İlkokul için en önemlisi bence Bir. Öğretmene denk gelmek.. İyi bir Öğretmenin atacağı iyi temeller tüm okul hayatını etkiliyor. Çocuk ilk başladığında dersleri sevince devamı da daha kolay ilerliyor sankiilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi
Laleciğim kk ile gerçek hayat farkı oBen de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.
KK’da herkes devlet okulunu savunuyor, benim arkadaş çevremde de herkes özel okula gönderiyor.
Ne büyük çelişki!
Estağfurullah canım benim.Laleciğim kk ile gerçek hayat farkı o
Ben de mahallenin okulu için yardım topluyorum ama kendi çocuğumu özele gönderiyorum al sana çelişkinin en kocamanı kuşum
Ömrüm oldukça devam edeceğim inşallahEstağfurullah canım benim.
Hepimiz senin gibi yüce gönüllü olsak da çelişkili kalsak.
(Yaptığın diğer yardımları da biliyorum ben)
ilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi
Muhit önemli servise niye ekstra masraf gözüyle baktınız benim yatak odamdan okul görünüyor cok yakin yinede servisle yolluyorum 2 yasinda bebegim var götürüp getiremem ben tek de yollayamam icim icimi yer kafam rahat en azındanilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi
Hepsi dahil değildir tabi ama genel olarak çevremde ozel okulların şişirildigini hep duyuyorum. Çalışan bir arkadaşım notları yüksek tutmaya calistiklarindan bahsediyordu halbuki öğrencinin potansiyeli o değil ama veliyi tatmin etmeye calisiliyor diyorduBen de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.
KK’da herkes devlet okulunu savunuyor, benim arkadaş çevremde de herkes özel okula gönderiyor.
Ne büyük çelişki!
Ben de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.
Ne büyük çelişki!
çok merak ettim taşındığınız yeriBen normal şartlarda özel okul savunurum.
Ama savunduğum özel okullar yıllık 150 bin+ istiyor.
Bende bunu verecek para yoktu, hadi 1 2 sene verdim diyelim hayat uzun yani devamının riskine giremezdim.
Naptım? Elit semte eve taşıdım. Kiramı kendi isteğimle x 5 yapmış oldum. Kızım devlet okuluna gidiyor. Sınıfı 26 kişi, düzenli sinema/tiyatro günleri var, ücretsiz şekilde satranç ve drama dersi alıyor. Jimnastik ve dansa gitmek istemedi çünkü hımbıl benim kızne bileyim haftada 2-3 gün eşofmanla okula gidiyorlar rahat etsinler diye.
Evet şartlar devlet okuluna kıyasla oldukça iyi, ama bahsettiğim özel okulların yanından geçmezçok sorulduğu için söyleyeyim 5 kuruş bağış ödemedik. Yıllık aidat da zorunlu değil, isteyen senelik 500 TL verebilir dediler. Uzaktan gelenlerden kayıtta bağış alıyor ve bu şekilde döndürüyorlarmış okulu. Yine ne zaman anlatsam sorulduğu için söylüyorum mülteci vs yok. Bu muhtemelen adres kaynaklı.
Şimdi sorsan devlet okulu derim. Ama standart şartlarda hala özel okulcuyum. Dışarıda aktif çalışıyor olsam yine özel okul derdim, bizim okul sabahtan ortaokul öğleden sonra ilkokul mesela tam gün değil.
Sığınmacılarla aynı okula gitmesini istemiyorum.ilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi (bu kismi herkes yanlis anlamis konuyu guncelliyorum))) extra masraf derken servise verip bende gondermek isterim ama su an icin maddiyat olarak biraz iyi degiliz. servis arastirdim pahali geldi. yoksa çocuklarimdan tek kurus sakinmam ve asla masraf olarak gormem. canim onlar benim. elimizden geleni hep yapariz hersey onlar icin. Allah herkesin evladini korusun. sadece yorumlarinizi merak ettim servis okul hakkinda.
şahsen bende oğlumu koleje verenlerdenim. tam gün çalışıyorum, okulu tam gün. devlet okullarının saatleri uymuyor. çocuklar öğle arası verip saat 15 de çıkıyorlarmış. ayrıca benim bebe 40 kişilik sınıfta yapamazdı... evde aslan dışarıda kedicik... bu nedenlerle özeli seçtim.Ben de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.
Ne büyük çelişki!
Ben özel okulcuyum mesela. Çünkü çocuklarımın bu ülkede yaşamalarını istemiyorum. Üni için yurtdışına gitmelerini ve orada yaşamalarını istiyorum. BU sebeple onlara gerekli donanım ve vizyonu verebilecek, daha çocukken bakış açılarını değiştirebilecek bir okula gönderiyorum. Başka üyelerin yazdığı gibi, bu tamamen maddiyat meselesi. Çocuklarımı bu okulda okumadan da yurtdışına gönderebilirim ama benim onlar için arzu ettiğim vizyonu mümkün olan en erken yaşta benimsemelerini isterim açıkçası :)Ben de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.
Ne büyük çelişki!
okuyacak çocuk heryerde okuyamıyor artık.okul önemli,öğretmen önemli,sınıf mevcudu ve bu mevcudun kimlerden oluştuğu önemli.ilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi (bu kismi herkes yanlis anlamis konuyu guncelliyorum))) extra masraf derken servise verip bende gondermek isterim ama su an icin maddiyat olarak biraz iyi degiliz. servis arastirdim pahali geldi. yoksa çocuklarimdan tek kurus sakinmam ve asla masraf olarak gormem. canim onlar benim. elimizden geleni hep yapariz hersey onlar icin. Allah herkesin evladini korusun. sadece yorumlarinizi merak ettim servis okul hakkinda.
Okuyacak çocuk heryerde okur buna katılmıyorum. 3 okul var çevremde hepside vasat. 45 dk servisle gidip geliyorlar hergun. Beğenmemiş olabilirilkokula gidecek seneye cocugum nasip olursa. arkadas servis tutup baska okula yollayacagim dedi. ben okuyacak olan cocuk heryerde okur diyorum servisle erkenden kalkmasi zor olacak. orasi da devlet okulu burasida. sizin bu konudaki dusuncelerinizi merak ettim. servisle sabah zor kalkar aksam donus zor olur yorulur diye dusunuyorum birde ekstra masraf gibi (bu kismi herkes yanlis anlamis konuyu guncelliyorum))) extra masraf derken servise verip bende gondermek isterim ama su an icin maddiyat olarak biraz iyi degiliz. servis arastirdim pahali geldi. yoksa çocuklarimdan tek kurus sakinmam ve asla masraf olarak gormem. canim onlar benim. elimizden geleni hep yapariz hersey onlar icin. Allah herkesin evladini korusun. sadece yorumlarinizi merak ettim servis okul hakkinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?