- 24 Ekim 2016
- 5.711
- 11.129
- 248
- Konu Sahibi simliflamingo
-
Ben karışmam ne demek. Eger karismazsa soruşturma açılır. Bir sorun olsa cocugun başına bir iş gelse direkt nöbetçi öğretmene sorarlar.Oglumun okuluna gittim teneffüste ikiside 1.sinif olan kiz cocugu kizin saçına yapisti bırakmıyor ayırdım gittim yine yapıştı kıza nöbetçi öğretmene soyledim ben karışmam soruşturma yiyoruz sonra dedi.dayak yiyen kiz yanima geldi beni sıkıştırıp tuvalette de dövüyor dedi.Eve gidince ailene anlat durumu dedim öğretmenine soyle dedim.
Oglum cok naif asla kendini savunamaz icim icimi yiyor giderken şükür ki ablası ile ayni okulda
Böyleleri üremesin çocuk ailenin yansımasıdır
Okul yeterince ilgili değil malesef. Benim arkadaşımın 3. Sınıf çocuğuna öğretmeni korkutmuş çocuk bir anda içine kapandı psikolojik destek falan aldı ama öğretmene resmen bişey yapılmadı. Arkadaşımin eside ilgilenmedi resmen konu kapatıldı. Evet karşıdakine çocuk. Ama peşini bırakmayın. O cocuguda eğiten bir aile sonuçta.Merhabalar,
Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.
Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.
Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.
Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.
Sevgiler
çok çok geçmiş olsun benim de küçük kızım 1. sınıfa gidiyor çok üzüldümBütün yorumları okudum, cevaplarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darp raporu aldım, ayrıca yarın rehberlik öğretmeniyle de görüşeceğim.
Bazı arkadaşlar akran zorbalığı olması için süreklilik şart demiş ama zaten süreklilik varmış, kızım bana söylemiyormuş… Kız bugüne kadar saç çekmekten, uzaktan kötü hareketler yapmaktan öteye gitmemiş.
Ayrıca dün de kızımın sınıfından bir erkek çocukla kavga etmiş, çocuk da kızın gözünü morartmış. Onu da sonradan öğrendim. Yani kız sürekli çocuklarla kavga eden, gücünün yettiğini döven bir kızmış. Yarın okula gidip hem kızın öğretmeniyle hem de rehberlik öğretmeniyle konuşacağım bakalım.
Bir arkadaş “kızınızın öğretmeniyle görüşün” demiş ama öğretmen “çocuklar arasında olur, ben konuşurum”dan öteye gitmeyen biri. O yüzden direkt idareyle görüştüm. “Çocuklar ailede eğitim almamış, burda biz eğiteceğiz ama zaman alacak.” diyor. Nerden tursanız elinizde kalıyor yani.
Aslında çoğunuzun da dediği gibi sorun ailede. Buradaki ailelerin nerdeyse tamamı “çocuğum başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın” kafasındalar. MEB’i aradım, okul yönetiminden beklediğim sonucu alamazsam yönetimi de şikayet edeceğim. Şimdilik son durum böyle…
valla tüm suç yetiştirende geçende 1.5 yaşındaki oğlumu parka götürdüm kaykaydan kayıyordu bende onu oluşabilecek düşme gibi tehlikelerden korumak için arkasında geziyorum sonra parka 3 yaşında bir çocuk geldi oğlumun erkek çocukları ilgisini çekiyor oynamak istiyor filan ismini sordu bana bende adını söyledim sonra çocuk ismiyle oğlumu çağırıyor yanına ama benimki bakıp güldü ama gitmedi nedense o defalarca seslenmesine rağmen gitmedi o çocukta kızıp geldi omzuna koluna vurdu oğlumun ben şok oldum hiç birşey diyemedim sadece oğlumu kucağıma aldım o ara annesi bir bağırdı çocuğa ben korktum kadının sesine tuttu kolundan çocuğu sürükleye sürükleye götürdü böyle bir anne ile büyüyen bebek şiddeti bağırmayı öğreniyor işte çok üzücü ben kızmadım halbuki oda çocuk nihayetinde genelde oğlum top oynayan abilerin yanına gider çocuklar da topu verir ona oda vurur hoşuna gidiyor normalde onlarla oynamakÇok geçmiş olsun. 1. Sınıf öğrencisi nasıl bu kadar vahşi olur şaşırıyorum. Nasıl bir ailede yetişiyor, ilerde kimlere neler yapar bilemiyorum. Çok üzüldüm hem sizin çocuğunuz adına hem o kız adına hem de zarar vereceği başka çocuklar adına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?