• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda Akran Zorbalığı

Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler
Alabiliyorsaniz darp raporu alın hemen.

İtmek kakmak vurmak saçını çekmek vardı bizim zamanımızda, başka bir çocuğun kafasını yere vurmak ne demek :KK57: Max 8 yaşında bir çocuk böyle bir şeyi nasıl öğrenebilir, nerden öğrenir öğrense bile nasıl uygular?? Bu postu okuyunca bir korktum sanki, toplumda böyle şiddete meyilli manyaklar mı yetişiyor diye. Eğitim bu kalitede giderse 20yıl sonra Türkiyeden IŞİD de çıkar daha kötüsü de.

Benim lise donemimde de birbirini pataklayanlar oluyordu baya baya ama bu derece degildi ya, bi de biri yanlislikla çarpti diye boyle kafasini yere tekrar tekrar vurmak koca cocuklarda bile gormedim el kadar cocuk bu ne vahşilik, neyin hıncı gercekten. 😳

İtmek kakmak vurmak saçını çekmek vardı bizim zamanımızda, başka bir çocuğun kafasını yere vurmak ne demek :KK57: Max 8 yaşında bir çocuk böyle bir şeyi nasıl öğrenebilir, nerden öğrenir öğrense bile nasıl uygular?? Bu postu okuyunca bir korktum sanki, toplumda böyle şiddete meyilli manyaklar mı yetişiyor diye. Eğitim bu kalitede giderse 20yıl sonra Türkiyeden IŞİD de çıkar daha kötüsü de.
Oglumun okuluna gittim teneffüste ikiside 1.sinif olan kiz cocugu kizin saçına yapisti bırakmıyor ayırdım gittim yine yapıştı kıza nöbetçi öğretmene soyledim ben karışmam soruşturma yiyoruz sonra dedi.dayak yiyen kiz yanima geldi beni sıkıştırıp tuvalette de dövüyor dedi.Eve gidince ailene anlat durumu dedim öğretmenine soyle dedim.
Oglum cok naif asla kendini savunamaz icim icimi yiyor giderken şükür ki ablası ile ayni okulda
Böyleleri üremesin çocuk ailenin yansımasıdır

Benim kızım da öyle vurma falan bilmez bu sene anasinifina gidiyor.
Bir erkek öğrenci sınıfta bağırmış itelemis falan bizimki de baya bağırarak ağlamış çok korkmuş.
Öğretmenle konuştuk o da çocuğun annesiyle görüşmüş. Annesinin dediği su: hocam evde siren kafa diye bir çizgi film izliyor ondan etkileniyor elinden telefonu da alamiyoruz ne yapalım.
Anne böyle diyorsa cocuk ne yapsın?
Sizin o ailede de vardır bir sorun. Yoksa el kadar cocuk kafayı yere vurmayı ne bilir?

Benim kızım da öyle vurma falan bilmez bu sene anasinifina gidiyor.
Bir erkek öğrenci sınıfta bağırmış itelemis falan bizimki de baya bağırarak ağlamış çok korkmuş.
Öğretmenle konuştuk o da çocuğun annesiyle görüşmüş. Annesinin dediği su: hocam evde siren kafa diye bir çizgi film izliyor ondan etkileniyor elinden telefonu da alamiyoruz ne yapalım.
Anne böyle diyorsa cocuk ne yapsın?
Sizin o ailede de vardır bir sorun. Yoksa el kadar cocuk kafayı yere vurmayı ne bilir?

Bu aile mal mı afedersiniz, ne demek ne yapalım? İzletmezsin çocuğuna olur biter. Şiddet içerikli şeyleri çocuğuna yasaklarsın, izlemekte ısrar ederse de alırsın telefonu. ne demek telefonu alamamak, çocuğa söz gerçiremeyecek eğitimeyecek olanlar ebeveyn olmuyor ki ibiş oluyor. Bu kadar kafasız insanın anne baba olduğu toplumdan yetişen çocuklar trafikte birbirini de darp eder, bu yeni kuşak sokakta uluorta kafa falan da keser yeminle korkuyorum. Beceremeyeck olan anne baba olmamalı.

Gerçekten çok üzücü bi durum , sanırım cocuk problemli , bu konular günümüzün problemi , ben oğlumu biraktim zaman anaokul öğrencisi o beni itti bu beni itti böyle şikayetler o kadar duyuyorum ki , aileler de zorlanıyor çok, sorun bizlerden mi cocuklar dan mi bilmiyorum çok üzücü:(

Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler
Çocuklar için çok üzülüyorum. Nasıl bu kadar şiddete yönelik hareketlerde bulunabiliyorlar anlamıyorum. Bizde şiddet gördük ailemizden hepimiz el bebek gül bebek büyümedik ama cidden merhametsiz yetişiyorlar. Bugün bende yürüyüşe çıkayım dedim köpek taşlayan iki çocuk gördüm birde küfür edip eğleniyorlar resmen bende '' polise veririm sizi bir daha köpeğe zarar verirseniz karakola götürürüm ona göre ''dedim. Tamam abla yiaaağğğ. Deyip arkalarına bakıyorlar gittim mi diye. 5 dk sonra yine aynı manzara... Doğurup doğurup salıyorlar çocukları ne bir eğitim, merhamet, sevgi, terbiye hiç biri öğretilmiyor. Hoş bana da çok öğretildiğini hatırlamıyorum ama ben bir canlıya zarar verip bir çocuğu dövme isteğinde bulunmadım. Birazda karakterlerinde var herhalde. Darp raporu alın bence. Basit bir kavga olsa aralarında sizi bir araya getirir özür diletirlerdi ama onlarda farkında durumun ciddi olduğunun geçiştirmişler.

Çok geçmiş olsun, böyle konular okuduğumda dehşete düşüyorum. Ben o yaşlarımı hatırlıyorum, en fazla çocuklar arası itişme çekiştirme, öğretmenim Ali saçımı çekiyor vardı. El kadar çocuk nasıl kafasından tutup da yerlere vurup şiddet uygular, hayret bir şey. Bence peşini bırakmayın, gerekirse okula gidip ses yükseltin, darp raporu alın, aile hakkında şikâyetçi olun. Ailenin yakasını bırakmayın, leş gibi çocuk yetiştiriyorlar, en azından yüzüne leş gibi bir anne baba olduklarını vurun.

Bu aile mal mı afedersiniz, ne demek ne yapalım? İzletmezsin çocuğuna olur biter. Şiddet içerikli şeyleri çocuğuna yasaklarsın, izlemekte ısrar ederse de alırsın telefonu. ne demek telefonu alamamak, çocuğa söz gerçiremeyecek eğitimeyecek olanlar ebeveyn olmuyor ki ibiş oluyor. Bu kadar kafasız insanın anne baba olduğu toplumdan yetişen çocuklar trafikte birbirini de darp eder, bu yeni kuşak sokakta uluorta kafa falan da keser yeminle korkuyorum. Beceremeyeck olan anne baba olmamalı.
Bunlar çocuk doğurup doğurup sokağa atanlar zaten.
Çocuğu okula gidince rahatlayan tipler. Bu sorumsuzluk yüzünden olan bizimkilere oluyor.
Zaten biri şikayet etmese umrunda bile değil cocugun ne yapıp ettiği. İlerde bu çocuklardan anne baba olacak devir daim şeklinde gidiyor.

Bana okul yönetimi geçiştirmiş gibi geldi.
Ben olsam gider önce bir darp raporu alır
Sonrasında da o çocuğun ailesini arar ve yasal işlem başlatacağımı söylerdim
Başlatırdım da
Kızınıza da söyleyin bir daha her şeyi gelip hemen ilk size anlatsın.
ve hatta kendini korumayı da öğretin.
Merak ettiğimden soruyorum. Yetişkin olsa yaptırımı olur ama bu darp raporunun 7 yaşındaki çocuğa yaptırımı var mı?

2 hafta önce akademik çalışma için okul müdüründen izin almam gerekti. Bir ortaokula gittim. Müdür kapısında bir sürü veli vardı. Bir olay olmuş. Bir çocuğun kolu kırılmış. Müdür sorumlu olan, mağdur olan ve orada yer alan tüm velilerle uzun uzun konuştu anladığım kadarıyla. Bir dilekçe imzalattı ama ayrıntısını bilmiyorum.

Eğitim öğretim için yolluyorsun. Eve kolu kırık geliyor. Ne günlere kaldık

Merak ettiğimden soruyorum. Yetişkin olsa yaptırımı olur ama bu darp raporunun 7 yaşındaki çocuğa yaptırımı var mı?
En azından okul idaresi böyle bir durum yaşanmadı diyemez,çocuğa yaptırımı olmasa dahi bu olayın gercekliginin belgesidir o rapor

Bu tip çocuklar genelde sorumsuz ailelerden çıkıyor ama şöyle bir şey de var. Bizim burda bir anneler grubumuz vardi onlarla disarda da samimi olduk.
Kadin öğretmen, eşi hakim. Hakim olduğu için sürekli tayin oluyor adam. Çocuk bir sehire tam alışıyor, arkadaşları oluyor sonra başka şehir derken psikolojisi bozuluyor. Anne babanın arası da iyi değil evde sürekli kavga ortamı var. Bir ara bosanacaklardi vazgectiler falan. Çocuk da zorba olup çıkıyor. Annesi bize hep anlatıyordu gerçekten çok üzülüyordu. Biz de baya önerilerde bulunduk ama sonra ne oldu bilmiyorum.
Böylesi de var.

Harika o zaman. Kesinlikle alın konu sahibi.
30 küsur yaşındayım 1.nci sınıfta gözlüklü bir arkadaşımız vardı.Bazi çocuklar dalga geçiyordu, 4 göz diye😒 öğretmenin kulağına gitmişti bu,uzun uzun konuştu bizimle. O günden sonra kimse 4 göz demedi kiza. Öğretmende de iş bitiyor,umarım görmezden gelmezler.Bazilari kızacak ama bazı semtlerin çocukları çekilecek gibi degil😏 küfür,tukuruk,şiddet bu çocuğa öğretmen napsın gerci.

Bunu bir okumalisiniz. Sebepler çok güzel anlatilmis

Merhabalar,

Sevgiler
Savcıliva şikayet dilekçesi verin en azından gozleri korksun biraz. Okul çıkıďı denk gelip velisi ile de konusabilirsiniz

Son zamanlarda bir çok uzmanın dikkat çektiği videolar var (hugy wugy gibi) o yaşlarda çocukların akranlarını yere yatırıp boğazını sıkmak tekmelemek gibi akla zarar ürkütücü çok fazla şikayet gelmeye başlamış. Son bir aydır özellikle takip ediyorum bu konuyu. Yani ailede görüyor aile şiddet gösteriyor değil sadece durum, aile çok normal olup bu videolar yüzünden çığırından çıkmış ve ciddi psikolojik sorunlar yaşayan çocuklar varmış maalesef.
O yüzden kimse çocuğunun eline İnternete ulaşabileceği bir aleti kontrolsüz vermesin lütfen. Ciddi ciddi videoyu izleyip öldürme amaçlı boğaz sıkan küçücük çocuklar olmuş.

Back
X