Okuduğumu anlamıyorum bunları utanarak yazıyorum

Okumadiklarini nerden biliyorsunuz ki, benim zamanimda ogrenciler birbirinden gizli calisiyordu bunu cok sonra fark ettim...bu sekilde istisnalar olabilir ki onlarin yaptigi sey ezber ben anlamaktan bahsediyorum, bol bol kitap okursaniz okudugunuzu bir kerede ezberlemeseniz bile bir kerede anlarsinz....ben hep okurdum hatta kitap oyle sarardi ki beni derste bile gizli okurdum ama sinavda paragraf sorularini bir kere okumam yeterdi
Deli gibi kitap okuma maratonuna başlıyorum, çook teşekkür ederim

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
O kadar fazla uyaran var ki yeni donemde kimse kolay kolay dikkatini bi noktaya toplayamiyor, odaklanamiyor. Bunlardan biri de benim, dizi film izleyemiyorum, kitap okuyamiyorum maksimum 5 dakika.
Maalesef bunun icin medikal urunler kullaniliyor. Bir zamanlar receteli bi ilac ismi onerilmisti, universite ogrencileri tarafindan sinav zamanlari tercih edilen.

Deli gibi kitap okuma maratonuna başlıyorum, çook teşekkür ederim
Birden cok yuklenme kendine ters tepmesin bir sure sonra, severek yapmaya calis, sevecegin iceriklerle basla sonra kendini gelistirdikce sen kendin isteyeceksin kitaplari...sevdigin film turu falan var mi ona gore oneri yapabilirim

O kadar fazla uyaran var ki yeni donemde kimse kolay kolay dikkatini bi noktaya toplayamiyor, odaklanamiyor. Bunlardan biri de benim, dizi film izleyemiyorum, kitap okuyamiyorum maksimum 5 dakika.
Maalesef bunun icin medikal urunler kullaniliyor. Bir zamanlar receteli bi ilac ismi onerilmisti, universite ogrencileri tarafindan sinav zamanlari tercih edilen.
Sosyal medya bağımlılığım yok benim. Kitap okurken cümleyi anlamlandırmada zorlanıyorum yeni konu öğrenirken de öyle.sadece ben değilim demekki böyle

Kitap okuyun mutlaka. Bu çok buyuk eksiklik, cocukluğumdan beri kitap okurum ama buna rağmen uzun bir ara verince farkı hissediyorum ben.

Ayrica sinav kazanmak zeka belirtisi degil. Ortalama zeka seviyesindeki herkes herhagi bir universiteye girebilir.
Kafasi dersleri almayan bir tanidigim var. Cogunluğun (atiyorum) 2 defa calisip gectiği dersi kendisi 5-6 defa calişiyordu, bazen gecelerce uyumuyordu anca kafasi aliyordu da geciyordu. Sonuc olarak okulu bitirdi.

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Bol bol okuyun ve günlük tarzi birseyler tutup kendinizi gözlemleyin. Turkiyedeki sinavlar sadece aldatmaca, verdiği egitim gibi ezbere dayali. Senaryo kurarak okudugunuz seyleri gozlerinizin önüne getirin. Kafanizda canlandirin. Boylece dikkatiniz yaptiginiz seye yogunlasir ve kendi hikayeniz olunca unutmaniza engel olur. Ezberlemeniz gereken seyleri iyi bildiginiz kavramlarla eslestirin. Tek bir sözde kocaman bir hikayeyi animsayin mesela. Eger biraz zaman sonra sonuc alamazsaniz doktora gorunmenizi tavsiye ederim.

Birden cok yuklenme kendine ters tepmesin bir sure sonra, severek yapmaya calis, sevecegin iceriklerle basla sonra kendini gelistirdikce sen kendin isteyeceksin kitaplari...sevdigin film turu falan var mi ona gore oneri yapabilirim
Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Çünkü yıllarca bu dertten muzdariptim ben. Kitap okumayla aşacağımı bilseydim inanın ki şimdiye kadar okumadığım kitap kalmazdı. Eğitim hayatımda yıprandım bu yüzden. Sabahlara kadar ders çalışırdım. Psikolojik romanları seviyorum.

Dört yıllık bir bölüm üzerine master

ne mezunusunuz sorusunun cevabı bu değil

İİBF maliye bir cevaptır keza makine mühendisliği

sosyoloji sanat tarihi

Tıp hukuk vs vs

ne okudunuz

master dediğiniz tezli mi tezsiz mi

bence siz az kelime ile çok iş görme modundasınız

Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Çünkü yıllarca bu dertten muzdariptim ben. Kitap okumayla aşacağımı bilseydim inanın ki şimdiye kadar okumadığım kitap kalmazdı. Eğitim hayatımda yıprandım bu yüzden. Sabahlara kadar ders çalışırdım. Psikolojik romanları seviyorum.
Sebahattin alinin kitaplari olabilir ya da severseniz psikoanaliz kitaplari var, sever misniz bilmem ama livanelinin serenad asiri guzeldir,

Kitap okuyun mutlaka. Bu çok buyuk eksiklik, cocukluğumdan beri kitap okurum ama buna rağmen uzun bir ara verince farkı hissediyorum ben.

Ayrica sinav kazanmak zeka belirtisi degil. Ortalama zeka seviyesindeki herkes herhagi bir universiteye girebilir.
Kafasi dersleri almayan bir tanidigim var. Cogunluğun (atiyorum) 2 defa calisip gectiği dersi kendisi 5-6 defa calişiyordu, bazen gecelerce uyumuyordu anca kafasi aliyordu da geciyordu. Sonuc olarak okulu bitirdi.
Evet haklısınız ben hep çalışkanlığımla bilindim oysaki sabahlara kadar çalışıp giderdim. Demek ki bir ben değilim. Ama bence bu da güzel bir azim okumayacak olsak da zorla okutturduk kendi kendimizi

ne mezunusunuz sorusunun cevabı bu değil

İİBF maliye bir cevaptır keza makine mühendisliği

sosyoloji sanat tarihi

Tıp hukuk vs vs

ne okudunuz

master dediğiniz tezli mi tezsiz mi

bence siz az kelime ile çok iş görme modundasınız
Sadece tanıdığım olabilir diye bir çekincem var. Tezli yl

Evet haklısınız ben hep çalışkanlığımla bilindim oysaki sabahlara kadar çalışıp giderdim. Demek ki bir ben değilim. Ama bence bu da güzel bir azim okumayacak olsak da zorla okutturduk kendi kendimizi
Tabi ki, okumak icin illa hizli kavramaya gerek yok. Çok parlak denen ögrenciler okumayabiliyor, okumak zeka degil de istek ve emekle alakali.

Kitap okumadığın için tabi ki. İnsanı sürükleyen, iki saat boyunca yerinden kalkmadan okuyabileceğim, kendini kaptırabileceğin kitaplar okumuş olsaydın dikkat süren de uzardı. Sınavlara aşırı çalışmana da gerek kalmazdı

Belki kendinizi tam veremiyosunuz, belki değişik bi yöntemle aklınızda kalıyo yani çalışma tarzınız üzerinde değişiklikler yapın ben ünideyken mesela her dersi aynı taktikle çalışamazdım , hepsine farklı taktik nasıl öğrenebiliyosam nasıl aklımda kalıyosa ama tamamen dikkatimi dağıtcak şeyleri bitirir kendime bi çalışma saati sınırı koymazdım o zaman kasılır sıkılırdım tamamen rahat istediğim zaman elime telefonu alabilceğimi bilerek istediğim zaman mola verebilceğimi bilerek, birde ezberlenen şey kısa sürede unutulabiliyo işinize yarıcak şeyleri öğrenmeniz diğer şeyleri ezberlemeniz yani bunu ayırt etmekte çalışma için bi taktik

Sosyal medya bağımlılığım yok benim. Kitap okurken cümleyi anlamlandırmada zorlanıyorum yeni konu öğrenirken de öyle.sadece ben değilim demekki böyle
Uyaran sadece sosyal medya degil insanlarin algisi cok acik ayni zamanda kor, hizlandirilmis sekilde nasil ifade etsem bilemedim. Yani hem soruyu okuyup anlamak hem dogru cevabi bulmak bunu cevap kagidina dogru isaretlemek ve belli bi hizda bunlari yapip, rakiplerin onune gecmek tum bunlar kafada bi yerde kaygi olusturuyor.

Ote yandan hayatin akisindaki diger stresler odanizin temizligi, aksam yiyeceginiz yemek, sevgilinizin sizi aramamasi, komsunun gurultusu, odenecek fatura, arkadas bulusmasina giderken giyeceginiz ayakkabinin kiyafetle uyumu vs. Bunlar beynin arka planinda bi yerlerde calisiyor. Siz de bunlara bi dakika diyip kendinizi o an ki ise verebiliyorsaniz basarili olabiliyorsunuz. Cogu insan ayni anda birden fazla is yapabilirken kimi yapamiyor.

Bir egitimci arkadasim soylemisti sakiz cignerken yapilan iste verim dusuyor, soru cozerken yanlis yapma ihtimalin artiyor diye. Siz de o anin icinde nasil oldugunuza bakin, tv mi acik muzik mi dinliyorsunuz mesela. Kitap okumak guzel bi aliskanlik odaginizi toplamak icin ilk etapta zorlanirsaniz puzzle ile baslayin, direkt okudugumu anlamiyorum ise sorununuz kelime, anlam bilginiz mi her neyse eksikleriniz uzerinde yogunlasin.

Eğitim fakültesi

ya arkadaşım eğitim fakültesi dediğin bir derya

okul öncesi öğretmeni misin mesela

müzik mi

yoksa ilköğretim X dersi mi

KPSS çalışmadın mı mesela şimdiye kadar

tezli yüksek lisansı nasıl yaptın okuduğunu anlamadan

ben başka ülkede yaşıyorum galiba

yanlış anlaşılmasın sözüm şahsınıza değil de bu çarpık eğitim düzenine

dün bir çok öğretmen vardı KPSS den yüksek sonuç paylaşan

yakında da dereceye girdi ama mülakatta elendi haberleri gelir

Kitap okumadığın için tabi ki. İnsanı sürükleyen, iki saat boyunca yerinden kalkmadan okuyabileceğim, kendini kaptırabileceğin kitaplar okumuş olsaydın dikkat süren de uzardı. Sınavlara aşırı çalışmana da gerek kalmazdı
Keşke bunca yıl bu kadar didineceğime kitap 📖 sayfa okudaydım dedim şuan

Back
X