Evet kimse mükemmel değil. Ama ben mükemmel olmalıyım sesim çatlamamalı ellerim bacaklarım titrememeli hata yapmamalıyım. Çünkü hatama gülünürse ağlayabilirim o kadar hassasım. Çok zor böyle yaşamak.Insanlari bu kadar takma kimse mukemel degil ayrica sacmalayada biliriz.insaniz robot degil.kastikca hata yaparsin relaks ok biraz
Teşekkür ederim. Terapiye devam edicem ama psikoloğum hipnoterapi uyguluyor ve geçen seansta ağlamaktan bomboş geçti seans. Nedenini bilmiyorum ama çok korkuyorumHenüz iki seans psikoterapi görmüşsünüz,
sonuç almanız için yeterli değil.
İlk iki seans bizim için danışanı tanıma ve sorununu anlama aşamasıdır.
Aksatmadan seanslarınıza devam etmenizi tavsiye ederim, sosyal fobi teşhisi aldıysanız sorunlarınızı tek başınıza aşmanız mümkün olmayabilir.
Uzun ve çaba isteyen bir sürecin henüz başındasınız, kolaylıklar diliyorum.
Hipnoterapi bildiğim ve uyguladığım bir yöntem değil o nedenle yorum yapamam ama ağlamak duygusal bir boşalım ve sağaltım sağlar kısacası seansınız boşa geçmemiş.Teşekkür ederim. Terapiye devam edicem ama psikoloğum hipnoterapi uyguluyor ve geçen seansta ağlamaktan bomboş geçti seans. Nedenini bilmiyorum ama çok korkuyorum
Size dersime giren Hocalarımdan Doç.Dr.Ali Eryılmaz'ın 'Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım' adlı kitabını tavsiye ederim. Faydalı olacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim. Terapiye devam edicem ama psikoloğum hipnoterapi uyguluyor ve geçen seansta ağlamaktan bomboş geçti seans. Nedenini bilmiyorum ama çok korkuyorum
Teşekkür ederim. Hemen alıp okuyacağımSize dersime giren Hocalarımdan Doç.Dr.Ali Eryılmaz'ın 'Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım' adlı kitabını tavsiye ederim. Faydalı olacağını düşünüyorum.
tamam da bu haldeyken ögretmenligi nasil yapicaksiniz...veya nasil yapmayi düsünüyorsunuz?Evet çok geriliyorum. Aslında muhabbet açıyorum ve devamı gelmiyor kalıyor öyle... Okul dışında da hiç arkadaşım yok çok yalnızım.
Aşmaya çalışıyorum terapi ve ilaçlarlatamam da bu haldeyken ögretmenligi nasil yapicaksiniz...veya nasil yapmayi düsünüyorsunuz?
Psikoloğumun verdiği kitapları okuyorum. Videoları izlemiştim ama faydası olmadı sanırım.Bu konuyla ilgili yazılmış çok kitap ve Youtube'da çok video var.(Bazıları çok komik hatta)Mutlaka okuyun ve izleyin.Bu bir anda aşılacak bir sorun değil.Kendinize en az iki,üç sene verin.Sizi en çok korkutan şeylerin listesini yapın ve 1'den 10'a kadar hissettiğiniz korkuya göre puanlayın.En az puan verdiğiniz,yani diğerlerine göre nispeten daha az korktuğunuz şeyi yapın.Sonra diğerleri.Sosyal fobi ve benzeri korkular bir merdivenin basamakları gibi adım adım çıkılarak yüzleşilip aşılabilir.Meydan okumalısınız.Korktuğunuz şeylere ufak ufak kendinizi maruz bırakmalısınız.Büyük ihtimalle zamanında çok eleştirilip,utandırıldınız.Beyniniz her defasında girdiği ortamlarda sizi korumak ve bir daha aynı acıları yaşamamanız için uyarıyor.Ama bu vaktinde yanlış ayarlanan bir alarm.Siz o çocuk değilsiniz artık.Sunum yaparken siz size göre o an sahnedesiniz ama izleyenlerin çoğunun kafasında bin türlü şey var.Belki o an size bakıp dinlemiyorlar bile.Ama siz kendi algınızı onlara yansıtıyorsunuz.Çoğu insan kendinden başka kimseyi umursamıyor.Hata yapmanızı,saçmalamanızı seneler sonra sizden başka kimse hatırlamıyor ki.
Hiç takmayın bence kimden çekiniyorsunuzki onlar kimki üstün görmeyin kimseyi ayrıca hatırlıyorumda bizim sınıfımızdada herkes herkesle arkdaş değildi ztn arkadaşlıkta sürece dayanır bir anda gelişmez biz arkadaşımla aynı sınuftaydık 3.sınıfta samimi olduk içinizden geldiği gibi davrannnın umursamayın kimseyiMerhaba kızlar. Herkese iyi tatiller.
Sosyal fobi denen illet hayatımı mahvetti. Okula devam etseydim şuan öğretmen olarak görevimi yapıyor olacaktım. Bu seneki afla tekrar kayıt yaptırdım ve bıraktığım yerden devam ediyorum. Yaşım 27 bu arada. Sınıfımdakiler benden yaşça küçük. Hem bu sebepten hem de fobimden dolayı hiç arkadaş edinemem diye çok endişeliyim. Sadece bir derse girebildim ve kimseyle tanışamadım şimdilik.
Psikiyatriye gidiyorum dideral ve esmax verdi.
Aynı zamanda psikoloğa da gidiyorum. 2 seansa gittim ve bi faydasını göremedim şimdilik.
Sizlerden tavsiye istiyorum. Nasıl arkadaş edinebilirim? Bu fobiyle okulu bitiremem. Nasıl yenebilirim bu illeti? Teşekkürler..
Bence birde çok kafaya takmışsınız rahat olun serbest olun korkmayınPsikoloğumun verdiği kitapları okuyorum. Videoları izlemiştim ama faydası olmadı sanırım.
Geçmişte yaşadığım travmalardan dolayı böyleyim farkındayım. Çok güzel anlatmışsınız.
Listeyi yapıcam çok teşekkür ederim yorumunuz için
Gözlerini kapat kimse yokmuş gibi davran.Çok hassasım ben. Eleştirilmekten saçmalarsam dalga geçilmekten çok korkuyorum. Sınıfta doğru cevabı bilsem bile söz alıp konuşamıyorum ya sesim çatlarsa ya yanlış telafüz edersem diye. Çünkü herkesin gözü bende olacak. Bunu bile yapamazken sunumlar başlayacak. Düşününce bile ellerim buz gibi oluyor terliyor ve titriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?