Evet çok geriliyorum. Aslında muhabbet açıyorum ve devamı gelmiyor kalıyor öyle... Okul dışında da hiç arkadaşım yok çok yalnızım.Klüpler vardır muhakkak, sınıfınızdaki insanlara odaklanmak yerine, belki bir kulübe üye olsanız, orada ortak ilgi alanlarınız olan insanlarla tanışır, sosyalleşirsiniz. Sınıfta sosyalleşmek için aslında bir merhaba yeter, yanına oturduğunuz insana bir merhaba, günaydın deseniz, derslerden konu açsanız ya da onların çoğunun ilk üniversite deneyimi, yurt, aileden uzakta bir şehirde hayat gibi konulardan muhabbet açsanız, vs... Bunlar sizi çok geriyorsa, kendinize fazla yüklenmenin de alemi yok. Tedavinize öncelik verin, psikolog size zaten yol gösterecektir.
İnsanların düşüncelerini çok önemsiyorum elimde olmadan. Sürekli kafamda şöyle konuşursam acaba benim hakkımda ne düşünürler düşüncesi var.. Teşekkürlerİnsanların çoğu o kadar aptal ki bir miktar bile umursamaya değmez. Bu hayatı onlar yüzünden çar çur etmek ya da etmemek sizin elinizde. Karar sizin. Bol şans.
Aynen çok doğruİnsanların çoğu o kadar aptal ki bir miktar bile umursamaya değmez. Bu hayatı onlar yüzünden çar çur etmek ya da etmemek sizin elinizde. Karar sizin. Bol şans.
Okulu bitirdiniz bir şekilde, ya sonrası? Bu özgüvensizlikle öğrencilerinize nasıl ders anlatmayı düşünüyorsunuz? Aşmanız lazım, kendi kendinize veya psikolojik destek alarak. Ortamda konuşamayacak çekinecek ne var yahu insan evladı onlar da. Kimse sizden üstün değil bunu anlatın kendinize. bırakın onlar sizinle konuşmaya çekinsin siz değilMerhaba kızlar. Herkese iyi tatiller.
Sosyal fobi denen illet hayatımı mahvetti. Okula devam etseydim şuan öğretmen olarak görevimi yapıyor olacaktım. Bu seneki afla tekrar kayıt yaptırdım ve bıraktığım yerden devam ediyorum. Yaşım 27 bu arada. Sınıfımdakiler benden yaşça küçük. Hem bu sebepten hem de fobimden dolayı hiç arkadaş edinemem diye çok endişeliyim. Sadece bir derse girebildim ve kimseyle tanışamadım şimdilik.
Psikiyatriye gidiyorum dideral ve esmax verdi.
Aynı zamanda psikoloğa da gidiyorum. 2 seansa gittim ve bi faydasını göremedim şimdilik.
Sizlerden tavsiye istiyorum. Nasıl arkadaş edinebilirim? Bu fobiyle okulu bitiremem. Nasıl yenebilirim bu illeti? Teşekkürler..
Okumanin yasi yok birakma olsun varsim senden kucuk olsunlar sorun mu bu ? Yanlis anlamadiysam dislanmaktan cekiniyorsun ? Yanlissa duzelt lutfenMerhaba kızlar. Herkese iyi tatiller.
Sosyal fobi denen illet hayatımı mahvetti. Okula devam etseydim şuan öğretmen olarak görevimi yapıyor olacaktım. Bu seneki afla tekrar kayıt yaptırdım ve bıraktığım yerden devam ediyorum. Yaşım 27 bu arada. Sınıfımdakiler benden yaşça küçük. Hem bu sebepten hem de fobimden dolayı hiç arkadaş edinemem diye çok endişeliyim. Sadece bir derse girebildim ve kimseyle tanışamadım şimdilik.
Psikiyatriye gidiyorum dideral ve esmax verdi.
Aynı zamanda psikoloğa da gidiyorum. 2 seansa gittim ve bi faydasını göremedim şimdilik.
Sizlerden tavsiye istiyorum. Nasıl arkadaş edinebilirim? Bu fobiyle okulu bitiremem. Nasıl yenebilirim bu illeti? Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?