Okul bittikten sonra evlilik için 3 yıl beklemek ?

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.578
168
Annem bana ve ablama aşırı hatta hastalıklı derecede düşkündür. Evlenmeyi düşünmemizi kendisine çok büyük bir ihanet sayar. Ablam annem yüzünden psikolojisi yerle bir evlendi. Annem burnundan getirdi. Annemin yarattığı tüm büyük engelleri aşarak evlenmeyi başardı. Sonra ablamın doğumunda ablamın sancılarının suçlusu olarak gördüğü enişteme sinirlenip yumruk attı şimdi görüşmüyorlar eniştem ile. Şimdi sıra bana geldi. 3 yıllık harika bir ilişkim var. Birlikte olduğum kişiyi çok sever annem. Zaten onu tanıyan herkes çok sever, dört dörtlük karakteri olan bir insan. Birbirimizi çok seviyoruz. İkimizde üniversite son sınıftayız ve artık bitirmek üzereyiz. Bir hafta önce erkek arkadaşımın annesi "Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz okul bitiyor ?" diye sordu. Birkaç akrabasından ve ablamdan da böyle bir soru ile karşılaşınca bir heves ettik. Düğünde oturma planımıza kadar herşeyi tasarladık. Erkek arkadaşımın iyi maaşla başlayacağı işi hazır. Bir yandan çalışırken 2 yıl daha açık öğretimden okuyup okulunu 4 yıllığa çıkaracak ve 2 yıl sonra askerliğini kısa dönem yapacak. Bende okul bitince bu yazki kpss yi deneyeceğim atanamazsam özel sektörde öğretmenliğe başlayıp bir yandan atanma çalışmalarına devam edeceğim. Anneme konuyu açayım dedim açmaz olaydım. Evlilik dediğim anda beni okutmak için gönderdiği paralardan girdi, erkek arkadaşımın annesine ateş püskürdü, hayırsız evlat belledi, doğurduğuna bin pişman oldu, para yiyici dedi, ah öleydim dedi, sana nişan yapmayacağım dedi, defol git evlen dedi, sonra evlenemezsin izin vermiyorum dedi, saydı sayıştırdı ve nihayetinde ancak okul bittikten 3 yıl sona evlenmenize izin veririm dedi. Askerliğinide yapsın dedi. Benim amacım okul biter bitmez evlenmek değil, 1 sene birikim yapıp sonrasında evlenmek, 1.5 yıl da olabilir ama 3 yıl beklemek çok gereksiz geliyor. Evliyken eşimin kısa dönem askerliğini bekleyemem mi yani, bunun pek çok örneği var, bu forumda da pek çok var. Ki askerliği bahane ettiğini de çok iyi biliyorum. 3 sene sonrada başka bir şeyi bahane edecek. Siz olsanız, çok mutlu olduğunuz bir ilişkiniz olsa, okul bittikten sonra 3 yıl beklemeyi onaylar mıydınız ? Bu çok uzun bir süreç değil mi, ilişkimin laçka olmasından korkuyorum. Bu süreçte annemin bana yaşatacaklarıdan çok korkuyorum. Siz olsanız benim yerimde, ne düşünür yada ne yapardınız ? Akşam akşam canım çok sıkıldı pff dilimi eşek arası sokaydıda anneme evlilik demeyeydim

Son düzenleme:
Haklı.
Hayat planlandığı gibi gitmeyebiliyor.
Hele ki askerlik...Kesinlikle evlilikten önce halledilmeli.
Bunu babasının askerliğini bilen ve hala asker bekleyen biri olarak yazıyorum.
Zaten çocuk düşünen insanlar değiliz. Elbet hayat planlanılan gibi gitmiyor ama eşinin askerliğini bekleyen pek çok örnek var. Olamaz mı yani ? 3 yıl bekler miydiniz siz olsanız ?

Anneni her gün sakin sakin konuşarak işlemeye çalış. 3 yıl deme en azından 1 buçuk 2 yıl bekleyeceğini söyle sende onu korkut, eğer böyle devam edersen beni hasta edersin sonumu sen hazırlarsın falan de, duygu sömürüsü yap gerekirse ağla. Ama sakın kavga etme ve her gün konuş. Ben ne yapar eder kendim ve sevgilim hazır olunca istediğimiz zamanı kabul ettirirdim. Sonuçta herşeyiniz hazır olunca evleniceksiniz ikinizde buda zaten en az 1 buçuk 2 yıl alır. Sakın vazgeçme canım. Taviz verme.

Annen sana cok duskun oldugu icin deilde sankii biraz parani harcamak istedigi icn gibime geldi. Benmde bi arkasimin babasi boleydi . Okadar okuttum maasini yemeden evlenemezsin demisti. Kiz kredi cekti vdrdi oyle evlenebildi
Güzel bir noktaya parmak bastınız. Beni bakmayacaksın dimi, okul bittikten sonra faydanı görmeyecek miyim falan da dedi.

Zaten çocuk düşünen insanlar değiliz. Elbet hayat planlanılan gibi gitmiyor ama eşinin askerliğini bekleyen pek çok örnek var. Olamaz mı yani ? 3 yıl bekler miydiniz siz olsanız ?

2.yılımdayım,o yüzden 1 yılım var.Çabuk geçiyor,o kadar da uzun değil.
Ben bekleyemezsiniz demiyorum zaten.Ama askerlik çok yıpratıcı.
Ben bekarken 5 ayda 5 yaş yaşlanmış gibiyim.Babam ben 7 yaşındayken gitmişti,uzun dönem.
Bekarken bu kadar ağırsa,özleniyorsa ben evliliği düşünemiyorum.
Şartlarınız ne bilmiyorum ama mümkünse askere hemen gitsin,gelince de işe başlasın.

Askerdeyken evli olmanın sanada onada faydası yok.
Sen ya evde yalnız yalnız oturucan ya babaevinde?

Eee neanlıycaksın bundan?
Her pürüzü halledin öyle evlenin.

İçimi rahatlattınız, sinirimi yatıştırdınız teşekkür ederim :) Zaten sanırım ilk söylediğimde hemen evlenmek istiyorum sandı, 1-2 yıl bekleyeceğim deyince 3 yıl sonra izin veririm dedi. 3 deseydim 4 derdi. 4 deseydim 5 derdi. Annemle pek sakin konuşmak mümkün olmuyor hele bu konularda

3 yıl değil ama 2,5 yıldır bekliyorum. :) Üniversite bitti
o atandı askere gitti.Çok uzun bir süre değil bence eğer yaşlarınız
büyük değilse tabi.İlişkinizin laçka olmaması da tamamen sizin elinizde.

Güzel bir noktaya parmak bastınız. Beni bakmayacaksın dimi, okul bittikten sonra faydanı görmeyecek miyim falan da dedi.
Yani acik acik soylemis zatn. Cok kiziyorum bu zihniyete. Arkdasimin babasida damadiyla konusmuo simdi. İstemeye geldiklerinde tavir aldi konusmadi. Canim sen net tavrini koy. Evlenmem seni birakcagim anlamina gelmio de. Anlasilan annenin senle ilgili baska planlari var. Askerligi hic sorun etme. 6ay lisans mezuni icin ne ki.. Evlilk kadar guzel birsey varmibya annenin gurur duymasi gerekio

annen senin evlenmeni istemiyor 3 yıl falan hikaye.. gerçekten eniştene yumruk attıysa annenin ciddi bir yardım alması gerek uzmandan.. size bağlılığı saplantı boyutuna gelmiş.. Senin yerine ben olsam yurtdışına kaçardım bu baskıyla herhalde..

Bir an beni evlatlık alın istedim Evlenmem seni bakmayacağım anlamına gelmiyor dedim. Evlenince sen kendine yiyecek ekmek bul da beni nasıl bakacaksın hem bu sefer onun annesi de yardım bekler yani bana faydan olmadan evlenmiş olursun dedi. Pek çok arkadaşım okulunu bitirdiği yaz evlendi çok da mutlular hiçbirisinin ailesi sorun etmemiş mi nasıl başarmışlar bilmiyorum. Ben okul bitirdikten sonra 1- 1.5 yıl sonraki evlilik için onay alamıyorum. Askerlik beklemek elbet zor ama bekarada zor evliyede zor. Evlenince beklesem ne olacak anlamayadım onu. Gerçi bu bir bahane ama işte..

Düşünmedim değil Psikoloğa gitti zaten ama pek bir faydası olmuyor anneme.

Ben de bir aksilik olmazsa mezuniyetten iki sene sonra evlenmiş olacağım.

Aramızda kalsın, bazen "Acele mi ediyorum?" diyorum.

Benim sevgilim askere gitmeyecek. Askere gidecek olsaydı gitmeden evlenmezdim. 6 ay onun yokluğunda, gelir yarıya düşmüşken, ev çekip çevirmek zor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…