- 19 Haziran 2018
- 349
- 304
- 23
- 31
- Konu Sahibi be your selff
-
Güzel yazı defteri çok erken. Sizin çocuğunuz bir sene daha gidecek ana sınıfına değil mi?Zaten verdiği ödevler haftalık oluyor, 6-7 sayfa veriyor bazen , boyamaları yapıyor , ama ekstradan güzel yazı defterine rakam yazdırdı diyor . Kendi başlarına ..
Ödev boyama, rakamların üstünden gelme vs ,4,5 yasındaki anasınıfı çocuğuna neyin ödevi. Kızınızdan önce sizin karşı çıkmanız lazım.
Her hafta 5 sayfa ödev mutlaka oluyorGüzel yazı defteri çok erken. Sizin çocuğunuz bir sene daha gidecek ana sınıfına değil mi?
Benim kızım seneye ilkokula başlayacak. Bazen haftasonuna 1-2 sayfalık ödev oluyor ama çok değil.
Yeni yeni harf ve rakam yazmayı öğreniyorlar. Çok sıkmamak lazım. Yazıyorlar bir şeyler ama güzel yazı defterine yazacak gibi muntazam değil. Bu yaşta tanısa, biraz el alışkanlığı edinse yeter.
Becerisi güzel fakat üşengeçÖğretip öğretmemeleri sorun olan nokta değil. Zaten onlarda bunları rakamları öğrensinler diye yaptırmıyorlar. Bir çok gelişim bozukluğu bu zamanlarda fark ediliyor ona göre okula hazırlanıyor çocuklar. Herneyse, bence rakamları neden tek başına yapmak istemediğine odaklanın yada neden gitmek istemediğine. İlk etapta öğretmeniyle görüşün, daha sonra bi uzmandan minik bi yardım alabilirsiniz.
Çocuğu azarlıyor ya da dışlıyor mu acaba öğretmenleri?
Ciddi anlamda bir öğrenme problemi olduğunu sanmıyorum kızınızın. Eğer ileride de devam ederse uzman yardımı alın.
Şu an için baskı altında hissetmesi, zorlanması okul hayatında karamsarlığa itebilir. Dikkatli olmak lazım. Okulu sevdirmek varken uzaklaşıyor çocuk.
4.5 yaşında ne rakamı ne yazısı ne çizgisi çocuk isterse kendi yapmaya başlıyor zaten her çocuğun motor becerisi farklı.benim kızım 5 yaşında anaokulunda çizgi çizmeyi sevmedi aktiviteleri yavaş yaptı eksik bıraktı diye devamlı eleştırıldi öğretmen olmaması gereken şahsiyet tarafından karnelerine bile eleştırı yazmadan duramadı kadın.ama ne oldu 2. sınıfta şu an derste en iyisi aktivitelerde en iyisi oldu sınıfın .yaş olarak ta en kuçuğu bıdığım.yani bunlar sorun değil öğretmenle konuşun ezdırmeyın çocuğunuzu severek yapsın ne yapmak istoyorsa zorla mecbur olduğu için değilBunları yapıyorlar , tek zorlandığı kendi başlarına rakamları yazması
mutluuu yıllarrrr kuuzucuğummmmmmYaşına göre gereksiz yükleniyorlar bence. Bazı veliler gereksiz taleplerde bulunabiliyor, belki o yüzdendir. Benim çalıştığım anaokulunda "Çocuğum okumayı söksün istiyorum" diye gelen veliler vardı, herkes kendi çocuğu en iyi olsun, en zeki olsun derdinde şu instamom'lar yüzünden. Bize göre bu yaş aralığında kendi adını soyadını, yaşını, oturduğu semti bilmesi; anlamsız olmayan, tanınabilir nesneler çizebilmesi, bazı harfleri bakarak yazabilmesi, kendi isminde yer alan harfleri tanıyabilmesi, renkleri tanıması, geometrik şekilleri eşleştirebiliyor olması yeterlidir. Rakamları ise 10'a kadar sayabiliyorsa, görünce tanıyabiliyorsa yeterli. Yazdırmak falan şu an için gereksiz.
mutluuu yıllarrrr kuuzucuğummmmmm
Anaokulunda ne dersi olacak hanımefendi ama tamamen boşta bırakamazlar.Bir müfredat vardır sonuçta onu uygulamak zorundadırlar.anaokulunda ödev veya rakamları zorla öğretmeye çalışmaları zaten doğru değil derslere çok yuklendiyse öğretmen çocuğun okuldan soğuması normal
tabiki var mesela benim oglumun öğretmeni haftalık bi kaç planı attı parayı tanıma, renkleri tanıma, rakamları sadece sekil olarak gösteriyorlar illa doğru şekilde çizilip ezberlenmesi beklenmiyor, bir günde her renk her rakam değil haftada birgun bi tane renk mesela, çeşitli etkinlikler yapılıyor her gün, nasrettin hoca hakkında bilgi verip fıkralar anlatılıyor, barış manco hakkında bilgi verilip şarkıları söylenip dans ediliyor. 10 kasım haftası Atatürkün hayati ogreniliyor ama dediğim gibi ne zaman doğdu ne zaman öldü anne baba adi kesin bir şekilde ezberlenecek diye bir durum yok. Sadece eğlenceli şekillerde anlatılıyor o kadar. Harf rakam öğrenip eve ödev verme gibi bir durum yasamadik daha. dediğim gibi öğretmen de açıkça belirtti çocuğun okumayı öğrensin sayıları ogrensin diye bir beklentiniz olmasin dedi. Ben gayet yeterli buluyorum.Anaokulunda ne dersi olacak hanımefendi ama tamamen boşta bırakamazlar.Bir müfredat vardır sonuçta onu uygulamak zorundadırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?