• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okul mu bedelli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o daha çıkmaz bu şon sansım kafasında
Valla çıkmaz bu son diye diye son 10 senede kaç defa çıktı. Döviz nasıl fırlıyor dış borç artıyor. Seçimden önce mümkün değil diyorlardı para kalmayınca mecbur kaldılar. Borcumuz o kadar çokki en geç 2 seneye tekrar çıkar. Bizde bekledik o yüzden biliyorum. Eşim yurtdışında çalışıyor belli bir süre sonra bedelli hakkı oluyor ya biz şansımızı kaçırdık o sürenin geçmesini bekleyelim bari dediğimiz zaman yine çıktı bedelli. Çok kötü bir durum ama maalsef ülke gerçeği. Böyle olunca kredi oranları o kadar arttı ki kredi de çekemiyor insanlar. 2. Üniveristem demişsiniz ilk bölümünüz ve şimdiki bölümünüz ne? İş bulma açısından çok fark yoksa af bekleyebilirsiniz. O da habire çıkıyor. En azından bir mezuniyetiniz var işi ona göre ararsınız.

Valla çıkmaz bu son diye diye son 10 senede kaç defa çıktı. Döviz nasıl fırlıyor dış borç artıyor. Seçimden önce mümkün değil diyorlardı para kalmayınca mecbur kaldılar. Borcumuz o kadar çokki en geç 2 seneye tekrar çıkar. Bizde bekledik o yüzden biliyorum. Eşim yurtdışında çalışıyor belli bir süre sonra bedelli hakkı oluyor ya biz şansımızı kaçırdık o sürenin geçmesini bekleyelim bari dediğimiz zaman yine çıktı bedelli. Çok kötü bir durum ama maalsef ülke gerçeği. Böyle olunca kredi oranları o kadar arttı ki kredi de çekemiyor insanlar. 2. Üniveristem demişsiniz ilk bölümünüz ve şimdiki bölümünüz ne? İş bulma açısından çok fark yoksa af bekleyebilirsiniz. O da habire çıkıyor. En azından bir mezuniyetiniz var işi ona göre ararsınız.

ilk bölümüm arkeoloji mimar Sinan mezunuyum ikincisi hemşirelik :(

hangi okuldasınız
bir de aramayın yüzyüze görüşün
yüzyüze görüşmelerde daha az itiraz ediyoruz :KK66:
bir de gerekirse rektöre kadar çıkın
ama ilk önce mali işler ile görüşün

medipoldeyim aradım şimdi kayıt yenilemezseniz iki sene içinde siliniyor diye geveledi ama

medipoldeyim aradım şimdi kayıt yenilemezseniz iki sene içinde siliniyor diye geveledi ama
2 sene içinde siliniyorda 1 sene yenilemezseniz ne olacak? Sonuçta sizin ihtiyacınız 1 sene. Gidip yüzyüze görüşmeniz en mantıklısı. Birde size verdikleri bilgileri yazılı olarak isteyin, mümkünse imzalı, kaşeli. İlerde biz öyle demedik siz yanlış anladınız, işleyiş değişti vs canınızı sıkabilirler. Ülkedeki hiç bir kuruma güvenemiyoruz maalesef.

Bedelliyi seçin. Madem eşiniz maddi konularda sizin için fedakarlık yapmış, sabrını zorlamamak lazım. Okulla ilgili konularda da hiçbir zaman telefon etmemenizi öneririm. Mutlaka gidin, yüz yüze konuşun. Yardımcı olma ihtimalleri artar. Durumu da yetkili birine detaylıca anlatın. Belki taksit falan yaparlar.

hangi okuldasınız
bir de aramayın yüzyüze görüşün
yüzyüze görüşmelerde daha az itiraz ediyoruz :KK66:
bir de gerekirse rektöre kadar çıkın
ama ilk önce mali işler ile görüşün

kardeşim bilgideydi son bir dersi kaldı iki senedir ödeme yapmadı halen kaydı duruyor ama

Bedelliyi seçin. Madem eşiniz maddi konularda sizin için fedakarlık yapmış, sabrını zorlamamak lazım. Okulla ilgili konularda da hiçbir zaman telefon etmemenizi öneririm. Mutlaka gidin, yüz yüze konuşun. Yardımcı olma ihtimalleri artar. Durumu da yetkili birine detaylıca anlatın. Belki taksit falan yaparlar.

inşallah en kısa sürede gidicem ama bu durum beni çok üzüyor işte

Medipol üniversitesinin öğrenci yönetmeliğinde kayıt yenileme ile ilgili bilgi mevcut

IMG_1542.webp

Bedelliyi aradan çıkarın. Benim sevgilim de bedelli yapmak istedi ama yaşı tutmadı. Tutsaydı bir dk bile düşünmeyecekti ki bizim de paraya ihtiyacımız var mesela.
Okula paradan hiç bahsetmeyin, hamileyim dondurmak istiyorum hemen geri döneceğim deyin

En azından 1 dönem kayıt yaptırmazsanız bişey olmaz gibi görünüyor maddeden.
2. Dönem de kayıt yaptırmazsanız yönetim kurulunda durumunuz görüşülüyor
Doğum izni olayı var bizim üniversitede
Doğum yapan öğrenciler doğru zamanda başvurursa (ders kayıt haftasında) o dönemi donduruyorlar

Bedelliyi aradan çıkarın. Benim sevgilim de bedelli yapmak istedi ama yaşı tutmadı. Tutsaydı bir dk bile düşünmeyecekti ki bizim de paraya ihtiyacımız var mesela.
Okula paradan hiç bahsetmeyin, hamileyim dondurmak istiyorum hemen geri döneceğim deyin

paradan bahsetmessem dondur o halde derler eee dondursam 8 bin istiyorlar zaten param yok :(

En azından 1 dönem kayıt yaptırmazsanız bişey olmaz gibi görünüyor maddeden.
2. Dönem de kayıt yaptırmazsanız yönetim kurulunda durumunuz görüşülüyor
Doğum izni olayı var bizim üniversitede
Doğum yapan öğrenciler doğru zamanda başvurursa (ders kayıt haftasında) o dönemi donduruyorlar

17 sine kadar kayıt yenileme ben bi gidip haftaya konusayım insallah yaparlar

Kesinlikle çok doğru ya! Bir de üstüne hamilelik. Şaka gibi! Bedelli çıkmasaydı eşi ne yapacaktı acaba konu sahibinin?

diger konumu okursanız hamile kaldım ama beklenmeyen bi gebelikti hapın gazabına ugradım bedelli olmasaydı yüksek lisans vs geçiştirecekti ama çıkmışken yararlanmak istiyoruz bakalım okulla konusayım ne dicekler ikinci üniversitem bu arada 26 yaşındayım hani öyle üniversite ögrencisi gelmesin gözünüze

paradan bahsetmessem dondur o halde derler eee dondursam 8 bin istiyorlar zaten param yok :KK43:
Bedelli bence yeniden çıkacak onu da söyleyim. O zaman şöyle yapın üniversiteye kayıt olun, borç vs bulup eşiniz de bedelli yapsın ollmaz mı? Yoksa üniversiteden kaydınızı silerler. Ben dondurmanın da paralı olduğunu bilmiyorum

diger konumu okursanız hamile kaldım ama beklenmeyen bi gebelikti hapın gazabına ugradım bedelli olmasaydı yüksek lisans vs geçiştirecekti ama çıkmışken yararlanmak istiyoruz bakalım okulla konusayım ne dicekler ikinci üniversitem bu arada 26 yaşındayım hani öyle üniversite ögrencisi gelmesin gözünüze
Diğer konunuzu bilmiyordum, burada verdiğiniz kısıtlı bilgiyle yorum yaptım. Bu yılı rapor, heyet raporu, doğum izniyle falan atlatın. Okulla konuşun. Onlar olurunu söylerler size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X