Okulda mobbing lütfen esirgemeyin yorumları

Ben de tam olarak onu yaptım az evvel dillendirdim neden yılın son günü beni fotoya almadınız çok kırıcıydı dedim göremedik vs bahane çok kırıxı idiniz dedim ses yok gereksiz bir şaşkınlık gülümsemesi

Hocam ben onlarsız zaten mutluyum bir samimiyetim yok ki, sadece işimi etkiler mi idare nasıl bir tabır alır bilemediğimden korkuyorum
İdarenin tutumuna baglı. Siz de görüyorsunuzdır ne sacma tipler yıllarca ögretmenlik yapmıs oluyor da idare gercekten onları idare ediyor :). Dedikoduyu seven herhangi bir gözdesi o grupta bulunan bir idareniz varsa işiniz zor. Yoksa hic takmayın it ürür kervan yürür :)

Üzüldüğümde o hocam bunu idarede olan kadına aktarmıştım diğer sorunu olan hocaya da aktardım mobbing ondan sonra başladı tam da aslında

ben ortada mobing göremedim. parti yapmışlar, sizi çağırmamışlar. bu mobing değil ki. iş konusunda sizi zor durumda bakıyolarsa evet haklısınız ama onun dışında sosyal olarak aralarında olmak zorunda değilsiniz.

Dışlama da bir mobbing değil midir sevgili captain

Mobbing bir terimdir iş yerinde yatay dikey mobbing adında çalışmalar bile vardır bakmanızı rica ederim google amcadan

Bende türkçe bi sözlüğe bakmanızı rica ederim. Kendisi götten uydurma ingilizce kelimelere giriyor. Bi eğitimcisiniz türkçeyi bari kullanmayı öğreninki aklımız çocuklarımızda kalmasın.

Bu dedşğim kadın aslında işe sonradan yeniden alınan kadın önce çıkarılıp bahane olarak bu mesleğin verildiği biri yani
bence değildir. dediğim gibi siz oraya iş için gidiyorsunuz. işinizi yapmanıza engel oluyorlar mı? oluyorlarsa mobing diyebiliriz.

Mesela bu idaredeki kadın bana diyor ki her hoca söylüyor bunu isim ver çözeyim diyorım veremem diyor , o zaman dedikodumu yaptınız hocam diyoeum yok diyor idareye sordum gittim kimse gelmedi idareye hocam diyor bana ne demek bu ? Psk bozma çabası mı sizcem

Yoo degil, boycott degil de boykot yazinca Turkcelesmiyor ki.. Mobbing de boykot gibi dilimize giren bir kelime sadece ki nitekim siz mobing yazmissiniz Turkcelesmis :)
y

İyi yapmışım ya elime sağlık Sizin mobbing iniz türkçeye geçememiş henüz ama napalım sizinki öyle olsun

Bende türkçe bi sözlüğe bakmanızı rica ederim. Kendisi götten uydurma ingilizce kelimelere giriyor. Bi eğitimcisiniz türkçeyi bari kullanmayı öğreninki aklımız çocuklarımızda kalmasın.

dışlanma ve boykot mobbing ile aynı anlama gelmez. aynı anlamı geçtim benzer bile değiller. mobbing bir terim. mesela okulda bir çocuk başka bir çocuğu oyuna almasa dışlamış olur, öğrenciler bir öğretmenin dersini dinlemeseler arkalarını dönseler bu boykot olur, fakat öğretmen veya idareciler bir öğretmenin işini yapmasını zorlaştıracak derecede ona psikolojik baskı uygularsa bu mobbing olur.

bu durumda kim hangi kelimeyi neresinden uydurup kullanmış biraz açıklamış oldum sanırım. :)

Kişiye verdiğiniz cevaptan çok teşekkür ederim, şahsen ben kale bile almamıştım kendisini sorunum başka çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…