Okul öncesi,Ing.öğretmeleri, cocuklari ikinci dil ogrenen anneler yardım lutfen:((

sevil.

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
635
46
643
İstanbul
Merhaba bayanlar benim kuzum 4 yaşında anne baba olarak hiç Ingilizce bilmiyoruz.Kizimin yavaş yavaş öğrenmesini istiyorum bir arkadaşım ingilizce biliyor, uygun fiyata ders verecek ama kendisi öğretmen değil tam olarak nasıl bir yöntem uygulamalıyız ben arkadaşımın hergun bir saat bize gelip kızımla sadece ing konuşup oyun oynamasının şarkı söylemesinin yani birlikte zaman geçirmelerinin iyi olacağını düşünüyorum. Ama faydalı bildiğiniz başka yöntemler varsa anlatırsanız çok sevinirim.Hem tecrübelerinizden faydalanmış oluruz hem sistemli olmak daha iyi olacak bizim için..

Çocuk bu şekilde İngilİzce öğrenir mi bilmem ama en azından renkleri sayıları öğreneceği kesin. Ama bunu kendiniz de videolardan şarkılardan öğretebilirsiniz. Devlet okulundayım çocuklarıma videolardan sürekli eğitici Videolar açıp izletiyorum. Çocukların kulakları İngilizceye alışıyor. İngilizce biliyorum ama şimdiki aklım olsa okuldan değil dizilerden şarkılardan öğrenirdim yabancı dili. En iyi yöntem bu :)

Öğretmenim ama ing öğretmeni değilim fakat çalıştığım kurumda öğretmen yoktu ing derslerine girdim bir süre. (İng eğitimim sağlamdı). Çocuğum olursa ing öğretmek istiyorum. Çocuk 4 yaşına kadar birden fazla dil öğrenebilecek bi yapıya sahip. Bence öğretmen tutmayın siz her söylediğiniz kelimenin ing anlamınıda söyleyin basit cümleler kurun adını falan söyletin biraz deneyin ama illa öğretmen tutuyorsanız bu o yaştaki çocuğa nasıl öğreteceğini bilen biri olmalı her ing konuşan öğretemez

Sahi öğretmen değilse nasıl öğretecek?
Bunun bir metodu var öğretmen olmayan ne anlasın.

Türkçe izlediği çizgi filmler İngilizce açın,
İnternetten öğretici videolar açın. Çocuklar hemen kapıyorlar.
Sarki dinlemeyi - söylemeyi seven bir çocuksa evde İngilizce şarkılar çalabilirsiniz . Kulağı alışır.

Ayrıca öğretmen olmasına değil telaffuzu güzel olmasına önem verin bence. Sonuçta çocuğunuz ile sohbet edecek sadece. Aslında yabancı biri olsa daha iyi olurdu. Hatta siz de bazı cümleler kapın. Hiç yoktan basit cümleleri evde tekrarlarsiniz.
Bence çabaniz çok güzel. İyi bir dil bilgisi insana cidden güzel kapılar aciyor

4 yaşındaki çocuğa İngilizce öğrensin diye alakasız birini ayarlayıp para vereceğinize, anaokuluna gönderin. Hem farklı etkinlikler yapar, hem İngilizce de öğrenir.

Oglum 3 yasinda. Su an ingilizce sayilari 20 ye kadar sayiyor, alfabedeki harflari biliyor ve tum renkleri ingilizce soyleyebiliyor. Ogretmen falan tutmadim. Kendim ogrettim. Ingilizce videolar ve cizgi filmlerden de destek aldik.

Küçük yaştaki çocuklara oyunla öğretebilirsiniz, basit kelimelerle başlanabilir, onun dışında arkadaşların dediklerine katılıyorum, çocuğunuzla başbaşa kaldığınızda İngilizce çocuk şarkıları, çizgi filmler açın, kulak dolgunluğuna faydası olur.

Normalde anne babası farklı anadile sahip çocuklara doğumdan itibaren 2 dil birden öğretiliyor, yabancı biriyle evli bir arkadaşım 2 yaşındaki çocuğuna hem Türkçe hem İngilizce öğretiyor, çocuğun annesi de kendi anadilini öğretiyor, daha şimdiden 3 dil cepte çocukta :)

Yeğenim 2 yaşındayken en favori çizgi filmi peppa pig'ti. Oradan birkaç birşey kapmıştı kendince birşey teklif edilince çizgi film karakteriymişçesine bir tonlamayla yes please, thank you very much filan diyordu. Renkleri, şekilleri de videolardan öğrendi. Şuan anaokulunda öğrendikleri yine sayılar, renkler, meyveler, basit selamlaşma ifadeleri, şekiller. İsterseniz siz kendiniz öğretebilirsiniz bunları çok az bir zaman harcayıp kendiniz öğrenerek.

Buarada ben okul öncesini İngilizce okuyorum, ablamın gayet iyi bir toefl skoru var, eşi Amerika'ya sunum için gidip duruyor sürekli ama kimse çocuğa ciddi ciddi İngilizce öğretmeye çalışmadı çünkü bir aksanımız belli ne kadar iyi bilirsen bil native gibi çıkmıyor o kelimeler ağzından, iki eğer bir çocuk çok dilli ortamda yetişmiyorsa erken ikinci dil eğitimine başlamanın çocuğa ve ilerideki dil gelişimine çok ekstra bir katkısı yok.

Sizin yerinizde olsaydım çocuğumun şimdiden 2. dil öğrenmesinin önemine inanıyor olsam dahi ingilizce susam sokağı izleterek farklı bir dille haşır neşir eder. İngilizce eğitimi için ayırdığım bütçeyi spor, sanat, gezi gibi farklı bir alana kaydırırdım.

4 yaşındaki çocuk öğretmenle İngilizce zor öğrenir ki bizim yaşımızdaki insanlar buna zor alışır. O yaşta birini tutacaksanız ing konuşan dadı olacak sürekli ing konuşacak ancak o sekilde akıcı konusur

ögretmen degilse nasil ogretecek ? ingilizceyi çok iyi mi biliyor yoksa para kazanmak icin ben yaparimmi dedi
Ücretli öğretmenlik yapıyor 3 yıldır ama bölüm mezunu yani formasyonu yok 3-4 yıl yurt dışında yaşadı.Ben teklif ettim o yüzden kabul etti

Benim Ingilizcem hiç yok cok dizi film izledim ama daha cok hizli okumayi ogrendimçocuğa yanlış birşey öğretmek istemiyorum. Video falan izliyor ama ben yavaş yavaş Ingilizcede öğrensin istiyorum..

ingilizce öğretmeni ingilizce bilen kişi değil
ingilizceyi öğretmeyi bilen kişidir
bu yüzden senelerce eğitim alıyoruz

mesleği öğretmenlik değilse bence üzerine para verip ders işine girmeyin

Evet haklısınız ama arkadaşım Ingilizce ogretmenligi yapti (ucretli 3 yil) 5. 6. Siniflara beraber çalıştık.Benim alanın başka ama onun çalışmasından sevgisinden şüphem yok ama sadece 4 yaşındaki bir çocuk için nasıl bir yol izlemeliyiz bunu merak ediyorum kendimize bir teknik mi belirlemeliyiz yoksa günlük şeyleri mi yapmalilar

Ücretli öğretmenlik yapıyor 3 yıldır ama bölüm mezunu yani formasyonu yok 3-4 yıl yurt dışında yaşadı.Ben teklif ettim o yüzden kabul etti
Daha ne olsun?
Bence gayet uygun birisi. Sonuçta çocuklarla çalışmış, yıllarca yurt dışında yaşamış. İngilizce oğretmenlik mezunu olup turist görünce tutulan nice insan var. Onlardan iyidir :))

Daha ne olsun?
Bence gayet uygun birisi. Sonuçta çocuklarla çalışmış, yıllarca yurt dışında yaşamış. İngilizce oğretmenlik mezunu olup turist görünce tutulan nice insan var. Onlardan iyidir :))
evet hanımlar zaten ders verecek arkadaşla ilgili sorunum yok benim sorum acaba nasıl bir yol izlemeliyiz

Hepinize tesekkurler.Bulunduğumuz küçük ilçede yapılabilcek etkinliklere katılıyoruz.Her ne kadar ben yardımcı olamasam da videolar izliyor ama bence kalıcı olması için karşısında konuşabileceği birinin olması daha da iyi olacak. Ama ikinci dilin öğretiminde de çeşitli yöntemler kullanılıyor bunlardan faydalanan var mı acaba??Tecrübelerinizi merak ediyorum. Yoksa dediğim arkadasim gelip sadece Ingilizce konussa gunde bir iki saat zaman gecirseler nasıl olur acaba benim kafamı karıştıran nokta burası hanimlar

bir dili bilmekle konuşmak aynı şey değildir

babanem de güzel Türkçe konusur ama okuyup yazamaz

teknik olarak bilinmeli

akıcı konuşan biri iyi öğretmenlik yapar denilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…