Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Ben göndermezdim önce bir izlerdim. Önümüz kış. Bakalım kış zamanı virüs okullarda ne durumda olacak. Bu kışı gayet iyi bir şekilde atlatırsa okullar o zaman gönderirdim.
Haklısınız bide şu var kış boyu çok hastalık oluyo kim bilşr kaç kişi korona oldum diyip hastaneler dolacak.biz bı sene domuz gribi geçirdik ölümden döndüm hatta dedim bu sefer kesin ölüyorum

Inşallah ben alfabeyi öğretmeye başladım her gün bir sayfa harf yazdiriyorum seneye hazırlanmış olur bence sizde başlayın zannetmiyorum soğusun 😊
Bu arada fasiküller var harflerle ilgili nette yada kitapcıdan kırtasiyede bulabilir yada sipariş verebilirsinz geçen sene okulda öyle idi

Kızım 3.sınıf bu sene,okuldan saatler ile ilgili bilgi gelmedi ama açılmasi halinde alınacak tedbirler konulu yazı göndermişlerdi önlemler yeterli geldi bana,beyaz bayraklı bir okul zaten,kızımda artık isyan ediyor okula gitmek istiyorum diye,bu sebeple ben göndereceğim.
Bilgisayar başında 09-15 arası oturuyor dersler sebebiyle,çok bunaldı artık.
Hiç istemiyorken bu kadar bilgisayar başında takılmalarını,göndermemek mantıklı gelmiyor bana.
Daha küçük olsaydı farklı düşünebilirdim belki ama 8 yaşında bir çocuk,herşeyin farkında,dikkatli davranacağını düşünüyorum.

Ben öğretmenim, kızım 4. Sınıf. Göndereceğim.
Okulda hiçbir tedbir alınmıyor bu arada, pazartesi başlıyoruz ama planlama falan yok. Muhtemelen 30öğrenciyi bir sınıfa tıkacaklar. Herkes kendi canından sorumlu olacak gibi görünüyor, tenefüslerde falan kontrol edemez kimse çocukları.
Ben çocuğumun fiziksel sağlığından endişe duyuyorum şu aşamada. Gün boyu online eğitim, ödevler online. Dışarı çıkmıyor, zaman geçirme anlayışları da bilgisayar ya da telefon oyunları. Gözleri bozulacak, duruşu bozulacak, çok endişelendiriyor bu durum beni. Koronadan daha çok bunlardan korkuyorum artık. Kendi adıma 36 saat online dersim var, perişanım. İnanılmaz izole olduk şu zamana kadar ama artık umrumda değil , okul açılsın ve gidelim istiyorum.
Katılıyorum,kızım 8 senelik hayatında ilk kez göbek yaptı ki hareketli bir çocuktur. 9 dan 3e kadar bilgisayar başında oturmaktan oldu bu da.
Hareket yok,ekrana bak bütün gün,fiziksel açıdan da,psikolojik açıdan da sıkıntılı süreç. Ayrıca çok sosyal bir çocuk,acayip sıkıldı,dun gece uyurken yanına uzandım sohbet ettik biraz anne çok bunaldım,sanal birşey istemiyorum artık,okula gitmek istiyorum dedi.
Geçen dönem bale okulu da online oldu okulla birlikte,3 senedir gidiyordu,onu da bıraktı bu sene online ders olduğu için. Kesinlikle gitmek istemiyorum dedi,kapanırsa tekrar ben bilgisayar başında bale yapmak istemiyorum dedi kestirip atti.
Tamam sağlık çok önemli ama ruh sağlığı da önemli.

Hadi bu dönem göndermedik 2.dönem nolacak seneye ne olacak salgın bu! Ne zaman bitecek belli değil.tedbirlerle bir yerden başlamak gerekiyor artık. Uzaktan eğitim verimli bile olsa (bence pek de verimli degil)fırsat eşitliğine aykırı giremeyen çocuk çok. 2-3 tane okullu çocuğu olan aile ne yapsın? Küçücük çocukların elinde anne babanın cep telefonu... bu süreçte sınıflar ikiye ayrılacak kalabalık olmayacak, 2 gün bir grup 2 gün diğer grup gidecek temel dersler okulda verilecek geri kalanlar yine internetten olacak.ayrıca maske ve mesafe kuralı uygulanacak. Bu arada yurtta 1 ayı aşkındır nöbet tutuyorum çok şükür 1 tane öğrenci bile herhangi bir sağlık sorunu yaşamadı gayet iyi gidiyoruz. Size tavsiyem birkac hafta gözlemleyip ona göre değerelendirebilirsiniz.

Hadi bu dönem göndermedik 2.dönem nolacak seneye ne olacak salgın bu! Ne zaman bitecek belli değil.tedbirlerle bir yerden başlamak gerekiyor artık. Uzaktan eğitim verimli bile olsa (bence pek de verimli degil)fırsat eşitliğine aykırı giremeyen çocuk çok. 2-3 tane okullu çocuğu olan aile ne yapsın? Küçücük çocukların elinde anne babanın cep telefonu... bu süreçte sınıflar ikiye ayrılacak kalabalık olmayacak, 2 gün bir grup 2 gün diğer grup gidecek temel dersler okulda verilecek geri kalanlar yine internetten olacak.ayrıca maske ve mesafe kuralı uygulanacak. Bu arada yurtta 1 ayı aşkındır nöbet tutuyorum çok şükür 1 tane öğrenci bile herhangi bir sağlık sorunu yaşamadı gayet iyi gidiyoruz. Size tavsiyem birkac hafta gözlemleyip ona göre değerelendirebilirsiniz.
Tekrardan belirteyim yüksek risteyim ayrıca keske uzaktan eğitim devam etsin demiyprum yolayıp yollamamktan karrasızım diyorum ki yollamıcam bu gidişle gözlemliycem yani her iki durumdada eşitsizlik var şimdi giremeyenler var derse okul açılıncada mecburiyetten gidememler olcak

Tekrardan belirteyim yüksek risteyim ayrıca keske uzaktan eğitim devam etsin demiyprum yolayıp yollamamktan karrasızım diyorum ki yollamıcam bu gidişle gözlemliycem yani her iki durumdada eşitsizlik var şimdi giremeyenler var derse okul açılıncada mecburiyetten gidememler olcak
Anlıyorum.dediğim gibi gözlemleyip karar verirsiniz. okul açılınca okula gitmeyenler temel dersleri EBA tv'de takip edecek o şekilde devam edersiniz siz de desteklersiniz.

ben olsam gönderirdim. Bir sürü öğrenci gidicek ve benim çocuğum geri kalmış olucak çünkü yollamazsam . Evet belki evden destek olursunuz ama okulda öğretmenin anlattığı gibi olmaz . Bu virüsle yaşamayı öğrenmek gerek bu kadar abartılmamalı diye düşünüyorum. Gripten milyonlarca insan ölüyor hiç bir zaman söz konusu olmadı ama bu sene böyle bişi çıkardılar herkes korkuyor . İstatistikleri bir inceleyin derim geçmiş yılların . Tabi ki hastalığı hafife alın demiyorum ama insanoğlu varolduğu sürece mutlaka hastalıklar vs olacak . Bununla yaşamayı öğrenmeli

Bazı arkadaşlar ısrarla "Ben göndereceğim, normal bu, ne zamana kadar gondermeyeceksiniz , çocuğunuz geri mi kalsin, sizi anlamıyorum, abartiyorsunuz" gibi cümleler yazıyorlar. Hatta bazılarının üslubu hafif hesap sorar, eleştirir tarzda. Bu arkadaşlarımız muhtemelen sağda solda korunmadan dolaşan, dışarda olur olmadık her yerde yemek yiyen, "korona gel de gör gününü" diyen kısaca koronaya kafa atmaya çalışan kesimden olsa gerek. Sizin çocuklarınızı gonderme kararına saygı duyarım zira herkesin şartları aynı değil. Ama siz de ciddi kronik rahatsızlıkları olan insanları hafife alacak şekilde yazmayın, siz de bizim sizlere saygı gösterdiğimiz gibi saygı duymayı öğrenin. Keza konu sahibi immun yetmezliği gibi ciddi bir rahatsızlıktan bahsediyor. Algılarıniz mi kapalı anlamıyorum! Çevremde çok yakın zamanda turp gibi insanlar vefat etti. Mutlaka ailemizden birine birşey olması durumunda mi anlayacağız durumun vehametini? Gonderecekseniz gönderin, gondermeyene de poz kesmeyin. Bu bir süreç evet ne kadar süreceği de belli değil bunun da herkes farkinda. Ancak ne kadar korunursak o kadar iyi. Fikrini olumlu veya olumsuz saygı çerçevesinde belirten herkesi tenzih ettiğimin de altını çizmek isterim. Sözüm hadsizce yazanlara!

İkizlerim 4. Sınıfa geçti busene malesef evde benm telefonumdan başka cihaz yok. Almaya kalksam 3-4binden başlıyor tabletler. Evde birde minik kardeşleri var ses,donma,kasma ufacık ekrandan 30 çocuk ders anlamaya çalışıyorlar. Çok fazla zorlanıyoruz ve 6 ders 45 dakikadan sayarsak telefona gözlerini dikip oturuyorlar saatlerce. Pazartesiden başlatacağım mecburen. Kuralları zaten öğrettim iyice tembihleyip ALLAHA emanet edip göndericem. Yoksa bu lanet hastalığın biteceği,azalacağı meçhul.

Bazı arkadaşlar ısrarla "Ben göndereceğim, normal bu, ne zamana kadar gondermeyeceksiniz , çocuğunuz geri mi kalsin, sizi anlamıyorum, abartiyorsunuz" gibi cümleler yazıyorlar. Hatta bazılarının üslubu hafif hesap sorar, eleştirir tarzda. Bu arkadaşlarımız muhtemelen sağda solda korunmadan dolaşan, dışarda olur olmadık her yerde yemek yiyen, "korona gel de gör gününü" diyen kısaca koronaya kafa atmaya çalışan kesimden olsa gerek. Sizin çocuklarınızı gonderme kararına saygı duyarım zira herkesin şartları aynı değil. Ama siz de ciddi kronik rahatsızlıkları olan insanları hafife alacak şekilde yazmayın, siz de bizim sizlere saygı gösterdiğimiz gibi saygı duymayı öğrenin. Keza konu sahibi immun yetmezliği gibi ciddi bir rahatsızlıktan bahsediyor. Algılarıniz mi kapalı anlamıyorum! Çevremde çok yakın zamanda turp gibi insanlar vefat etti. Mutlaka ailemizden birine birşey olması durumunda mi anlayacağız durumun vehametini? Gonderecekseniz gönderin, gondermeyene de poz kesmeyin. Bu bir süreç evet ne kadar süreceği de belli değil bunun da herkes farkinda. Ancak ne kadar korunursak o kadar iyi. Fikrini olumlu veya olumsuz saygı çerçevesinde belirten herkesi tenzih ettiğimin de altını çizmek isterim. Sözüm hadsizce yazanlara!
Çok çok çok güzel anlatmışsınız 😊 ben zaten nasıl gönderiyosunız yaa evladınızı hiç mi düşünmüyosunuz bukadarmı bıktınız yada özel hoca tutun demiyorum çünkü durumu olan var olmayan var yada ne bileyim bence açılmamalı eba ile canlı ders ile devam etmeli demiyorum çünkü şartlar eşit değil her iki durumda bakanımızında dediği gibi veliye bağlı ve gelmeyenler mutlaka eba ile devam edicek ben sadece fikir almak istedim birilerinin tabiki haklısın evladın ilk baş anaya ihtiyacı var haksızlık yapmıyosun demesini istedim.marttan beri çok iyi izole oluyoruz elbette bu salgın bitmicek ama bi umudumuzda var hatta tüm dünya bunun üstünde çalışıyo dediğim gibi nekadar geç yakalırsak okadar ii olucak bizim için.gerçekten bu öyle bi lanet bi hastalık ki Rabbim kimsenin başına vermesin.ve ben vefat edenlerin virüsü kapan ve bu hastalığı yüzünden atlatamayıp vefat edenleri duyunca nasıl korkuyorum.Rabbim kimseyi sağlıkla sınamasın.

Ben göndermeyeceğim en azindan ilk 2 hafta. Eğitim önemli evet, ama çocuğumun sağlığından daha önemli değil.
Çocuklara bir şey olmuyor' un da garantisi yok, örneklerini gördük malesef.
Bende de allerjik astım var, malesef bu konuda hiç rahat değilim.
Benim oğlum da 2. Sinifa geçti, bizim derneğimizin yeterli olacağı bir sinif.

kizim okul çagında olsaydi göndermezdim
bu sene kreş zamanıydi çok istiyordum gerekli yaşta gitsin gelisimine katkisi olsun diye ama onada gondermedim

O bahsettiginiz hangi avrupa ulkesi bilmiyorum ama her avrupa ulkesinde prosedur kesinlikle bu sekilde islemiyor. En azindan Hollanda'da sizin bahsettiginiz gibi bir uygulama yok. 15 gunde bir her ogrenciye ogretmene test olayi yok bir kere ve ben boyle birseyi avrupada yasadigim halde duymadim. Asli astari yok gibi geldi. Testler zaten cok gerekli oldugunda yapiliyor o da binbir ugrasla. O kadar test bollugu nerde.
Benim yegenlerimde gidiyorlar okula. Oyle siniflari 4 cocukla sinirli degil. En az 20 kisilik siniflar. Buyuk yegenim ortaokulda sinifi 30 kisilik. Gunde 1 saatte degil tum gun. Daha dun mail geldi yegenimin sinifinda covid vakasi cikmis. Ogrenci karantinaya girmis ama sinif ogretmen egitime devam ediyor. Maske sinif icinde takilmiyor, koridorlarda ve kantinde mecburi. Siniflarda camlar acik. Havalar iyice soguyunca nasil olacak bilmem. Ayrica tr de oldugu gibi secim ailede degil. Cocuklar mecburlar okula gelmeye.
Burda okullar sadece 1 ay kapali kaldi. Cocuklar okulu ozledi diyemem yani. Haberlere bakiyorum herkes zaten disarda. Virus daha yillarca gidecek gibi degil. Avrupa virusla yasamaya alisti diyebilirim. Turkiye'de alismali. Cocuklari aylarca okuldan ayri tutmak bence dogru degil. Tabi kisisel gorusum.
Hollandada okul havalandırma sistemi için hükümetin 360 milyon para ayırdığını duymuştum. Bizim sınıfımızda bir cam var, korkuluk yerinde dışarıdan tahtayla sabitledi müdür. Yani cam açılmıyor. Bu iki olanağı kıyaslayın lütfen. 320 öğrencinin olduğu okulda bir tuvalet var ve öğrenci ve öğretmenler aynı tuvaleti kullanıyoruz. Hollandada böyle bir okul var mı gerçekten? Temizlik görevlimiz yok, senelerdir yok, gönüllü veli gelirse bize yardım ediyor, yoksa biz temizliyoruz. Kaloriferimiz 2 yıldır arızalı elektrik sobası var her sınıfta, o da tehlikeli olduğu için müdür ancak çok soğuk havalarda izin veriyor. Kışın öğretmen ve öğrenciler hep raporlu neredeyse okulda. Kışı Çok soğuk bir ildeyiz. Bu şartlarda Avrupa ile kıyaslanamayız bence. Ki ben merkeze bağlı bir köydeyim. Ücraları düşünemiyorum.
İspanya’da veli ve öğrenciler her hafta test kuyruğuna girmek istemedikleri için şikayette bulunmuşlardı. Öyle öğrendim test olduklarını. Biz yarın gidip eşimle sınıfı temizleyeceğiz, bunu haftada kaç kez yapsak diye düşünüyoruz. Sınıfımızın sabunu, dezenfektanı, maskesi biz öğretmenlere ait. Ben de her şey hazırken kendimi daha güvende hissederdim eminim, ama şu an başlamadan kaygılanıyorum.

Inşallah ben alfabeyi öğretmeye başladım her gün bir sayfa harf yazdiriyorum seneye hazırlanmış olur bence sizde başlayın zannetmiyorum soğusun 😊
Allah bağışlasın.🤲😊Bende öyle yapıyorum resim felan çiziyor hepimizin adlarını yazıyor öğrendi baya💙

Benim oğlum da 2. Sınıfa geçti ve ben de aylardır düşünüyorum. Göndereyim mi? Göndermeyeyim mi?
Evlenmeye, hatta çocuk sahibi olmaya karar vermek bile beni bu kadar yormamıştı.
Önce diyorum oğlum çok istiyor arkadaşları gitse kendisi gitmese üzülür. Birazda bu hes uygulaması, çocukların sayısının azaltılması cesaretlendiriyor göndereyim diyorum.
Sonra vaka sayıları, grip mevsimi oluşu aklıma geliyor ki oğlum da benim gibi çok çabuk hastalanır. Bu sefer vazgeçip göndermeyeyim diyorum.
Off yaa biz napıcaz???

Benim oğlum da 2. Sınıfa geçti ve ben de aylardır düşünüyorum. Göndereyim mi? Göndermeyeyim mi?
Evlenmeye, hatta çocuk sahibi olmaya karar vermek bile beni bu kadar yormamıştı.
Önce diyorum oğlum çok istiyor arkadaşları gitse kendisi gitmese üzülür. Birazda bu hes uygulaması, çocukların sayısının azaltılması cesaretlendiriyor göndereyim diyorum.
Sonra vaka sayıları, grip mevsimi oluşu aklıma geliyor ki oğlum da benim gibi çok çabuk hastalanır. Bu sefer vazgeçip göndermeyeyim diyorum.
Off yaa biz napıcaz???
İsterseniz sizde gözlemleyin ozamana kadar uzaktan eğitimle devam edin.

Çok çok çok güzel anlatmışsınız 😊 ben zaten nasıl gönderiyosunız yaa evladınızı hiç mi düşünmüyosunuz bukadarmı bıktınız yada özel hoca tutun demiyorum çünkü durumu olan var olmayan var yada ne bileyim bence açılmamalı eba ile canlı ders ile devam etmeli demiyorum çünkü şartlar eşit değil her iki durumda bakanımızında dediği gibi veliye bağlı ve gelmeyenler mutlaka eba ile devam edicek ben sadece fikir almak istedim birilerinin tabiki haklısın evladın ilk baş anaya ihtiyacı var haksızlık yapmıyosun demesini istedim.marttan beri çok iyi izole oluyoruz elbette bu salgın bitmicek ama bi umudumuzda var hatta tüm dünya bunun üstünde çalışıyo dediğim gibi nekadar geç yakalırsak okadar ii olucak bizim için.gerçekten bu öyle bi lanet bi hastalık ki Rabbim kimsenin başına vermesin.ve ben vefat edenlerin virüsü kapan ve bu hastalığı yüzünden atlatamayıp vefat edenleri duyunca nasıl korkuyorum.Rabbim kimseyi sağlıkla sınamasın.
Benim kronik rahatsizligim yok, evden çalışıyorum ama bazı dönemler ise gitmem gerekebiliyor. O zaman çocuğumu anneme bırakıyorum. Onu riske atamam. Okul idaresiyle dün görüştük. Sonradan karar değişikliği yapılabilir dedi müdür yardımcımız. Herkesin şartları aynı değil, birkaç çocuklu aileler, çalışan ebeveynlerin çocukları anneanne - babaanne yanında nete giremeyebiliyorlar. Çeşitli sebepleri olan insanlar için iyi olduğunu düşünüyorum. Eğitim tüm çocuklarımızın hakkı. Allah hepsini de korusun. Siz en doğru kararı verdiniz eminim çokta güzel eğitim vereceksiniz evde. İnşallah güzel günlerde okullarına kavuşsunlar🙏

Off yaa biz napıcaz???
Okul idaresi ile görüşün. Bizim müdür yardımcımız sonra karar değişikliği yapılabilir dedi. Ama siz de kendi okulunuza danışın derim. En azından acele karar vermemiş olursunuz.

Back
X