Ben de bir aksilik olmazsa mezuniyetten iki sene sonra evlenmiş olacağım.
Aramızda kalsın, bazen "Acele mi ediyorum?" diyorum.
Benim sevgilim askere gitmeyecek. Askere gidecek olsaydı gitmeden evlenmezdim. 6 ay onun yokluğunda, gelir yarıya düşmüşken, ev çekip çevirmek zor bence.
Siz bilirsiniz, sonuçta sizin tercihiniz :) İyi şanslar :)Ben acele mi tereddutu yasamiyorum cunku cok mutlu ve güzel bir ilişkim var. 3 yildir beraberiz 2 yildir ailelerimizden onayli ayni ogrenci evini paylasiyoruz. Hicbir suphem yok ondan yana. Benim maasim 6 ay evi cekip cevirmek icin yeterli olur insanlar asgari maaş ile 4 çocuklu ev gecindiriyor yahu o konu sıkınti olmaz:)
Ne yazıkki bazı ebeveynler böyle.. Sonum karşı komşunuzun kızı gibi olmaz inşallahh :)maalesef bazı ebeveynler böyle düşünebiliyor, karşı komşum vardı, kızı öğretmen..Onun annesi de açık açık maaşını yemeden evlenemezsin demişti, kız birini buldu nişanlandı kadın rahat vermedi , nişan atıldı, kız şuan 32 yaşında hala da evlenemedi..
Her şey vaktinde güzeldir, askerlikten sonra vakit kaybetmeyin evlenin...
Annen erkek arkadasinla ayni evde yasamani onayliyor da evliligi onaylamiyor? Aboo devir nasi bi devir BEN ŞOKKBen acele mi tereddutu yasamiyorum cunku cok mutlu ve güzel bir ilişkim var. 3 yildir beraberiz 2 yildir ailelerimizden onayli ayni ogrenci evini paylasiyoruz. Hicbir suphem yok ondan yana. Benim maasim 6 ay evi cekip cevirmek icin yeterli olur insanlar asgari maaş ile 4 çocuklu ev gecindiriyor yahu o konu sıkınti olmaz:) bence siz de mutluysaniz tereddut etmeyin.
Annen erkek arkadasinla ayni evde yasamani onayliyor da evliligi onaylamiyor? Aboo devir nasi bi devir BEN ŞOKK
Aynı evin içinde oturacak olsam bile karşı çıkar mutlaka. Kendi evliliği kötü diye herkesin evliliği kötü olacak gibi bir düşünceye sahip. Birde mezuniyetten sonra maddi anlamda biraz desteğimi görmeden evlenmek istemiyor. Evlendikten sonrada destek yaparım desemde inanmıyor. Bu arada maddiyatı kötü değil.Aaay harbiden böyle anne tipi var yaaa çok bağımlı evliliği bile dediğiniz gibi ihanet olarak görüyorlar kendilerineKız arkadaşım da evlenecek anne uzak yerde oturtmuyor... Siz de evi annenize yakın bir yerlerden alsanız "Anne ben zaten hep senin yanındayım uzakta değilim" falan deseniz...
Annen erkek arkadasinla ayni evde yasamani onayliyor da evliligi onaylamiyor? Aboo devir nasi bi devir BEN ŞOKK
Erkek arkadaşımı çok sever ve güvenir. Bana da güvenir. Erkek arkadaşımın durumu pek iyi olmadığından ailem maddi olarak destek çıkıyor ikimizede. Bana ayrı ona ayrı kira parası göndereceğine aynı eve çıkalım dedim annemde babamda kabul etti. Erkek arkadaşımın ailesi de diğer masraflarımızı karşılıyor. Bu konularda biraz rahattır ve geniştir ailem. Sonuçta geçici bir süreç. Evliliğe karşı. Evlilikle çok aynı kategoride tutmasanız daha doğru olur.Ona ben de takıldım.Resmiyete dökülecek beraberlik.İlginç.
Tabi herkesin kulturu farkli, bana bir ailenin kizlarinin bir erkekle ayni evde yasamasina musaade edip isi resmiyete dokmekten kacinmasi abes geldi, ama dedigin gibi herkesin bakis acisi farkliErkek arkadaşımı çok sever ve güvenir. Bana da güvenir. Erkek arkadaşımın durumu pek iyi olmadığından ailem maddi olarak destek çıkıyor ikimizede. Bana ayrı ona ayrı kira parası göndereceğine aynı eve çıkalım dedim annemde babamda kabul etti. Erkek arkadaşımın ailesi de diğer masraflarımızı karşılıyor. Bu konularda biraz rahattır ve geniştir ailem. Sonuçta geçici bir süreç. Evliliğe karşı. Evlilikle çok aynı kategoride tutmasanız daha doğru olur.
Bana aynı evde yaşamama müsade etmesi değilde resmiyete dökmeme izin vermemesi garip geliyor sadece. Dediğiniz gibi her aile tutucu değil benim ailem hiç değildir düşünce ve kültür yapısı herkesin farklı.Tabi herkesin kulturu farkli, bana bir ailenin kizlarinin bir erkekle ayni evde yasamasina musaade edip isi resmiyete dokmekten kacinmasi abes geldi, ama dedigin gibi herkesin bakis acisi farkli
Annen saglikli bi kadin olsa ablan dogum sancisi cekiyo diye enisteni dovmez canim benim, neden ondan normal davranislar bekliyosun ki?Bana aynı evde yaşamama müsade etmesi değilde resmiyete dökmeme izin vermemesi garip geliyor sadece. Dediğiniz gibi her aile tutucu değil benim ailem hiç değildir düşünce ve kültür yapısı herkesin farklı.
Kendi evliliği çok yanlış bir evlilik. Çok mutsuzluklar yaşadı. O yüzden hiçbir erkekle resmi bağımız hele ki çocuğumuz olsun istemiyor. Bunun içinde evlilik yolunda yolumuza koyabileceği kadar taş koyuyor. Olan bize oluyor. Ben 3 yılda beklerim sorun değil ama 3 yıl sonrada başka şeyleri bahane edecek. Ev alsın diyecek alsa araba alsın diyecek alsa yazlık alsın diyecek, sonu yok bu işin. Askerlik işin bahanesi. Erkek arkadaşımı çok sever konu onunla alakalı değil, kimse ile evlenmeyelim istiyor. Tuhaf yanii anlatmaya çalışsamda anlamazsınız hiç annemi :)Annen saglikli bi kadin olsa ablan dogum sancisi cekiyo diye enisteni dovmez canim benim, neden ondan normal davranislar bekliyosun ki?
Örgün önlisans mezunları aöf ile lisans tamamlama yapabiliyorlar canım.Öncelikle sadece 2 senelik okul mezunu daha okuyacak açıköğretimden de 4 yıllığa çıkaracak. Örgün öğrenim alan biri açıköğretimden 2 sene daha görüp 4 sene diploması alabiliyor mu sanmıyorum yan açıköğretimde 2 sene okuyanlar 2 sene daha okuyup 4 seneye tamamlayabiliyor artık sınavsız ama ünide çalışan biri olarak örgünde 2 sene okuyup sonra açıktan tamamlayan duymadım onu da geçin işi hazır diyorsunuz askere gitmeden işe nasıl giriyor kısa dönem askerlik yapacağından nerdeyse eminsiniz ama 4 seneyi bitiremezse uzarsa askere gitmek zorunda kalır sadece 2 sene erteleyebilir garanti ediyor musunuz 2 senede okulu bitireceğini ya uzun dönem giderse? ayrıca anneniz de evlenmiş çocuk doğurmuş doğum sancısı çekiyor diye eniştenize yumruk atması bana abartı geldi açıkçası ama acelenizianlamadım 22 yaşında filan olmalısınız bence birşeyler otursun öyle evlenin ihtimaller üzerine evlilik olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?