Anlattıklarınız çocuğunuz ilkokul 1.sınıf için olduğu için yaşanılabilicek şeyler gibi geldi. Henüz okullar açılalı 2 ay bile olmadı, uyum sağlaması ve okul kurallarını tanıması için belki biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Ona biraz zaman tanıyın, Bu süreçte kesinlikle size çok iş düşüyor, nacizane fikrim ona muhakkak empati duygusunu aşılamaya çalışın. Vurduğundan arkadaşının canının yanabileceğini anlatın. Sizin çocuğunuz okul kurallarına alışma sürecindeyken, başka bir annenin çocuğu dayak yediği için okuldan soğumasın. Buradaki yorumların çoğunluğunu okudum, velilerin çok şikayeçi olmasından bahsedilmiş. Arkadaşından dayak yediği için kahvaltı masasında okula gitmek istemeyip ağlayan 6-7 yaşlarında çocukların anneleri de var. Ve bir çoğu çocuklarının fanusta büyütemeyeceklerinin bilincindeler. Siz çok bilinçli bir annesiniz, burdan aldığım cesaretle ve tüm iyi niyetimle bu yorumu yaptım. Siz lütfen enerjinizi diğer velilerin şikayetlerinin haklı yada haksız olmasıyla harcamayın. Bu sizi çok yorar ve doğru çözümü bulmanızı geciktirir. Siz sadece çözüme odaklanın. Yakınlarda doğum günü varsa, sınıf arkadaşlarını çağırıp yakınlık kurmasını sağlayabilirsiniz. Pedagojide özel alan bölgesi vardır. Eminim kendi danışmanınız size bahsetmiştir. Çocuğunuza iki kolunu açtırıp, vücudunun merkez noktası olacağı bir daire çizdirin. Bu daire onun özel alanıdır, kendi istemediği sürece o dairenin içine kimseye almak zorunda değil. Karşısındaki müsade etmediği sürece başkasının özel alanına da giremez.
Uykulu yazdım, bir hatam olduysa kusura bakmayın