- 1 Kasım 2019
- 2.746
- 5.475
- 158
- Konu Sahibi ozgurruzgar
Benim de icime hic sinmiyor.Yurtdisinda nasildir bilmiyorum ama duyduguma gore bizim ulkede her belirti gosterene test yapmiyorlar.Bir veli olarak diyelimki oglumun sinifindan bir arkadasi ateslendi ve test yapilmadi.Adim gibi eminim bu cocuk(lar)atesi duser dusmez devam edecek okula veya ogretmenler pozitifte olsa maske ile derslerine devam edecek gibi durumlar var.Ayni sekilde servis calisanlari da pozitif pozitif maske ile servis yapabilecklermis..Ben istemem oglumun sirf egitim alacak diye pozitif bir vaka ile saatlerce küçücük bir alanda kalmasini veya pozitif bir soforle yolculuk etmesini.Aylardir korudum.ben oglumu.Kafam cok karisik.
Hiçte kabin sistemi yok, her okul dediğiniz gibi değil, 15 günde bir hızlı testte yok. Bu bahsettiğim ülke Almanya bu arada. Ayrıca yeğenimden bahsedeyim size. Sınıfta yan yana oturuyorlar. Ayrıca sınıfları da 10 15 kişi filan değil daha fazla. Ve çok da dikkat etmiyorlar açıkçası. Kabin sistemi onlarda yok. Diğer tanıdıklarımın çocukları da aynı şekilde. Eskisi gibi okula devam ediyorlar. Ayrıca öğretmenlerinin yardımcısı korona olduğunda öğrencileri 10 gün karantinaya aldılar sadece 10 gün, sonra test yapıp okula devam ettirdiler, diğer öğrenciler okula devam etti. Okul kapatılmadı. Burdaki gibi maske takıp dikkat eden de yok, sadece alışveriş merkezi ve toplu taşımada maske takmak gerekiyor onlarda. Onun dışında her yerde serbest ve çok da rahat bir şekilde dikkat etmeden gezip tozuyor herkes.Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.