Okula Gitmiyorum :(

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
İzmir'de, hayallerimin sehrinde universite okuyorum henuz ilk senem. Cok hevesle yazdigim, yuzumde gulucuklerle gittigim okuldan daha 3. Haftada bilmem kac gun devamsizligim var. Sabah uyaniyorum ayaga kalkiyorum bir guc beni durduruyor amaaan ne okulu ya salla deyip geri yatiyorum ogleden sonra olan derslerime de bilgisayarla ugrasmasi zevkli oluyor diye o an daha cazip geliyo yine gitmiyorum. Su halimden hic memnun degilim, benim yerimde olmak isteyen kac tane insan var gitmeme gibi bi luksum yok. Benden bir seyler bekleyen bi ailem var. Her seyin farkindayim ama olmuyor iste.. Sabah 9da dersim var ve ben uyumamak icin elimden gelen her seyi yapiyorum...

Hangı bolum ? Bende cektım bu problemı ama ben okula baslayınca bolumden pısman olmustum ortam hıc bana gore degıldı hocalarla konusa konusa okulu bıtırdım.Devamsızlıgı asırı asırı sorun eden ıkı hocanın derslerıne katılımım tamdı dıgerlerı ayda bır falan

Kendini zorla, arkadaş çevresi edin, kendine ödüller koy. Çözümü kendi içinde olan bi sorun bu.

He bide sana geleceğini gösterebilirim. Aynen senin gibiydim ve su an 6. Senemi okuyorum ve şimdiki rahatsızlığın bi hiç emin ol. 1. Sınıf olup baştan başlayıp hiç uzatmadan bitirebilmek için neler vermezdim...

Hemen bırak falan denmiş gene , bir soluklarının yahu .
Devamsizlik varsa kendini zorlayıp gitmelisin sen de . Cevre edinince zamanla alışırsın. Bilgisayarı da fazla kullanma bağımlılık olmuş belli ki .

okula seve seve giden insandan şüphe ederim :) ben de hiç istemiyordum ama sabah 8.30 dersim için taa güngören'den kadıköy'e gittim geldim hem de 4 sene hem de saatlerce ayakta tıka basa toplu taşıma araçlarıyla. şimdi haline şükret, başkalarının hayalini yaşadıgını unutma git uyu :)

Yaşadığım bir olayı aktarayim konu sahibine de ders olur.. Ben makina mühendisiyim ve sonradan hukuk Fakültesine girdim. Ben de izmir de yaşıyorum. Hukuk fakültesinde bir bayanla tanıştım 45 yaşlarında çok zarif biri. Kendinden bahsetti uzun uzun. O okulu bırakmış sonra aftan girmiş. İlk kazandığım da aileme karşı okula gidiyorum gibi yapmıştım dedi.. Sabahları uyuyordum bazen de sabah çıkıp sokaklarda okul çevresinde oturup akşam ders bitmiş gibi eve geliyordum dedi. Annem sorduğunda çok yoruldum falan deyip kitapları ortaya koyup herkesi çalıştığıma inandiriyordum dedi.. Birinci sınıf devamsızlıktan kaldım sonra yine sonra yine dedi ve atıldı m dedi. Oysa diploma bekleyen bir ailem vardı dedi. Ailesi en sonunda suphelenip okula gitmişler ve cok önce kızlarının atıldığını ogrenmisler. Bunu evlerine çağrinca uzun süre yüzüne bakan olmamış. Resmen sığınti olmuş. Yıllar böyle geçmiş tabi hukuk Fakültesine girmiş öyle sıradan işler ona hafif gelmiş, iyi işler için de o seçilmemis... çoğu kişi onu avukat bilmiş bi çoğu da atıldı diye bilmiş. Ve babası vefat edince ayrı pişman olmuş. Sonra okulunu bitirdi ama yıllar öyle geçmiş gitmiş.
Tatlım hiç birimiz okula aşkla gitmedik ama bunu yapma. Kendine Ailene yazık etme. Yazdıklarımı oku ve kendine gel. Umarım bunu yaparsın umarım. ..

Bende buna şaşırıyorum işte babam beni okutsun diye neler yaptım da okutmadı yani sizin yerinizde olmak isterdim kıymetini hemen bilin

Sorun tek okulda degil, okulu ne icin okuyorsun bir is sahibi olmak icin ? okula erken kalktigin gibi isinede erken kalkmalisin. Yapamiyorsan simdiden pes et cünkü bunun daha yillari var..

Birkaç yıl önceki halimsin.
2 sene devamsızlıktan uzattım okulu.
Her yıl yaz okuluna giderek çabaladım ama yine de 2 yılıma mal oldu.
O seni durduran gücü anlayabiliyorum.
Hayal ettiğin, ulaşmak için onca emek verdiğin şeyin aslında o kadar da sana göre olmadığını anladığın zaman oluyor.
Ya okuldaki ortamın, ya dersine giren hocaların ya da şehirde yeni olman gibi birçok faktör mevcut.
Sana orayı sevdirebilecek bir şey lazım.
Ya kendine yeni hedefler koyacaksın geleceğinle alakalı, ya güzel arkadaşlıklar edinip sırf bunun için devam edeceksin derslere ya da benim gibi burnun sürtüle sürtüle zor yoldan öğreneceksin.

Şuanki aklımla iyiki de uzatmışım diyorum orası ayrı.

bu zamanları çok arayacaksın öğrenci olmak gibisi var mı ilerde hayat mücadelesine girdiğinde senin 10 da birin kadar çalışıp senden 10 kat fazla maaş alanları gördükçe bir ömür pişman olacaksın

Ya ne hemen yükleniyorsunuz yok okulu bırak yok kontenjan işgal ediyorsunuz.Psikolojik problemleri olan kaç insan var bu durumda olan biliyor musunuz,belki iç dünyasında onun geri tutan şeyler var.Hayalini kurduğu yere gitmekten kaçınıyorsa bunun bir sorunu vardır.Okulu bırakmış...
Canım yarın daha ayrıntılı cevap yazarım sana, şimdi yatayım e malum yarın ben de okula gidiyorum ders vermeye hadi uyu bakalım :)

Son senemdeyim. Artık mezuniyet bunalımına mı girdim bilmiyorum.

Okul açılalı 6 hafta oldu. Bazı derslere hala gitmedim. Bazılarına bir kere girdim.

Dediğin gibi sabah beni de bir güç durduruyor. Beni durduran güç metrobüs ama. :) Sabah sabah bir buçuk saatlik yolu gitmekten nefret ettim artık.

Seni en iyi ben anlarım muhtemelen.
Bunun okumamakla okumak istememekle, kontenjan fazlalığı yapmakla alakası yok. Açıkçası mesleğimi de okumayı da seviyorum. Ve mesleğimi de hakediyorum.

Daha ilk dönemin. Vize tokatını yiyince düzelirsin merak etme. Benim de ilk dönemim kötüydü. Çok kötüydü hatta.

Sonraki dönemlerde tamamen toparladım. Şimdi yine batırıyorum ayrı mesele...

Neyse... Şu ara bundan kaçsam da önceki dönemlerde şunu sorardım kendime. 'şimdi okula değil de işe gidiyor olsam tembellik yapma hakkım olur muydu?'
Dene bence. İşe yarıyor.
İşe gitme günleri yakın olduğu için bu sorudan kaçıyorum herhalde. :)

Deliler gibi ygs lys çalışıyoruz. Bir tabir vardır ya. At yarışı gibi...
Ondan sonra böyle bir boşluğa düşmen çok normal...

Yakında anlayacaksın her derse ygs lys ye çalıştığından daha fazla çalışman gerektiğini. :)

Dersler de genellikle havuz dersleri ise muhtemelen kendine güveniyorsundur. Mat 1 fizik 1 kimya 1 gibi...

Güvenme kendine o derslerde. Çan eğrisinde, ortalamalarda harcanırsın.
Bu da bir tavsiye olsun. :)

Ahh üniversite yıllarım ne kadar özledim geriye dönmek ise imkansız en çok da ani yasayamadigim o yılları çok da verimli geciremedigim için pismanim bi güç beni durduyor demişsin o güç ne olabilir? böyle hissetmenin sebebi ne önce onu düşün ve kimsenin çoğu şeyi aşkla yapmadığı gerçeğini kabullen

Ev arkadaşım gidemiyordu olula. Resmen gidemiyordu , uyanamıyordu bi türlü. 2 yıllık üniversiteyi afla bitirdi, sefil oldu millete rezil oldu. Psikolojik olarak iyi değildi bence. Okula gitsem ne olacakki falan diyordu ama sonunda bitirdi mecbur. O okulunu bitirirken ben 2. Üniversiteyi bitirmiştim. Üstelik ben onun çömüydüm. Sen bilirsin hayat senin hayatın. Ama şimdi tatlı gelen internet vs sonra çok acı gelecek haberin olsun. Millet de seni küçümseyecek. Bi okulu bitiremedi beceriksiz diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…