Okul açılınca ne yapayım sizce?

Sizinkilerin derdi kavga değilse saç baş girmeyi düşünmüyorlarsa git ama olaya hiç karışma, konuşma o ortamda bile. olur da kavga çıkarsa ayırmaya çalışırsın. Sonuçta o yıllarda arkadaşlarına destek olmak vs önem verilen şeyler. Gerçek arkadaşımız değilmiş demekki gelmedi diye düşünebilirler.
Hanımefendiliğini bozmadan halledebilirsin bence bu konuyu.

Bir de lisede güzel arkadaşlıklar kurmaya bak, üniversitede hiç bi arkadaşlığın samimi olmadığını anlicaksın (herkes bitse de gitsek modunda oluyor) lise ortamını özleyeceksin. Ve dönüp dolaşıp yine lise arkadaşlarınla buluşunca en mutlu hissettiğini anlicaksın. Üniversite biraz öyle..
Yakın olduğum 1-2 lise arkadaşımla buluşmayı seviyorum ama lise ortamını hiç sevmiyorum.Dedikodudan ve ergence işlerden başka bir şey yok.12lerin ortamını bilmiyorum ama en azından ders çalışıyorlar sınav kaygıları var.Okula da fazla gelmiyorlar.
Bir an önce üniversiteye geçmek istiyorum.Liseden daha iyi bir üniversite hayatım olacak diye bir şey yok ama yeni bir başlangıç yapmak istiyorum.Ortaokul ilkokul hiç böyle değildi.Lisede herkesin elinin altında sosyal medya dedikodu,stalk,kız/erkek peşinde koşma falan..
Eski sınıfımda o işlerle uğraşmayan kızlar var onlarla takılıyorum bazen teneffüslerde.

Ben gelemem falan deme, evet döner dedikodun bak arkadaşız diyordu ama gelmedi diye. Ya yanlarında git sesini çıkarma, kavga olursa ayırmaya çalışırsın. Ya da okula gittiğinde sürekli karnını tut, karnım çok ağrıyor gibi şeyler söyle. Halin yokmuş gibi davran o gün, gideceklerini sezdiğin zamanda bir yolunu bul çık aradan sorarlarsa regl olmuşum tuvaletteydim önceden söyleseydiniz ne zaman gideceğinizi gelirdim falan dersin. Yani zaten o halini gördükten sonra çağırmazlar seni sanmıyorum.
Bir de şey, 12. sınıfta öyle herkes kendini derse vermiyor yine aynı saçma sapan hareketler var yani. :D

Şule'ye söyle tüm enerjisini derslere versin
Xe de söyle ergen ergen davranmasın çok itici gerçekten
Başkaları kavga edecek diye sende araya girme saçbaşa kavga nedir yani

Canım tamamını okumadım ama hiç bu işlere bulaşma bırak ne halleri varsa kendiler görsün zaten Bunlar bu kafa ile üniversite okuyamazlar mahalleden manita bulup evlenirler ama sende potansiyel gördüm okuyacak gibisin zaten sen üniversiteye gidince bunları sallamazsın arkadaş diye. O yüzden başını belaya sokma üniversiteki arkadaş ortamını hayal et sınavı kazanmaya bak

Biz sizin yasinizdayken kitap okurduk, sanat filmlerinde siraya girerdik ucretsiz izleyelim diye, ne bileyim bi seyler yapardik yani. Bi 10 senede jenerasyon amma degismis. Sac saca kavga etmek, hesap sormaya giderken arka cikmak falan ne garip seyler bunlar? Genc kadinlarsiniz siz artik, bu sekilde davranirsaniz cennet mahallesi dizisindeki mahalle kadinlarindan farkiniz kalmaz. Birazcik zihninizi acin, kim kime ne demis, kimin instagramina nolmus falan hayat bunlar degil. Zihninizin en parlak oldugu zamanlari kisisel gelisiminiz icin kullanin gencler olarak. Arkadaslarin boyle insanlarsa onlardan da uzak dur, abla tavsiyesi.

Back
X