Okul öncesi öğretmenliği zor mu? İleride pişman olur muyum?

GuzelOlanHersey

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
95
0
16
Samsun
merhaba,ben 4. sınıfa geçtim ve okul öncesi öğretmenliği istiyorum bu yıl sınava giricem.Ama okul öncesi öğretmenliği zor mu ileride pişman olur muyum bilmiyorum.Aranızda okul öncesi öğrtmeni olan varsa veya bu bölümü okuyan varsa benim birkaç sorum olucak,yardım edermisiniz ? Lütfen.

Ben meslek lisesinde gorev yapan bi ogretmenim. okulumda cocukgelisimi bolumu var benim bransimla alakasi yok kultur dersi hocasyim ama gordugum kadariyla okumasi cok eglenceli surekli oyunlar sarkilar oyuncaklar yapiorlar. Ama en onemlisi cocuklari sevmek ben dayanamam mesela sese hele kucuk cocuklarin aglamasina. Seviyorsan kucuk cocuklarla ugrasmayi neden olmasin benm anaokulu ogretmeni olan cok arkadsim varve cok memnunlar :-)

Okulda nöbet tutmuyorlar
Ful ders ücreti alıyorlar.
Sınıf sayısı az ve öğrencilerde elit ise bir bayanın en güzel çalışma ortamı...

Çocukları sevmek temel şart.

Selam canm ben okul öncesi öğretmeniyim.. evet nöbet tutmuyoruz ama full sınıftayız eger yardımcın yoksa.. Zaten her okulda yardmcn olma gibi bi lüksün yok.. Benm calıstıgım okulda öğrenci sayısı fazla bir de üstüne kaynastırma öğrencisi gercekten zor oluyor. Ama öğretmenlıkler içinde 1. pdr 2. okul öncesi avantajlı dıye duusnuyorum

Ben meslek lisesinde gorev yapan bi ogretmenim. okulumda cocukgelisimi bolumu var benim bransimla alakasi yok kultur dersi hocasyim ama gordugum kadariyla okumasi cok eglenceli surekli oyunlar sarkilar oyuncaklar yapiorlar. Ama en onemlisi cocuklari sevmek ben dayanamam mesela sese hele kucuk cocuklarin aglamasina. Seviyorsan kucuk cocuklarla ugrasmayi neden olmasin benm anaokulu ogretmeni olan cok arkadsim varve cok memnunlar :-)

Ben çocukları severim,onlarla bişeyler yapmaktan vakit geçirmekten hoşlanırım ama işte ağlamaları ,çocuk sesleri bağırmalarına dayanamam çabuk sinirlenen biriyim.Uslu olsalar sürekli yapabileceğim bir meslek :) ama sürekli sesli bir ortam beni geriyor.

Selam canm ben okul öncesi öğretmeniyim.. evet nöbet tutmuyoruz ama full sınıftayız eger yardımcın yoksa.. Zaten her okulda yardmcn olma gibi bi lüksün yok.. Benm calıstıgım okulda öğrenci sayısı fazla bir de üstüne kaynastırma öğrencisi gercekten zor oluyor. Ama öğretmenlıkler içinde 1. pdr 2. okul öncesi avantajlı dıye duusnuyorum

Okul öncesi atanabiliyor diğer öğretmenler gibi değil.cazip olanda bu ama yapabilirmiyim bilmiyorum.kararsızım.

Ya mesela beni olumsuz etkileyen şeyler şunlar,snıftan hiç çıkmamak ben hep sınıfta kalırsam bi tenefüsüm olmassa nasıl olacak hani öğretmeninde bir araya ihtiyacı var.birde öğrencilerin velileri bazen sınıfta oluyormuş herşeye karışıyorlarmış bu doğrumu??

Ya mesela beni olumsuz etkileyen şeyler şunlar,snıftan hiç çıkmamak ben hep sınıfta kalırsam bi tenefüsüm olmassa nasıl olacak hani öğretmeninde bir araya ihtiyacı var.birde öğrencilerin velileri bazen sınıfta oluyormuş herşeye karışıyorlarmış bu doğrumu??

Ben çocukları severim,onlarla bişeyler yapmaktan vakit geçirmekten hoşlanırım ama işte ağlamaları ,çocuk sesleri bağırmalarına dayanamam çabuk sinirlenen biriyim.Uslu olsalar sürekli yapabileceğim bir meslek :) ama sürekli sesli bir ortam beni geriyor.

o zaman öğretmenlik sana göre değil GuzelOlanHersey:27:

ben çocuk gelişimi mezunuyum 3 sene anaokullarında çalıştım devlette çalışıcaksan rahat ama özel anaokulları çok zor çocuk sesine dayanamıyosan yapma derim ben çok sabırlı olduğum halde 3 sene dayandım şimdi başka bi bölüm kazandım sağlıkla alakalı bu sene üniversiteye başlıcam iyikide bırakmışım diyorum tabi sen bilirsin genede

Çok mu zor bişey okul öncesi öğretmenlği çocuklar hep bağırıyormu hep ağlıyormu hiç söz dinlemiyorlarmı yani merak ettiğim o ?

e yanı adı ustunde yaramazlıkta yapıcaklar bagırıp cagırıcaklarda orda onları egıtıcek olan onlara nasıl davranması gerektıgını ogretıcek olan kısı sensın:34:

ben çocuk gelişimi mezunuyum 3 sene anaokullarında çalıştım devlette çalışıcaksan rahat ama özel anaokulları çok zor çocuk sesine dayanamıyosan yapma derim ben çok sabırlı olduğum halde 3 sene dayandım şimdi başka bi bölüm kazandım sağlıkla alakalı bu sene üniversiteye başlıcam iyikide bırakmışım diyorum tabi sen bilirsin genede

Ben devlette çalışmak isterim özel istemem zaten.Devlettede böyle zor mudur?

siz böyle her şeyi baştan olumsuzca düşünürseniz hiç bir mesleği seçemezsiniz.

Bende öğretmen olmadan önce öğrencilerin önüne geçip konuşmaktan heyecanlanırım zor bir soru sorarlarsa ben naparım gibi düşünürdüm ama yinede seçtim. Öğretmen olunca anladım ki kuşkularım yersizmiş. İyiki seçmişim.

Branş öğretmeni olarak biz teneffüs dışında pek dışarı çıkmayız sizde de dışarı çıkma var ancak diğer öğrenciler içerideyken...
çocukları hava iyi olduğu müddetçe isterseniz dışarda oynatabilirsiniz.
veli isterseniz gelir sizeee yardım eder vb. yardımcı ablalar falanda oluyor size yadım ediyorlar... zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.
kendi çocuğunuz olduğunda o çocukları çok seveceksiniz.
onlar o kadar safki her şeyi anlatırlar bambaşkadır küçüklerle uğraşmak keşke bende küçük sınıfların dersine girebilseydim

Çok mu zor bişey okul öncesi öğretmenlği çocuklar hep bağırıyormu hep ağlıyormu hiç söz dinlemiyorlarmı yani merak ettiğim o ?

"hiç.... hiç" değil elbette . çocuklar genelde kendi akran gruplarıyla birleştiler mi yerlerinde durmazlar ki zaten, hele küçük yaş grubu...:52:

onlara göre etkinlikler olur elbette ama illa birileri o etkinliklere katılmak istemeyecek huzursuzluk çıkaracaktır.

çok sabırlı değilsen sana göre değildir bu meslek.

atamalara da güvenme , daha üniversite kazanıp okuyacaksın... yarın bile belli değilken 4-5 sene sonrasından bahsediyorsun

Ben devlette çalışmak isterim özel istemem zaten.Devlettede böyle zor mudur?

Canım smdıden kolay mı zor mu bılemezsın gttgn yere gore degısır.. Bazen 1 yılın guzel gecer 1 yılın kotu.. Cocuk sesıne katlanacaksn hatta sınıfta bazen cok gurultu oluyor bana o kadar normal gelıyor kı dısardan gelen biri nasıl dayanaıosun dıo.. hatta bır gun annem geldı sınıfa o gunde az ogrencm var tesadufen ve fazla gurultude yok annem dak bası zıl ne zaman calacak deyıp durdu:)))) Ayrıca yardmcn yoksa araya cıkman zor ama varsa benm bu sene vardı yarım saat fln cıkıyordum..

peki evli olan okul öncesi öğrtmenleri zorlanmıyorlarmı okulda çocuk sesleri çocuklarla uğraşmalar eve gelincede ev işleri yine çocuklarınla uğraşıyorsun zor olmazmı ?

Canim bende meslek lisesi mezunuyum asciligi sectim ben memnunum ama okul oncesi ogretmenligi de okumak isterdim okulda goruyordum hep cocuklarla oyunlar oynuyorlardi bi de bi gunluk yemeklerini yapmistik cok zevkliydi bence oku cok mutluluk verici bi meslek bence ;)

Canım smdıden kolay mı zor mu bılemezsın gttgn yere gore degısır.. Bazen 1 yılın guzel gecer 1 yılın kotu.. Cocuk sesıne katlanacaksn hatta sınıfta bazen cok gurultu oluyor bana o kadar normal gelıyor kı dısardan gelen biri nasıl dayanaıosun dıo.. hatta bır gun annem geldı sınıfa o gunde az ogrencm var tesadufen ve fazla gurultude yok annem dak bası zıl ne zaman calacak deyıp durdu:)))) Ayrıca yardmcn yoksa araya cıkman zor ama varsa benm bu sene vardı yarım saat fln cıkıyordum..

Peki siz bu mesleği iyiki seçmişim diyebiliyormusunuz? çocuklara dayanabiliyormusunuz. alıştınız mı :) ?

peki evli olan okul öncesi öğrtmenleri zorlanmıyorlarmı okulda çocuk sesleri çocuklarla uğraşmalar eve gelincede ev işleri yine çocuklarınla uğraşıyorsun zor olmazmı ?

kusura bakmayın ama bıraz agır yazıcam sızın ıcın calısmanın amacı nedır?bırde eve yorulmadan geldıgınız yorucu olmayan bı ıs soyleyebılırmısınız bana?

Peki siz bu mesleği iyiki seçmişim diyebiliyormusunuz? çocuklara dayanabiliyormusunuz. alıştınız mı :) ?

Alıştım alışmak zorundayım yapacak bse yok :)) Yanı kımı zaman cok sevıyorum kımı zaman nefret edebılıyorum:)) Bı bakıyosun cocuk sınıfın ortasına pat kusmus o anlarda oflayıp puflyorum tabı :))) Ama öğretmen olcaksan braz oncede dedgm gibi 1.pdr 2. okul öncesi..Ben fizik tedavı ıstıyordum ama ilk sene dırek terch yapınca mecburen bu bolumu sectm ama fenada etmemsm :)

Back
X