gereksiz yere kendine eziyet etmissin her konuyu 2 3 kez calismak yerine kitap okusan daha karli olurdun

Doğduğumdan beri okuyorum. Okumasam inanın aptal olurdum

Kitap okuyun. Ama size bir şeyler katacak kitaplar okuyun.

Mesela... reşat nuri ile dostoyevski benim favori adamlarım. Çok şey öğrendim onlardan.

Resat nurinin kitaplarından başlayın. Çalıkuşu ile aksam güneşi en güzel ili kitabıdır. ( dizisini izledim gibi sığ bir cümle sakın kurmayın)

Sabahattin ali de iyidir. Ondan da okuyun.

Bi de afganların bin muhteşem güneşi mutlaka edinin. Mükemmel kitaptır.

Biraz ilerleme kaydedince rus edebiyatına geçersiniz. Rus edebiyati müthiştir.

Dostoyevski ile başlayın. Tolstoya sonra gecersiniz.

Maksim gorki ile puşkinle pek aram yok🙈

Bi de okumadığınızı her yerde söylemeyin olur mu. Hiç hos gelmiyor kulağa 🙈

Imla hatalarimi görmezden gelin. Köfte yapmaya çalışıyordum yazarken😊
Kişisel gelişim kitapları okuyordum ben daha çok.

Zaten cevap belli kitap okumadigin icin, matematigi bile yapabilmen icin kitap okuman lazim...gereksiz yere kendine eziyet etmissin her konuyu 2 3 kez calismak yerine kitap okusan daha karli olurdun
Ama benim anlamadığım bazıları okumasa da aklında tutuyor anlamdırıyor

Kişisel gelişim kitapları okuyordum ben daha çok.
Kisisel gelişim sikar insani. Okuma şevkini kirar. Roman ile baslauin. Aliskanlik edinince gelisim kitaplarina gecersiniz.

Daha bismillah aliskanlik edinmemisken gelisim kitapları okursaniz asla aliskanlik edinemezsiniz

Kisisel gelişim sikar insani. Okuma şevkini kirar. Roman ile baslauin. Aliskanlik edinince gelisim kitaplarina gecersiniz.

Daha bismillah aliskanlik edinmemisken gelisim kitapları okursaniz asla aliskanlik edinemezsiniz
Kişisel gelişime hep ilgi duymuşumdur, ara ara okurdum ama çok nadir

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
odakalanamiyorsundur.Ya da çalıştıgin saatleri tarzi değiştir bir dene bakalım

Ama benim anlamadığım bazıları okumasa da aklında tutuyor anlamdırıyor
Okumadiklarini nerden biliyorsunuz ki, benim zamanimda ogrenciler birbirinden gizli calisiyordu bunu cok sonra fark ettim...bu sekilde istisnalar olabilir ki onlarin yaptigi sey ezber ben anlamaktan bahsediyorum, bol bol kitap okursaniz okudugunuzu bir kerede ezberlemeseniz bile bir kerede anlarsinz....ben hep okurdum hatta kitap oyle sarardi ki beni derste bile gizli okurdum ama sinavda paragraf sorularini bir kere okumam yeterdi

Back
X