Okul sorunu

homeschool yapan aileler var, bunun için tabi alt yapı ve hazırlık gerek ama bu sene online olacaksa ve siz de evdeyseniz bence araştırın, çocuğunuza kendiniz de destek olabilirsiniz.

Bizim olduğumuz şehirde de öyle vakalar arttı.
Daha bayramda da insanlar gezdi. Bayramın sonuçları da haftaya çıkar. Daha da artacak gibi. Ben de okul müdürüyle konuştum. Öğrencileri dağıtacak dersliğimiz yok. Biz de hiç birsey söyleyemiyoruz dediler.

Bana göre öyle.
Siz isterseniz gönderin.

Bu isteğe bağlı bir durum değil. Kızım bu sene değil seneye ilkokula başlayacak ve eğer bu virüs devam ediyor olursa da göndermek zorundayım çünkü artık zorunlu eğitim yaşı gelmiş. Bu mantıkla bakarsak kimse okula gitmesin, kimse işe gitmesin hatta kimse dışarı çıkmasın. Peki ama ne kadar süre? Aşısı olmayan bir hastalık var ortada onunla yaşamaya öğrenmek zorundayız

homeschool yapan aileler var, bunun için tabi alt yapı ve hazırlık gerek ama bu sene online olacaksa ve siz de evdeyseniz bence araştırın, çocuğunuza kendiniz de destek olabilirsiniz.
Çalışmıyorum zaten yapabilirim aslında. Nerelerden başvuru yapacağız acaba bilginiz var mı ?

Bana göre öyle.
Siz isterseniz gönderin.
10 yıl eğitim görmeyecek yani aman Allah ım
açılırsa bir şekilde göndermek zorundayız
gerekirse çocuğu başka odada izole vs ne gerekyora yapmalıyız
tabii herşeyin başı sağlık ama virüsün ne zaman biteceği belli değil

Önce sağlık. Sağlık olmazsa eğitimin ne önemi var ?

Sagligi evde izole ile saglayamazsiniz ki? Disariyla hic bir baglantisi olmayan arkadasim bile pozitif cikti. 5 aydir evde,her seyi online siparis ediyordu. Her seyi Camasir suyuyla yikiyordu. Kendinizi de cocugunuzu da eve kapatarak koruyamazsiniz.

Ben cok biliyorum diyemem ama cocuklarin bulasici olmadigina dair arastirmalar var.
Hollandada mayista actilar okullari, benim cocuklar neredeyse 2 ay gittiler, istatistiklere hic kotu yansimadi okullarin acilmasi. Ama yaz tatili ve insanlarin farkli memleketlere gidip donmesi cok etkiledi ve 2. Dalga vasladi deniyor. Yine de okullari acacaklar. Ben bu sebeple cocuklar acisindan rahatim, oranlar cok artarsa yeniden evden olan sisteme gecerler zaten.

Benim yasadigim ulkede ara tatili onceye aldilar, karantina suresini okul tatili olarak saydilar. Su an hala okula tam gun gidiyor cocuklar, buranin asil uzun tatili kasim ayinda o zamana kadar da ikinci dalga olmazsa devam edeceklerdir. Okula bagli buyuk bir vaka patlamasi olmadi. Tabii burada cocuklarinizi okula gondermeniz zorunlu biz onlemlerimizi aldik dediler, velilere secenek sunulmadi, cezasi oldugu icin de herkes gonderiyor(18 ayliktan itibaren cogu cocuk kreste).

Esiniz ev disinda mi calisiyor? Istatistiksel olarak en cok bulas orani olan iki ortam hane ici ve is yerleri. Esiniz ofis ortaminda calisiyorsa cocugunuzun okula gitmesinden daha buyuk bir risk altindasiniz zaten hali hazirda.

Bilim kurulundakiler tavsiye olarak göndermeyin diyor kendi kulaklarımla duymasam inanmazdım ama öyle diyorlar resmen

Göndermemek gibi bir şansım yokmuş malesef
Ya RAM dan rapor almam gerekiyormuş ya da yazdıracakmısım göndermeyecekmişim sınıfta kalacakmıs
Belki de uzaktan eğitimle ilerlenecek gene. Herşey belirsiz. Eğitimci arkadaslarimizin belki bu konuda duyum ve öngörüleri olabilir, onlarin yorumlarını alabilirsek faydalı olacaktır. Bu şekilde 1 yıl kaybedeceginize okula kaydedip göndermemek daha iyi olmaz mı? En azından okula gidilmezse ve uzaktan eğitime dönülürse eğitimini evde destekler ve 1 yıl kaybetmezsiniz. Bu arada benim çocuğumun konuşmasında artikulasyon bozukluğu olduğundan doktor raporu ile 1 yıl geç başlatmıştık. Bu sene 2.sinifa geçtik

Bilim kurulundakiler tavsiye olarak göndermeyin diyor kendi kulaklarımla duymasam inanmazdım ama öyle diyorlar resmen
Bu da bir çözüm değil, öyle diyorlarsa açılmasın madem de uzaktan eğitimle devam edelim. Ne zamana kadar süreceği belirsiz. Nasıl birşeyin içine düştük te çıkamıyoruz

Bu da bir çözüm değil, öyle diyorlarsa açılmasın madem de uzaktan eğitimle devam edelim. Ne zamana kadar süreceği belirsiz. Nasıl birşeyin içine düştük te çıkamıyoruz
Işte maalesef kisisel insiyatife birakiyorlar. Bilim kurulu sadece tavsiye verebiliyor sonucta karar mercii belli.ahh bitse bu coronalar ya hepimiz sıkıştık psikolojik olarak

Merhabalar,
Eylülde 72 aylık olacak oğlum için bu süreci biz de araştırdık. RAM, hastaneden (psikiyatri veya konuşma bozukluğu bölümünden) alınacak rapora göre bir gelişim raporu düzenleyebiliyor. Bu şekilde çocuğunız sisteme özel eğitim öğrencisi olarak işleniyor ve belli bir müddet sonra alacağınız sağlam raporuna kadar da sistemde öyle görünüyor. Süreç böyle. En mantıklı çözüm okula kayıt yaptırıp devamsızlıktan kalmasını sağlamak. Ancak 2-3 ayda bir okula götürmek lazımmış ki cezai durum oluşmasın. Gönlünüze göre olur umarım, sevgiler...

hollanda dan bahseden bir arkadaş vardı orda kaç öğrenci var bir sınıfta ve alınan önlemler neler? Turkiye ye uygulanabilir mi yani o sistem, bizde genç nufus çok sınıflar çok kalabalık.
benim yeğenim de bu yıl kreşe başlayacaktı normalde başlasın mı başlamasın mı kararsızlar.

Söyle bir durumumuz var bizim babam 2 ameliyat geçirecek birde kalp hastası, annem yüksek tansiyon hastası dizleri de tutmuyor. Kendilerini toparlasana kadar mecburum bakmaya aileme. Benimle kalacaklar.

Baban için tam cocugun okula gitmesi iyi olur. Dinlenir ve orda olmadigi için, fazla temasta olmaz, bagisikligi içinde iyi olur. Yoksa cocuk sürekli evde olursa herkes daha çok yipranir. Cocuk sikilir, sen cocuk ile annenler arasinda kalirsin,..

Yolla cocugu. Birseyler yapmasi, ögrenmesi lazim. Uyaranlar lazim.

Merhaba arkadaşlar.
TÜBİTAK koronavirüsü çocuklara anlatan bir kitap hazırlamış. Çocuklarımız için faydalı/bilgilendirici/yol gösterici/rahatlatıcı bir içerik olduğunu tahmin ediyorum.
Bilginiz olsun.
Ben sipariş verdim. Sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…