okul ayrimi ne kadar dogru

Okul, öğretmen, muhit, veli profili hepsi önemli. Bunları karşılayacağını düşünüyor, imkanı da varsa neden vermesin başka okula çocuğunu? İmkan yoksa ayrı ama çocuk daha iyi nedir okula gidecekse servis parasını görmez insanın görmez. Siz kendi şartlarınıza bakarak hareket edeceksiniz artık.

durumum cok musait degil zaten yoksa cocugumdan onemli degil hicbirsey. servis tutarsam cok zorlamam gerek mesela maddiyati
Bunu belirtmediğiniz için ben kendi tercihiniz sandım bunu belirtseydiniz eğer o zaman yapacak en güzel şey adresteki,yakınızdaki okulunuzu incelemeye alıp, bu sene dörtleri okutan öğretmenleri araştırıp, kızınıza hangisi uygunsa ona kayıt yaptırmaya çalışmanız olacaktır. Hem öğretmen hakkında bilği sahibi olursunuz hemde okul öğrenci portföy hakkında bilgi toplamış olup içinize sinmezse diğer alternatifleri değerlendirirsiniz.

bence muhit ve veli profili çok önemli. bazı insanların yetiştirdiği çocukların yanında her çocuk yapamaz... öğretmende önemli tabi... öğretmene de zor 40 kişilik sınıf, suriyeli çocuklar.. zor yani... ona göre okul seçmelisiniz. benzer özellikle iki okulsa yakın tercih sebebi tabiki.

Lisede ogretmenim, bu dönem aynı mahalledeki başka bir okula tayinim çıktı. Ayni mahalle olmasına rağmen arada uçurum var. Eski okulumda sınıflar 40 kişiydi bu okulumda 25 kişi. 40 öğrencinin olduğu sınıftan verim almak çok zor. Eski okulumda İnternet yoktu şuanki okulumda var. Eski okulumda blok ders vardı çocuklar 80 dk bayılıyordu artık şu an yok mesela... araştırmak gidip bakmak sorup soruşturmak lazım. Erken kalksın ama mevcudu az bir sınıfta olsun.

okul önemli ya. teyzem öğretmen. yeni başladığı okul için diyor ki 'özel okul gibi', 'bilen öğretmenler buraya gelmek istiyorlar hep'. devlet okulu ama hem mimarisi, donanımı kaliteli yapılmış, hem sınf mevcutları düşük sayıda tutulmuş, bahçesi falan çok güzelmiş. yıllardır öğretmenim bu kadar iyisine denk gelmedim dedi.
bu doğal olarak çocuğa verilen eğitime de yansıyan bir şey. gelen çocuklarında genel aile profili iyiymiş, ailesinde sorun olan çocuklarla ilgilenebilmek ya da onları fark edip yardımcı olabilmek daha kolay diyor.

İlkokulda en önemli şey önce öğretmen sonra da arkadaş çevresi.

Tüm okul kültürü orada oluşuyor ve kalan eğitim hayatını çok etkiliyor . Hassas davranmak gerek.

Eskidendi o okuyacak olan çocuk okur durumları. Biz okula gider ders yapar dönerdik. Şimdi etkinlikler vs de çok önemli çocukların gelişimi için.

Okul profili benim için önemlidir. Ben bu nedenle evimin dibindeki okula değil başka ilçedeki okula verdim. Servis ile gidip geliyor. Hem veli profilinden hem okuldan memnunum. Yine olsa yine veririm

İlkokulda önemli olan önce öğretmen sonra da sınıf mevcududur bana göre. Yakın olması da avantajdır. Çok zengin değilsem devöet okulunda iyi bir öğretmene verip, özel okula vereceğim paranın yarısıyla da özel öğretmen, kurs, etkinlik vb. desteklerim çocuğu. Geleceği için yatırım yaparım gerisiyle de. Bana kalırsa ortaokulda özel okul daha mantıklı. Tabi bunu orta halli olanlar için söylüyorum. İmkanlarım iyiyde ilkokulda da özele verirdim tabi.

Okuldan okula fark var tabi. Muhitten muhite okulun kalitesi değişir. Egitim için yapılan masraf fuzuli değildir

Ben de okul konusuna aşırı titizlenen abartanlari anlamiyorum. Ozel okul konusunda da cok olumlu bakmiyorum. Ama konunuza gelecek olursak, cocuk komsunun cocugu size noluyor ki?
Nasıl anlamıyorsunuz Çocuğunu günde 5-6 saat göndereceği ve eğitim alacağı bir yer için titizlenmesininin tam olarak neyini anlamadınız?

Yazdıklarınızı okudum. Baştan aşşa sıfır. Okuyacak olan her yerde okur ne ya bu ne biçim düşünce yapısı. Madem öyle neden okul,öğretmen ayırımı var? Her şeyin iyisi ve kötüsü vardır.

Ne demek okuyacak olan çocuk her yerde okur? Bunu söyleyen kişinin ( yani sizin) tahsilini merak ettim

Herkesin kendi bileceği iş. Demek ki araştırmış,iyi bir özellik bulmuş ki gönderecek çocuğunu. Durduk yere değildir,iyi öğretmen bulmuştur,tanıdığı biri vardır,sınıflar daha tenhadır gibi bir sürü sebep olabilir. Herkes çocuğu için en iyisini ister neticede. Siz yakındaki okuldan memnunsanız yollayın çocuğunuzu.

Okuyacak olan çocuk her yerde okur ama ilkokulda değil. Daha büyük yaşlar için söylenmiş o söz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…