- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Ateş ölçümü yapacaklarmış. Ailede korona olanlar karantinada olacakmış ama tabiki yeterli olacağını düşünmüyorum bendeBüyük sınıfları kontrol etmek belki biraz daha kolay olur ama birinci ikinci sınıflar ve anasınıfları Nasıl olacak ?
Benim oğlum birinci sınıfa başlayacak .Okullar sanki açılmaz açılsa bile salgın artar yeniden kapanır yada bakanın açıkladığı gibi bir kac gün az sayılarla ve az sürelerle okula gider çocuklar temel derslerden eğitim verilir türkçe matemetik fen gibi resim müzik beden hayat bilgisi dersleri eba tvden devam eder bu tarz açıklamalar okuyorum internet haberlerinde bu kadar heryer normalleşmişken çocukları okulsuz bırakamayız demişti bakan
Bende çok kaygı ediyorum sadece kendi çocuklarım adına değil tüm çocuklar adına çünkü okul açılsa salgın var onca bünyesi zayıf yada kronik hastalığı olan çocuk var okullar açılmasa herkes evde eğitime düzenli devam edemedi açık büyüyor telafi zorlaşıyor ben yaz tatili boyuncada hiç boş bırakmadım az az evde derse devam ettim ama böyle nereye kadar
Evet bende duymuştum ateş ölçümünü. Fakat çoğu çocuk belirti göstermiyormuş bile . Onları Nasıl anlayacaklar ?Ateş ölçümü yapacaklarmış. Ailede korona olanlar karantinada olacakmış ama tabiki yeterli olacağını düşünmüyorum bende
İşte o noktada yakınında korona pozitif olanları teste yollayacaklarmış açıklamaları bu şekilde. Ama okulda sağda solda bu virüsü kapabilirler ya da ailesinde korona olupta test yaptırmayanlar da olabilir. Bende bunun hiçbir şekilde engellenebileceğini düşünmüyorum. Biz yetişkinlere bile bulaşıyor ne kadar dikkat etsekte çocuk nasıl yapacakEvet bende duymuştum ateş ölçümünü. Fakat çoğu çocuk belirti göstermiyormuş bile . Onları Nasıl anlayacaklar ?
Birde çok bilinçsiz ve ilgisiz aileler var . Herkesin bu kurallara uyacağını zannetmiyorum.
Evet 10 sene sürerse 10 sene göndermek istemiyorum.Saydığınız sebepler okula başlatmama sebebi değil ek olarak yaşı gelmiş artık zorunlu olarak göndermek zorundasınız. Çocuğunuzun bağışıklık sistemi evde oturduğu bir senede güçlenmez veya aileniz bir senede iyileşmez. O Zaten bu hastalığın bir senede biteceğinin garantisi de yok. Belki 10 sene sürecek daha aşı bulunmadı sonuçta 10 sene boyunca mı göndermeyeceksiniz çoçuğunuzu?
Okul müdürüyle görüştüm para cezası var dediler. Tamam öderim dedim ama daha sonra hapis cezası da olabilir deyince çekindim.göndermek istemiyorsanız, kaydettirin, göndermeyin, sınıfta kalır. seneye 1. sınıf tekrar olur. bu sene devam zorunluluğu aranamaz, hasta dersiniz göndermezsiniz. para cezası da yıllık 3500 tl gibi bir şeymiş ama bu sene uygulanabilirliğini bilmiyorum. nasılsa online a döner kışın.
Okul müdürüyle görüştüm para cezası var dediler. Tamam öderim dedim ama daha sonra hapis cezası da olabilir deyince çekindim.
Hangi veliyle görüştüysem göndermeyeceğini söylüyor.
Öğretmenim. Çocuğunuzu yollamayın diye demiyorum bunu, zaten daha önce de yorum yapmıştım konuya.Okul müdürüyle görüştüm para cezası var dediler. Tamam öderim dedim ama daha sonra hapis cezası da olabilir deyince çekindim.
Hangi veliyle görüştüysem göndermeyeceğini söylüyor.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum.sizi korkutmuş, velilere taahhütname imzalatacaklarmış zaten, çocuğum hasta iken göndermeyeceğim diye. ateşi var öksürüyor göndermiyorum bitti gitti. eve gelip ateş mi ölçecekler? hapse gireni duymadım. önce 40 kişilik sınıflara çözüm bulsunlar. kimse çocuğunu sokakta bulmadı.
benim oğlum da 1e başlayacak.
İnsanların gözlerini korkutuyorlar sanırım.Öğretmenim. Çocuğunuzu yollamayın diye demiyorum bunu, zaten daha önce de yorum yapmıştım konuya.
Her sınıfta birkaç sürekli devamsız öğrenci mutlaka olur.
Daha bir gün olsun birine para cezası verildiğini hiç ama hiç duymadım. Hapis zaten çok ütopik, kim girmiş bugüne kadar bu mesele yüzünden hapse?
Ben de aynı şeyi düşünüyorum.
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
İdari kısmını tam bilmiyorum işin. Bir yerlerden tanıdık bir müdür yardımcısı falan bulabilirseniz onlar aydınlatır sizi tam olarak.İnsanların gözlerini korkutuyorlar sanırım.
Peki kaydını yaptırdıktan sonra bir iki gün götürüp sonra mı göndermemeliyim ?
Anladım peki ne düşünüyorlar Devlet okullarıyla ilgili? Konusma fırsatınız oldu mu ?ben tam gün çalıştığım için, az kişilik butik bir okula yazdırdım, okul zaten eylül sonundan önce açamayız dedi bana. bekliyoruz sürecin işleyişini göreceğiz. geç başlasınlar ama sağlıkları yerinde olsun dediler. orta uygun olur, okul da bana güveni verirse, yani gidebilirse gidecek, yoksa da en azından online eğitim ile destek verirler diye düşündüm. zaten okulun sahibi devam zorunluluğu bu sene aramayacağız dedi. okuldan 1 veli hasta olsa kimse göndermez diyor.
Çok teşekkür ederim.İdari kısmını tam bilmiyorum işin. Bir yerlerden tanıdık bir müdür yardımcısı falan bulabilirseniz onlar aydınlatır sizi tam olarak.
Anladım peki ne düşünüyorlar Devlet okullarıyla ilgili? Konusma fırsatınız oldu mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?