Okul bittikten sonra evlilik için 3 yıl beklemek ?

maalesef bazı ebeveynler böyle düşünebiliyor, karşı komşum vardı, kızı öğretmen..Onun annesi de açık açık maaşını yemeden evlenemezsin demişti, kız birini buldu nişanlandı kadın rahat vermedi , nişan atıldı, kız şuan 32 yaşında hala da evlenemedi..
Her şey vaktinde güzeldir, askerlikten sonra vakit kaybetmeyin evlenin...

Aaay harbiden böyle anne tipi var yaaa çok bağımlı evliliği bile dediğiniz gibi ihanet olarak görüyorlar kendilerine Kız arkadaşım da evlenecek anne uzak yerde oturtmuyor... Siz de evi annenize yakın bir yerlerden alsanız "Anne ben zaten hep senin yanındayım uzakta değilim" falan deseniz...

Bana okul bitince hemen evlenmek saçma geliyor. Atanın biraz çalışın ailenizle çalışırken de biraz beraber olun . Zaten iş hayatı zor biraz alışın. Evlilik hayatı da zor niye iki zorluğa aynı anda başlayasınız ki. Hem ilişki beklemekle laçkalaşacaksa evlenince de laçkalaşır merak etmeyin. Evlilik kaçmıyor ya.

Önceliği askerliğe verseniz diğer durumları konuşarak halledersiniz. Anneniz de bi tuhafmış kusura bakmayın ablanızın sancısı var diye kocasına yumruk atmış, doğum yaparken sancı olmaması garip olur zaten. Allah yardımcınız olsun sizin ve eşlerinizin valla zor bi anneniz var

Ben acele mi tereddutu yasamiyorum cunku cok mutlu ve güzel bir ilişkim var. 3 yildir beraberiz 2 yildir ailelerimizden onayli ayni ogrenci evini paylasiyoruz. Hicbir suphem yok ondan yana. Benim maasim 6 ay evi cekip cevirmek icin yeterli olur insanlar asgari maaş ile 4 çocuklu ev gecindiriyor yahu o konu sıkınti olmaz:) bence siz de mutluysaniz tereddut etmeyin.

Siz bilirsiniz, sonuçta sizin tercihiniz :) İyi şanslar :)

Ablan dogum sancisi cekiyo diye enisteni yumruklayacak kadar akil sagligi yerinde olmayan annecigini dinlemenin ne geregi var? Is guc durumlari oturunca evlenin

Ne yazıkki bazı ebeveynler böyle.. Sonum karşı komşunuzun kızı gibi olmaz inşallahh :)

Annen erkek arkadasinla ayni evde yasamani onayliyor da evliligi onaylamiyor? Aboo devir nasi bi devir BEN ŞOKK

Aynı evin içinde oturacak olsam bile karşı çıkar mutlaka. Kendi evliliği kötü diye herkesin evliliği kötü olacak gibi bir düşünceye sahip. Birde mezuniyetten sonra maddi anlamda biraz desteğimi görmeden evlenmek istemiyor. Evlendikten sonrada destek yaparım desemde inanmıyor. Bu arada maddiyatı kötü değil.

Simdilik alttan al sen üstüne gidersen annen daha çok inat edicek eminim anneni sen taniyorsun her gün konuşarak yumusatmalisin ve askere gidip gelsin sevgilin öyle eevlenmelisiniz:)

Annen erkek arkadasinla ayni evde yasamani onayliyor da evliligi onaylamiyor? Aboo devir nasi bi devir BEN ŞOKK

Ona ben de takıldım.Resmiyete dökülecek beraberlik.İlginç.
Erkek arkadaşımı çok sever ve güvenir. Bana da güvenir. Erkek arkadaşımın durumu pek iyi olmadığından ailem maddi olarak destek çıkıyor ikimizede. Bana ayrı ona ayrı kira parası göndereceğine aynı eve çıkalım dedim annemde babamda kabul etti. Erkek arkadaşımın ailesi de diğer masraflarımızı karşılıyor. Bu konularda biraz rahattır ve geniştir ailem. Sonuçta geçici bir süreç. Evliliğe karşı. Evlilikle çok aynı kategoride tutmasanız daha doğru olur.

Tabi herkesin kulturu farkli, bana bir ailenin kizlarinin bir erkekle ayni evde yasamasina musaade edip isi resmiyete dokmekten kacinmasi abes geldi, ama dedigin gibi herkesin bakis acisi farkli

Tabi herkesin kulturu farkli, bana bir ailenin kizlarinin bir erkekle ayni evde yasamasina musaade edip isi resmiyete dokmekten kacinmasi abes geldi, ama dedigin gibi herkesin bakis acisi farkli
Bana aynı evde yaşamama müsade etmesi değilde resmiyete dökmeme izin vermemesi garip geliyor sadece. Dediğiniz gibi her aile tutucu değil benim ailem hiç değildir düşünce ve kültür yapısı herkesin farklı.

Annen saglikli bi kadin olsa ablan dogum sancisi cekiyo diye enisteni dovmez canim benim, neden ondan normal davranislar bekliyosun ki?

Annen saglikli bi kadin olsa ablan dogum sancisi cekiyo diye enisteni dovmez canim benim, neden ondan normal davranislar bekliyosun ki?
Kendi evliliği çok yanlış bir evlilik. Çok mutsuzluklar yaşadı. O yüzden hiçbir erkekle resmi bağımız hele ki çocuğumuz olsun istemiyor. Bunun içinde evlilik yolunda yolumuza koyabileceği kadar taş koyuyor. Olan bize oluyor. Ben 3 yılda beklerim sorun değil ama 3 yıl sonrada başka şeyleri bahane edecek. Ev alsın diyecek alsa araba alsın diyecek alsa yazlık alsın diyecek, sonu yok bu işin. Askerlik işin bahanesi. Erkek arkadaşımı çok sever konu onunla alakalı değil, kimse ile evlenmeyelim istiyor. Tuhaf yanii anlatmaya çalışsamda anlamazsınız hiç annemi :)

Mesajlarında kendi annemi gördüm ne yalan söyleyeyim, kadının aklı çıkıyor evleneceğim diye hahahahaha

Takmayacaksın Quenn, söyledikleri bir kulağından girsin bir kulağından çıksın, ben şahsen öyle yapıyorum. Askere gitmesini bekledikten sonra da evlenebilirsin, öncesinde de yeter ki evlilik konusunu annene endeksleme, siz ne zaman isterseniz ve şartlar ne zaman elverirse...

Öncelikle sadece 2 senelik okul mezunu daha okuyacak açıköğretimden de 4 yıllığa çıkaracak. Örgün öğrenim alan biri açıköğretimden 2 sene daha görüp 4 sene diploması alabiliyor mu sanmıyorum yan açıköğretimde 2 sene okuyanlar 2 sene daha okuyup 4 seneye tamamlayabiliyor artık sınavsız ama ünide çalışan biri olarak örgünde 2 sene okuyup sonra açıktan tamamlayan duymadım onu da geçin işi hazır diyorsunuz askere gitmeden işe nasıl giriyor kısa dönem askerlik yapacağından nerdeyse eminsiniz ama 4 seneyi bitiremezse uzarsa askere gitmek zorunda kalır sadece 2 sene erteleyebilir garanti ediyor musunuz 2 senede okulu bitireceğini ya uzun dönem giderse? ayrıca anneniz de evlenmiş çocuk doğurmuş doğum sancısı çekiyor diye eniştenize yumruk atması bana abartı geldi açıkçası ama acelenizianlamadım 22 yaşında filan olmalısınız bence birşeyler otursun öyle evlenin ihtimaller üzerine evlilik olmaz.

Örgün önlisans mezunları aöf ile lisans tamamlama yapabiliyorlar canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…