Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Benim de icime hic sinmiyor.Yurtdisinda nasildir bilmiyorum ama duyduguma gore bizim ulkede her belirti gosterene test yapmiyorlar.Bir veli olarak diyelimki oglumun sinifindan bir arkadasi ateslendi ve test yapilmadi.Adim gibi eminim bu cocuk(lar)atesi duser dusmez devam edecek okula veya ogretmenler pozitifte olsa maske ile derslerine devam edecek gibi durumlar var.Ayni sekilde servis calisanlari da pozitif pozitif maske ile servis yapabilecklermis..Ben istemem oglumun sirf egitim alacak diye pozitif bir vaka ile saatlerce küçücük bir alanda kalmasini veya pozitif bir soforle yolculuk etmesini.Aylardir korudum.ben oglumu.Kafam cok karisik.
Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.
Hiçte kabin sistemi yok, her okul dediğiniz gibi değil, 15 günde bir hızlı testte yok. Bu bahsettiğim ülke Almanya bu arada. Ayrıca yeğenimden bahsedeyim size. Sınıfta yan yana oturuyorlar. Ayrıca sınıfları da 10 15 kişi filan değil daha fazla. Ve çok da dikkat etmiyorlar açıkçası. Kabin sistemi onlarda yok. Diğer tanıdıklarımın çocukları da aynı şekilde. Eskisi gibi okula devam ediyorlar. Ayrıca öğretmenlerinin yardımcısı korona olduğunda öğrencileri 10 gün karantinaya aldılar sadece 10 gün, sonra test yapıp okula devam ettirdiler, diğer öğrenciler okula devam etti. Okul kapatılmadı. Burdaki gibi maske takıp dikkat eden de yok, sadece alışveriş merkezi ve toplu taşımada maske takmak gerekiyor onlarda. Onun dışında her yerde serbest ve çok da rahat bir şekilde dikkat etmeden gezip tozuyor herkes.

Ben göndermeyi düşünüyorum birinci sınıfa başlayan çocuğum gidiyor zaten haftada iki gun. Büyük olanida göndereceğim bir aksilik olmazsa. Çok kararsizdim açıkçası korkuyorum ama nereye kadar evden devam edebilecekler. Aslında ogretmenimiz çok iyi canlı dersler çok verimli geçiyor ama yüzyüze eğitim başladığı zaman ogretmende okulda olacağından bu verim olmaz. Eba TV den zaten anlamıyor çok canlı gibi olmuyor. O yüzden göndereceğim sonra duruma göre bakarız artik.

Bir de bize hiçbir bilgi verilmedi henüz saat v.s tüm gün gidecekler özel okul mu acaba devlet mi?
Devlet okulu bizim sadece 2 gün olucak ama hangi günler belli değil dedi hocamız kesin bilgi olunca paylaşacağım dedi

Benim lafım zaten dikkat edenlere değil, dikkat etmeyip göndermek istemeyenlere. :)
Emin olun ki dikkat etmeyenler okul açılsa diye iple çekiyorlar. Bir an önce çocuk okula başlasa da başlarından gitse diye bekliyorlar.

Bizde bu sektördeyiz ve net şekilde görüyoruz bunu.

Göndermemenizi öneririm o zaman.

Aslında sorun çocukların okulda olması değil, malum soğuk havalar kapıda.
Okul döneminde salgın olan zaten influenzası, betası, el ayağı, broşioliti dolacak her yer.
Üzerine korona olunca ‘eyvah ateşlendi kesin korona’ haydi, defalarca git test yaptır, o stres oldu olmadı çıktı çıkmadı.

Covid hakkında görüşlerim değişmeye başladı benim, ya mutasyona uğradı ya da uygulanan ilaç tedavisi müthiş bir oranda işe yarıyor ki şuan böyle yaşayabiliyoruz.
Elbet olacağız, bunu da kabullendik.
Ama eğitim döneminde yukarıda açıkladığım sebepler dolayısıyla aşırı panik ve yığılma olacak.
Test yaptırmak da kolay bir şey değil, geçen haftalarda başıma geldi.

Yani uzun lafın kısası, bu kadar özverinize yazık etmeyin, süreçi uzaktan değerlendirin.
Yeterli, destekleyici de bir annesiniz, sırf eğitimi aksayacak kaygısını da taşımanız anlamsız kalıyor bu ilginiz, alakanızla.
Haklısınız en iyisi uzaktan belirli bi süre daha böyle devam etmek bazen Allahtan 2. Sınıf diyorum üst sınıfta olsaydı bukadar kolay olmazdı benim için diyorum ☺️

Çocukları eğitimden uzaklaştırmak neslimize vurulan balta gibi :( bence gönderilmeli çünkü yaşları küçük değil anlatılabilir zaten virüs şuan yok değil zirvede sadece biz artık umursamıyoruz ülkece ...dünyada herşey durabilir ama ilkokul temel eğitim olmadan üstüne katamazsın

Tecrubemi konusturayim
Yurtdışında yasiyorum
1eylul zorunlu egitim basladi
Kizim 5.sinifta
Okullar acildi 4gun okula gitti 5.gun hasta kaldi evde 4gun boyunca
Neyse ekime girdik
Suan ailecek covide yakalandik ama okuldan ama esimin isinden ama baska biyerden bilinmez
2.dalga daha hafif atlatiliyo deniliyo cok sukur oyle oldu
Yani oyle yada boyle bisekilde hayata devam edilecek
Eger mecburi egitimse gondermelisiniz
Allah buyuk
Allahtan değil mecburi ozaman napardım bilemiyorum

Benim de icime hic sinmiyor.Yurtdisinda nasildir bilmiyorum ama duyduguma gore bizim ulkede her belirti gosterene test yapmiyorlar.Bir veli olarak diyelimki oglumun sinifindan bir arkadasi ateslendi ve test yapilmadi.Adim gibi eminim bu cocuk(lar)atesi duser dusmez devam edecek okula veya ogretmenler pozitifte olsa maske ile derslerine devam edecek gibi durumlar var.Ayni sekilde servis calisanlari da pozitif pozitif maske ile servis yapabilecklermis..Ben istemem oglumun sirf egitim alacak diye pozitif bir vaka ile saatlerce küçücük bir alanda kalmasini veya pozitif bir soforle yolculuk etmesini.Aylardir korudum.ben oglumu.Kafam cok karisik.
Yurt disinda yasiyorum
Burada emin olayim gidip bi test yapimda icim rahatlasin diye degilde hastalanip doktora gittiginizde, belirtilerin 2tanesi covide uyuyorsa test yapiliyor
Suana kadar 3test yapildi bana
3.testim pozitif
Kizimda pozitif cikti okula gitmiyor suan
Butun sinifa bildiri gitti

Çocukları eğitimden uzaklaştırmak neslimize vurulan balta gibi :KK43: bence gönderilmeli çünkü yaşları küçük değil anlatılabilir zaten virüs şuan yok değil zirvede sadece biz artık umursamıyoruz ülkece ...dünyada herşey durabilir ama ilkokul temel eğitim olmadan üstüne katamazsın
Ama çok çok riskli bi hastayım yakalanırsam kurtuluşum var mı bilemiyorum.evet eninde sonunda yakalancaz ama ebilim tek tesellim mutasyona uğramış olması iyi yönden yada nebilim kesin bi ilacı olmuş olması yada aşısı olması yani demem o ki ne kadar geç yakalanırsam o kadar iyi

Yurt disinda yasiyorum
Burada emin olayim gidip bi test yapimda icim rahatlasin diye degilde hastalanip doktora gittiginizde, belirtilerin 2tanesi covide uyuyorsa test yapiliyor
3.testim pozitif
Çok geçmiş olsun hemencecik atlattsınız inşallah

Yurt disinda yasiyorum
3.testim pozitif
Burada da öyle merak etmeyin.
Bayağı belirti göstermezseniz yapılmıyor.

Hayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum
Benim kızımda 1. Sınıfa gidecek ama yazdirmadim kararsız kaldım aynı zamanda hamileyim bizim için daha riskli olur. Ama etrafımda tanıdık kimse yok İstanbul da yasiyorz ailelerimiz bize uzak seneye 1. Sınıfa gonderirsem bebekle gidip gelmek daha mı kötü olur yoksa beklemem mi lazm bilmiyorum. Çünkü birinci sınıf daha zor ve benimde onunla epey ilgilenmem lazm. Seneye Allah nasip ederse doğum yapicam Mayıs ayı gibi o zamana kadar okul yine baya geçmiş olur belkide covid de Allah'ın taktiriyle bitmiş olur. Yaşıtlarıyla gitmek varken yaşı geçtiği zaman daha farklı olur. Okulda uzak biraz bence kararsızım oturduğumuz bölgede virüs daha yaygın herkesin çocuğuda okula gidiyor ama beslenme saati felan yok çocuklar o kadar nasl aç kalıcak okulda aklım almıyor ufacık kız her yere dokunur nerden bilsin dezenfekte etmesini evet biz toplum içinde olurken tedbir alıyoruz bizden gördüğü kadarıyla oda yapıyor ama okul küçük çocuklar için oyun olur korkuyorm ki aksaticak hijyen konusunu siz olsanız ne yapardınız eşimde kararsız.

Emin olun ki dikkat etmeyenler okul açılsa diye iple çekiyorlar. Bir an önce çocuk okula başlasa da başlarından gitse diye bekliyorlar.

Bizde bu sektördeyiz ve net şekilde görüyoruz bunu.
Dikkat etmeyip öyle diyenlerde var. O yüzden okul açılsın, parça parça da olsa çocuklar gitsin. Okuldan verim alsınlar. Öğretmenlere de bu süreçte yazık oluyor. Dersleri trolleyen terbiyesiz öğrenci sınıfı ortaya çıktı. En iyisi yüz yüze eğitim. Her okulda böyle mi bilmiyorum ama bazı okullar şuan harıl harıl korona için öğrenciler için hazırlık yapıyorlar.

Göndermemenizi öneririm o zaman.

Aslında sorun çocukların okulda olması değil, malum soğuk havalar kapıda.
Okul döneminde salgın olan zaten influenzası, betası, el ayağı, broşioliti dolacak her yer.
Üzerine korona olunca ‘eyvah ateşlendi kesin korona’ haydi, defalarca git test yaptır, o stres oldu olmadı çıktı çıkmadı.

Covid hakkında görüşlerim değişmeye başladı benim, ya mutasyona uğradı ya da uygulanan ilaç tedavisi müthiş bir oranda işe yarıyor ki şuan böyle yaşayabiliyoruz.
Elbet olacağız, bunu da kabullendik.
Ama eğitim döneminde yukarıda açıkladığım sebepler dolayısıyla aşırı panik ve yığılma olacak.
Test yaptırmak da kolay bir şey değil, geçen haftalarda başıma geldi.

Yani uzun lafın kısası, bu kadar özverinize yazık etmeyin, süreçi uzaktan değerlendirin.
Yeterli, destekleyici de bir annesiniz, sırf eğitimi aksayacak kaygısını da taşımanız anlamsız kalıyor bu ilginiz, alakanızla.
Mutasyona ugradi bence
Biz yurtdışında yasiyoruz 1haftadir covidden evdeyiz
Hic bir ilac almadan atlatiyoruz insallah
Aylardir ailemle sinirli gorustum gel gorunki annem ve kardeslerim turkiyeye gidecek diye gorustuk onlarda covid
O yetmedi turkiyedeki bir cok akrabamiza bulasti
Hafif gecirende agir gecirende ilac aliyor
Devlet ilac veriyomus, sanirim sitma ilaci
Onunda yan etkileri var sanirim
Yani diyecegim suki eger durum cok agirlasmamissa siradan ilaclarla atlatilabilir

Benim kızımda 1. Sınıfa gidecek ama yazdirmadim kararsız kaldım aynı zamanda hamileyim bizim için daha riskli olur. Ama etrafımda tanıdık kimse yok İstanbul da yasiyorz ailelerimiz bize uzak seneye 1. Sınıfa gonderirsem bebekle gidip gelmek daha mı kötü olur yoksa beklemem mi lazm bilmiyorum. Çünkü birinci sınıf daha zor ve benimde onunla epey ilgilenmem lazm. Seneye Allah nasip ederse doğum yapicam Mayıs ayı gibi o zamana kadar okul yine baya geçmiş olur belkide covid de Allah'ın taktiriyle bitmiş olur. Yaşıtlarıyla gitmek varken yaşı geçtiği zaman daha farklı olur. Okulda uzak biraz bence kararsızım oturduğumuz bölgede virüs daha yaygın herkesin çocuğuda okula gidiyor ama beslenme saati felan yok çocuklar o kadar nasl aç kalıcak okulda aklım almıyor ufacık kız her yere dokunur nerden bilsin dezenfekte etmesini evet biz toplum içinde olurken tedbir alıyoruz bizden gördüğü kadarıyla oda yapıyor ama okul küçük çocuklar için oyun olur korkuyorm ki aksaticak hijyen konusunu siz olsanız ne yapardınız eşimde kararsız.
Allah yardımcınız olsun bilemiyorum sizde risk grubundaymışsınız ama şukadar söyleyi yollamazdım seneye 1e yollardım

Allah yardımcınız olsun bilemiyorum sizde risk grubundaymışsınız ama şukadar söyleyi yollamazdım seneye 1e yollardım
[/QUOTE
Amin cümlemizin inşallah belkide öyle yapmak gerekir😊 Allah bir kapıyı kapatır bin kapı açar o zamana kadar daha iyi olur belkide.

Hayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum
Benim oğlum da 2. sınıfa geçti, bu akşam sınıfın WhatsApp grubunda konuşuldu ve benim oğlum ve 1 kişi hariç tüm çocuklar başlıyor. Öyle olunca biraz buruldum açıkçası benim kuzum gidemeyecek diye ama ben 8 aydır dışarı bile çıkarmazken çocuğu dışarıda fink atan ebeveynlerin çocuklarıyla aynı ortama sokamam oğlumu. Evden de gayet iyi gidiyor henüz kolay olduğu için dersler. Ben süreci gözlemleme kararı aldım, okulların durumu, salgının vaka sayılarının seyrine göre 1 ay sonra tekrar değerlendireceğim gönderip göndermemeyi. Siz de içiniz rahat değilse birkaç hafta takip edebilirsiniz ne olup bitiyor diye, en mantıklı yol bu gibi geliyor şimdilik.

Mutasyona ugradi bence
Biz yurtdışında yasiyoruz 1haftadir covidden evdeyiz
Hic bir ilac almadan atlatiyoruz insallah
Aylardir ailemle sinirli gorustum gel gorunki annem ve kardeslerim turkiyeye gidecek diye gorustuk onlarda covid
O yetmedi turkiyedeki bir cok akrabamiza bulasti
Hafif gecirende agir gecirende ilac aliyor
Devlet ilac veriyomus, sanirim sitma ilaci
Onunda yan etkileri var sanirim
Yani diyecegim suki eger durum cok agirlasmamissa siradan ilaclarla atlatilabilir
Ben de öyle inanmaya başladım.
Çevremizde çok çok fazla artık olan, tur bindirip yeniden olan bile var.
En ağır geçiren tanıdığımız mesela 30 yaşında kuzenimiz.
10 gün yatak döşek ateş, solunum sıkıntısıyla atlattı.
En hafif geçiren bildiğim de 70 küsür yaşında arkadaşımın kp i.
Adam koah hastası, şans eseri görüldü.
Diğer bildiğim herkeste bel ağrısı, hafif grip şekilde yaşadılar.
İlaçlar evet ağırmış, mide bulantısı ve halsizliği tavan hale getiriyormuş ama ilacı 1 olan da vardı, günde 9 tane olan tanıdığımız da.

Gerçekten tüm bildiklerimizi unutturan ya da aslında hiçbir şey bilmediğimizin kanıtı bunlar bana göre.

Size de çok geçmiş olsun, öyle böyle hepimiz yaşayacağız ama sağlıkla atlatacağız umarım bu dönemleri...

Benim oğlum da 2. sınıfa geçti, bu akşam sınıfın WhatsApp grubunda konuşuldu ve benim oğlum ve 1 kişi hariç tüm çocuklar başlıyor. Öyle olunca biraz buruldum açıkçası benim kuzum gidemeyecek diye ama ben 8 aydır dışarı bile çıkarmazken çocuğu dışarıda fink atan ebeveynlerin çocuklarıyla aynı ortama sokamam oğlumu. Evden de gayet iyi gidiyor henüz kolay olduğu için dersler. Ben süreci gözlemleme kararı aldım, okulların durumu, salgının vaka sayılarının seyrine göre 1 ay sonra tekrar değerlendireceğim gönderip göndermemeyi. Siz de içiniz rahat değilse birkaç hafta takip edebilirsiniz ne olup bitiyor diye, en mantıklı yol bu gibi geliyor şimdilik.
Aynen burdaki arkadaşlar sağolsun bu yönde fikir verdiler bende dediğim gibi ara tatile kadar gözlemlicem vakalara göre.dediğiniz gibi dersler şuan kolay Allahtan

Back
X