Okula alışma

limonluu

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
38
20
88
iyi akşamlar direk konuya giriyorum. Oğlum 1.sınıfa başladı ilk hafta problem yoktu ama 2.haftada sürekli ağlamaya başladı. Öğretmeniyle konuştum ama derste filan ağlamıyormuş.ben de ana sınıfından aralardaki vardı onunla yan yana oturmasını söyledim şimdi de ağlamıyor fakat arkadaşıyla sürekli konuşuyormuş dersi dinletmiyormuş ceza almışlar ama oğlum bana hiç birini anlatmıyor ben çocuğun annesinden öğrendim yerlerinin değişmesini istiyor Nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım kardeşi var 6 aylık ama oğlumla daha fazla ilgileniyorum

iyi akşamlar direk konuya giriyorum. Oğlum 1.sınıfa başladı ilk hafta problem yoktu ama 2.haftada sürekli ağlamaya başladı. Öğretmeniyle konuştum ama derste filan ağlamıyormuş.ben de ana sınıfından aralardaki vardı onunla yan yana oturmasını söyledim şimdi de ağlamıyor fakat arkadaşıyla sürekli konuşuyormuş dersi dinletmiyormuş ceza almışlar ama oğlum bana hiç birini anlatmıyor ben çocuğun annesinden öğrendim yerlerinin değişmesini istiyor Nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım kardeşi var 6 aylık ama oğlumla daha fazla ilgileniyorum
okulun rehberlik öğretmeni vardır ondan fikir alın öğretmenle bırlıkte ne yapılması gerektığı konusunda sizi yonlendırırler

Öğretmene göre bi problem YÖK ama ben çok kafaya takıyorum müdür yardımcıları filan normal olduğunu söylediler

Derste ağlamıyorsa nerde ağlıyor ?

Gitmeyeceğim diye mi ağlıyor?
Yeni kardeşi olmuş, onu evden göndermek istiyorsunuz sanabilir.
Ana sınıfına da gitti onda da erken kalkıyorum diye ağlıyordu şimdi de seni özlüyorum diyo okula servisle gidiyo bazı veliler çıkışa kadar bahçedelermiş sende otur dedi müdürle konuştum daha gelmiyorlar ağlamayı hallettim ama şimdi de yanındakiyle çok konuşuyormuş annesi şikayet etti yerlerini değiştirelim diye

Okulda ne yaptınız diye soruyorum ama hiç birşey anlatmıyor unuttum diyor

Cok ustune dusmeyin ilk haftalar tepkisel hareketler bunlar..Sabirli olun cok tepki vermeyin ogretmene birakin o ne yapacagini bilir.Kurallara uymayi ogrenecektir

Şuan da asıl problem ağlaması durdu fakat arkadaşının annesi yerlerinin değişmesini istedi bu durumda oğluma nasıl yaklaşmam gerekiyor yine ağlamaya başlamaması için

Yer degistirme konusunda siz mi karar veriyorsunuz birakin ogrstmen degistirmek gerekiyorsa degistirsin gerekmiyorsa degistirmesin.o cocugun annsesinin sozleriyle hareket etmeyin.ogrstmen diyor mu cok konusuyorlsr ayirmamiz lazim diye.zamanla aglama olayi cozulur zaten

Olabilir ağlamasına dayanamıyorum ama..
Ama cocuk bu. En buyuk kozu ağlamak. Aglayarak her şeyi yaptirabilecegini dusunur ve bu yönde hareket eder. Kreşe gitmiyor bu cocuk. Artik 1. sinifa baslamis. Alismasi lazim. Ayrica yaz tatilinden sonra evinden daha cok vakit geçirdiği kurallarin oldugu yabanci bir ortamda tepkisini göstermeye calisiyor. Sizin istikrarli olmaniz lazim. Her seyi anlatmak istemeyebilir. Zamanla hatta hic beklemediginiz bir anda anlatmaya da baslayabilir. Dert etmeyin. Bu bir süreç. Bazi cocuklqr cabuk uyum saglarken bazilari icin zaman alabiliyor. Benim oglum da böyle. Ama bir sekilde alisacak. Siz ona olumlu örneklerle destek olun. Zamanla aşarsınız.

Bence öğretmene bırakın değiştirmek isterse değiştirsin
Merak etmeyin herşey düzeliyor siz sabırlı olun
Oğlum ortaokula başladı 10 gündür falan ağlamadan gidiyor ilkokulu anlatmayım hiç
Zamanla düzeldi sizinde düzelecek

Ama cocuk bu. En buyuk kozu ağlamak. Aglayarak her şeyi yaptirabilecegini dusunur ve bu yönde hareket eder. Kreşe gitmiyor bu cocuk. Artik 1. sinifa baslamis. Alismasi lazim. Ayrica yaz tatilinden sonra evinden daha cok vakit geçirdiği kurallarin oldugu yabanci bir ortamda tepkisini göstermeye calisiyor. Sizin istikrarli olmaniz lazim. Her seyi anlatmak istemeyebilir. Zamanla hatta hic beklemediginiz bir anda anlatmaya da baslayabilir. Dert etmeyin. Bu bir süreç. Bazi cocuklqr cabuk uyum saglarken bazilari icin zaman alabiliyor. Benim oglum da böyle. Ama bir sekilde alisacak. Siz ona olumlu örneklerle destek olun. Zamanla aşarsınız.
Cevap için teşekkürler inşAllah düzelir dediklerinizi yapacağım

Bence öğretmene bırakın değiştirmek isterse değiştirsin
Merak etmeyin herşey düzeliyor siz sabırlı olun
Oğlum ortaokula başladı 10 gündür falan ağlamadan gidiyor ilkokulu anlatmayım hiç
Zamanla düzeldi sizinde düzelecek
Dediğim gibi yer konusunda benim bi sorunum yok ama karşı taraf rahatsız oğluma sabah söyledim değiştirin dedi inşAllah sonra bi problem çıkarmaz

Yani tamam anne olarak duygusal olabilirsiniz ama sizce de çok fazla bir duygusallık yokmu bu durumda .

Çocuklar istedikleri şey olmayınca hemen ağlar çünkü en büyük kozlari ağlamak zamanla düzene girecek ve siz öğretmen dışında kimsenin istediği şeyi yapmayın.öğretmen zaten gerek görürse değiştirir yerlerini

Back
X