Okul gönderip göndermemekte kararsızım

çok haklısınız biz ailece kronik hasta olduğumuzdan aylardır izoleyiz .bizimle birlikte 9 yaşındaki kızımda aynı şartlarda mecbur.nasıl göndereceğim okula .tabi ki göndermemeyi seçtim .akıllı çocuk ve bilinçli veli ve artık sonsuz eğitim kaynaklarıyla pekalada oluyor uzaktan eğitim.21 yıl önce üniversite okurken kaldığım yurttta bir kız vardı ömründe ilkokula bile gitmemiş lise bitene kadar sınavlarla dışardan okumuş .Amaa kız da öyle azim varmış ki önce boğaziçi psikolojiyi kazanmış ardından da odtü ye geçiş yapmış muhteşem bir kızdı.tek sorunu biraz asosyaldi o da gayet normall
Aynen bizde çok kararsızız öğretmenimiz göndermemizi istiyor gibi ama biz tam karar veremiyoruz konuyu açan arkadaş gibi.Çok doğru bir tesbit bizde uzaktan eğitime alışmıştık ek olarak çok güzel ders videoları var nette.Çok tehlikeli bir hastalık ne yapacağız bilmiyoruz.

Günlük hayatınız nasıl?
İzole yaşıyor, kimse ile görüşmüyor, sosyal alanlara girmiyorsanız göndermeyin derim.
Ama hayatınız olağan akışa uygun şekilde, aile eş dost görüşmesi, restoran park ziyaretleri, çocuğunuzun arkadaşlarıyla görüşmesi vs ile geçiyorsa gönderin.
Çok mantıklı yazmışsınız bende dediğiniz açıdan düşündüm olayı toplu taşıma kullanmıyoruz restoran olayları eskiden de çok sık olmazdı şimdi hiç yok konu komşu hayatım zaten yok merhaba merhaba der geçerim parka da çıkmıyoruz çıksakta kalabalık olmayan tercih ettik o da seyrek aralıklarla eşimin ailesiyle görüşüyoruz onlarda izole zaten ailesi derken kız kardeşi falan eşim ofisinde tek çalışıyor ama işi dolasıyla görüşmeleri oluyor yani yaşayabildiğimiz kadar izoleyiz kızım 1. Sınıf şimdiye kadar gitti okula maskesini doğru takıyor ve çıkarmıyor okul günlük dezenfekte ediliyor denildi okulda WC kullanmıyor sınıf 10-15 kişi haftada 2 gün 3-4 saat gidiyor gelir gelmez el yıkayıp banyo yapıyor kıyafetleri direk kirliye atılıyor çantası balkona havalandırmaya koyuyorum bu şekil bu güne geldik istanbuldayız ama vakanın yoğun olduğu bi ilçe değil ama tabiki vaka vardır tam sayı bilmiyorum düşük riskli bölge yazıyor uygulamada ama şimdi risk artacak okuldaki öğrenci sayısı artacak ne yapılan bilmiyorum çocuğumun okula da ihtiyacı var severek gidiyor yazdıklarıma bi yorum yapın lütfen 😕

Çok mantıklı yazmışsınız bende dediğiniz açıdan düşündüm olayı toplu taşıma kullanmıyoruz restoran olayları eskiden de çok sık olmazdı şimdi hiç yok konu komşu hayatım zaten yok merhaba merhaba der geçerim parka da çıkmıyoruz çıksakta kalabalık olmayan tercih ettik o da seyrek aralıklarla eşimin ailesiyle görüşüyoruz onlarda izole zaten ailesi derken kız kardeşi falan eşim ofisinde tek çalışıyor ama işi dolasıyla görüşmeleri oluyor yani yaşayabildiğimiz kadar izoleyiz kızım 1. Sınıf şimdiye kadar gitti okula maskesini doğru takıyor ve çıkarmıyor okul günlük dezenfekte ediliyor denildi okulda WC kullanmıyor sınıf 10-15 kişi haftada 2 gün 3-4 saat gidiyor gelir gelmez el yıkayıp banyo yapıyor kıyafetleri direk kirliye atılıyor çantası balkona havalandırmaya koyuyorum bu şekil bu güne geldik istanbuldayız ama vakanın yoğun olduğu bi ilçe değil ama tabiki vaka vardır tam sayı bilmiyorum düşük riskli bölge yazıyor uygulamada ama şimdi risk artacak okuldaki öğrenci sayısı artacak ne yapılan bilmiyorum çocuğumun okula da ihtiyacı var severek gidiyor yazdıklarıma bi yorum yapın lütfen 😕
her aile kendi durumumu ve risk ortamını en iyi kendi bilir.mesela biz Ankaradayız ve kronik hastayız göndermeyeceğiz.ama virüsün az olduğu ailesi sağlıklı olan veli de gönderebilir ona da saygı duyarımm.1. sınıfta yüzyüze gerekiyor maalesef 3 ay kadar okuma yazma öğrenmesi için

Aynen bizde çok kararsızız öğretmenimiz göndermemizi istiyor gibi ama biz tam karar veremiyoruz konuyu açan arkadaş gibi.Çok doğru bir tesbit bizde uzaktan eğitime alışmıştık ek olarak çok güzel ders videoları var nette.Çok tehlikeli bir hastalık ne yapacağız bilmiyoruz.
İnsan korkuyor hele bide çok rüskli bi hastalığı varsa.bizim hocamız gecen sene çocuklar hasta olsun sakın göndermeyin lütfen okula diye ısrarcı oluyodu

1. Sınıf olduğu ve risk bölgesi az olduğundan gönderin derim ben.
Çünkü bu çocuklar okuma, yazma öğrenecek ve okul disiplini, öğretmeni, sırada oturmak nedir ancak ilkokulda öğrenecekler.
Haftada 2 gün 3 4 saat güzel bence, alışma evresi olarak.
Ama tam zamanlıya bir geçiş söz konusu olursa ben şahsen kendi çocuğumu cidden yollamam eğer mecbur değilsem.

Çünkü bu çocuklar okuma, yazma öğrenecek ve okul disiplini, öğretmeni, sırada oturmak nedir ancak ilkokulda öğrenecekler.
Ama tam zamanlıya bir geçiş söz konusu olursa ben şahsen kendi çocuğumu cidden yollamam eğer mecbur değilsem.
Bu hes uygulaması gerçekçi mi acaba düşük riski bölge yaZıyordu şuan orta riskli yaZıyor

her aile kendi durumumu ve risk ortamını en iyi kendi bilir.mesela biz Ankaradayız ve kronik hastayız göndermeyeceğiz.ama virüsün az olduğu ailesi sağlıklı olan veli de gönderebilir ona da saygı duyarımm.1. sınıfta yüzyüze gerekiyor maalesef 3 ay kadar okuma yazma öğrenmesi için
Evimizde yaşlı falan yok kronik hastalığımız yok diye biliyoruz ama yoktur inşallah doktora hastaneye de gidemiyoruz bu dönemde

Evimizde yaşlı falan yok kronik hastalığımız yok diye biliyoruz ama yoktur inşallah doktora hastaneye de gidemiyoruz bu dönemde
tüm çocuklarımız ve velileri can kaybına uğramadan bu süreci geçirirler umarım .tek dileğim bu bu aralar .her çocuk her birey değerli hepsi bizim insanımız

çok tatlı modern bir öğretmen geldi bize film çocuklarla çok iyi anlaştı derkennnn m. eğitim yüzyüze eğitim olacak dedi.bizim öğretmenin 1 yaşına yeni girecek bebeği var ona anne babası bakıyor dersler 6 saat artık günde.kadın haklı olarak yüzyüze olursa ben izne ayrılırım onları riske atamam diyor.tüm sınıf online a devam diyorr bu arada öğretmen gitmesin diye zaten 1 ay sonra geldi zor buldukk.müzikten beden dersine kadar var .isteyen online isteyen yüzyüze devam etmeli zorunlu tutulmalı öğretmene de veliye de

notdefteri2_ notdefteri2_ hocam sevgiler, saygılar öncelikle.

Size bir şey danışacağım, kızım ikinci sınıfa gidiyor, öğretmenimizle canlı dersler çok verimli geçiyor gerçekten hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.

Öğretmenimizin bu akşam attığı mesaja göre yüzyüze eğitimin başlamasıyla beraber, haftada iki gün okul, çarşamba canlı ders şeklinde bir sistem olacakmış, iki gün sadece eba TV ile geçecek yani, bu çok saçma değil mi.

Çoğu veli sınıfça çocukları göndermemek kararı alıp şuanki düzende devam etme taraftarı.
Sizce bu mümkün müdür?

Size bir şey danışacağım, kızım ikinci sınıfa gidiyor, öğretmenimizle canlı dersler çok verimli geçiyor gerçekten hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.

Öğretmenimizin bu akşam attığı mesaja göre yüzyüze eğitimin başlamasıyla beraber, haftada iki gün okul, çarşamba canlı ders şeklinde bir sistem olacakmış, iki gün sadece eba TV ile geçecek yani, bu çok saçma değil mi.

Çoğu veli sınıfça çocukları göndermemek kararı alıp şuanki düzende devam etme taraftarı.
Sizce bu mümkün müdür?
biz bu kararı aldık sınıfça asla göndermeyeceğiz dedik pazartesi belli olacak ne olacağı bakalım öğretmen okula gider boş sınıfa bilgisayarını kurar anlatır okul zorlarsa .ama kendi de risk almaz öğrenci de en azındannn

biz bu kararı aldık sınıfça asla göndermeyeceğiz dedik pazartesi belli olacak ne olacağı bakalım öğretmen okula gider boş sınıfa bilgisayarını kurar anlatır okul zorlarsa .ama kendi de risk almaz öğrenci de en azındannn
Bizim öğretmenimiz de şuanki düzende devam etme taraftarı fakat o da emir kulu neticede.
Tam çok güzel bir düzen kurmuşken başa saracağız, üstelik de kafamızda bir sürü soruyla, korkuyla. Koca bir kışı tedirgin geçirmektense böyle devam edwlim.

Okul deseniz çok vasat, bu süreci güzel yönetebileceklerini hiç sanmıyorum.

Çocuğumu okula göndermeliyim diye bir soruyu tartışacağımız kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi, ne tuhaf şeyler yaşıyoruz değil mi.

Herkes için hayırlısı, sağlıklısı olsun inşallah

Sizce bu mümkün müdür?
Ben öğretmeni olduğum sınıfta böyle bir karar alınsa çok sevinirim. Haftada 2 gün yerine her gün düzenli canlı ders tabi daha sistematik. Geriye kalan 5 günde çocuk öğrendiğini de unutacak diğer türlü. Bütün sınıf okula göndermezse mümkündür tabi. Öğretmen de evden devam eder. Tabi öğretmene de bağlı maaşında kısıtlamaya gidilirse kabul etmeyebilir. Bence müdürünüzle konuşun, bana gelse bu teklif hiç düşünmem kabul ederim.

Sizce bu mümkün müdür?
Bu arada size de sevgiler görmemişim kusura bakmayın :) eşiniz hastalandığında konuşmuştuk hatırladım sizi :) çok geçmiş olsun. Umarım öğretmen ve veliler ortak noktada buluşur, istediğiniz gibi olur. Müdüre bağlı aslında, istedikleri gibi yönlendirebilirler çünkü veliye karşı esneklik var.

Ben öğretmeni olduğum sınıfta böyle bir karar alınsa çok sevinirim. Haftada 2 gün yerine her gün düzenli canlı ders tabi daha sistematik. Geriye kalan 5 günde çocuk öğrendiğini de unutacak diğer türlü. Bütün sınıf okula göndermezse mümkündür tabi. Öğretmen de evden devam eder. Tabi öğretmene de bağlı maaşında kısıtlamaya gidilirse kabul etmeyebilir. Bence müdürünüzle konuşun, bana gelse bu teklif hiç düşünmem kabul ederim.
biz sınıfça online a devam kararı aldık öğretmenimiz de bunu istiyor .m.eğitim ve okul buna izin verir mi pekii.öğretmen zaten haftada 1 gün nöbetçi mecbur gidecek okula .ordan ders anlatıyor boş sınıftan.gayet verimli geçiyor 1 ay sonra çok kaliteli bir öğretmen geldi .gitmesini istemiyor çocuklarr

Bu arada size de sevgiler görmemişim kusura bakmayın :) eşiniz hastalandığında konuşmuştuk hatırladım sizi :) çok geçmiş olsun. Umarım öğretmen ve veliler ortak noktada buluşur, istediğiniz gibi olur. Müdüre bağlı aslında, istedikleri gibi yönlendirebilirler çünkü veliye karşı esneklik var.
Çok teşekkür ederim.

Öğretmenimiz çok iyi, anlayışlı sağolsun fakat müdürümüz biraz zor bir insan, umarım kabul eder.

Tüm ülke için daha güvenli, daha sistematik bir yol bulunsa keşke, sizler için de hiç kolay bir durum değil.
Allah yardımcınız olsun🙏

biz sınıfça online a devam kararı aldık öğretmenimiz de bunu istiyor .m.eğitim ve okul buna izin verir mi pekii.öğretmen zaten haftada 1 gün nöbetçi mecbur gidecek okula .ordan ders anlatıyor boş sınıftan.gayet verimli geçiyor 1 ay sonra çok kaliteli bir öğretmen geldi .gitmesini istemiyor çocuklarr
Bu kararı öğretmen mi verdi online devam etmeyi? Dün yeni bir resmî yazı geldi ve okula gidilecek yüzyüze eğitim olacak dendi.Ben de öğretmenim ve Bence de isteyen uzaktan yapmalı.

Aslında biz de yeni öğreniyoruz olacakları. İki gündür veliler bir bir arıyor yollamak istemiyorum diye. Bence sizin gibi yapmak isteyen sınıflar çıkacak gibi bu gidişle. Biraz önce burada bir veli yazmış, öğretmen sınıftan anlatıyormuş. Demek ki izin veriliyor herkes gönüllü olunca. İnşallah sizin de öyle olur, en azından ikinci döneme kadar grip mevsimi yarılanır.

Gelen yazıya göre velinin tercih hakkı var ancak öğretmenin yok arkadaşlar.
Bütün sınıf göndermediğinde muhtemelen diğer sınıf mevcutları daha da düşürülür ve boş kalan öğretmene verilir.
Örneğin 30 kişilik sınıf 15'e düşürülmek yerine 10'a düşürülür.
Ayrıca yazıda açıkça yüz yüze eğitim planlanan dersler için ayrıca canlı ders yapılmayacağı belirtilmiş.
Yani o iki güne canlı ders planlanmaz, Eba tv takip edilecek.
Diyelim ki normalde 5 saat Türkçe dersi var. Bunun 3 saati yüz yüze yapılacak. Öğretmen canlı dersi ancak kalan 2 saat için planlayabilir.
Topluca göndermemeniz gelmeyen çocuklar için canlı ders yapılmasını sağlamaz.
Ek olarak öğretmen en az 4 gün okulda olacak.

Son düzenleme:

bence bunu öğretmene bırakmayacaklar ki

okul açılacak

sınıfta öğrenci olsa da olmasa da öğretmen gitmek zorunda

hatta kalabalık sınıflarda cumartesi de okul diyorlar

bu durumda zaten öğretmen 6 gün okulda olacak

istese de canlı ders yapacak zamanı kalmayacak ki

okula gidenler 2 gün gidecek kalan süreçlerde herkes EBA ya mahkum olacak gibi

Back
X