Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Hiçte kabin sistemi yok, her okul dediğiniz gibi değil, 15 günde bir hızlı testte yok. Bu bahsettiğim ülke Almanya bu arada. Ayrıca yeğenimden bahsedeyim size. Sınıfta yan yana oturuyorlar. Ayrıca sınıfları da 10 15 kişi filan değil daha fazla. Ve çok da dikkat etmiyorlar açıkçası. Kabin sistemi onlarda yok. Diğer tanıdıklarımın çocukları da aynı şekilde. Eskisi gibi okula devam ediyorlar. Ayrıca öğretmenlerinin yardımcısı korona olduğunda öğrencileri 10 gün karantinaya aldılar sadece 10 gün, sonra test yapıp okula devam ettirdiler, diğer öğrenciler okula devam etti. Okul kapatılmadı. Burdaki gibi maske takıp dikkat eden de yok, sadece alışveriş merkezi ve toplu taşımada maske takmak gerekiyor onlarda. Onun dışında her yerde serbest ve çok da rahat bir şekilde dikkat etmeden gezip tozuyor herkes.

Devlet okulu bizim sadece 2 gün olucak ama hangi günler belli değil dedi hocamız kesin bilgi olunca paylaşacağım dedi

Benim lafım zaten dikkat edenlere değil, dikkat etmeyip göndermek istemeyenlere. :)
Emin olun ki dikkat etmeyenler okul açılsa diye iple çekiyorlar. Bir an önce çocuk okula başlasa da başlarından gitse diye bekliyorlar.

Bizde bu sektördeyiz ve net şekilde görüyoruz bunu.

Haklısınız en iyisi uzaktan belirli bi süre daha böyle devam etmek bazen Allahtan 2. Sınıf diyorum üst sınıfta olsaydı bukadar kolay olmazdı benim için diyorum

Çocukları eğitimden uzaklaştırmak neslimize vurulan balta gibi bence gönderilmeli çünkü yaşları küçük değil anlatılabilir zaten virüs şuan yok değil zirvede sadece biz artık umursamıyoruz ülkece ...dünyada herşey durabilir ama ilkokul temel eğitim olmadan üstüne katamazsın

Allahtan değil mecburi ozaman napardım bilemiyorum

Yurt disinda yasiyorum
Burada emin olayim gidip bi test yapimda icim rahatlasin diye degilde hastalanip doktora gittiginizde, belirtilerin 2tanesi covide uyuyorsa test yapiliyor
Suana kadar 3test yapildi bana
3.testim pozitif
Kizimda pozitif cikti okula gitmiyor suan
Butun sinifa bildiri gitti

Ama çok çok riskli bi hastayım yakalanırsam kurtuluşum var mı bilemiyorum.evet eninde sonunda yakalancaz ama ebilim tek tesellim mutasyona uğramış olması iyi yönden yada nebilim kesin bi ilacı olmuş olması yada aşısı olması yani demem o ki ne kadar geç yakalanırsam o kadar iyi

Çok geçmiş olsun hemencecik atlattsınız inşallah

Burada da öyle merak etmeyin.
Bayağı belirti göstermezseniz yapılmıyor.

Benim kızımda 1. Sınıfa gidecek ama yazdirmadim kararsız kaldım aynı zamanda hamileyim bizim için daha riskli olur. Ama etrafımda tanıdık kimse yok İstanbul da yasiyorz ailelerimiz bize uzak seneye 1. Sınıfa gonderirsem bebekle gidip gelmek daha mı kötü olur yoksa beklemem mi lazm bilmiyorum. Çünkü birinci sınıf daha zor ve benimde onunla epey ilgilenmem lazm. Seneye Allah nasip ederse doğum yapicam Mayıs ayı gibi o zamana kadar okul yine baya geçmiş olur belkide covid de Allah'ın taktiriyle bitmiş olur. Yaşıtlarıyla gitmek varken yaşı geçtiği zaman daha farklı olur. Okulda uzak biraz bence kararsızım oturduğumuz bölgede virüs daha yaygın herkesin çocuğuda okula gidiyor ama beslenme saati felan yok çocuklar o kadar nasl aç kalıcak okulda aklım almıyor ufacık kız her yere dokunur nerden bilsin dezenfekte etmesini evet biz toplum içinde olurken tedbir alıyoruz bizden gördüğü kadarıyla oda yapıyor ama okul küçük çocuklar için oyun olur korkuyorm ki aksaticak hijyen konusunu siz olsanız ne yapardınız eşimde kararsız.

Emin olun ki dikkat etmeyenler okul açılsa diye iple çekiyorlar. Bir an önce çocuk okula başlasa da başlarından gitse diye bekliyorlar.

Bizde bu sektördeyiz ve net şekilde görüyoruz bunu.
Dikkat etmeyip öyle diyenlerde var. O yüzden okul açılsın, parça parça da olsa çocuklar gitsin. Okuldan verim alsınlar. Öğretmenlere de bu süreçte yazık oluyor. Dersleri trolleyen terbiyesiz öğrenci sınıfı ortaya çıktı. En iyisi yüz yüze eğitim. Her okulda böyle mi bilmiyorum ama bazı okullar şuan harıl harıl korona için öğrenciler için hazırlık yapıyorlar.

Mutasyona ugradi bence
Biz yurtdışında yasiyoruz 1haftadir covidden evdeyiz
Hic bir ilac almadan atlatiyoruz insallah
Aylardir ailemle sinirli gorustum gel gorunki annem ve kardeslerim turkiyeye gidecek diye gorustuk onlarda covid
O yetmedi turkiyedeki bir cok akrabamiza bulasti
Hafif gecirende agir gecirende ilac aliyor
Devlet ilac veriyomus, sanirim sitma ilaci
Onunda yan etkileri var sanirim
Yani diyecegim suki eger durum cok agirlasmamissa siradan ilaclarla atlatilabilir

Allah yardımcınız olsun bilemiyorum sizde risk grubundaymışsınız ama şukadar söyleyi yollamazdım seneye 1e yollardım

Allah yardımcınız olsun bilemiyorum sizde risk grubundaymışsınız ama şukadar söyleyi yollamazdım seneye 1e yollardım
[/QUOTE
Amin cümlemizin inşallah belkide öyle yapmak gerekir Allah bir kapıyı kapatır bin kapı açar o zamana kadar daha iyi olur belkide.

Benim oğlum da 2. sınıfa geçti, bu akşam sınıfın WhatsApp grubunda konuşuldu ve benim oğlum ve 1 kişi hariç tüm çocuklar başlıyor. Öyle olunca biraz buruldum açıkçası benim kuzum gidemeyecek diye ama ben 8 aydır dışarı bile çıkarmazken çocuğu dışarıda fink atan ebeveynlerin çocuklarıyla aynı ortama sokamam oğlumu. Evden de gayet iyi gidiyor henüz kolay olduğu için dersler. Ben süreci gözlemleme kararı aldım, okulların durumu, salgının vaka sayılarının seyrine göre 1 ay sonra tekrar değerlendireceğim gönderip göndermemeyi. Siz de içiniz rahat değilse birkaç hafta takip edebilirsiniz ne olup bitiyor diye, en mantıklı yol bu gibi geliyor şimdilik.

Ben de öyle inanmaya başladım.
Çevremizde çok çok fazla artık olan, tur bindirip yeniden olan bile var.
En ağır geçiren tanıdığımız mesela 30 yaşında kuzenimiz.
10 gün yatak döşek ateş, solunum sıkıntısıyla atlattı.
En hafif geçiren bildiğim de 70 küsür yaşında arkadaşımın kp i.
Adam koah hastası, şans eseri görüldü.
Diğer bildiğim herkeste bel ağrısı, hafif grip şekilde yaşadılar.
İlaçlar evet ağırmış, mide bulantısı ve halsizliği tavan hale getiriyormuş ama ilacı 1 olan da vardı, günde 9 tane olan tanıdığımız da.

Gerçekten tüm bildiklerimizi unutturan ya da aslında hiçbir şey bilmediğimizin kanıtı bunlar bana göre.

Size de çok geçmiş olsun, öyle böyle hepimiz yaşayacağız ama sağlıkla atlatacağız umarım bu dönemleri...

Aynen burdaki arkadaşlar sağolsun bu yönde fikir verdiler bende dediğim gibi ara tatile kadar gözlemlicem vakalara göre.dediğiniz gibi dersler şuan kolay Allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…