okul ayrimi ne kadar dogru

İlkokul için en önemlisi bence Bir. Öğretmene denk gelmek.. İyi bir Öğretmenin atacağı iyi temeller tüm okul hayatını etkiliyor. Çocuk ilk başladığında dersleri sevince devamı da daha kolay ilerliyor sanki

Ben de bu okul konusunu hep merak etmişimdir.

KK’da herkes devlet okulunu savunuyor, benim arkadaş çevremde de herkes özel okula gönderiyor.

Ne büyük çelişki!
Laleciğim kk ile gerçek hayat farkı o
Ben de mahallenin okulu için yardım topluyorum ama kendi çocuğumu özele gönderiyorum al sana çelişkinin en kocamanı kuşum

Laleciğim kk ile gerçek hayat farkı o
Ben de mahallenin okulu için yardım topluyorum ama kendi çocuğumu özele gönderiyorum al sana çelişkinin en kocamanı kuşum
Estağfurullah canım benim.

Hepimiz senin gibi yüce gönüllü olsak da çelişkili kalsak.

(Yaptığın diğer yardımları da biliyorum ben)

Estağfurullah canım benim.

Hepimiz senin gibi yüce gönüllü olsak da çelişkili kalsak.

(Yaptığın diğer yardımları da biliyorum ben)
Ömrüm oldukça devam edeceğim inşallah
Yeter ki Allah güç kuvvet versin,hepimize versin hepimiz yardım edelim. Başka türlü olacağı yok.

İyi de siz yollamayı düşünmüyorsanız neden kafa yoruyorsunuz ki buna.

Muhit önemli servise niye ekstra masraf gözüyle baktınız benim yatak odamdan okul görünüyor cok yakin yinede servisle yolluyorum 2 yasinda bebegim var götürüp getiremem ben tek de yollayamam icim icimi yer kafam rahat en azından

KK’da herkes devlet okulunu savunuyor, benim arkadaş çevremde de herkes özel okula gönderiyor.

Ne büyük çelişki!
Hepsi dahil değildir tabi ama genel olarak çevremde ozel okulların şişirildigini hep duyuyorum. Çalışan bir arkadaşım notları yüksek tutmaya calistiklarindan bahsediyordu halbuki öğrencinin potansiyeli o değil ama veliyi tatmin etmeye calisiliyor diyordu

Ne büyük çelişki!

Ben normal şartlarda özel okul savunurum.
Ama savunduğum özel okullar yıllık 150 bin+ istiyor.
Bende bunu verecek para yoktu, hadi 1 2 sene verdim diyelim hayat uzun yani devamının riskine giremezdim.
Naptım? Elit semte eve taşıdım. Kiramı kendi isteğimle x 5 yapmış oldum. Kızım devlet okuluna gidiyor. Sınıfı 26 kişi, düzenli sinema/tiyatro günleri var, ücretsiz şekilde satranç ve drama dersi alıyor. Jimnastik ve dansa gitmek istemedi çünkü hımbıl benim kız ne bileyim haftada 2-3 gün eşofmanla okula gidiyorlar rahat etsinler diye.
Evet şartlar devlet okuluna kıyasla oldukça iyi, ama bahsettiğim özel okulların yanından geçmez çok sorulduğu için söyleyeyim 5 kuruş bağış ödemedik. Yıllık aidat da zorunlu değil, isteyen senelik 500 TL verebilir dediler. Uzaktan gelenlerden kayıtta bağış alıyor ve bu şekilde döndürüyorlarmış okulu. Yine ne zaman anlatsam sorulduğu için söylüyorum mülteci vs yok. Bu muhtemelen adres kaynaklı.

Şimdi sorsan devlet okulu derim. Ama standart şartlarda hala özel okulcuyum. Dışarıda aktif çalışıyor olsam yine özel okul derdim, bizim okul sabahtan ortaokul öğleden sonra ilkokul mesela tam gün değil.

çok merak ettim taşındığınız yeri

Benim kızımda evimize yakın (ortaokul)okula gitmiyor servisle diğer mahalledeki okula yolluyorum butik okul küçük bir yer sınıf mevcudu az 23 kişiler.ogretmenler rahat ilgileniyor çocuklar rahat.evime yakın olan 40 kişilik sınıf ve her türden veli çocuk var malesef.simdo ikinci kızda anaokulan diğer sene balsayacak onuda ablasininkinemi (anaokul ilkokul ve ortaok kul )yollasam.eve yakın olanmi bilmiyorum çünkü anaokul.grubu olduğu için evden uzak.olsa ben her daim gidem.yanina o var birşey gerekse araç lazim gitmem için.buyuk kızım Ortaokul olduğu için servisle gidip geliyor büyüdü sekinzo sınıf olucak öbür sene.
simdi küçük kızıma karar veremiyorum sizler ne dersiniz?
Konu tam uygun bende sorayım bari

Sığınmacılarla aynı okula gitmesini istemiyorum.
Ya da sınıfların 40 kişi olduğu okullara vermeyi düşünmüyorum. Güvenli olmalı çünkü yasaklı maddeye erişim kolay artık. muhatap olacağım velilerin kimler olduğu önemli vs vs. O yüzden okul seçimini önemli buluyorum

Lise ogrencisi olsa "okuyacak cocuk her yerde okur" diyebiliriz. Benim lisedeki sinifim hayvanat bahcesinden halliceydi, buna ragmen cogumuz okuduk, is guc sahibi olduk. Ama ilkokul oyle degil. Cocuklar zaten okula gitmek istemiyor, elleri kollari yazi yazmaktan ağrıyor birde okulu sevmezse daha kötü olur.

Ne büyük çelişki!
şahsen bende oğlumu koleje verenlerdenim. tam gün çalışıyorum, okulu tam gün. devlet okullarının saatleri uymuyor. çocuklar öğle arası verip saat 15 de çıkıyorlarmış. ayrıca benim bebe 40 kişilik sınıfta yapamazdı... evde aslan dışarıda kedicik... bu nedenlerle özeli seçtim.

kkda gelir dağılımı çok farklı... devlet için soruyorsa ona göre yorum yapıyorum. eğer özel mi devlet mi dese, muhitine göre, gelir seviyesine göre yazardım.

misal x ilinde özel okul ücretleri 30 binlerden başlarken, y ilinde 150 binlerde... oda etkiliyor özel mi devlet mi sorusunu...

Ne büyük çelişki!
Ben özel okulcuyum mesela. Çünkü çocuklarımın bu ülkede yaşamalarını istemiyorum. Üni için yurtdışına gitmelerini ve orada yaşamalarını istiyorum. BU sebeple onlara gerekli donanım ve vizyonu verebilecek, daha çocukken bakış açılarını değiştirebilecek bir okula gönderiyorum. Başka üyelerin yazdığı gibi, bu tamamen maddiyat meselesi. Çocuklarımı bu okulda okumadan da yurtdışına gönderebilirim ama benim onlar için arzu ettiğim vizyonu mümkün olan en erken yaşta benimsemelerini isterim açıkçası :)

Tabi bu bir anne olarak benim bakış açım konuya. İlerde çocuklarım nasıl bir hayat arzu ederler bilemem. Ama sonuçta ben en iyi olduğuna inandığım şeyi, imkanlarım dahilinde, onlara sunmakla mükellefim.

okuyacak çocuk heryerde okuyamıyor artık.okul önemli,öğretmen önemli,sınıf mevcudu ve bu mevcudun kimlerden oluştuğu önemli.

Okuyacak çocuk heryerde okur buna katılmıyorum. 3 okul var çevremde hepside vasat. 45 dk servisle gidip geliyorlar hergun. Beğenmemiş olabilir

Bence okul, hele de ilkokul çok önemli. Bulunduğu mahalle bile kaliteyi etkiliyor. Ama nihayetinde koşullara göre davranmak lazım. Demek onların böyle bir kaynakları var ayıracak. Çok da sizi ilgilendiren bir konu değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…