okula giden çocuğu olanlar bakabilirler mi

Bir yanında suluk koymak için fileden gözü olanlar kullanışlı geldi bana. Her gün suluk götürüyor çünkü okula. Her iki yanı fermuarlı küçük gözü olanlar bu açıdan eksik kalıyor.

Bir de kantin günleri oluyor, küçük cüzdana bozuk para koyuyoruz. Onu koymak için, bir de benim telefon numaramın yazılı olduğu kağıdı koymak için önde düz küçük fermuarlı göz pratik oluyor.

Benim sirt cantasiydi ama cok agirdi gercekten sonra caanim babam bana Winksli cek ceklilerden almisti okul yurume mesafesindeydi o rak rak sesleri en basta ilgimi ceksede kafami utulemisti sirt cantasi kullanmistim.Bide cek cekliler cok cabuk bozuluyor o cekme kismi takiliyor falan bence eger okulda dolap varsa sirt cantasi alin.Cek cekliler sirta takiliyor ama boyun rahat hareket etmiyor pek tabi yenileri gelismis olabilir belki :) Ay cok uzun yazmisim

Üç fermuar nasıl oluyor yani 3 bölme mi

Küçük kızım 1. sınıfa başlıyor bu sene, o bunu beğendi. 3 ayrı gözü var. Çok net değil ama

Kalem kutusunu da içine makas, yapıştırıcı alacak büyük modellerden seçmenizi tavsiye ederim. Büyük kızım 4. sınıfa geçti, 3 senelik tecrübem bu yönde

Bu arada hayırlı olsun inşallah

Sırta takılanları düşünmeye başladım ama hadi çok ağır olur da taşıyamazsa çok mu abartıyorum ne

Oģluma biz de taşıması daha kolay ve pratik olur düşüncesiyle ilkokul 1'de çek çekli çanta aldık pişman olduk.Tamam düz yolda sorun yok ama okulun merdivenleri var illaki.Onlarda çok zorlandı.Sınıfı 1.katta olmasına rağmen gene de girişteki ve okulun başka yerlerindeki merdivenlerde eline alıp taşıması gerekiyordu ve mekanizmalı ve içi de dolu olduğu için çok daha ağır geldi.İkinci dönem gidip normal bir sırt çantası almak zorunda kaldık biz.Bunları gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Bir de tv de izlemiştim.Doktor, çek çekli çantaların çocuğun omur kemiklerine (sanırım çantayı çekiş pozisyonundan dolayı) zararlı olduğunu, doğrusunun kaliteli bir sırt çantası alıp, arkadan iki omuza dengeli bir şekilde takılması olduğunu söyledi.
Ben de paylaşmak istedim

Sırta takılanları düşünmeye başladım ama hadi çok ağır olur da taşıyamazsa çok mu abartıyorum ne
Bencede sırt çantası alın. 1.sınıfta çok ağır olacağını zannetmiyorum zaten siz birakacakmissiniz okula o zaman siz tasirsiniz.
Cekcekli olursa okulun merdivenlerden çıkarken zorlanır sonuçta mekanizma var ve çabuk bozulur. Okulu kaç katlı mesela sınıfı kaçıncı katta olacak çocuk merdivenlerden cekebeyebilir cantayi.

İki çocuk büyütmüş bir anne olarak tabiki sırt çantası diyorum. O çekçekli çantaları yolda, kaldırım iniş çıkışlarında, okul merdivenlerinde zorlana zorlana çekmeye çalışan minikleri gördükçe hala üzülürüm. Yolu tıkamaları, o çantalara diğer öğrencilerin takılması, basması da çabası. Alırsınız kaliteli bir sırt çantası olur biter. Büyük çoğunluğumuz bu sırt çantalarıyla büyümedik mi? Üstelik o zamanlar çantalar ağzına kadar doldurulurdu. Şimdilerde okullarda dolaplar var, öğretmenler daha duyarlı, veliler daha bilinçli. Merak etmeyin çocuğunuz çantasını taşıyabilir, rahat olun.. :)

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar sırt çantası alıcam son kararım.iyi ki kk var

İmkanınız varsa ikisindende alın.Hangisini rahat kullanırsa onu seçer. Ben ilk yıl oğluma 3 tane çanta aldım. Bu yıl 3. yılı olmasına rağmen , En son aldığımı kullanacak. Memnun kaldı çünkü.

Malesef çantalar onlar için ağır ama ben çekçeklileri tavsiye etmiyorum hem kışın çok kirleniyo hem yıkanması kolay olmuyo ve yere sürttüğü için çabuk yırtılıyo oda küçük ve zaptedemez siz sırta asmalı alın alışana kadar zaten siz getirip götürürsünüz ve birde kendi taşımaya alışsın arkadaşımın oğlu bu sene 5 e geçti ama çantasını bu seneye kadar bikere bile taşımadı alıştırmak lazım mazallah üniversteye kadar gider)
Şaka bitarafa tabii sırta asmalıların sırt desteklileri gayet sağlıklı kolay taşınıyo allah zihin açıklığı versin...

Çekçekli almıştım ben. Süpersiniz . Hep ben alıp bırakacağım diye düşünüyordum ama çocuk bunu okulda kendiside taşıyabilir dimi ama. harikasınız :)

Bir ogretmen olarak yorum yapayim.
Cek cekliler birinci donem bitmeden bozuluyor. Cunku cocuklar sakin sakin narin narin gelmiyorlar okula.
Cantalar yerde surunuyor gelen gecen basiyor.
Elle tutulup cektikleri kisim bir gun ellerinde kaliyor.

Merdiven ayri bir sorun zaten.

Simdi neredeyse her okulda ogrenci dolaplari mevcut. Kitaplar orada duruyor.
Tasiyacagi yuk cok degil.
Bir de siz kesinlikle cocugunuzun cantasjni tasimayin. Cocuklar 7 yasindan itibaren kendi gorevlerini ustlenmeli. Baskalarini kullanmayi ogretmeyelim. Onlara iyilik yapalim derken kotuluk yapmis oluyoruz.
Hayirli olsun egitim ogretim hayati kucuk kizinizin ve tum cocuklarimizin.

tekerliler çok agir oluyor
ben gecen yil kiizima aldim tekerliyi heveslendim pembis li suslu puslu bisey çokda guzeldi ,çocuk altinda kaliyordu nerdyese ( sirtada takiliyor ) çekse zor oluyor vs
okulun ikinci haftasi gittim tekersiz aldim bide :)

Disarida sira olucaklar okula girerken sirada diger arkadaslari takilip dusebilir yada cocugunuz ,merdivenleri cikarkende sorun olabilir cocuklar kosa kosa gidiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…