Okul gönderip göndermemekte kararsızım

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
733
498
103
35
Hayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum

Benm evladımda ilkokula gidiyo bende kararsızım nasıl olucak ne yapılıcak detaylı acıklamada olmadı kararsızım konuyu takipteyim

Şimdilik göndermeyin. En azından biraz izlemede kalın.
Önlemlere, yayılma hızındaki değişikliğe, havalar soğuduğunda duruma bakar, tekrar düşünürsünüz.
Aslında böyle düşünüyorum ara tatile kadar yada 2. Döneme kadar yollamamayı düşünüyorum ama işte biliyosunuz gündemimiz hemen değişiyo

Ben olsam göndermezdim.

Kardeşimin üniye gidicek olma ihtimali bile geryor beni değilki minik çocuk .
Hem çocuğum için hem kendim için en hayırlısı bu diye düşündük.henüz 2.sınıfta olduğu için eba ile kendimde başederim dedim.sırf bu salgın yüzünden eşimi 4 ay göremedim tehlikeli bi işi vardı ailemin yanında kaldım çok şükür iş değişikliği yaptı bizim için öyle evimize döndük

Ben de 2. Sınıf öğretmeniyim şu an, bugün bir velim göndermeyeceğini söyledi. Benim çocuğum olsa göndermem, en fazla bir yıl sınıfta kalır en kötü, sağlıktan önemli mi? Risk almaya değer mi? Bence hayır.
Ayrıca evet 2. sınıf konularını siz çok rahat öğretebilirsiniz. Matematiği de ileri seviye değil. ücretli videolardan oluşan siteler var, isterseniz özelden yazarım. Eba tv var. Bence her gün panik olacaksınız gibi duruyor, içiniz rahat 1 yıl geçirmeniz daha iyi sanki. Ben bile öğretmen olarak korkuyorum.

Yurtdışında da bu virüs var ve insanlar çatır çatır çocuklarını okula gönderiyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar bile. Yurtdışında yaşayan yakınlarımdan şahit olduklarımı söylüyorum. Sadece okul başlamadan önce nelere dikkat etmeleri gereken bir kitapçık dağıtmışlar bazı okullarda verilmemiştir belkide bu kitapçık, derslerde maskesiz oturuyorlar, öğretmenleri maskesiz, orada da korona var ama kimse buradaki gibi evham yapmıyor.

Muhtemelen aranızdan bazılarınız eşiniz, çocuklarınızla gezmeye de gidiyorsunuzdur, evlerinize misafir de geliyordur, eee bazılarınız çalışıyorsunuz bazılarınızın da sadece eşi çalışıyor, kendi oturduğum çevrede de çocuklar her gün sokakta arkadaşlarıyla oyun oynuyor, ama bunlardan korkmayan velilerimiz okuldan virüs kapacaklar diye korkuyor. Bu söylediklerim çok dikkat edenlere, korana sürecinin başından beri dışarıyla bağını koparmış misafirliğe gitmeyip kimseyle görüşmeyenlere değil. Her şeyi yapıp çocukların okula gitmesi gerektiğinde "Ayy ya çocuğum okuldan virüs kaparsa, ya bize geçerse!" Eee çocuğun sokaklarda oynarken birşey yok, alışverişe markete giderken, düğünlere gidip döktürürken bir şey yok, gezmelere gidip, restoranlarda cafelerde fink atarken birşey yok, siz mecburen işe gider bir çok insanla muhatap olurken birşey yok, misafirliğe giderken bir şey yok ama çocuk okula gidince ALLAH muhafaza virüs kapar.

Kesinlikle her satırına katılıyorum.

Okulda güvenlik görevlisiyim ilk okul hemde. Göndermeyin. Bir-çok şeyi gözlerimle gördüm pişman olursunuz

Haklısınız. Bu süreçte çocuklar okuldan çok uzaklaştı, rahata alıştı. Çok zorlanacaklar.

Bi öğretmen olarak beni anladığınız için çok teşekkür ederim.öğretmenimiz oğlumun ödevlerini çok beğeniyor çünkü çok iyi bişekilde yardımcım olmaya öğretmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…