Okuduğumu anlamıyorum bunları utanarak yazıyorum

ayyy sevindim böyle düşünmenize:) ya belki güzelleşir diye diye 200. sayfaya kadar geldim ama çıt yok :KK70: ekşi sözlükteki güzel yorumlara aldanarak aldım kitabı :KK43:
Ben ilk aldığım gün evirip cevirdim
2 sayfa okudum. Pek ilgimi cekmedi.belki devam etsem severim
Ama sevmeyebilirim de yani.

Bin Muhteşem güneş tavsiye ederim. Gerçekten çokguzeldor

Ben ilk aldığım gün evirip cevirdim
2 sayfa okudum. Pek ilgimi cekmedi.belki devam etsem severim
Ama sevmeyebilirim de yani.

Bin Muhteşem güneş tavsiye ederim. Gerçekten çokguzeldor
yaaa tamam ozaman en kısa zamanda alıcam çok teşekkür ederim :) içimizdeki şeytana başlıcam yeni aldım :)

Arkadaslar zaten tavsiye vermiş.

Ben yazıy okurken eğitimin bu kadar ezberci olmasının ne kadar kötü bir şey olduğunu tekrar anladım.
Anlamadgniz seyi bir sure sonra unutursunuz. Ama insanlar bu sekilde ezberleyerek iş sahibi oluyor cok urpertici.

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Bende de boyle bir durum vardı, özellikle lise 2de. Çok dr a gittim hepsi de rol yapıyor dikkat çekmeye çalışıyor vs dediler. Yıllar yıllar sonra başım dönmeye başlayınca dr a gittim epilepsi dedi. İlacı kullanınca dalgınlık, okuduğunu anlamama vs bişey kalmadı.
Dr a gitmeden bilemezsin neden kaynaklandığını, iyi bi dr a denk gelmek lazım tabi

HERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİM 😂

“Yapabilirsin”, “mutluluk ayağının altında kalmış kaldır da al”, “Yüzde yüz başarının anahtarı”, “sen bu değilsin”!!!
Ya gerçekten hiç hoşlanmıyorum bende. İnsanların bu abartmasi yok mu! Bazen bende bir sorun var herhalde diyorum. "İnanmak başarmanın yarısıdır "sözünü alıp milyon kitap yazdılar üzerine. Bir de bu kitaplar entelektüel görünme çabasıyla alindikca şişiyor başka birşey değil

Bu sonradan olan birşeyde vitaminlerinin eksik olabilir B12 gibi tiroid hormonlariniz çalışmıyor olabilir kan testi verirseniz anlaşılır

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
B12 ve d vit takviyesi alın mutlaka faydasını görürsünüz

Canim zekan az olsa okadar sene nasil gectin sacmala ama calisma metodunu degistir ben mesela dersler konusunda 10 kez okusam aklimda kalmaz ama okurken not alinca filozifa donusuyom 🤣🤣 ders calisma taktigini degistir yazarak calis bence en etkilisi hem.

Arkadaslar zaten tavsiye vermiş.

Ben yazıy okurken eğitimin bu kadar ezberci olmasının ne kadar kötü bir şey olduğunu tekrar anladım.
Anlamadgniz seyi bir sure sonra unutursunuz. Ama insanlar bu sekilde ezberleyerek iş sahibi oluyor cok urpertici.
Bu eğitimin ezberci olmasından ziyade benle ilgili bir sorun. Ben bunu ilkokul sıralarımdan beri yaşıyorum. Eğitim ezberci katılıyorum ama mesela üniversite sınavının ilk basamağı tamamen yoruma dayalıydı ben girdiğimde onu da geçmeyi başardım. Başarılı bir öğrenci olarak bilindimdim. Lisansta da yükseklisansta da. Benim sorunum bilginin kalıcılığında bir sorun yaşamam.

Canim zekan az olsa okadar sene nasil gectin sacmala ama calisma metodunu degistir ben mesela dersler konusunda 10 kez okusam aklimda kalmaz ama okurken not alinca filozifa donusuyom 🤣🤣 ders calisma taktigini degistir yazarak calis bence en etkilisi hem.
Evet bu sistemi yeni yeni denemeye başladım. Not alarak çalışmak gerçekten iyi geliyor ama biraz fazlaca vakit çalıyor. Metinlerin yanına ufak ufak notlar alırsam parça bitince notları bir kez daha okuyorum iyi oluyor. Ezberci sistemden böyle olduğum da yazılmış bazı yorumlarda 😄😄

Doğduğumdan beri okuyorum. Okumasam inanın aptal olurdum

Kitap okuyun. Ama size bir şeyler katacak kitaplar okuyun.

Mesela... reşat nuri ile dostoyevski benim favori adamlarım. Çok şey öğrendim onlardan.

Resat nurinin kitaplarından başlayın. Çalıkuşu ile aksam güneşi en güzel ili kitabıdır. ( dizisini izledim gibi sığ bir cümle sakın kurmayın)

Sabahattin ali de iyidir. Ondan da okuyun.

Bi de afganların bin muhteşem güneşi mutlaka edinin. Mükemmel kitaptır.

Biraz ilerleme kaydedince rus edebiyatına geçersiniz. Rus edebiyati müthiştir.

Dostoyevski ile başlayın. Tolstoya sonra gecersiniz.

Maksim gorki ile puşkinle pek aram yok🙈

Bi de okumadığınızı her yerde söylemeyin olur mu. Hiç hos gelmiyor kulağa 🙈

Imla hatalarimi görmezden gelin. Köfte yapmaya çalışıyordum yazarken😊
Rus Edebiyatından sonra Fransız edebiyatı da müthiş Boleyncim. Gorki ve Puşkin' le benim aram da olmadı şaşkınlıkla bakıyorum cümlelerine... Sabahattin Ali' yi , Reşat Nuri' yi vermen ❤️❤️
Meyhane ve Nana adlı eserleri eklemek istiyorum listene arkadasin ilgisini çekebilir.
Anlama konusunda sıkıntısini giderecek bir tavsiye de sabah aç karnına bal şerbeti ama doğal bal olacak.
Gün içinde hurma, ceviz, kuru üzüm tuketebilirsin çok faydasını göreceksin @Ayycaan . İnançlı bir insansan Ya Âlim CC esmaihusna zikrini oku.
Zeka ile ilgili bir probleminiz olsa bunun farkına varıp burada yazmazdiniz. İçiniz rahat olsun. En son B ve D vitaminlerinize baktırın. Bol okumalı günler dilerim.

Evet bu sistemi yeni yeni denemeye başladım. Not alarak çalışmak gerçekten iyi geliyor ama biraz fazlaca vakit çalıyor. Metinlerin yanına ufak ufak notlar alırsam parça bitince notları bir kez daha okuyorum iyi oluyor. Ezberci sistemden böyle olduğum da yazılmış bazı yorumlarda 😄😄
Valla ezverci sistemmi bilmem ama normalde okulda tembeldim universiteye baslayinca hele birde acik ogretim anlatan yok eden yok baktim nasil anlarim yazdikca anladigimi farkettim🤣🤣 butun kitaplari bir fiil notlar alarak ozetler cikardim evet zaman cok aliyor ama gercekten ise yariyor 😄 yapacak bisey yok nasil anliyosak oyle calisacagiz artik.

Zeka ile üniversite okumanın bir bağı yok çok farklı şeyler kitap okuma alışkanlığı faydalı olur devam edin bırakmayın bir kaç sınav geçmek üni bitirmek derece yapmakla okuduğunu anlamlandırabilme farklı çıkarımlar yapabilme bir şey anlatabilme karşıdakine aktarabilme hikayeleştirebilme çok farklı şeyler. Kitabı okurken bir önceki cümleyi unutuyorsanız daha basit kurgulu kitaplar tercih edin

Rus Edebiyatından sonra Fransız edebiyatı da müthiş Boleyncim. Gorki ve Puşkin' le benim aram da olmadı şaşkınlıkla bakıyorum cümlelerine... Sabahattin Ali' yi , Reşat Nuri' yi vermen ❤️❤️
Meyhane ve Nana adlı eserleri eklemek istiyorum listene arkadasin ilgisini çekebilir.
Anlama konusunda sıkıntısini giderecek bir tavsiye de sabah aç karnına bal şerbeti ama doğal bal olacak.
Gün içinde hurma, ceviz, kuru üzüm tuketebilirsin çok faydasını göreceksin @Ayycaan . İnançlı bir insansan Ya Âlim CC esmaihusna zikrini oku.
Zeka ile ilgili bir probleminiz olsa bunun farkına varıp burada yazmazdiniz. İçiniz rahat olsun. En son B ve D vitaminlerinize baktırın. Bol okumalı günler dilerim.
Fransızları da okudum. . Italyanları da .Ama ruslar kadae iyisine henüz rastlamadım. ..rusları çok severiz❤❤❤

Zeka ile üniversite okumanın bir bağı yok çok farklı şeyler kitap okuma alışkanlığı faydalı olur devam edin bırakmayın bir kaç sınav geçmek üni bitirmek derece yapmakla okuduğunu anlamlandırabilme farklı çıkarımlar yapabilme bir şey anlatabilme karşıdakine aktarabilme hikayeleştirebilme çok farklı şeyler. Kitabı okurken bir önceki cümleyi unutuyorsanız daha basit kurgulu kitaplar tercih edin
Bir profesörün zekasının olmadığını iddia edemediğimize göre bence zeka ile eğitimin bağı var. Kendini ifade eder edemez orası ayrı konu okuduğunu anlar anlamaz. Hadi bir kaç sunavı geçti binlerce sunavın hepsini şans eseri geçmiyor. Projelerde bir şeyler üretiyorsun özgün bunların hepsi belli bir düzey istiyor. Her okumayan zekasız anlamında demiyorum. Elbette okumayanlar arasında da istisna vardır

Kuruyemiş tüketsem iyi gelir belki. Tabi dikkat toplayıcı bir çok şeye odaklandam daha iyi olacak ben sanırım. Dediğiniz zikri de not ettim. Dediğiniz doğru zekam olmasa acaba zekam mı düşük diye düşünmezdim sanırım.

Sizinle içten içe aynı problemleri yaşıyorum. Sizin gibi Yl mezunuyum. Sanki giderek birşeyleri öğrenmem zorlaşıyor gibi hissediyorum.bazen konuşulanları bir anda idrak edemiyorum. Biri bana bir şey söylerken bile sanki anlamamışim gibi hissediyorum. Sizin gibi düşünüyorum ki acaba zekam geri olsa bu eğitim seviyesini tamamlayabilir mıydım diye vs. vs. Bir kaç yoruma denk geldim. Ezbere dayalı eğitim seviyesiyle alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu şekilde diyen olmuş 'ezberleyerek bu noktaya gelinmesi ürpertici tarzında. Üniversite boyunca her zaman bir günlük çalışmayla tüm sınavların sınıf ortalamasında en iyiler arasındaydı. Sorun şu ki bilgiler kalıcı değil öğrendiğim şeyleri unutuyorum. Bir dizi izlerken daha önce olduğunu unutuyorum. Ya da etkilendigim bir kitap okuduğumda yıllar içinde konusunu bile hatırlayamıyorum gibi

Sizinle içten içe aynı problemleri yaşıyorum. Sizin gibi Yl mezunuyum. Sanki giderek birşeyleri öğrenmem zorlaşıyor gibi hissediyorum.bazen konuşulanları bir anda idrak edemiyorum. Biri bana bir şey söylerken bile sanki anlamamışim gibi hissediyorum. Sizin gibi düşünüyorum ki acaba zekam geri olsa bu eğitim seviyesini tamamlayabilir mıydım diye vs. vs. Bir kaç yoruma denk geldim. Ezbere dayalı eğitim seviyesiyle alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu şekilde diyen olmuş 'ezberleyerek bu noktaya gelinmesi ürpertici tarzında. Üniversite boyunca her zaman bir günlük çalışmayla tüm sınavların sınıf ortalamasında en iyiler arasındaydı. Sorun şu ki bilgiler kalıcı değil öğrendiğim şeyleri unutuyorum. Bir dizi izlerken daha önce olduğunu unutuyorum. Ya da etkilendigim bir kitap okuduğumda yıllar içinde konusunu bile hatırlayamıyorum gibi
Bende ezbere dayalı eğitim sisteminden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü bizim sıkıntımız sadece eğitim hayatında değil, hayatımızın geneline yayılmış bir sıkıntı. Konuşulanları aynı anda bazen bende idrak edemiyorum, içimden bir kez daha tekrar ediyorum anlamak için. Hocam bir şeyi tarif ederdi mesela hoca cümle sonuna geldiğinde ben ne dediğini hatırlamadığımı farkederdim çoğu zaman. Zeka geriliğimiz olsa sanırım bunu sorgulayacak kadar düşünmezdik.Bazen karşımdaki konuşurken hiç bir şey dinlememiş gibi oluyorum bir soru soruyor arkasından ben gümm

Back
X